Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πέρασα τα δύσκολα μα..τα πέρασα!


Τη "πλήρωσα" τη διακόσμηση που έκανα στο τροχόσπιτο φίλοι μου με τη κούραση που πέρασα και την επόμενη μέρα άρχισαν να μου χτυπούν τα ..καμπανάκια..Ο Δημήτρης έφυγε τη Τετάρτη για το κτήμα για το 2ήμερο όπως πάντα για εξωτερικές εργασίες κι εγώ κράτησα μέσα μου το πως ένιωθα, τον αποχαιρέτησα με ένα φιλί και ..στην ευχή του Θεού καλέ μου και...ξάπλα η κυρία!!
Πέρασα 2 νύχτες φοβερές, με πόνους , μέχρι τη πατερίτσα μου ξανά χρησιμοποίησα , εγώ που πίνω σπανιότατα παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη τα κατάπινα σαν..καραμέλες και..τσιμουδιά στα τηλεφωνήματα του άνδρα μου που με τσάκισε στις ερωτήσεις γιατί λέει..δεν γελούσα στο τηλέφωνο!!
Είναι οι κρίσεις της αρθρίτιδας που νομίζεις ότι έσπασες κάτι και αναρωτιέσαι αν έπεσες τη..νύχτα σαν υπνοβάτης και παρακαλάς το Θεό να σου δώσει μία θέση στο στρώμα σου που να μη πονάς!!!!! 
Συγχρόνως πέρασα μία στεναχώρια με τη γειτόνισσα μου που μου χτύπησε τη νύχτα τη πόρτα ζητώντας βοήθεια για τον άνδρα της.. Η ζωή φίλοι μου είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις αν το επόμενο βήμα της σε βγάζει σε ξέφωτο ή σε χαράδρα. 
Είναι ένα ζευγάρι που με απασχολεί καιρό, μία δύσκολη σχέση , δύσκολα προβληματικά δίδυμα τα παιδιά τους , ένας σύζυγος που δεν θα τον άντεχα ούτε δευτερόλεπτο , μία σύζυγος υποτονική , χωρίς να αντιδράει απλά να υπομένει . 
Όμως όταν κάποιοι άνθρωποι ζουν δίπλα σου χρόνια πολλά, τους είδες να αρχίζουν τη κοινή ζωή τους με όνειρα , σαν πιο έμπειρη είδες τα λάθη τους μα φοβάσαι να συμβουλέψεις γιατί λόγω χαρακτήρος σπάνια επεμβαίνω σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς παρά να πονάς με τα προβλήματα τους.
Ξαφνικά λοιπόν στο νοσοκομείο ο σύζυγος , εγώ να παίρνω τηλεφωνήματα από ανησυχία να μάθω πως πάει και η φίλη μου να αποφεύγει να μου πει..Δύο μέρες μετά, σήμερα δηλαδή που πέσαμε η μία επάνω στην άλλη μαθαίνω ότι έπαθε ολική παράλυση , παράλυση μυών λέει και..
-Τον έστειλα στη μητέρα του..μου είπε..εγώ δουλεύω, έχω τα παιδιά, θέλει κέντρο αποκατάστασης.........
Ξέρω ότι ήταν ένας ανυπόφορος άνθρωπος..όμως φίλοι μου ..είναι ο ..άνθρωπος της..Μελαγχόλησα λοιπόν, σκέφτηκα ότι ο άνδρας μου ανήσυχος που δεν..γελούσα στο τηλέφωνο ήρθε τρεχάτος ξαφνικά από το κτήμα να με περιποιηθεί, να με τρίψει με αλοιφές, να με ξεκουράσει από τα καθημερινά.
 Με στεναχώρησε , με πείραξε αυτή η έλλειψη συμπόνοιας , έννοιας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και δε θα κρίνω ποιος από τους δύο έφταιγε..σε μία χαλασμένη οικογένεια φίλοι μου φταίνε και οι δύο είτε από κούραση αγάπης είτε από κακές συμπεριφορές, και οι δύο σε κάτι έκανα λάθος..ακόμη και η παθητική υπομονή είναι λάθος. 
Ο γάμος είναι ένα οικοδόμημα που χτίζουν δύο άνθρωποι τούβλο , τούβλο..αν βάλεις ένα χαλασμένο ή αν δεν το βάλεις σωστά..ο τοίχος θα πέσει κάποια στιγμή.
Πάντα έλυνα τα προβλήματα στο γάμο μας την ίδια στιγμή, αμέσως, τίποτα δεν άφηνα να διαιωνιστεί στο χρόνο και στο..δεν βαριέσαι..θα περάσει...εδώ και τώρα πάντα έλεγα και λέω.
 Σήμερα λοιπόν είμαι στεναχωρημένη , τους σκέπτομαι συνέχεια και είμαι όπως είπα από τους ανθρώπους που δεν τολμώ να ρωτήσω αν χρειάζονται βοήθεια...στην πραγματικότητα ξέρω πως δεν θέλω να ακούσω την αλήθεια..ότι η αγάπη έχει φύγει από εκεί και η αποχώρηση έστω και λόγω ασθενείας είναι μία.."ανακούφιση ".
Όσο για μένα είμαι καλά σήμερα ( είδατε πονηρούλια τι κάνει ένα..τρίψιμο από τον ανδρούλη σου;), έτσι μετά τη στεναχώρια μου με τη γειτόνισσα ο Δημήτρης με πήρε έστω και με μπαστουνάκι μου και με πήγε για μικροψώνια που ξέρει ότι μου ..φτιάχνουν το κέφι!!
Αύριο θα πάω στο Παράδεισο μας, στο τροχόσπιτο να δω και τη νέα γειτόνισσα, να δω και το γουρουνάκι της άλλης γειτόνισσας, να κεντήσω, να πιούμε καφεδάκια και να τα πούμε..


Σας εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ φίλοι μου να το χαρείτε όπως θέλετε και τη Δευτέρα εγώ το απόγευμα θα συναντήσω τις φίλες από εδώ να χαρούμε τη Σμαραγδένια που ήρθε από Κρήτη να μας δει! Τα νέα οπότε..μάλλον Τρίτη!!!!!!
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

litsa t. είπε...

Να μη στενοχωριεσαι κοπελα μου.το πληρωνεις με την υγεια σου και θα φωναζει ο κυριος δημητρης.Ποσο σας ζηλευω που θα ειστε παρεα με την Ρουλιτσα μας.Φιλια απο την αλλη Θεσσαλονικια να της πειτε.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Λυπάμαι για τα άσχημα συμβάντα, όμως είσαι αχτίδα και έχεις καθήκον να λάμπεις
Την αγάπη μου!

ANNA FLO είπε...

Συμβαίνουν αυτά σε πολλές οικογένειες και δυστυχώς η όποια ανάμειξη μπορεί χειρότερο κακό να προκαλέσει και στις δυο πλευρές.
Χαίρομαι που είσαι καλά Φυσικά η κούραση θα έβγαινε τι νόμιζες; Αλλά τα θαυματουργά χεράκια του άντρα σου κάνανε το θαύμα τους ε;
Να περάσετε καλά και να μου φιλήσεις τη Ρούλα
Φιλιά πολλά

Ariadne είπε...

Χαίρομαι που είσαι πάλι καλά!Τι θλίψη προκαλεί η ιστορία της γειτόνισσάς σου!Σε όσες ξέρω και σε όσες δεν ξέρω τη Δευτέρα στη συνάντηση χαιρετίσματα.Αριάδνη AriadnefromGreece!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Η αγάπη τα γιατρεύει όλα Αχτίδα μου.
Να είστε γεροί και να στηρίζετε ο ένας τον άλλο.
Όσο για τους διπλανούς, μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα σχέση τους, κανείς άλλος
Περιμένω τη συνάντηση της Δευτέρας πώς και πως.
Φιλάκια πολλά.

syros2js είπε...

Και πόσα τέτοια περιστατικά υπάρχουν δίπλα μας, βρε Αχτιδούλα...
Και να κάνεις τι? Αυτό μόνο το ίδιο το ζευγάρι το διαχειρίζεται...
Να είστε γεροί εσείς κι ευτυχισμένοι, κορίτσι μου!
Πολλά-πολλά-πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ κι ευχές για μια όμορφη ημέρα!

Mia είπε...

Αχτίδα μου, πόσα ζευγάρια αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη σχέση τους. Μόνο αυτοί όμως μπορούν να βρουν τη λύση. Αν το θελήσουν και αν παλέψουν γι' αυτό. Κοίτα να προσέχεις τον εαυτό σου, κοπέλα μου, γιατί η κούραση είναι κακό πράμα! Καλή εβδομάδα, φίλη μου.

LitsArt είπε...

μετ΄απαό τοση διακοσμηση...νομιζω το περιμενες και εσύ ότι θα σε πιάσουν πόνοι!αφού είσαι καλυτερα, πάλι καλα!
κρίμα γι ατους γειτόνους σου...μακαρι να προσπαθησουν κ παλι να βρουν μια νεα ακρη....