Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Καλοκαιρινή απόδραση!



Έτσι ξαφνικά , πίνοντας το καφεδάκι μας στο μπαλκόνι αποφάσισε ο καλός μου να με πάει στη θάλασσα.. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική λόγω της ζέστης όμως και η δροσιά του σπιτιού δεν μπορεί να "γεμίσει" τις ώρες και τη ψυχή μου. Για πολλούς λόγους από πέρσι αποφεύγω να πάω στη θάλασσα, στη θάλασσα που λατρεύω.. η ζέστη που με πειράζει πλέον, η έλλειψη καλής ισορροπίας μου λόγω της Πάρκινσον, η δυσκολία μου να βγω από το νερό..η ίσως κακή μου ντροπή ότι θα με κοιτούν αν με βοηθήσει ο άνδρας μου ..μου λείπει η θάλασσα !
Σήμερα όμως είπα στον εαυτό μου.. "δεν βαριέσαι..εγώ θα πάω για μπάνιο" και σε χρόνο λεπτών ετοίμασα τη τσάντα μου και..δρόμο για Γερακινή Χαλκιδικής!
Όλες αυτές τις μέρες με παίρνει στο τηλέφωνο η καλή μου γειτόνισσα από το κτήμα η Θωμαή που έχει εκεί εξοχικό και είναι μόνη της και της..λείπω λέει! 
Έτσι ξεκινήσαμε και τελικά κάναμε πολύ καλά γιατί περάσαμε υπέροχα.
Λίγο μπερδευτήκαμε στο δρόμο φθάνοντας, κάπου χαθήκαμε ( ως συνήθως που λέει και ο φίλος μας ο Ηρακλής) λίγο μα τελικά μας περίμενε η φίλη μας στο δρόμο με..μαγιό έτοιμη για βουτιές.


Ένας πανέμορφος οικισμός ,ήσυχος, πεντακάθαρος με υπέροχη θέα και ένα σπίτι που του λείπουν..πίνακες! Τι στο καλό ζωγράφο φίλη έχεις της είπα..θα σου το διακοσμήσω εγώ και θα σου το κάνω κουκλί.


Και ξεκινήσαμε για τη θάλασσα με τη Κλώντη μαζί μας βέβαια.


Όχι ..δεν είμαι εγώ η λεπτούλα με το μπικίνι..πολλαπλασιάστε την επί 4 και θα έχετε τη δική μου σιλουέτα!


Ευτυχώς δεν είχε πολύ κόσμο, ελάχιστοι και ίσως έφταιγε το γεγονός ότι η θάλασσα εκεί δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και κυρίως ήταν υπερβολικά ρηχή κάτι που δεν μου αρέσει.



Πάντως τη βουτίτσα μου την έκανα..βλέπετε τις δύο..βουλίτσες στη θάλασσα;..η μία είμαι εγώ!


Δυσκολεύτηκα να βγω και ο λόγος είναι προφανής έστω και αν φορούσα ειδικά παπουτσάκια..μα δεν με έβλεπε κανείς ευτυχώς!


Μπανάκι έκανε και η Κλωντίτσα μου βέβαια..για να δροσιστεί.


Γυρίσαμε σπίτι γιατί ζεστάθηκα πολύ και πονούσε το κεφάλι μου , κάναμε το ντουζάκι μας μαζί και η Κλώντη που ο ήλιος την στέγνωσε αμέσως.


Ο Δημήτρης μας έκανε το τραπέζι σε μια ταβέρνα στα Ψακούδια με ψαράκι και σαλάτες για μένα .Μου έκανε εντύπωση το πήλινο σκεύος με τις ελιές , το ζυμωτό ψωμί και το παγωμένο νερό που έφερνε ο σερβιτόρος στο τραπέζι μόλις καθόσουν.
Καφεδάκι μετά σε καφέ στο ύψωμα, επιστρέψαμε τη φίλη μας στο σπίτι της και παρόλες τις διαμαρτυρίες της φύγαμε νωρίς για επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Η ζέστη με πειράζει πλέον φίλοι μου και δεν ήθελα να αλλάξω την υπόλοιπη προγραμματισμένη μέρα της φίλης μου .
Αποχαιρετήσαμε δίνοντας  ραντεβού στο..κτήμα πλέον.


Σαν τελευταία εικόνα από το σπίτι της φωτογράφησα τη λουλουδιασμένη γλάστρα της που μου άρεσε τόσο πολύ.


Το λουλουδάκι της ..ημέρας μου από το Δημήτρη, ένα μπουγαρίνι  ( μου είπε ότι λέγεται) που μοσχοβολούσε υπέροχα.


Αποχαιρετήσαμε τον όμορφο οικισμό και τη Γερακινή και βγήκαμε στην εθνική οδό της επιστροφής.


Πάντα μου αρέσουν οι μικρές αποδράσεις, δεν μου αρέσει να μένω πολύ στο ίδιο μέρος και συνήθως στις διακοπές ήθελα να αλλάζω τοποθεσίες και ξενοδοχεία μετά τη..3η μέρα το πολύ. Όπως έλεγε η συχωρεμένη η μητέρα μου όταν της το έλεγα: -Τον πατέρα σου μοιάζεις..λες και είστε τσιγγάνοι!
Φίλοι μου όμορφα άρχισε η εβδομάδα μου ..
Αχτιδένια φιλάκια!

13 σχόλια:

Hengeo είπε...

Όμορφα!

Καλή συνέχεια!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι ωραία !!! Καλά μα περνάς Αχτίδα !! Τυχερή η φίλη που θα της διακοσμήσεις το σπίτι !!!Φιλιά !!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Γεια σου Αχτιδα γλυκια!Να περνας παντα καλα κι εγω σαν κι εσενα στο ιδιο μερος οχι για πολυ.Αδερφια μου αλητες πουλιααααααααααααα!Φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

Xαιρομαι που αρχισε τοσο καλα η εβδομαδα σου,το μπανιο σου, ο καλος σου, και το μωρο σας.Καλη εβδομαδα αχτιδα!!!!Φιλια Βασω!!!

Ανώνυμος είπε...

Xαιρομαι που αρχισε τοσο καλα η εβδομαδα σου,το μπανιο σου, ο καλος σου, και το μωρο σας.Καλη εβδομαδα αχτιδα!!!!Φιλια Βασω!!!

Ανώνυμος είπε...

ομορφες αποδρασεις!!!!Φιλακια Στελα

Ανώνυμος είπε...

Να περνάτε όμορφα αχτίδα μου!!!!!φιλιά πολλά Βικη

Ανώνυμος είπε...

Tι χαζά κολλήματα είναι αυτά;Δεν το περίμενα από σένα.Είναι πολύ γλυκό να σε βοηθάει ο άντρας σου και να είσαι περήφανη γι'αυτό'''
Μη χάνεις τα μπάνια σου και τη θάλασσα που τόσο αγαπάς''
Μίνα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Τι ωραία, όπως και να χει, παρόλους τους φόβους σου, μια χαρά περάσατε! Αυτές οι θαλάσσιες αποδράσεις είναι οι καλύτερες!

Ανώνυμος είπε...

Μπουγαρίνι, αλλιώς φούλι. Υπέροχη μυρωδιά. Τρία λουλούδια λατρευω. Το μπουγαρίνι, το γιασεμί και τη γαρδένια. Υπέροχες ευωδιές. Να σας πω, χαζομάρα μεγάλη να ντρέπεστε να πάτε για μπάνιο επειδή σας βοηθά ο άντρας σας. Όπως γράφει και η Μίνα, να είστε υπερήφανη που σας βοηθά και να μην υπολογίζετε τους άγνωστους. Καλημέρα. Σοφία

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Να συνεχιστεί έτσι όμορφα κ με αλλα μπανάκια. Η θάλασσα ηρεμεί κ ανανεώνει, μην τη στερείστε για πράγματα που δεν πρέπει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Να περνάτε καλά , Αχτίδα μου , και να ξανατολμήσεις κι άλλες τέτοιες μικρές αποδράσεις !!!!!