Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Γιαγιά να έρθω;

Κάπως έτσι άρχισε η ημέρα μου... Τριών Ιεραρχών ..τα σχολεία στην εκκλησία και μετά; Χτυπάει το τηλέφωνο και νάτος ο πρώτος καλεσμένος!
-Γιαγιά..ο Δημητράκης είμαι..να έρθω ; μήπως φύγεις;
-Που να πάω αγόρι μου όταν ακούω τη φωνούλα σου; έλα και σε περιμένω! Είναι ο νούμερο 3 εγγονός μου όπως τον λέω γελώντας.
Μέχρι να έρθει εγώ τις είχα έτοιμες τις αυγόφετες με μπόλικο μέλι από πάνω και κανέλα όπως τις αγαπάει. Ο άνδρας μου για σέρβις στο γκαράζ οπότε..χαρά  να τον αντικαταστήσω με τον...μικρό Δημήτρη!
Όταν ήρθε εγώ ήμουν κι όλας στο εργαστήρι να ζωγραφίσω ένα ξύλινο κουτί που μου ζήτησε η αγαπημένη μου συννυφάδα.. Συνήθως ο εγγονός μου αυτός πάει σφαίρα στον υπολογιστή με τις ...αυγόφετες στο χέρι..όμως αυτή τη φορά..
-Γιαγιά να σε βλέπω που ζωγραφίζεις;


-Μη με φωτογραφίζεις και βλέπουν το χαμό στο πάγκο μου!!! Τι θα έλεγες να με βοηθήσεις;
Η ζωγραφική φίλοι μου είναι η καλύτερη απασχόληση για ένα παιδί.Εγώ ζωγράφιζα από τότε που..θυμάμαι τον εαυτό μου. .Μαθαίνει το παιδί έτσι να δημιουργεί, να σκέπτεται με ηρεμία, να ελέγχει τα ξεσπάσματα του , να "φεύγει " από το παρόν και να ταξιδεύει στο νησί της φαντασία..
-Θα σου δώσω πετρούλες να τις κάνεις μικρά σπιτάκια για τις κατασκευές μου, τι λες; Να τις βάψεις πρώτα με ένα χρώμα, μετά κόκκινη σκεπή και μετά ..παραθυράκια και πορτούλες.




-Να δείξουμε τα έργα μας αγόρι μου;



Τελικά  ο υπολογιστής ξεχάστηκε εντελώς, το ίδιο και η τηλεόραση..έφαγε με τη ψυχή στο στόμα για να τρέξει πάλι στο εργαστήρι και πιάσαμε τη κουβέντα για το..πόσα υλικά είχα , πόσα..ξόδευα γι΄αυτά ( ούτε εφοριακός να ήταν). 
-Γιαγιά έχεις ε΄να σωρό πράγματα, σε ζηλεύω, εγώ με το Πασχάλη ( το ..νούμερο 2) φτιάχνουμε κατασκευές με όσα μας δίνεις. Θα μου δώσεις πάλι υλικά για το σπίτι;
Του γέμισα ένα μεγάλο κουτί με ότι μου γύρευε, από πινέλα, κόλλες, χρώματα, ξυλάκια ,πετρούλες κοχύλια..πηλό, σύρματα, χαρτόνια, κομμάτια μουσαμά!!  Θα με σκοτώσει η μάνα σου να το ξέρεις..
-Μα είσαι η μαμά της γιατί δεν της φωνάζεις όπως με μαλώνει εκείνη;
-Μα γι΄αυτό ακριβώς..επειδή είμαι η...μαμά της και τώρα παίζει το δικό της ρόλο με τη σειρά της όπως εγώ παλιά.. Κάτσε να σου δώσω ένα φιλάκι, ήρθε και ο παππούς να σε πάει σπίτι σου. ..Άσε με τώρα να ξεκουραστώ λιγάκι γιατί μετά έχω μάθημα και πρέπει να ξεκουραστώ γλυκέ μου.
τελικά ήταν μέρα ζωγραφικής και απασχόλησης.
Η μικρή μου μαθήτρια μου ήρθε με ένα μεγάλο χαρτόνι και ένα παρακαλετό ..
-Κυρία με έβαλαν εργασία στο σχολείο, αφίσα για την έκθεση βιβλίου που θα γίνει..Θα με βοηθήσετε;Μία συμμαθήτρια μου θύμωσε που πήρα εγώ την εργασία και μου είπε ότι δεν θα τη κάνω καλή..
-Έλα λοιπόν να την..λιώσουμε τη συμμαθήτρια σου!
Το εργαστήρι μεταφέρθηκε στο..χωλ..ζωγράφισα  το σχέδιο και την καθοδηγούσα πως να το κάνει.



Ο άνδρας μου μας έκανε και..ποπ κορν και δεν καταλάβαμε πως πέρασε η ώρα μα το έργο μας τελείωσε έστω και αν βιαζόμασταν.
-Κυρία δεν θέλω να το δώσω..θέλω να τη κρατήσω...τι να κάνω;Πονάω να το δώσω..
-Έτσι είναι αγάπη μου, θα το συνηθίσεις αφού θέλεις να γίνεις..ζωγράφος! Κάθε σου έργο θα είναι ένα παιδί..μα θα το δίνεις γιατί θα ξέρεις ότι εκεί που θα πάει θα δώσει χαρά. Να πεις στη δασκάλα σου ότι μετά θα το  ..πάρεις πίσω!!!
Κουράστηκα όμως φίλοι μου, κουράζομαι εύκολα ..στεναχωριέμαι και για τη Κλώντη μου που δεν είναι τόσο καλά. Η γριούλα μου..το σκυλάκι μου .. το παιδάκι μου..δεν θέλω να σκέπτομαι ότι θα την χάσω..
Λοιπόν έτσι αύριο θα το σκάσουμε στο κτήμα ( το σκάω κάθε φορά που έρχεται η καλή μου κα Στέλλα ) και όταν γυρίσω θα τα βρω όλα ..καθαρά , το λατρεύω αυτό πιστέψτε με..Το..σκάω όταν θέλω να το..σκάσω..
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Να χαίρεστε τα εγγόνια σας
Ομορφο πράγμα η ζωγραφική
δυστυχώς εμένα έμεινε όνειρο δεν έγινα ζωγράφος
πολύ όμορφες οι πετρούλες του Δημητράκη και το ξύλινο κουτάκι
Μακάρι να τα πάει καλά η μαθήτρια σας στην εργασία της
Καλό ξημέρωμα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ααα είχες την πιο όμορφη παρέα !!!! Τι γλυκό παιδάκι... να το χαίρεστε !!!! Πολύ ευχάριστη και δημιουργική μέρα πέρασες. Ξεκουράσου λίγο στο κτήμα τώρα και πάρε καθαρό αέρα για να μπορείς να συνεχίσεις με πιο όρεξη !!!! Τα φιλιά μου !!!!

Maria είπε...

Υπέροχες οι δημιουργίες σας,με την ποιο όμορφη παρέα!!!Πόσο χαίρομαι τα παιδιά που ασχολούνται με δραστηριότητες!!!Να περνάτε πάντα όμορφα και δημιουργικά!!!Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα της καρδιάς μου, κάθε σου διήγηση είναι σαν να ζω στην οικογένεια σου, μία οικογένεια που δεν κατάφερα εγώ να κάνω σωστή. Πάρε με στο σπίτι σου απλά σαν ένα..μπιμπελό να ζω μαζί σας. Παρεούλα μου α΄αγαπώ πολύ. Μαριάνθη

ikaxela είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα καλημέρα!!!
Είσαι ένας όμορφος άνθρωπος, σε φιλώ!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Ψυχούλα μου! Πόσο τρυφερό "γιαγιά να σε βλέπω όταν θα ζωγραφίζεις;" Λιώνω!!
Η Κλώντη είναι μια μεγάλη μαχήτρια.. σαν κι εσένα!!

Σε φιλώ καλή δύναμη!!

Giannis Pit. είπε...

Αγγελούδι πραγματικό μέσα σε ένα "Βασίλειο" δημιουργίας. Με λίγα λόγια το καλύτερο....! χαίρομαι που απολαμβάνεται τέτοιες μοναδικές στιγμές.
Τις καλησπέρες μου.

ANNA FLO είπε...

Τι άλλο θέλεις; Να μυείται το αγγελούδι σου στα μυστικά της λατρεμένης τέχνης σου!!! Και είναι καλός βλέπω!!
Να περνάτε έτσι όμορφα και δημιουργικά.Το ότι τον απέτρεψες από τηλεόραση και υπολογιστή σημαίνει ότι αγαπάει αυτό που κάνατε μαζί
Να είστε και οι δυο σας καλά
Το κουτί υπέροχο!!!
Το έργο της μαθήτριάς σου φαίνεται θαυμάσιο. Μπράβο.
Καλά να περάσετε στο κτήμα σας
Φιλιά πολλά

Woman in Blogs είπε...

Όμορφες στιγμές, Αχτίδα μου! Να δημιουργείς παρέα με τα παιδιά, τι καλύτερο;;;

Rena είπε...

Η ευτυχία όλη μαζεύτηκε στο σπιτικό σου,παιδιά χρώματα πινέλα βότσαλα και νόστιμες αυγοφέτες τι άλλο να θέλεις!!!!
Καλό βράδυ και καλό μήνα!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Είδες φιλεναδα πόσο ομορφαπερναν και τα παιδια οταν έχουν και αλλα ενδιαφεροντα εκτος απο τα κινητα και τα ταμπλετ; ..όλα με το μετρο οταν γινονται.. ειναι ότι καλύτερο και ια εκεινα. αφου δεν γινεται να πιγγαινουν πισω με τοιση τεχνολογια.. ας εχουν και καποιες ωρες και με αλλες ασχολίες.. ειναι αλήθεια οτι κουράζεσαι φιλεναδα ομως πες μου δεν είναι ομορφη κο΄λυραση αυτη; ...αν μπορίς πες όχι... να περνας ομορφα παντα.. φιλακιαααα!!!

AgapameAnDolmas είπε...

"γιαγια να ερθω;" πιστεψε με ακομα με ποναει που δν εχω τη γιαγια μου να τησ το φωναξω!!!! η καλυτερη παρεα τα εγγονακια κ ακομα καλυτερη παρεα μια γιαγια!! μπραβο στον μικρο εμοιασε στη γιαγια με τις καλλιτεχνίες! να πασ στο κτημα να ξεσκασεις!! να ξεκουραστεις!! να ηρεμησεις! αχ κλωντη...
και μπορει να ειμαι κ γω σχεδον γιαγια (στην κουραση οχι στα χρονια :P ) αλλα 8α σου σκασω ενα ζουληχτω φιλι και με το που ερθω θεσσαλονικη θα σου πω - γιαγια να ερθω;;; :)
φιλακια πολλα απ την ξενιτια!

χρυσάνθη είπε...

Γιαγιά να έρθω? Πόσο γλυκά αντηχεί στα αυτιά μας και στην ψυχή μας !
Διαβάζοντας νομίζω ότι έγραψες για μένα! Χαχα αυγό φέτες με μέλι τραπεζάκια με πινέλα και μπογιές και μικρά χεράκια να αποτυπώνουν την αχαλίνωτη φαντασία τους στο χαρτί και γλυκές φωνούλες να γεμίζουν τον χώρο. Γλυκύτατος ο μικρούλης σου και με κληρονομικά χαρίσματα. Φιλάκια πολλά

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Την πιο ωραία παρέα είχες Αχτίδα μου.
Τι όμορφα που πέρασες μαζί με τον εγγονό σου.!
Να είστε καλά και να τα χαίρεστε όλα.
Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά.

marypertax είπε...

Δεν ξέρω γιατί πάντα δακρύζω όταν διαβάζω τις αναρτήσεις σου! Ή μάλλον ξέρω είναι η ζεστασιά και η αγάπη που εκπέμπουν! Κι οι δημιουργίες σας υπέροχες! Κορίτσι μου πάντα με ταξιδεύεις σε ζεστούς κόσμους γεμάτους ήλιο και θαλπωρή! Να είσαι καλά πάντα πολλά πολλά φιλιά!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Τι υπέροχες δημιουργίες, Γιωργία μου!
Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα όμορφο Σ/Κ!

kerina poiimata είπε...

Πολλά και ποικίλα μηνύματα είχε η ανάρτησή σου,αχτιδούλα μας, όπως πάντα!
Υπέροχο να χαρίζεις!άλλωστε το ρήμα χαρίζω έχει κοινή ρίζα με τη χαρά!Τυχερά τα εγγόνια σου και οι μαθήτριές σου!Και όλες εμείς εδώ γύρω που περνάμε να κεραστούμε χρώματα και νοήματα αγάπης!Καλό μήνα!

Unknown είπε...

τη ομορφη αναρτηση ...γεματο αγαπη και ζετασια ...
να εισαι καλα Αχτιδα μου ..καλη εβδομαδα
φιλακια