Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στη Βεργίνα για τη FRONT.


Τα κατάφερα και πήγα φίλοι μου αφού δόξα το Θεό δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο από τη κόρη μας.Μετρούμε 2 από τις 15 μέρες που μας είναι απαραίτητες για το μωρό, κάτι σαν..το μέτρημα που κάνουν οι στρατιώτες για την ελευθερία τους!
Χθες ετοίμασα το πακέτο μου και δέχθηκα και άλλες προσφορές από τη Ρένα Χριστοδούλου και τη γλυκιά Ολυμπία με τα θαυμάσια χριστουγεννιάτικα μπουκάλια της.
 Έτσι το πρωί φθάσαμε κατά τις 11 παρά στη Πρωτοβουλία για το Παιδί όμως..τι δυσάρεστη έκπληξη..το βρήκαμε κλειστό. Δεν ξέραμε ότι το Μουσείο τη Δευτέρα είναι κλειστό και συγχρόνως και το μαγαζί της FRONT .
Δεν τα ..χάνουμε φίλες μου, τηλεφώνημα στη γλυκιά Ποδηλάτισσα και οδηγηθήκαμε στο σπίτι των παιδιών έχοντας έτσι και τη χαρά να γνωρίσουμε κάποια παιδιά που δεν είχαν σχολείο.



Ένα όμορφο σπίτι, σωστή "οικογένεια" ,μας υποδέχθηκαν με αγάπη !
Και για να μη με..χάσετε βρε παιδάκι μου ούτε εμένα..ούτε τη Κλώντη έβγαλα και τη σχετική ...αφισοκόλληση!


 Αφήσαμε τα πράγματα και φύγαμε να συνεχίσουμε το ταξιδάκι μας μιας και αδράξαμε της ευκαιρίας να το ..σκάσουμε. Χρειαζόμουν κάποια αλλαγή πιστέψτε με, ήθελα άλλες εικόνες από τις συνηθισμένες και λυπήθηκα είναι αλήθεια πολύ που δεν είδα τα κορίτσια από τη Πρωτοβουλία.Ευδοξία..φιλάκια!
 Που αλλού θα μας οδηγούσε αυτή η διαδρομή παρά μόνο στα πατρώα εδάφη του Δημήτρη  στην Έδεσσα και επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό της χώρο που ..πάλι ήταν κλειστός!! όμως οι φωτογραφίες βγαίνουν και επάνω από το..συρματόπλεγμα.









                                       Προσέξτε αυτή την είσοδο..



Επειδή έχω επισκεφτεί το χώρο πολλές φορές και μίλησα με την αρχαιολόγο που τότε έκανε τις ανασκαφές σας λέω ότι ο διάδρομος που βλέπετε να ανοίγεται μπροστά σας είναι ένας υπέροχος δρόμος αγοράς ( αγορεύω) όπου δίπλα ήταν τα λουτρά σε χωρίσματα μικρών διαμερισμάτων. Οι κολόνες ( κίονες)  που έχουν αναστηλωθεί είναι ελάχιστες και έχουν χαραγμένα επάνω τα ονόματα πολλών κατοίκων ίσως και ρητόρων που μίλησαν σε αυτές τις συναθροίσεις εκεί. 
Πρέπει να επισημάνω ότι παλιά δίπλα στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που επισκεπτόμαστε πιο επάνω βρισκόντουσαν πεσμένα κιονόκρανα.  Τότε είχα πάει να πω ότι αυτά τα αριστουργήματα μπορούσαν κάλλιστα να κλαπούν ,εγώ η ίδια μπορούσα άπειρες φορές να κουβαλήσω ένα με το αυτοκίνητο.
Εδώ και δύο χρόνια τα κιονόκρανα εξαφανίστηκαν , έχω την ελπίδα ότι εισακούσθηκε η παρατήρηση μου  και βρίσκονται στα σωστά χέρια.
Μετά ανηφορίσαμε για το εκκλησάκι που ο άνδρας μου το έχει υπό τη..προστασία του με λαδάκι, κεριά και τα σχετικά  και εκεί υπάρχει ένα επίχρυσο κηροστάτη δώρο δικό μου τάξιμο στον Άγιο όταν στη γέννα τέτοιο καιρό κοντέψαμε πάλι να χάσουμε το μικρό Δημητράκη. Είχε γεννηθεί στη γιορτή Του και ελπίζω να με ..άκουσε και αυτή τη φορά. Άναψα όλα τα καντήλια, ένα φτωχό μικρό εκκλησάκι είναι φίλοι μου , με απλές εικόνες και με χοντρές πέτρες φτιαγμένο.
Γυρίσαμε απογευματάκι, η μέρα Ανοιξιάτικη , τα δένδρα ξεγελιούνται..και βέβαια όχι ότι δεν θα κάναμε και μία επίσκεψη σε..φυτώριο..μα ατύχησε ο καλός μου..λόγω του καιρού τα δένδρα στα φυτώρια θα έρθουν στα μέσα του Δεκέμβρη. Θα μου πείτε..πόσα δένδρα θα βάλει ο Χριστιανός!! Τι να κάνω φίλοι μου.. ο καθένας το μεράκι του.
Από αύριο αρχίζω να φτιάχνω λίγα πράγματα για τη προσπάθεια που κάνει η Νικόλ για τους πρόσφυγες και μετά αμέσως αρχίζω τα δικά μου δωράκια. Αύριο έχω τα εγγόνια μου όλα, η Ιωάννα μας θα πάει στο γιατρό ( κάνω το σταυρό μου ) και δεν μπορώ να μη θυμηθώ ξανά ότι κάποτε τέτοιες μέρες στο Πολυτεχνείο εγώ πέρασα μία άσχημη εμπειρία σε κρατητήρια που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Φίλοι μου σας εύχομαι μία καλή εβδομάδα!

20 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Γειά σου Γεωργία με την Κλώντη σου, τα ενδιαφέροντά σου, τις προσφορές σου και ότι άλλο με το οποίο καταπιάνεσαι.
Θα περάσουν και οι υπόλοιπες μέρες της κόρης σου και θα τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση επιτυχώς, θα το δεις διότι "έχεις λαμβάνειν". Η προσφορά ανταμείβεται. Π.χ. η ψυχούλα που κρατάς στα χέρια σου. Θα το πίστευες πριν 20 μέρες ότι θα έβγαζες αυτή τη φωτογραφία;
Μην χάνεις την ελπίδα σου. Όλα θα πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου σ' ευχαριστώ, πάντα ελπίζω για όλα , ο Θεός δεν με άφησε ποτέ, δεν έχω ησυχάσει και για τη Κλώντη όμως .

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα θα πανε Γεωργια μου !!!Μια μεγαλη αγκαλια στην Κλωντη !!!! Φιλια Στελα.

Αμαλία είπε...

Καλέ, ξέχασα!
Φιλί στη μυτούλα της.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ!

Rena Christodoulou είπε...

Χαίρομαι που είναι καλά το κοριτσάκι σου Αχτίδα μου!!!
Η Παναγία να είναι μαζί τους!!!!
Όλα θα πάνε καλά!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

oldthings είπε...

Μπράβο Γεωργία μου !!! Όχι που δεν θα έβρισκες άκρη !!! Τα πράγματα παραδόθηκαν ,κάνατε και τη βολτούλα σας ,ελπίζω να ξέφυγαν οι σκέψεις σου λιγάκι με τόσο όμορφη μέρα !όλα θα πάνε καλά ,να είσαι σίγουρη !

Unknown είπε...

Μετράω κι εγώ μαζί σου και προσεύχομαι όλα να πάνε καλά...
Κάθε μέρα ανοίγω τον υπολογιστή και ψάχνω για ανάρτηση σου...
Να δεις, που οι μέρες θα είναι πάνω από 15 και θα μιλάς πάλι για ένα μικρό θαύμα..
Πολλά φιλιά και καλημέρες, καλή μου Αχτίδα...♥
**Αννιώ**

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα της προσφοράς και της αγάπης τρέχεις όπου υπάρχει τρόπος να προσφέρεις!!! Πιστεύω πως αυτή την φορά που δεν συνάντησες τα κορίτσια του front να ανταμείφθηκες από την ζεστή ατμόσφαιρα του Σπιτιού της Βεργίνας!!!!! Με την γλυκιά μας Ιωάννα και το καινούργιο της μωράκι όλα θα πάνε καλά..... πάλι θα γίνει ένα μικρά θαύμα και ένα μικρό καινούργιο βλασταράκι θα αρχίσει να μεγαλώνει στο οικογενειακό σας δέντρο!!!! Πολλά πολλά φιλιά και πολύ αγάπη για όλους σας!!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδούλα μου,
ψυχούλα μου όμορφη
ξέρω καλά πόσο δοτικός άνθρωπος είσαι
Να σε εχει ο Θεος παντα καλα.
Και εσενα και οσους αγαπας

Artemis είπε...

Γλυκύτατες είστε Κλώντη και μαμά!Πρέπει να έρθετε και στην Αθήνα για να σας γνωρίσουν και οι εδώ φίλες σας. Το νέο μωράκι να είναι υγιές και τυχερό, το ίδιο και η μαμά του. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες και συγχαρητήρια για την προσφορά σου.Να είσαι πάντα καλά και να προσφέρεις με ανιδιοτέλεια και αγάπη.

airis είπε...

Κάθε εμπόδιο σε καλό αχτίδα μου γλυκιά!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το μωρό και την κόρη!
Πολλά ζεστά φιλιά :)))

AgapameAnDolmas είπε...

μια ηλιολουστη και αισιοδοξη καλημερα!!! ολα καλα θα πανε και το μωρακι θα ειναι γερο δυνατο θα σας ζουρλανει με τα καμωματα του!! υπομονη και θα περασει κ αυτο !!!!! τι ωραια βολτα κανατε με τον δημητρη!!

nikol είπε...

Πόσα πολλά μπορεί να κάνει και να σκεφτεί ένας άνθρωπος σε μια μέρα!!! Καλά κάνατε και πήγατε τη βόλτα σας μετά τη Βέροια , είναι ωραία να βρίσκεσαι στην εξοχή με τέτοιο καιρό !!Και στο μικρό εκκλησάκι που άφησες την προσευχή σου , όλα καλά θα πάνε και τ΄ώρα Αχτιδούλα μου !! Σας φιλώ και τους δυο

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όλα θα πάνε καλά Αχτίδα !!!!
Φιλιά πολλά !!!!

Ariadne είπε...

Α θέλουμε να ακούσουμε κι αυτή την ιστορία με τα κρατητήρια!AriadnefromGreece!

syros2js είπε...

Α, έστω και στα κλεφτά, την απολαύσαμε την απόδραση!!!
;-)
Όλα καλά θα είναι και με την κορούλα σου, Αχτιδούλα μου! Θα το δεις! Ψυχές από χρυσάφι σαν τη δική σου, δεν τις αφήνει ο Θεός να μαραζώσουν!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε εσάς και χαδάκια στο κοριτσάκι μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλες μου, μία ακόμη μέρα κι εγώ προσπαθώ να κάνω πολλά, να βοηθήσω, να ξεπεράσω, να ελπίσω ..Σας αγαπώ πολύ, ευχαριστώ για τα τηλεφωνήματα.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Μια ζεστή καλημέρα κι από μένα. Πολύ όμορφο το οδοιπορικό και η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Φιλάκια και καλή συνέχεια.

magda είπε...

Αχτίδα μου σου στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για τα παιδάκια σου αλλά και την Κλώντη σου!
Όλα θα πάνε καλά!
Βεβαιώθηκα απόψε για το πόσο αγαπάς την αρχαιολογία!
Πολλά φιλιά κι η Παναγία κοντά σας!