Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι σκέψεις σε αυτές τις μέρες μου.


Καλημέρα φίλοι μου, μία ακόμη ζεστή μέρα και ελπίζω σε μία Κυριακή όπως λένε δροσερή. Έχω εξαφανιστεί από το μπλοκόσπιτο γιατί απλούστατα  με πείραξε τόσο πολύ αυτός ο καιρός που έχω απομακρυνθεί από όλα σχεδόν.
Η κλεισούρα από το αιρ κοντίσιον είναι αδύνατη για μένα, η ζέστη έξω σε μία παραλία σχεδόν απαγορευτική, κάθε μου έξοδος μου αποδεικνύει ότι η Πάρκινσον μου προκαλεί σχεδόν μία απώλεια σκέψης, ισορροπίας και γενικά ένας πανικός συναισθημάτων ανακαλύπτοντας ότι "χάνω" κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό μου.
Η μόνη μου διέξοδος αυτό το καιρό είναι το..κέντημα σε μία δροσερή γωνιά , το σερφάρισμα μέσα από το κινητό στο Pinterest όπου οι ιδέες τόσων ανθρώπων γεμίζουν τη ψυχή μου. Είναι σαν να κατασκευάζω, να ζωγραφίζω μαζί τους .
Ο Δημήτρης με ξεσήκωσε προχθές να τον συνοδέψω στο ΙΚΕΑ για να αγοράσουμε κάποια έπιπλα για το τροχόσπιτο μας που έχει γίνει η δική του ασχολία αυτό το καιρό όπως μου λέει ο καλός μου με τόση γλυκύτητα: - Για σένα κορίτσι  μου..( εγώ έχω εσένα..κι εσύ εμένα..τραγουδάει για μένα  ο Χατζής..)
Ευχαριστώ για τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα από πολλές, είναι πανέμορφο να σ' αγαπούν και να σε νοιάζονται τόσοι άνθρωποι. Με ακούν στο τηλέφωνο να γελώ και αισθάνονται ότι όλα πάνε καλά γιατί..έτσι θέλω να νοιώθουν όλοι γύρω μου. Στεναχωρήθηκα και γιατί ο πατέρας της αγαπημένης μου μαθήτριας έπαθε έμφραγμα και χειρουργήθηκε , τόσο νέος και θαύμασα ακόμη μια φορά αυτό το παιδί για όσα μου είπε και για το πως το αντιμετώπισε. Τελικά ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου νομίζω..γεννιέται..από την ώρα που βλέπει το φως της ζωής!
Χάλασε και το τάμπλετ μου..στο..γιατρό της εταιρίας και αυτό , τα ημίμετρα σε καινούργιο  δεν μου αρέσουν και δεν έχω λεπτά για νέο όπως το θέλω.!
 Η Κλώντη μου υποφέρει κι αυτή, της κάνω μπάνιο κάθε τόσο για να πέσει η θερμοκρασία του σώματος της γιατί όπως μου είπε ο γιατρός της η καρδιά της έχει εξασθενίσει από την ηλικία και το διαβήτη.
 Όμως..κρατάει..την θαυμάζουμε με τον άνδρα μου για τη δύναμη της και την αγάπη της για ζωή, ο κτηνίατρος της μου ζήτησε να παρουσιάσει το περιστατικό της σε συνέδριο τον Οκτώβρη , κρατάει όλες τις φωτογραφίες από όσα έχει ξεπεράσει η γλυκιά μου αγωνίστρια .
 Εγώ πιστεύω ότι την κρατάει η αγάπη μας, η φροντίδα μου η καθημερινή με το..ρολόι  και ίσως γιατί αν πιστεύετε όπως εμείς ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα, η επιθυμία της να ζει μαζί μας, να μας αγαπάει, να είναι μέρος της καθημερινότητας μας είναι τόσο δυνατή  που της δίνει το σθένος που έχει..
Τα ΣΚ τα περνώ στο κτήμα και σχεδιάζουμε μία μικρή απόδραση στις αρχές του Φθινοπώρου ίσως ανάλογα με τις περιστάσεις γιατί φίλοι μου όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελάει!
Σας στέλνω την αγάπη μου, τις ευχές μου να είστε καλά και τα..Αχτιδένια φιλάκια μου!

6 σχόλια:

LitsArt είπε...

καλημέρα Αχτιδούλα!
σήμερα εδω στην Αθήνα φυσάει λιγάκι και είναι καλύτερα από άποψη ζέστης. Ελπίζω και σε εσας...
να περασετε ομορφα στο κτήμα!
φιλια

ikaxela είπε...

καλημέρα καλή μου Αχτίδα,
Θα περάσει κι αυτό με τη ζέστη κ θα συνέλθουμε. Είναι όμορφο το καλοκαίρι κι ας μας βασανίζει. Σε φιλώ!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου,
Κι εσύ και η Κλώντη αυτά τα μασάτε. Να περάσετε όμορφα και ελπίζω δροσερά.
Φιλιά και στις δυό σας.

ANNA FLO είπε...

Έχω χαθεί και εγώ από το διαδίκτυο. Είμαι στην Κεφαλλονιά στο πατρικό μας και το καρτοϊντερνετ δεν μου κάνει χάρες πάντα.
Χαίρομαι για την Κλώντη φυσικά η αγάπη την κρατάει στη ζωή. Και εσύ μπράβο που δεν το βάζεις κάτω. Ο καιρός ο ζεστός δεν ευνοεί κανένα. Έχω πάθει με τοση ζέστη και μάλιστα που κρατάει τόσες μέρες....
Σε παρακολουθώ αν και δεν μπορώ να αφήσω σχόλιο πάντα.
Τα φιλιά μου και εύχομαι γρήγορα δροσιές

kerina poiimata είπε...

Συγκινητική η ιστορία της Κλώντης σας, πραγματικά.Η θέλησή της να συνεχίσει να είναι μαζί σας...όσο μπορεί...
Να είστε καλά αγαπημένη μου Αχτίδα!
Καλή Παναγιά!

Unknown είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου μικροκαμωμένη.
Τι να πούμε κι εμείς οι μετρίου αναστήματος, τόσο οι κοντοί όσο και οι ψηλοί αναφέρονται συνεχώς. Εμείς οι κακόμοιροι, τίποτα......


หนังใหม่