Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μια καλοκαιρινή μέρα στο..σπίτι!


Δεν άντεξα χωρίς κουβεντούλα φίλοι μου, το είχα πάρει απόφαση να σας αφήσω ήσυχους όλο το καλοκαίρι όμως..είναι κάποια μικρά πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι κάτι το ιδιαίτερο για  κάποιες φίλες..άγνωστες -γνωστές..φίλες που σε παίρνουν στο τηλέφωνο ανήσυχες μήπως έπαθες κάτι. Φίλες που σε βλέπουν σε αναγνωρίζουν σε κάποιο ταμείο σούπερ μάρκετ, σε αγκαλιάζουν και σε ρωτούν αν είσαι η...Αχτίδα  (συγνώμη φίλη μου που μέσα στο ξάφνιασμα μου ξέχασα να ρωτήσω το όνομα σου)!
Οι μέρες μου κυλούν μέσα σε επισκέψεις στο κτήμα, κάποιες εξόδους στη θάλασσα που έμεινε για μένα μόνο..θέα.
 Δεν μπόρεσα να ξεπεράσω τη ντροπή για την αδυναμία μου να μπαίνω εύκολα πλέον μέσα μα μου αρκούσε να τη βλέπω με κουβεντούλα με φίλη δίπλα μου και τον άνδρα μου να χαίρεται κάτι που δεν ήθελα να το στερήσω.
 Η Κλωντίτσα μας πάντως δίπλα μου ευχαριστήθηκε τη..ξαπλώστρα σαν κι εμένα!



Και τα απογεύματα δίπλα στον άνδρα μου σε φάση..σιέστας!



Είχα και τις ξαφνικές λιγόλεπτες διασκεδάσεις μου όταν σε μία επίσκεψη στο ..αγαπημένο κατάστημα υλικών του Δημήτρη το Leroy Merlin ο σεφ Καλίδης είχε μία επίδειξη και έκανε ο καημένος το λάθος να πιάσει τον άνδρα μου τυχαία, να τον ρωτήσει αν ξέρει κάτι από...κουζίνα και να τον σύρει στη κουζίνα! Χαμός όταν ο άνδρας μου άρχισε να μαγειρεύει και να του ζητάει υλικά που ...δεν είχε!



- Μα χωρίς χωριάτικο λουκάνικο κύριε Καλίδη;και το σκορδάκι;

Στο κτήμα μας τα φρούτα μας δίνουν την ομορφιά να τα μοιράζεις, να τα κόβεις όποτε θέλεις να φας ένα ζουμερό ροδάκινο ή να τηγανίσεις πατάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια!



Η ζέστη με έχει πειράξει είναι η αλήθεια, μου έφυγε εντελώς η διάθεση να ζωγραφίσω, το εργαστήρι μου ένας χαμός..μαθήτριες μου έφυγαν ευτυχώς διακοπές κι εγώ..κέντημα και βιβλίο..
Μέχρι σήμερα φίλοι μου που έπρεπε να κάνω κάτι για μία φίλη που μου τα ζήτησε..κάτι σε κοχύλι..κάτι θαλασσινό μου είπε..









Ε!..εσύ πετρούλα..μη κλαις..θα σε κάνω κάτι κι εσένα!



Έτσι ...ψιλλοζωγράφισα θα έλεγα καλύτερα  και μετά..έκλεισα πάλι πίσω μου τη πόρτα και βυθίστηκα στο βιβλίο που διαβάζω.
Φίλες μου σας στέλνω την αγάπη μου και σας εύχομαι καλές βουτιές!
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΧΧΧ








Αμαλία είπε...

Έ, καλή μου,
Μην ανησυχείς λοιπόν τον κόσμο και μην την ξανακοπανήσεις έτσι, "αδικαιολόγητα¨.
Κουκλίτσα η μικρή φιογκού, και ήθελα να είμαι από μια μεριά να βλέπω τον Δημήτρη να βγάζει στη σέντρα τον Καλλίδη.
Να περνάτε καλά.
Φιλιά σε σας και στη μυτούλα της.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου αγαπημένη μας έλειψες όσο δεν φαντάζεσαι.Μετρούσα τις μέρες και ανησυχούσα μήπως έπαθες κάτι, χαίρομαι ότι είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο για τις άγνωστες φίλες σου όπως εγώ! Είμαι η Βάσω από το Άργος που σου είχα γράψει απελπισμένο μήνυμα πριν από κάποιους μήνες για τον γιο μου τον Γιώργο που πάσχει από αυτοανοσο νόσημα (νόσο Crohn). Μπαίνω κάθε μέρα στο blog σου, για να διαβάσω έστω και την καλημέρα σου... Ε λοιπόν σήμερα έχω να σου πω καλά νέα : μετά από 2 χρόνια πόνου, ταλαιπωρίας, απελπισίας του παιδιού μας και δική μας, με την βοήθεια του Θεού και της γλυκιάς μητέρας μας της Παναγίας, το παιδί μας χειρουργηθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο και σήμερα είναι καλά, η ασθένεια είναι σε ύφεση (και με την απαραίτητη χρόνια θεραπεία που κάνει), κι εμείς είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και θάρρος, και προσευχομαστε κάθε μέρα για όλα τα παιδιά και για τα δικά μας! Αγαπημένη μου, θέλω να σε ευχαριστήσω για τα λόγια σου προς εμένα, που μου έδωσαν δύναμη, αλλά και για όλα τα posts σου που διαβάζω ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Μην σταματήσεις σε παρακαλώ να γράφεις έστω και μια καλημέρα. Μπορεί να μην γνωριζόμαστε, μπορεί και να μην γνωριστούμε ποτέ, όμως είσαι για μένα η Αχτίδα φωτός που έγινε προβολέας για την ψυχή μου σ αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα, ακόμα και σε περιόδους πολυημερης νοσηλείας του παιδιού μου στα νοσοκομεία... Σ αγαπώ πολύ και σου στέλνω τα φιλιά μου. Βάσω

ΕΥΑ είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝΑ 59!!!!!

nikol είπε...

Αχ αυτός ο σεφ Καλίδης ποιον ρώτησε για μαγειρική;;;; Θα ήθελα να το έβλεπα από κοντά!!!
Αυτή η ζέστη όλους νας έχει κάνει κομμάτια Αχτιδούλα μου ελπίζω στο κτήμα να έχει λίγη δροσούλα !! Φιλιά πολλά πολλά







Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Θα σταθώ κι εγώ στη μαγειρική με τον Καλίδη 😂😂
Βλέπω να κάνει εκπομπή ο Δημήτρης και να τους παίρνει τις δουλειές.
Να είστε καλά.
Φιλάκια πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΒΑΣΩ, φίλη μου όπου και να είσαι, χαίρομαι αφάνταστα που το παιδί σου πάει καλά και ναι..πιστεύω ότι η Παναγία είναι κοντά μας όταν της ζητούμε κάτι με όλη μας τη ψυχή.Ελπίζω από εδώ και πέρα όλα να πάνε καλά.

LitsArt είπε...

αυτά τα καλοκαιρινά σου δημιουργήματα τα είδα και χτες στο facebook και ξετρελάθηκα!εισαι καλλιτέχνης!πάει και τελείωσε!

ALEXANDRA είπε...

Αχτίδα μου να είσε πάντα καλά και να περνάς καταπληκτικά, τα έργα σου μικρά αριστουργιματα

Γιάννα είπε...

Πραγματικα Θαυμαζω τις δημιουργιες σας. Ειστε χρυσοχερα!!!!