Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τι σημαίνει άραγε η λέξη..καλλιτέχνης;


Ναι ..άρχισα το στολισμό από το τροχόσπιτο φίλοι μου αφού είναι το μικρό μας καταφύγιο για μας τους δυο!
Έχω πολλά να σας..ζαλίσω..μη νομίζετε ότι πέρασε το χέρι μου..που τέτοια χαρά μα ακόμα και με δεμένο μαντίλι να το κρατάει προσπαθώ να κάνω κάτι, είναι φυλακή για μένα η απραξία .
Λοιπόν σήμερα θα σας πω για μία νέα μου γνωριμία τον Ανδρέα!!! Τον γνώρισα σε μία στάση που κάναμε με τον άνδρα μου στη διαδρομή ανάμεσα Χορτιάτη και Βασιλούδι για να αγοράσουμε ξύλα για τη σομπίτσα μας, κατεβήκαμε και όσο ο Δημήτρης προσπαθούσε να βρει άνθρωπο μέσα στον..ακατάστατο χώρο του για να παραγγείλει ξύλα εγώ βρήκα ένα ..βουνό από ξύλα σε μια μεριά που τα μετέτρεψα με το μυαλό μου σε..φετούλες κατάλληλες για κατασκευές και ζωγραφική!
-Κυρία..όχι αυτά..είναι φρέσκα..δεν κάνουν για κάψιμο.
Ένας ψηλός, λεπτός κύριος ακαθορίστου ηλικίας ( νεώτερος μου βέβαια) κάτι σαν ..φιγούρα από παλιά ταινία αγγλικού σεναρίου!!
-Όχι κύριε ..τα βλέπω για να βρω ένα κάπως λοξό..σαν κι αυτό..το θέλω για ζωγραφική!!!
-Ζωγραφίζετε; Είστε καλλιτέχνης(!!!!!!!) κυρία;
Ο Ανδρέας όπως μου συστήθηκε εγκατέλειψε τον άνδρα μου στον υπάλληλο και άρχισε να με σφυροκοπεί με ερωτήσεις ενώ μου είπε με ..λύπη:
-Κι εγώ..κι εγώ φτιάχνω πράγματα..έφτιαχνα από μικρός..μα η ζωή με οδήγησε σε λάθος μονοπάτια κυρία..πονάω γι' αυτό..και έτσι κρυφά να μη με κοροϊδεύουν φτιάχνω πράγματα και τα..χαζεύω μόνος μου γιατί τα αγαπώ γιατί αισθάνομαι όμορφα να φτιάχνω πράγματα..Δεν είμαι καλλιτέχνης κυρία..απλά..θα ήθελα...
Με οδήγησε σε ένα κοντέινερ από τα πολλά που είχε στο χώρο αυτό και τα είχε μετατρέψει σε εργαστήρι κοπής και συσσώρευσης ξύλων.. Όταν άνοιξε τη πόρτα φίλοι μου ..έμεινα με ανοιχτό το στόμα..
Υπέροχες κατασκευές διαφορετικές η μία από την άλλη από ξύλο και μεταλλικά απλά αντικείμενα που κάποιος θα ..πετούσε μα που στα χέρια του έγιναν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνήματα .. 
Τα θαύμασα αναφωνώντας κι εκείνος μόνο που δεν έκλαψε από τη χαρά του..
-Δεν είμαι καλλιτέχνης κυρία..
-Ανδρέα μου..ο καλλιτέχνης δεν έχει διπλώματα..δεν έχει επαίνους σε κορνίζα..έχει απλά αυτό ακριβώς που έχει εσύ, μεράκι, αγάπη και φαντασία..
-Ξεκλέβω χρόνο από τη δουλειά και φτιαχνω πράγματα, απλά να τα φτιάχνω..
-Έτσι κάνει φίλε μου ο..καλλιτέχνης..
Δεν θέλω να σας κουράσω..είπαμε τόσα πολλά, καθίσαμε αν το πιστεύετε 1 ολόκληρη ώρα εκεί γιατί ...δεν μας άφηνε να φύγουμε και δώσαμε μάχη για να πληρώσουμε τα ξύλα που πήραμε!!!
Χαιρόταν και έμενε κατάπληκτος για τη χαρά μου από τα κομμάτια ξύλου που βρήκα κομμένα όχι για κάψιμο αλλά..επειδή αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο καλλιτέχνης έκοβε φέτες και ξύλα διαμορφώνοντας τα σαν μικρά έργα τέχνης απλά και μόνο για να τα βλέπει..
-Κοιτάξτε , μου είπε..αυτό μοιάζει σαν..αστέρι..αυτό σαν καρδιά ..αυτό σαν φωλιά από πουλιά..αυτό...το άλλο...
Έφυγα παίρνοντας δωράκια φέτες παράξενες από ξύλο , του είπα ότι φτιάχνω πράγματα για το Χαμόγελο και τη Πρωτοβουλία με αυτά και ..θα του στείλω βέβαια κάτι απλό τη Τετάρτη  με αυτά δωράκι Χριστουγεννιάτικο ..όσο μπορώ δηλαδή πλέον να κάνω κάτι με το..χέρι!!
Ευτυχισμένη λοιπόν έφθασα στο κτήμα και έκανα όνειρα και σχέδια πως θα τα φτιάξω!!
-Είσαι ..αδιόρθωτη..μου είπε ο Δημήτρης..ποτέ δεν θα περάσει το χέρι σου έτσι κορίτσι μου!!
Ένας καιρός στο κτήμα απίστευτα τρελός..ούτε Ερντογάν και Τραμπ να ήταν.
Στις 2 το μεσημέρι!!!!


Στις 4 το απόγευμα !!!


                                             Θα τρελαθώ..
Το βραδάκι με τη σομπίτσα μας, στη γωνιά μας με συζήτηση , σχέδια και..παιδική εκπομπή στη τηλεόραση το.."Δεινόσαυρο".


                    Αέρας δυνατό, βροχή..μα τι μας νοιάζει;



                            Το νέο μου βιβλίο  για διάβασμα!!!


            Η..γωνιά μου!!! Βγήκε πάλι ήλιος. πρωινό ξύπνημα...


                                          Η Κλώντη μας.


Και τα χειμωνιάτικα μας μούσμουλα που αν δεν τα ξέρετε σας λέω ότι είναι υπέροχα και το δένδρο μας είναι γεμάτο όσο δεν φαντάζεστε.


Όσο για κλαδιά που βλέπετε στην ακρούλα...έβαλα τον άνδρα μου να μου τα κόψει για να φτιάξω κάτι που...σχεδιάζω ( με το χέρι μου!!!).
Φίλοι μου σας εύχομαι καλό μήνα, καλή εβδομάδα και..όλα να πάνε καλά!
Αχτιδένια φιλάκια!

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Είσαι αδιόρθωτη!!!!χαχαχαχα το χέρι δεν θα περάσει έτσι, μα αν νοιώθεις φυλακισμένη σε κατανοώ που θες να αποδράσεις.
Φοβερή η συζήτηση με τον Αντρέα, να έχεις επιθυμίες και όνειρα και η ζωή να τα φέρνει έτσι να μένει ο πόνος της μη ολοκλήρωσης!!! Φοβερό!!
Ο καιρός τρελός είναι όλες αυτές τις μέρες, αλλά ξέρεις να περνάς καλά παντός καιρού.
Δώσε φιλιά στην Κλωντούλα σου.
Καλά να περνάς και φυσικά θα μας δείξεις τι θα φτιάξεις ναι;
Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα μου

nikol είπε...

Αχτίδα μου είσαι απίστευτα κοινωνικός άνθρωπος που αλήθεια ποιος δεν θέλει να συζητάει μαζί σου αφού πάντα κάπου βλέπεις την ομορφιά !!1 Πόση χαρά πήρε από τα λόγια σου ο Αντρέας !!Φαντάζομαι το ξέρεις !! Λατρεύω τις φωτογραφίες του τροχόσπιτου , του κτήματος και της Κλώντη φυσικά !!! Καλή εβδομάδα φίλη μου

Mia είπε...

Αχτίδα μου, ξετρελάθηκα με το σχόλιό σου για τον καιρό! Χα, χα, πολύ γέλιο. Λοιπόν χαίρομαι που γνώρισες έναν πραγματικό καλλιτέχνη. Είναι όμορφο που είσαι τόσο κοινωνική. Η Κλώντη είναι κούκλα αλλά πρόσεξα μια άλλη λεπτομέρεια: τα ζωγραφιστά λουλούδια και το πουλί γύρω από την πόρτα! Δεν ξέρω τι να πω: Είσαι εκπληκτική, φίλη μου. Καλό μήνα.

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα και καλή εβδομάδα
Θαυμάζω την αισιοδοξία σου και τη χαρά
που σου δίνουν οι μικρές στιγμές

Σε φιλώ πολύ ♥♥

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αγαπω Κλωντη
θεα
και εσυ φυσικα υπεροχη
καλο διαβασμα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα γλυκιά μου.
Και φυσικά Καλές Γιορτές να έχουμε.

Funky Monkey είπε...

Θα σε μαλώσω... δεν είπαμε να μην κουράζεις το χέρι σου; Πώς θα περάσει;
Όσο για τον Ανδρέα, τι να πω πέρα από μπράβο; Μπράβο που κάνει αυτό που αγαπά και τον εκφράζει, που είναι τόσο αφοσιωμένος σε αυτό και τόσο μετριόφρων.
Στέλνω φιλιά και ένα χάδι στην Κλώντη!