Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μια βροχερή, δροσερή και ..χαρούμενη βραδιά!


Μια βροχερή, σχεδόν Φθινοπωρινή μέρα όμως..όμως..μια χαρά..την δέχθηκα σαν βάλσαμο μετά από τόση ζέστη και ξέρω ότι αυτό είναι πολύ εγωιστικό εκ μέρους μου για όσους από εσάς κάνετε διακοπές.  
Κυριακή φύγαν τα εγγόνια μου τα τρία ( εκτός από τον ..Βενιαμίν Κωνσταντίνο )  και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα τύψεις για τη δροσιά που λαχταρούσα και που απόλαυσα στο κτήμα.
 Όμως φίλοι μου αυτά είναι παιδιά και χαίρονται με άλλα πράγματα που ξέρω ότι έχω το τρόπο να τους δώσω όπως από ένα γερό χαρτζιλίκι για το ταμείο της κατασκήνωσης τους από όπου μπορούν να αγοράζουν τα λατρεμένα τους παγωτά και για τη μεγάλη που είναι Ομαδάρχισσα τι άλλο από μπόλικα GB για το κινητό της!
Ανατολή στο κτήμα, απίστευτο όμως ξύπνησα από το Δημήτρη στις 5.30 ( φρίκη) το πρωί για να δούμε την Ανατολή!!!





Τι να κάνω η..έρμη..την απόλαυσα με το ένα μάτι κλειστό και μία ..κραυγή απόγνωσης:- Καφέεεεε!







Όμως τα χωνάκια με το λατρεμένο χρώμα του άνδρα μου , ανοίγουν την αυγή ,
είχαν απλωθεί στο πλέγμα που τους έκανε και σας δείχνω τη μία ακρούλα γιατί...έτρεχα για καφέεεεε!
-Βρε πουλάκι μου..τι σου φταίω η έρμη να με σηκώνεις από τα χαράματα;




Το μεσημέρι, τηγανιστές πατατούλες και κολοκυθάκια καθώς και οι πρώτες ντομάτες μας σαν σαλάτα από το κήπο μας !



Τα καλαμπόκια μας μεγαλώνουν μα ακόμη δεν μας έδωσαν καλαμπόκια!



Μα του βγήκε λιγάκι..ξινό το..καμάρι για τις πατάτες του  αφού κρύωσε από τη ξαφνική αλλαγή του καιρού!
Μάλλον ήταν η συνέχεια του χθεσινού γέλιου που κάναμε   για τους ακόλουθους λόγους!
Χθες Σάββατο στο χωριό δίπλα μας στη Γερακαρού ετοίμαζαν γλέντι οι άνθρωποι, συναυλία του μουσικού σχήματος του Μαργαρίτη στην αυλή του σχολείου .Ήταν το θέμα συζήτησης στο χωριό και στη λαϊκή που πήγαμε το πρωί, είχαν μετατρέψει την εκδήλωση σε πανηγύρι με καταστήματα πλανόδια ,όμως ο άνδρας μου δεν αρέσει καθόλου αυτού του τύπου τους τραγουδιστές και μουρμουρούσε σε όποιον τον καλούσε για παρέα.
Το βραδάκι μας ευχάριστο το περάσαμε με κουβεντούλα για τα πάντα , μουσική από το τραντζιστοράκι μας και παζλ που τους έχω αδυναμία!
Ο Δημήτρης έχει τη συνήθεια..δυστυχώς να κοιμάται με μουσική και περίμενε στις 10 το βράδυ την αγαπημένη του εκπομπή "Μουσικό σταυροδρόμι" που είχε αφιέρωμα στη ζωή του Χιώτη.!!!
-Δεν σε πειράζει που θα το έχω ανοιχτό μέχρι τις 1 που τελειώνει;
-Σε λίγο όμως αρχίζει η συναυλία του λέω..
και δεν πρόλαβα να τελειώσω τις λέξεις και αρχίζουν να σκάζουν πυροτεχνήματα και τα μεγάφωνα στο τέρμα με την αρχή του προγράμματος του Μαργαρίτη!
Ο δικός μου έσκασε που δεν άκουγε την αφήγηση του παρουσιαστή και άρχισε να του τα "σούρνει " , εγώ γελούσα μαζί του και έφτιαχνα το παζλ , ανοίγει λοιπόν το παράθυρο και λέει !
-Που είναι Θεούλη μου η καταιγίδα που έλεγαν;
Απίστευτο φίλοι μου...απίστευτο...άνοιξαν οι ουρανοί, μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε ο ουρανός βροχή , λάμψεις και κεραυνούς και η φωνή του Μαργαρίτη εξαφανιστηκε!
-Καλέ δεν ντρέπεσαι; τι σου έφταιγαν οι άνθρωποι οι καημένοι που χαιρόντουσαν για το..πανηγύρι ; Λίγο..γκαντέμη σε βρίσκω!!!Α πα πα!!!!!Θα το πω σε όλους τους γείτονες!
Δεν ξέρω αν τελικά έγινε η συναυλία, όμως η βροχή συνεχίστηκε μέχρι το ξημέρωμα κι εμείς ψάχναμε το πρωί ρούχα με μανίκια να φορέσουμε! Μάλλον όμως ο ..Μαργαρίτης κάτι έμαθε γιατί ο καλός μου κρύωσε και τον έχω σήμερα αρρωστούλη!!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου, εύκολη και ..φυσιολογική σε θερμοκρασία!
Αχτιδένια φιλάκια!

5 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου και καλή εβδομάδα
Ο καιρός απρόβλεπτος όπως κι εμείς....

Μη μου μαλώνεις τον σύζυγο παντού καταιγίδες είχαμε

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Πάντα απολαυστική και αληθινή! Την καλημέρα μου έστω και βροχερή! Κάλη

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα.
Ευχάριστο αυτό το δροσερό κύμα, αφού μας έκαψε καλά καλά ο καιρός τις προηγούμενες μέρες. Αρκεί να μην πάθει καμμιά ζημιά ο κόσμος και οι καλλιέργειες.
Όσο για τον καλό μου τον Δημήτρη, εάν έχει τέτοιο χάρισμα, έχω να του στείλω μια λίστα με κάποιους να τους μελετάει :))))))))))))
Τα φιλιά μου σε όλους σας και στο κοριτσάκι μου.
Καλά να περνάτε.

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή εβδομάδα
Φιλάκια ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χα..χα.. δεν υπαρχεις φιλεναδα με τις αφηγήσεις σου..!! Καλέ; ήταν σαν να ήμουν μαζί σας ..πω..πω..οχι και γκαντέμη το καμαρι σου..βρε αγαπη μου..μα... τι να κάνει αφού δεν τον αφηνε να ακουσει και εκείνος τα δικά του.!!χα..χα.. Από την Γερακινή είναι η νύφη μου και σιγουρα θα ήταν και εκεινη εκεί...!!
περιμενω πως και πως να πούμε...μεχρι τότε να περνατε ομορφα...θα σε παρω ναι; καλή εβδομαδα αχτίδα μου φιλακιααα