Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Θέλω ήρεμες θάλασσες...


Νάμαι πάλι στη βάση μου που ομολογώ πως την επιθύμησα αν και ο κάθε γυρισμός φέρνει μαζί του και άπειρες δουλειές αρχίζοντας από το..πλυντήριο.

  

Ήμουν μέσα στην αγκαλιά του πράσινου, παρέα με τον καλό μου Δημήτρη που κουράστηκε πολύ να μειώσει το κενό που έφερε η..καραντίνα μακριά από το κτήμα. Πολλή δουλειά κι εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω απλά με κρύο νερό και ζεστό ψωμάκι που έπλαθα μέρα παρά μέρα . Θα μου πείτε ..καλά τόσο ψωμί τρώτε;..
Όχι φίλοι μου..απλούστατα η μυρωδιά του εξωτερικού φούρνου έφθανε μέχρι τη γειτόνισσα και το μοιραζόμουν ζεστό μαζί της έστω και αν μου έφερνε αντιρρήσεις από ντροπή. Πρέπει να μοιραζόμαστε ότι μπορούμε φίλοι μου έτσι το ...ψωμί γίνεται πιο νόστιμο.
Και η...αφιλότιμη..έχω γίνει φουρνάρισσα κανονική , όχι που να το παινευτώ μα το ψωμάκι μου μείγμα σιταρένιο και λιγάκι καλαμποκίσιο είναι ..όπως λέει η γειτόνισσα..μοναδικό!

                     

Όμως δυστυχώς όλο το διάστημα υπέφερα από μία αλλεργία σε τέτοιο βαθμό που μου ερχόταν να βάλω τα..κλάματα! Την πλήρωσε η φίλη μου η Μαιρούλα που της κλαιγόμουν στο τηλέφωνο.
 Σκέφτηκα πως ίσως έφταιγε το νέο φάρμακο που μου έδωσαν για την Πάρκινσον και σκέφτηκα..τέτοιες βλακείες κάνω..να το σταματήσω για να δω..αποτέλεσμα; έγινα ένα μάτσο χάλια και χωρίς το μπαστούνι δεν μπορούσα να κάνω βήμα. Έτσι..το ξανάρχισα και τώρα πρέπει να πάω σε..γιατρούς που δεν  θέλω να τους βλέπω και έχω την Δευτέρα και την επέμβαση για την διάνοιξη στα μάτια μου των δακρυγόνων αδένων και..άστα να πάνε βρε παιδιά, λέω να πάρω τα βουνά !!!!
Φανταστείτε ότι από την αλλεργία τα δάκτυλα του χεριού μου είχαν γεμίσει φουσκάλες και δεν έκλειναν!!! Μία γιατρός της περιοχής εκεί μου είπε: 
-Α! κι εγώ έχω καμιά φορά..από κάτι σε πειράζει!!
-Χαιρετίσματα γιατρέ μου, δεν χρειάζεται να σε πληρώσω επίσκεψη, αυτό το ξέρω κι εγώ.
Έτσι ευτυχώς γύρισα σπίτι χωρίς όμως να βιάσω τον άνδρα μου και να τον αγχώσω..ήξερα πως είχε δουλειές πολλές..
Έπλυνα, πακετάρισα πάλι τα πλυμένα για την επόμενη επιστροφή μας στο κτήμα κι εκείνος πριν λίγο που πήγε να κουρευτεί ( θάμνος το μαλλί του..ο Θεός ανάποδα τα δίνει..εμένα με ξέχασε τα τελευταία χρόνια ) μου έκανε δωράκι ο γλυκούλης μου. 
Μου έδωσε μία κάρτα όπου επάνω είχε δωράκι ένα ..ρεκτιφιέ στο μαλλί και τα..ποδαράκια μου! Ε! τέτοια μου κάνει και τον αγαπώ όλο και πιο πολύ, ήξερε πως αν  δεν το πλήρωνε δεν θα πήγαινα γιατί ντρέπομαι που θα με δουν όπως είμαι αυτές τις μέρες.
 Τι θέλει ο καθημερινός άνθρωπος σκεφτήκατε ποτέ; Μία ήρεμη θάλασσα για να αρμενίζει επάνω της το καραβάκι της ζωής του..τόσο δύσκολο είναι;
Φίλοι μου ελπίζω να είστε καλά και εύχομαι να έχετε πάντα γαλάζιες ήρεμες θάλασσες..
                                Αχτιδένια φιλάκια

7 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλώς όρισες στο σπιτικό σου Γεωργία. Ξέρω το κτήμα είναι όμορφο και σας λείπει. Όμως και αυτές οι εναλλαγές είναι χρήσιμες και αναγκαίες. Να τις απολαμβάνεις όσο θέλεις. Στέλνω φιλιά πολλά και καλή δύναμη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου χαίρομαι που σας ξαναβρήκα με τον υπολογιστή. Στο τάμπλετ είναι δύσκολο.

ANNA FLO είπε...

Ναι μια ήρεμη θάλασσα θέλει αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη.
Υπομονή όλα καλά θα πάνε
Και με το καλό να τελειώσει το θέμα του ματιού σου.
Πήγαινε για το ρεκτιφιέ σου να το ευχαριστηθείς και να σε ευχαριστηθεί και ο καλός σου
Να είστε καλά όπου και αν είστε
Τα φιλιά μου

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα και πολλά φιλιά.

Αννίκα είπε...

Ότι ονειρεύεσαι....ευχές για θάλασσες γαλήνιες.
Καλή επιτυχία με την επέμβαση. Θα πάνε όλα καλά!
Φιλιά, καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κυρία Γεωργία ευχομαι περαστικά σας,μήπως η αλεργία είναι από χόρτα που είχαν δροσιά επάνω?ζω στην εξοχή κ το έχω πάθει ..

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι είναι Αχτίδα μου....πάμε στην εξοχή, μας αρέσει, αλλά θέλουμε και να γυρίσουμε στη βάση μας κι εκεί αρχίζει το μαρτύριο της αποκατάστασης χαχα πλυντήρια, καθάρισμα, λουλούδια και μέχρι να τα τελειώσουμε...ξαναφεύγουμε. Είναι πάντως και ωραίες αυτές οι εναλλαγές !!! Καλή επιτυχία στην επέμβαση και περιμένουμε ενημέρωση.... σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά !!!!!