Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Ο χρόνος που φεύγει.. ο νέος που έρχεται..

 


Τέτοια μέρα όπως όλοι μας κάνω νοητά τον απολογισμό μου, βάζω τα υπέρ και τα κατά στη ζυγαριά και... ομολογώ πως μια ... μικροκατάθλιψη με πιάνει. Τι να επιθυμήσω από το χρόνο που του κουνάω το μαντήλι και ρίχνω και... αλάτι πίσω από την πόρτα για να μην μείνει ούτε η σκιά του.
Δεν θυμάμαι τόσες άσχημες ειδήσεις στη ζωή μου... φωτιές..πλημμύρες..ατυχήματα..σεισμοί..δολοφονίες...  έλεος 2023 ..να πας και να μη γυρίσεις.
Ακόμη και για μένα ήταν σκληρός και δύσκολος αντίπαλος πιστέψτε με. Λυπάμαι που ακούγομαι απαισιόδοξη ,δεν αναγνωρίζω πια τον εαυτό μου όχι μόνο στο καθρέπτη μα και στις αμφιβολίες μου όταν σαν ανθρώπινη ψυχή πιάνω τον εαυτό μου να τολμάει να κάνει σχέδια... όνειρα .. που αμέσως τα θάβω με πλήρη επίγνωση πως θα μείνουν εκεί.. στο συρτάρι.. Σπάνια βγαίνω πια έξω, μόνη δεν το συζητάω.. η νευρολόγος μου έβγαλε κόκκινη κάρτα. Βέβαια μέσα στην ζοφερή εικόνα υπάρχει και αυτό το κάτι.. το μικρό φωτάκι πως η Πάρκινσον ελέγχεται στα χέρια μου και μου στερεί την ευκολία στην βάδιση και την ευστάθεια. 
Είδατε.. αυτή η τελευταία μέρα του χρόνου ... η μικροκατάθλιψη που λέγαμε. Ο Δεκέμβρης μας έφερε και τον covid , παλέψαμε κι οι δυό μας πολύ άσχημα , τα καταφέραμε μα ήταν και κάτι που μας άφησε τα ίχνη του ψυχικά και σωματικά. 
Σε μία ώρα και κάτι το 2023 φεύγει..και κάτι νέο έρχεται..2024, επιφυλακτική φίλοι μου μα να πάρει η ευχή μέσα μου.. ίσως πολύ μέσα μου υπάρχει ακόμη κάτι από την ΑΧΤΙΔΑ που το 2007 άνοιξε αυτό το μπλοκ αγκαλιά τότε με το ροζ συννεφάκι της . Έτσι τολμώ.. τολμώ να κάνω σχέδια για τους γύρω μου, να ονειρεύομαι αν και ξέρω πως τα όνειρα μου σταματούν στα 117 τμ του σπιτιού μας. 
Όμως μπορώ να εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μπει ένα τέλος σε όλα τα άσχημα του κόσμου, να υπάρχει υγεία, αγάπη, ειρήνη, να μην βλέπω παιδιά που κλαίνε.. που πεινάνε..δεν θέλω ένα τέτοιο κόσμο φίλοι μου.. είναι άδικο στην λέξη ΑΝΘΡΩΠΟ που θέλουμε να αντιπροσωπεύούμε. Ας ελπίσω λοιπόν... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία πως ο χρόνος που έρχεται το 2024 θα προσπαθήσει να διορθώσει τις ζημιές που άφησε πίσω του ο παλιός.
Φίλοι μου σας εύχομαι υγεία, αγάπη, ειρήνη, δημιουργία, όνειρα...όνειρα...
                         Αχτιδένια φιλάκια

14 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αγαπητή Γεωργία, σου ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά, ψυχική και σωματική δύναμη για να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα, και πίστη και αισιοδοξία. Έχει ο Θεός, όπως πάντα! Με την αγάπη όλης της οικογενείας μας.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά Αχτίδα μου! Με υγεία και αγάπη... Η ελπίδα δεν χάνεται, είναι αυτή που μας κρατάει το χέρι και μας δίνει κουράγιο για τα επόμενα βήματα μας φιλενάδα.
Και εννοείτε ότι δεν το βάζουμε κάτω ε;
Να φέρει αυτή η χρόνια τα καλύτερα της...την υγεία και την ειρήνη στον κόσμο. Χρόνια πολλά μαζί με την αγάπη μου φιλιαααα!
🎄🧡

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου ....η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ !!!
Σε φιλώ !!!!!

fish eye είπε...

Σε διαβάζω πάντα γιατί είσαι τόσο αισιόδοξη και αυτό μ'αρέσει πάρα πολύ. Καλή χρονιά σου εύχομαι, λαμπερή και φωτεινή, με υγεία, αγάπη και χαρά! Και λιγότερο πόνο. Και ποιότητα ζωής κυρίως. Φιλάκια πολλά καλή μου :-)

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ενώνω τις ευχές μου με τις δικές σου, Γεωργία μου. Κυρίως για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται στα μέτωπα του πολέμου ή της ανέχειας και της φτώχειας.
Να είσαι πάντα δυνατή και η νέα χρονιά να σου χαρίσει όλα όσα αξίζεις και προσδοκείας.
Την αγάπη μου♥

Giannis Pit. είπε...

Αγαπημένη μου φίλη,
τα δικά σου όνειρα, δεν σταματούν στα 117 τ.μ. ενός σπιτιού! Μήτε του Δημήτρη!
Αναλογίσου τι κάνεις, τι προσφέρεις, τη χαρά που δίνεις ολόγυρά σου, τις δημιουργίες σου.
Μπορεί ποσοτικά να έχουν μειωθεί όμως ποιοτικά, έχουν απείρως μεγαλύτερη αξία.
Αυτό να σκέφτεσαι, θετικά, Γεωργία μου.
Καλή χρονιά καλή μου φίλη, με όλη μου την αγάπη για τους δυο σας.
Προχωράμε.

Αννίκα είπε...

Καλή και ευλογημένη Χρονιά Γεωργία μου με υγεία και δύναμη!

ANNA FLO είπε...

Άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν νοείται άνθρωπος. Οπότε ονειρέψου,τσάμπα είναι εξάλλου, ομορφαίνουν και τις στιγμές. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι
Καλή και ευλογημένη χρονιά με ανθρωπιά και αγάπη στον κόσμο
Υγεία και χαμόγελα στην καθημερινότητά σου
Σε φιλώ

Maria είπε...

Χρόνια Πολλά!
Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά,με υγεία και πολλές όμορφες,δημιουργικές στιγμές!
Πολλά πολλά φιλάκια,γλυκιά μου αχτιδούλα!

Ανώνυμος είπε...


Καλή χρονιά σου εύχομαι Αχτίδα μου, επίσης και στον Δημήτρη, να΄στε καλά κι οι δύο σας και όσους αγαπάτε. Η αρρώστια να σε ξεχάσει λίγο! Και να ησυχάσει ο κόσμος … Το Φως πάντα θα μας ευλογεί. Σε φιλώ, Χριστίνα

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Δεν νοείται ζωή χωρίς ελπίδα Γεωργία μου!
Εσύ είσαι το παράδειγμα της αισιοδοξίας!
Να είστε καλά και να χαρίζετε παντού την καλοσύνη που έχετε μέσα σας.
Καλη χρονιά με υγεία και χαρά.
Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά να φύγει και να πάει μακρυα το 2023.....Δοκιμαστηκαμε άσχημα. Μας επεσκεφθη ο καρκίνος αιφνιδιαστικα. Ο Θεός να τον πάρει κι αυτόν μακρυα.
Εύχομαι σε όλους και σε σένα Γεωργία το 2024 να φέρει ειρήνη παντού αλλά και στις καρδιές μας που το έχουμε τόσο ανάγκη. Μόνο υγεία. Όλα τ άλλα λίγο πολύ τα παλεύουμε.....Τα αγαπημένα μας πρόσωπα να τα έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας.
Ευλογημένη χρονιά από γιαγιά Φαιη.

Πίπη είπε...

Καλά κάνεις και ονειρεύεσαι, τα όνειρα είναι βάλσαμο για την ψυχή. Εύχομαι να δυναμώσετε και οι δύο μετά την ταλαιπωρία του covid και να ξαναβρείτε σιγά-σιγά τους ρυθμούς σας. Είναι πολύ επίπονο που η Πάρκινσον σε δυσκολεύει στο βάδισμα και σε περιορίζει μέσα στο διαμέρισμα, από την άλλη όμως είναι καλό που τουλάχιστον ελέγχεται στα χέρια σου, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να δίνεις δημιουργική διέξοδο στον εαυτό σου μέσα από τα χειροτεχνήματά σου. Και επειδή, όπως λες, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εύχομαι με κάποιον τρόπο να βελτιωθεί η κατάσταση και στα πόδια σου, έτσι ώστε να ξαναρχίσεις τα σουλάτσα.
Πολλά φιλιά

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή χρονιά με υγεία. Φιλάκια ...