Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η Σαρακοστή άρχισε και..μετράτε μέρες τώρα!!!!


Άρχισε η Σαρακοστή φίλοι μου και μου φαίνεται λιγάκι..ρετρό..η εικόνα με το ανύπαρκτο  στόμα γιατί μόνο νηστεία και πείνα δεν είδα στο χθεσινό τραπέζι. 
Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς μα χθες το Σαρακοστιανό τραπέζι του Δημήτρη τιμήθηκε όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε αφού όπως πάντα..έδωσε το καλύτερο εαυτό του στη κουζίνα!
 Χθες το βράδυ γυρίζοντας από το κτήμα λέγαμε ότι θα κάνουμε μόνοι μας κάτι πρόχειρο..μέχρι να φθάσουμε σπίτι σκεφτήκαμε ότι καμία γιορτή δεν αξίζει να την περνάς μόνος σου , ότι η ζωή είναι τόσο σύντομη που πρέπει να τη χαίρεσαι και ότι τα..τηλέφωνα είναι για να..καλείς!!!
 Ξύπνησε πρωί πρωί να φύγει για την αγορά αφού δεν είχαμε ψωνίσει τίποτε το σαρακοστιανό. Είναι ταλέντο αυτό που έχει ο άνδρας μου και να σχίσω όλα τα διπλώματα των σεφ.. Τυχερούλα εγώ και οι καλοί μας φίλοι που απολαύσαμε τη μαγειρική του αφού έκανε θαύματα στο θαλασσινό πιλάφι του, τη φασολάδα, τα μύδια τα καβούρια και τα καλαμάρια, τις τηγανιτές γαρίδες και το υπέροχο χταπόδι του.
Μη νομίζετε όμως ότι εγώ κάθισα στην άκρη..του χώθηκα στη κουζίνα δίπλα του όσο κι αν γκρίνιαζε ότι τον εμποδίζω και έφτιαξα σουπιές στιφάδο και βέβαια τα ντολμαδάκια μου.. 
Να είναι ευλογημένο το κάθε μας κάλεσμα και μάζωξη με φίλους αγαπημένους γιατί φίλοι μου δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αγαπημένα άτομα γύρω σου στη δική μας ηλικία πια.
Εύχομαι σε όλους σας μία καλή σαρακοστιανή περίοδο και ανασκουμπωθείτε για δουλειές γιατί..40 μέρες για το Πάσχα έλεγε η γιαγιά μου!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου και τι άλλο...Αχτιδένια φιλάκια για σας που αγαπώ!

23 σχόλια:

OLINA M είπε...

Τιμή μας και χαρά μας η αγάπη σας! Έπρεπε, όμως, να το φανταστώ ότι το "Ελάτε,θα κάνω ένα μυδοπίλαφο" στην πραγματικότητα σημαίνει"Ελάτε, θα μαγειρέψουμε τον μισό κατάλογο της ψαροταβέρνας"...συν μια φασολάδα για γαρνιτούρα!!!!

το στεκι της σοφιας είπε...

καλη σαρακοστη αχτιδουλα μου!!!!! παντα ετσι αγαπημενοι να ειστε και να ειναι γεματο παντα το σπιτι σας και το τραπεζι σας.

Nasta είπε...

Καλή Σαρακοστή να έχετε! Με υγεία και φώτιση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, χα! χα!..σας αγαπούμε σαν παιδιά μας και το ξέρετε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, καλή μου φίλη σ' ευχαριστώ, καλή σαρακοστή να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nastenka μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου.

syros2js είπε...

Και του χρόνου να είστε καλά, Αχτιδούλα μου!
Φιλάκια πολλά-πολλά!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Ωραιο το ποιηματακι σου Αχτιδα μου Καλη Σαρακοστη νηστεια δεν κανουμε τουλαχιστον να προσπαθουμε λιγο για την καθαρση της ψυχης μας.Να περνας παντα οπως αγαπας.Φιλια.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
konstantina handy mama crafts είπε...

Kαλή Σαρακοστή και πάντα να κάνετε τέτοιες μαζώξεις και να περνάτε καλά!
Φιλιά!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλή Σαρακοστή αγαπημένη μου φίλη!!!!! Να περνάτε πάντα όμορφα, πάντα γεμάτο από φίλους να είναι το σπιτικό σας και εσείς να έχετε πάντα όλα τα καλά στο τραπέζι σας!!!!! Πολλά φιλιά και στους δύο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλη Σαρακοστη Αχτιδα μου !!!!!
Φιλια Στελα.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Να έχουμε καλή Σαρακοστή, με αυτοσυγκέντρωση και περισυλλογή, με μνήμη Θεού (πώς έχουμε την απαίτηση να μας θυμάται Εκείνος όταν εμείς τον ξεχνούμε;), και με λίγη νηστεία (που αν δεν την κάνουμε μόνοι μας, κάποια στιγμή θα μας την επιβάλουν οι περιστάσεις...).

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τα τραπέζια είναι σαν τους δρόμους... χωράνε πολλοί άνθρωποι αρκεί να υπάρχει καλή θέληση !!!! Και του χρόνου να είστε καλά και καλή Σαρακοστή !!!! Φιλιά πολλά !!!!

HUMIDA είπε...

Καλή Σαρακοστή Αχτίδα μας! Πάντα γεμάτο το τραπέζι σας από αγαθά και καλούς φίλους! Μπορεί να ακούγεται κάπως ...ρετρό η κυρά - Σαρακοστή αλλά κάτι τέτοια έθιμα μας "κρατάνε" ακόμα..Καλημέρα, Τέρη

akrat είπε...

καλή σαρακοστή με υγεία και χαρά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα! καλη εβδομαδα να εχουμε! περασα να ευχηθω καλη σαρακοστη! :)

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή Σαρακοστή με υγεία
Φιλάκια ...

AgapameAnDolmas είπε...

καλη σαρακοστη αχτιδουλα!!!! το φαγητο εχει αλλη γλυκα και σε χορταίνει διαφορετικά οταν το μοιράζεσαι με πρόσωπα που αγαπάς!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Σαρακοστή. Αλλά γιατί σαρακοστή αφού είναι 50 οι μέρες?
Και γιατί όλοι λέμε σε 40 μέρες Πάσχα?
Μαρία από Καβάλα

ANNA FLO είπε...

Καλή Σαρακοστή Αχτίδα μου. Ευλογημένο να είναι το σπιτικό σας γεμάτο αγάπη.
Καλή σου μέρα

Kitchen Stories είπε...

Να είστε καλά, πάντα περιστοιχισμένοι από αγαπημένα πρόσωπα, γεμάτοι υγεία και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας!

Φιλιά Αχτίδα μου, πολλά!
Ζ.

Théodora είπε...

Καλή Σαρακοστή, με υγεία και χαρά!!!
Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει αυτή την εικόνα, την Κυρα-Σαρακοστή... Από τα παιδικά μου χρόνια έχω να τη δώ και δεν ξέρω και αν πλέον στα σχολεία την δημιουργούν και κρατούν την παράδοση..Μακάρι, γιατί η παράδοσή μας είναι ο χρυσός μας!!!