Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Περί..ύψους !!!!!


Να!..μια τέτοια γωνιά θέλω φίλοι μου , με μπόλικα μαξιλάρια, δροσιά και να ακούω το κύμα από έστω λίγο μακριά να με νανουρίζει!!!!
Σήμερα μέσα στον ..απόηχο των αλλαγών στα σχολεία, με τις σημαίες και τις κληρώσεις δεν ήταν δυνατόν να μη σκεφτώ πάντα με χιούμορ ότι εγώ λόγω..ύψους σημαία δεν θα έβλεπα ούτε στον ύπνο μου!
Στη ταυτότητα μου με βάλανε 1.60 γιατί με ..λυπήθηκε ο αξιαγάπητος τότε αξιωματικός και μου έβαλε 1 πόντο επιπλέον για να στρογγυλέψει το ..1.59! Μάλιστα χαριτολογώντας μου είπε ότι τον ..παίρνει από τον άνδρα μου και του έβαλε 1.82, από τότε όταν θέλει να με..συγχύσει μου λέει: 
- Θέλω πίσω το πόντο μου!!!!
Σημειωτέον ότι τώρα σίγουρα έχω..μπάσει!!!!!
Όμως εμείς οι κοντούλες τραβάμε τις καζούρες στα σχολεία αν θυμάται κάποια του..ύψους μου. Οι παρελάσεις όνειρο μακρινό, οι εκδηλώσεις για φιγούρα του σχολείου δικαίωμα μόνο για τις όμορφες ψηλές και όσο για τη τάξη..πάντα στη πρώτη θέση εγώ μαζί με την Αλίκη ( Αλικάκι θυμάσαι;) , άντε το πολύ πολύ στη δεύτερη σειρά.
Όταν ερχόταν ο επιθεωρητής εσύ πλήρωνες τη ..νύφη.Τα δικά σου μάτια κοιτούσε, το δικό σου τρόμο καταλάβαινε και..έτρεμες που το δάκτυλο του σε έδειχνε και σου έλεγε:
-Εσύ..στο πίνακα!!!!
Όταν μεγάλωσα στη Σχολή στην Αθήνα σχεδόν δεν με πρόσεχαν.Να πάρει η ευχή όλοι ήταν ψηλοί..μα όλοι! 
Όταν τελειώνοντας το Λύκειο πήρα αμέσως δίπλωμα και ο μπαμπάς μου μου πήρε τότε ένα μικρό Ζασταβάκι με σταματούσαν οι τροχονόμοι και μου ζητούσαν δίπλωμα ( αληθινό επεισόδιο στη Τσιμισκή) λέγοντας μου :
-Έτσι λοιπόν μικρή μου, πήραμε το αυτοκινητάκι του μπαμπά, χωρίς δίπλωμα και πάμε βολτίστα!!!( τι τα ήθελα κι εγώ τα ..κοτσιδάκια!)
Το πρόβλημα μου ήταν στα λεωφορεία που για να φθάσω το βοήθημα ψηλά να μη πέσω έπρεπε να τεντωθώ όσο δεν γίνεται με πρόβλημα να κινδυνεύω  σε απότομες στάσεις.
 Αφήστε τα ψηλά σκαμπό στη σχολή που δεν έφθαναν τα πόδα μου στο σκαλοπατάκι που τα ακουμπάς, οι καρέκλες μου ήταν άβολες και την έβγαζα ..όρθια στο καβαλέτο!
Μετά όμως μεγαλώνοντας άρχισα να βλέπω την..άλλη πλευρά του νομίσματος και να την εκμεταλλεύομαι! Κοιτάς τους ..ψηλούς με μία γλυκιά , ντροπαλή ματιά και τους λες:
- Εκείνο το βάζο..δεν το φθάνω..μπορείτε;
Στο σούπερ μάρκετ ( άνευ συζύγου) διαλέγεις έναν νοστιμούλη ψηλό νεαρό και του λες με ευγενική φωνή:
-Μήπως θα μπορούσατε εκείνο το..κουτί ..λίγο δεξιά,..λίγο πιο άκρη..!
Ναι φίλοι μου..εμείς οι κοντές έχουμε ρέντα στους..ψηλούς! Όταν με πρωτογνώρισε ο άνδρας μου στο αεροδρόμιο του Βελγίου αγκαλιάζοντας με ,περνούσα κάτω από τη..μασχάλη του και αναφώνησε στα..Γαλλικά:
-Ho!! comme tu es petite!!( πόσο μικρή είσαι) .Μη τρελαίνεστε ..ήμουν και 54 κιλά ( τότε τότε.. ΤΟΤΕ..αχ! βαχ!)
Το πρόβλημα με μας τους δυο δεν ήταν λοιπόν το ύψος στη σχέση μας, οι ψηλοί λατρεύουν τις μικρόσωμες γιατί αν το ψάξετε στη ψυχολογία νομίζουν ότι τις..προστατεύουν!
 Εκείνο που με ενοχλούσε  ήταν  το ότι έφτιαχνε τα πάντα ή τα τοποθετούσε ( μεχρι τώρα) ο άνδρας μου στο σπίτι βλέποντας το με τα μάτια του δικού του ύψους! 
Αδύνατον να φανταστείτε πόσα..μπινελίκια του έχω ρίξει κρυφά όταν παίρνω σκαμπό ή ακόμα και σκάλα για να φθάσω βάζα ή όταν μεταχειρίζομαι τις μακριές κουτάλες για να φθάσω τα πακέτα τις ζάχαρες ή τα αλεύρι που τα βάζει μέσα μέσα στα ντουλάπια που είναι όλα ψηλά και έχουν βάθος..απύθμενο!
Όταν ψάχνει κάτι ( ως συνήθως) και δεν το βρίσκει είναι γιατί ψάχνει στα..ψηλά, ενώ εγώ το πονηρό θηλυκό όταν λείπει και ψάχνω κάτι λέω στον εαυτό μου:
-Που μπορεί να βάλει κάποιος κάτι με ύψος 1.82;
Του το έχω όμως βγάλει από τη..μύτη αυτό!
-Αγάπη μου έλα να μου κατεβάσεις τη ζάχαρη, έλα να μου βάλεις τα παπλώματα στη ντουλάπα, κατέβασε μου τα κουτιά από το επάνω ράφι!!! Ομολογώ δεν μου λέει όχι ιδιαίτερα τώρα που δεν μπορώ πια να ανέβω τη μικρή σκαλίτσα με τα 3 σκαλοπάτια αγορασμένη ειδικά για μένα!
Λοιπόν για τη σημαία στα σχολεία και με κλήρωση να έπεφτα σίγουρα θα την..προσπερνούσαν γιατί αν και καλή μαθήτρια μόνο Ταμίας τάξης με έβαζαν ( για Υπουργείο Οικονομικών θα έσκιζα, θα τους άλλαζα τα φώτα στους ελέγχους!)
Λοιπόν όπως καταλαβαίνεται δεν έχω πρόβλημα που με κοιτάζουν όλοι ευ..υψηλού, το..εκμεταλλεύομαι κι όλας η ..αφιλότιμη και όπως λέει ο άνδρας μου : 
-Η γυναικούλα μου χωράει ..παντού!
Ένα ζεστό ΠΣΚ μπροστά μας φίλοι μου, περιμένω τη φίλη μου τη Μαιρούλα για παρέα απογευματινή και δεν κάνω όνειρα για..γωνιές ονειρικές, εγώ τη "γωνιά " μου την έχω βρει μέσα στο...1.82 του!
Αχτιδένια φιλάκια!


8 σχόλια:

Rena είπε...

Κι εγώ το ίδιο Αχτίδα μου ακριβώς όμως ΧΑΧΑ και στα παλια λεωφορεία δεν έφτανα να χτυπήσω το κουδούνι για τη στάση που υπήρχε μόνο ένα πάνω από κάθε πόρτα.
Ομως το ακριβό άρωμα σε μικρό μπουκαλάκι συμφωνείς;
Φιλάκια πολλά!!!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Φιλεναδα μου γλυκια μην σκας ειτε ψηλος ειτε κοντος αυτος ο κοσμος θα βαλει ετικετες.Εγω πχ λογω υψους ολοι με βλεπανε κι ας ημουν στο τελευταιο θρανιο.....ασε που η γιαγια μου τοτε ελεγε που θα βρουμε ψηλο γαμπρο.....χα!χα!Να εχετε ενα ομορφο ξημερωμα σε γωνιες και αγκαλιες που λαχταρας!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χαχαχαχα ωραία τα είπες!
Οι ψηλοί είναι οι βοηθοί των κοντών, λέει μια παροιμία.
Καλά να περνάτε και να συμπληρώνεται ο ένας τον άλλον! 😍😍😍😍😍😍

Συννεφάκι είπε...

Καλημέρα! Κι εγώ μια τέτοια γωνιά ονειρεύομαι, να κάθομαι να διαβάζω και να με διακόπτουν μόνο αγαπημένες φωνές. Αλλά... σαν την αγκαλιά του αχτιδένιου σου... δεν υπάρχει! Να είστε αγαπημένοι και να μοιράζεστε ήρεμες οικογενειακές στιγμές.
Όσο για το ύψος... νομίζω ότι ο καλοκαιρινός ήλιος όλα τα κάνει να φαίνονται ψηλότερα...
Την καλημέρα μου!!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου μικροκαμωμένη.
Τι να πούμε κι εμείς οι μετρίου αναστήματος, τόσο οι κοντοί όσο και οι ψηλοί αναφέρονται συνεχώς. Εμείς οι κακόμοιροι, τίποτα......
Πάντως, προσωπικά, προτιμώ τους κοντούς ανθρώπους, θεωρώ ότι έχουν καλύτερο έλεγχο του σώματός τους και πιο χαριτωμένες κινήσεις.
Φιλιά σε σένα, σε όλες τις φίλες του blog, ανεξαρτήτως ύψους και φυσικά στη λιλιπούτεια Κλώντη.

ANNA FLO είπε...

Τι ωραία!!! Αυτή τη γωνιά που έχεις κερδίσει κράτησέ την γιατί αξίζει και όλα τα άλλα είναι για το ''φαίνεσθαι''.
Να είστε πάντα καλά και χαρούμενοι. Οι κοντοί εξάλλου είναι αγαπησιάρηδες οταν δεν εχουν κόμπλεξ όπως εσύ.
Φιλιά πολλά

Mia είπε...

Αχτίδα μου, κι εγώ 1.60 είμαι και ο σύζυγος 1.92! Μη σε νοιάζει, κοπέλα μου. Μια χαρά είμαστε. Άσε τους άντρες να φτάνουν τα ψηλά για μας. Νιώθουν όμορφα κι εμείς εξυπηρετούμαστε μια χαρά. Το πιο σημαντικό είναι η γωνίτσα που αράζουμε. Σε φιλώ, φίλη μου.

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα Αχτιδούλα,
Εσύ πρόσεχε το Κλωντουλίνι και το μπαμπά της. Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου προσέχονται μεταξύ τους :)))))
Πού να τους προλάβεις όλους καλή μου;
Να κάνεις την περιποίησή σου και να περνάς καλά.


หนังใหม่