Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ένα δωράκι από Σύρο!


Αυτές τις μέρες πολεμώ την αγωνία μου με ζωγραφική για το FRONT και το μπαζάρ της Άρτος και Δράση. Χωμένη στα χρώματα, τα υλικά και κάνω ότι τόσα χρόνια μου χάρισαν την ηρεμία που όπως λένε έχω. Όταν ζωγραφίζω ταξινομώ τις σκέψεις μου, δίνω λύσεις σε προβλήματα, παίρνω θάρρος από τη Πίστη μου και την αγάπη μου σε ότι κάνω. 
Η κόρη μου , το μωρό..χρειάζονται 2 εβδομάδες μαι μάλλον δεν τις έχουν και το χειρότερο είναι ότι δυστυχώς τα φάρμακα που χρειάζονται δεν υπάρχουν λόγω έλλειψης στην..Ελλάδα!Το Παπαγεωργίου που μας έστειλαν δεν έχει και..κλείνει λόγω χρεών , οι ιδιωτικές κλινικές το ίδιο, έλλειψη ..και δεν είναι μόνον η κόρη μου που τα χρειάζεται. 
Μέσα λοιπόν σε αυτές τις αγωνίες και σκέψεις ..ένα δωράκι από τη Σύρο μου έδωσε το φως της φιλίας μέσα μου και όπως είμαι και ενθουσιώδης το άνοιξα αμέσως και το χάρηκα σαν παιδί! 
Ιωάννα μου θέλω να σε ευχαριστήσω γλυκιά μου για τόσο κοπιαστικό χειροποίητο δωράκι σου και ιδιαίτερα για το γραμματάκι σου που μπήκε στη συλλογή μου , στο μικρό σεντουκάκι των αναμνήσεων μου από όλες εσάς. Πάντως το σου βερ που μου έστειλες εγώ θα το κάνω κρεμαστό γούρι στο δένδρο μου  όπως και πέρσι!



Προσέξτε ότι ανοίγει και δένεται με κορδελίτσα κάνοντας ένα όμορφο επιτραπέζιο στολίδι με ...σοφίες για όλες εμάς ( δεν πιστεύω να με λες μουρμούρα ) που μουρμουρίζουμε με τις εποχές!
Στο εργαστήρι συνέχεια μετά με τον μικρό εγγονό μου που πήραμε από το σχολείο σήμερα. Έχουμε προγραμματίσει  με το Δημήτρη να πάμε στη Βεργίνα τη Δευτέρα για να παραδώσω το δέμα που έκανα μαζί με όσα θα μου φέρουν φίλες. Εύχομαι..εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πάμε , εύχομαι και ελπίζω..
Τα γούρια μου και φέτος "συνταγή" από τα περσινά μου που "πούλησαν" τρελά, απλά λίγες αλλαγές στο θέμα αν και το αγαπημένο μου καραβάκι για καλοτάξιδο νέο χρόνο ( Από το στόμα μου και  στου Θεού το αυτί!)!



                     Λίγα ημερολόγια ακόμη! 







Μία εξαίρεση στα γούρια λίγα...χειμωνιάτικα  και μία φάτνη. 



Στο δωμάτιο εργαστήρι μου υπάρχει και ένα κρεβατάκι της Κλώντη που μου κάνει πάντα παρέα, που της μιλώ λες και έχω κάποιο φίλο δίπλα . 



Φίλες μου σας ευχαριστώ για τα μηνύματα , τα σχόλια, τα τηλεφωνήματα, συγχωρείστε μου που δεν απαντώ , είπαμε..έχω το κουσούρι να αποτραβιέμαι όταν έχω κάτι που με πονάει. Κάποτε όταν τα κοριτσάκια μου ήταν μικρά κάποια στιγμή τα κυνηγούσα στο μπαλκόνι και φώναξα δυνατά με θυμό: " Αχ! να μεγαλώσετε να ησυχάσω!".Τότε μία γειτόνισσα με μεγάλα παιδιά μου φώναξε: - Κορίτσι μου, θα με θυμηθείς..μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Πιστέψτε με..την θυμήθηκα άπειρες φορές.
Σας εύχομαι ένα καλό ΣΚ με ότι σας γεμίζει τη ψυχή φίλες μου.
Αχτιδένια φιλάκια!

20 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλή μου Γεωργία,
Μην χάνεις την ελπίδα σου. Δυστυχώς το χάλι μας με τα νοσοκομεία είναι απερίγραπτο, αλλά να δεις που ο Θεός θα βάλει το χέρι του πάλι και με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα διευθετηθούν όλα και θα υποδεχθείτε το μωράκι σας ωραία και καλά. Σου το εύχομαι από καρδιάς και με την σκέψη μου είμαι κοντά σου στην αγωνία σου.
Να μας ενημερώνεις όποτε μπορείς εάν αυτό δεν επιβαρύνει την ψυχολογία σου περισσότερο.
Να έχετε ένα καλό ξημέρωμα και να φιλήσεις την γλυκειά σου παρεούλα στην μυτούλα της.

ANNA FLO είπε...

Κάνε ότι σ'ευχαριστεί και μη δικαιολογείσαι που δεν απαντάς σε σχόλια. Κάνε ό,τι σου αποσπά το μυαλό από την αγωνία της μάνας. Καταλαβαίνω. Όλα όμως θα γίνουν αναμνήσεις και θα χαίρεσαι το μικρούλη σου και θα ξεχαστούν και τα άσχημα. Την καλύτερη παρέα έχεις πάντως, την Κλώντη που της μιλάς και εκείνη δε σε τρελαίνει με πάρλα όσο δουλεύεις..
Καλό Σ/Κο να περάσεις εκεί που θα πας

ΡΑΠΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...






ευχομαι και πιστευω οτι με τη βοηθεια του Θεου και τιs ευχεs oλων μαs θα πανε ολα καλα. Αν και δεν σαs γνωριζω απο κοντα σας σκεφτομαι και σας στενω τις ευχες μου να πανε ολα καλα για την οικογενεια σας.

































ΡΑΠΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...


Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Δυστυχώς η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική !Μην χάνετε όμως το κουράγιο σας,με πίστη και δύναμη, όλα θα πάνε καλά ! Με τόση αγάπη που προσφέρεις αγαπητή μας, θα υπάρξει ανταπόδοση !!! Σου στέλνω μιά αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα θα πάνε καλά. Με το που θα έρθει με το καλό το μωράκι, όλα αυτά τα προβλήματα και οι αγωνίες θα γίνουν μια μακρινή, ξεθωριασμένη ανάμνηση. Η Κλώντη είναι μια κουκλίτσα, όπως πάντα. Πολλά φιλιά. Λευκή

Unknown είπε...

Αχτίδα μου, εύχομαι από καρδιάς, ότι καλύτερο για την κόρη σου και το μωρό...
Όλα να πάνε καλά...
Σε φιλώ...
**Αννιώ**

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλες μου και σας ευχαριστώ για τις καλές σας σκέψεις και για την αγάπη σας!

Ελένη Φλογερά είπε...

Εύχομαι τα καλύτερα για την κόρη σου και για όλη σου την οικογένεια Αχτίδα μου.
Όλα να πάνε καλά!
Φιλάκια!

airis είπε...

Ευχές να πάνε όλα καλά αχτίδα μου!
Θαυμάζω το κουράγιο και τη δύναμη σου να ξέρεις!
Το τρελοσυριανάκι μας έκανε πολλούς χαρούμενους ...έλαβα κι εγώ το ίδιο δώρο κι έχω συγκινηθεί πολύ!
Φιλάκια πολλά ♥

syros2js είπε...

Γλυκιά μου, Αχτιδούλα, μη μου αγχώνεσαι! Όλα καλά θα πάνε! Θα το δεις! Και σύντομα θα έχετε στις αγκαλιές σας το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο! Οι ευχές μας είναι πάντα εκεί, μαζί σας!
Καλά κάνεις και το ρίχνεις στις δημιουργίες! Τα γουράκια σου και τα ημερολόγια είναι χάρμα οφθαλμών και θα σκορπίσουν πολλή χαρά και αγάπη!
(Χαίρομαι που έλαβες το μικρό δωράκι μου! Να ξέρεις πως είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μου!)
Σε φιλώ πολύύύύύύύύύύ! Να είσαι καλά πάντα!
Άντε να δώσεις μια πελώρια αγκαλιά τώρα και στο Κλωντουλίνι μας, να πάρεις extra δυνάμεις!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Ανώνυμος είπε...

Eδώ τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα φάρμακα. Περίμενα 2 εβδομάδες να μου φέρουν κάτι χάπια για το διαβήτη, με αποτέλεσμα να μου ανέβει στα ύψη. Άλλος φαρμακοποιός τελικά κατάφερε να μου φέρει 2 κουτιά. 84 ευρώ. Ή που τραυματίστηκε ο άντρας μου και πήγα να αγοράσω βαμβάκι και οξυζονέ, διότι το νοσοκομείο δεν είχε!!! Τραγική κατάσταση!!! Μα βαμβάκι;;; Έμεινα κάγκελο όταν μου το είπαν, με τη μούρη τους στο πάτωμα! Πάντως πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με την κόρη σας. Τα μωράκια είναι ανθεκτικά, πιστεύω. Και τι δώρο θα είναι αυτό, έτσι!!! Το ωραιότερο! Τις ευχές μου και μια μεγάάάάάάάλη αγκαλιά στην κούκλα σας και φιλάκια πολλά στο μουσουδάκι. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Κοίταζα τη φωτό της Κλώντης και λέω κάτι άλλαξε, εκτός το κούρεμα! Πού είναι ο φιόγκος;;;; Ε;;; Αφήσατε την κούκλα χωρίς φιόγκο, και μάλιστα κόκκινο! (Γελάω!). Παρακαλώ, να τοποθετηθεί άμεσα! Ευχαριστώ

Artemis είπε...

Τα γούρια πανέμορφα και η Κλώντη κουκλίτσα και τσαχπίνα όπως πάντα. Για τον κόκκινο φιόγκο, συμφωνώ κι εγώ με την παραπάνω φίλη, πως πρέπει να τον φορέσει ξανά! Κάθε καλό εύχομαι για την κορούλα σου και το μωράκι της. Είναι πράγματι λυπηρό να μην μπορεί κάποιος να βρει το φάρμακό του. Πώς καταντήσαμε έτσι; Θλίβομαι τόσο πολύ.....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου ευχαριστώ.Το θέμα δεν είναι μόνο το φάρμακο της κόρης μου, το μωρό θα χρειαστεί σίγουρα θερμοκοιτίδα εντατικής και δεν βρίσκουμε πλέον νοσοκομείο δυστυχώς.Όσο για τη Κλώντη...ο φιόγκος θέλει μαλλιά και τώρα της τα έχω κομμένα , περιμένω να περάσει λίγο ο χρόνος να είναι εντελώς καλά και μετά θα την πάω στο κομμωτήριο που την πήγαινα.

alekacraftaholic είπε...

Πολύ με στενοχώρησες τώρα για το μωρό...πολλές προσευχές για να πάνε όλα καλά από όλες μας για να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ τους.Άλλωστε με τόσο καλό που κάνεις στους γύρω σου πιστεύω ότι στο τέλος μόνο χαμόγελα θα υπάρχουν στα χείλη σου.Τα φιλιά μου.

Αμαλία είπε...

Γεωργία μου,
Δεν θέλω να σου ξύσω την πληγή, συγχώρησέ μου την αφέλεια, την άγνοια, πες το όπως θες. Δηλαδή, σε περίπτωση που μια εγκυμονούσα χρειαστεί αγωγή και το μωρό της θερμοκοιτίδα, τι γίνεται; Όπως πολύ σωστά είπες, η Ιωάννα και το μωρό της δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτού του είδους. Πως το διαχειρίζονται αυτό το θέμα (τα νοσοκομεία εννοώ).
Με συγχωρείς και πάλι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου δεν υπάρχουν πλέον φάρμακα σε νοσοκομεία για εντατική σε θερμοκοιτίδα και ένα φάρμακο που δίνουν στην έγκυο που έχει πρόωρους σπασμούς.Απλά..κάνεις το...Σταυρό σου!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΩΝΤΗΣ ΣΟΥ. ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΕΙΣ. ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ.

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

καλοριζικο το δωρακι σου καρδια μου και θα δεις ολα θα ερθουν κατ ευχην , εισαστε τοσο κλαοι ανθρωποι ολοι που ο θεος θα τα φερει δεξια , ολα τα εργα σου μοναδικα για μια ακομη φορα , αν νομιζεις πως μπορουμε να βοηθησουμε απο εδω στειλε μου ενα email katitimou@gmail.com !!! Φιλια σε ολους σας !!!!