Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τραυματική εμπειρία για μένα...

Νάμαι πάλι.. μετά από ένα διήμερο αποχής από το διαδίκτυο ακούσια ή εκούσια  ...δεν ξέρω..Ήταν από τις μέρες που ήθελα να τις περάσω μόνη αν και τις πέρασα μέσα σε τόσο κόσμο...
Ή εθελοντική μου προσφορά στα συσσίτια ήταν σχεδόν τραυματική εμπειρία για μένα έστω και αν ήταν για λίγες ώρες..Ποτέ μου δεν μπορούσα να αντικρίσω πόνο.. γι ' αυτό και δεν ακολούθησα το επάγγελμα της  μητέρας μου που με παρακαλούσε να συνεχίσω το ιατρείο της.. Ποτέ δεν μπορούσα να να γίνομαι θεατής απλός σε καταστάσεις που δεν μπορούσα  να ..διορθώσω και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προχθές κουρελιάστηκε στα μάτια μου.. 
Έτσι ξαφνικά ..προσγειώθηκα σε ένα κόσμο που όλοι ακούμε ξέρουμε μα ..από τη πολυθρόνα μας ξορκίζουμε σαν μία κατάσταση που δεν θα μας αγγίξει...  ΕΔΩ επιτρέψτε με να σας παραπέμψω  σε μία ανάρτηση  ενός περιοδικού για τα συσσίτια του ...'31.. Μάλιστα..καλά διαβάσατε...του '31!
Ξέρετε πόσο αισιόδοξο άτομο είμαι και ακόμα σας βεβαιώνω ότι θα σταθώ όσο μπορώ ακλόνητη στην ανάγκη μου να πιστεύω ότι...όλα θα πάνε καλά... Δεν θα μιλήσω άλλο για όσα είδα, για τις χαμηλωμένες ματιές καθώς παίρνανε το συσσίτιο για τα δικά μου χαμηλωμένα μάτια ώστε να αποφύγουν τα δικά τους.. Γύρισα σπίτι αρνούμενη  να το συζητήσω , να το σχολιάσω με κάποιον όπως κάνω πάντα, χωρίς να ελευθερώσω τα καταπιεσμένα από μένα  συναισθήματα για την εμπειρία μου .. Δεν άνοιξα ούτε καν το μπλογκ μου για να μη παρασυρθώ και γράψω πράγματα που την επόμενη θα τα δω σαν τρομακτικά.
Πέρασα τη σημερινή μου μέρα ( μία υπέροχα οικογενειακή μέρα), εγώ η..τυχερή,  με τα εγγόνια και τη κόρη μου λέγοντας απλώς ότι πήγα..εκεί.... Η κόρη μου κατάλαβε και δεν με πίεσε να μιλήσω..ξέρει πότε καταφεύγω στη ...σιωπή!
Φίλοι μου πηγαίνετε στην ενορία της γειτονιάς σας όσες κάνουν συσσίτια και προσφέρετε έστω και το παραμικρό..πιστέψτε με θα πιάσει τόπο..
Αχτιδένια φιλάκια.. έτσι απλά..με πολύ αγάπη και ..έννοια για όλο το κόσμο!

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,έτσι είναι μανούλα μου!!κάποια πράγματα δεν έχουν λόγια για να τα περιγράψεις..και συναισθήματα να τα πείς..η κατάσταση είναι θλιβερή!!!!!φαντάζομαι τι είδες και ένιωσες..ηρέμησε και ξεκουράσου.βλέπω κάθε μέρα παντού δυστυχία..

Δημιουργία είπε...

Γεωργια μου, αυτα τα συσσιτια
- τουλαχιστον εδω, δεν ξερω για την Θεσσαλονικη- γινονται εδω και πολλα χρονια σε παρα πολλες ενοριες και σιτιζουν, περα απο απορους, και ανθρωπους μεγαλης ηλικιας που δεν εχουν καποιον να τους φροντιζει.Ξερω απο εμενα, αλλα και απο δικους μου ανθρωπους, οτι προσφερουμε ο,τι εχει ο καθενας σε αυτη την προσπαθεια.Εγω προσωπικα θυμωνω με τα μεσα ενημερωσης που ξαφνικα θυμηθηκαν τα συσσιτια τωρα και τα προβαλουν συνεχεια. Τα "γευματα αγαπης" οπως τα λενε υπαρχουν εδω και πολλα χρονια, οι συνανθρωποι μας που εχουν αναγκη ακομα και αυτο το πιατο το φαγητο ηταν απο παντα διπλα μας, δεν παρουσιαστηκαν ξαφνικα.Σε καταλαβαινω, γιατι και εγω στεναχωριεμαι.Οταν περασαμε πριν απο μια πενταετια εξω απο την Αγια Τριαδα στον Πειραια και ειδε η κορη μου την ουρα που περιμενε, με ρωτησε τι κανουν ολοι αυτοι εκει και οταν της εξηγησα δεν πιστευε στα αυτια της.Δυστυχως Γεωργια μου αντι να βελτιωνονται αυτες οι καταστασεις γινονται ολο και χειροτερες.

annettaspace είπε...

Ναι Αχτίδα μου, έτσι είναι!!!! όλοι εμείς οι "προνομιούχοι" που έχουμε μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούμε και ένα πιάτο φαγητό, οφείλουμε, όχι από φιλανθρωπία, αλλά από υποχρέωση, να προσφέρουμε ότι μπορούμε, σ' αυτούς τους ανθρώπους.Μπράβο Αχτίδα!!!!

KaPaworld είπε...

Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στον ανθρώπινο πόνο!Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια...

mammy on line είπε...

Αχτιδούλα μου πόσο καταλαβαίνω τα συναισθήματα σου.Ένα μεγάλο μπράβο θέλω να σου πω για τη δύναμη που έχεις να προσφέρεις όπου μπορείς.Δεν ξέρω πως πρέπει να αισθάνομαι εγώ που χαίρομαι και όλη μέρα γελάω με το μικρό μου αγγελούδι ενώ άλλα παιδάκια και οικογένειες ολόκληρες είναι μέσα στη δυστυχία και όχι μόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Αμηχανία νιώθω και σιωπαίνω....

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου με τη μεγαλη καρδια που τα χωραει ολα !!!!!!εμεις στην επαρχεια τωρα αρχιζουμε να μπαινουμε στο πνευμα .ο θεος ας βοηθησει ολο το κοσμο .......εχουμε αυτοκτονιες σε τοσο μικρες κοινονειες μαγαζια κλεινουν και ληστειες με καλαζνικοφ στην αταλαντη δεν το περημεναμε !!φιλακια κοριτσι μου σ ευχαριστοω παιρνω κουραγιο εφη καλο ξυμερωμα.

pelagia είπε...

Ετσι απλα σου λεω μια καλησπερα ..Δεν σχολιαζω καν το θεμα...Καλη εβδομαδα!!

Ερωφίλη είπε...

Υποκλίνομαι στην μεγάλη καρδιά σου...Είμαι περήφανη που σε έχω φίλη.
Την καλησπέρα μου

δημητρα λαγονησι είπε...

φανταζομαι τι ειδαν τα ματακια σου αχτιδα μου.το καταλαβα και το ελεγα σε μια φιλη μου οτι σε εχασα 2 ημερες απο το μπλογκ.τι να πω!!τι μας περιμενη ακομα.μπραβο σου,και να το ξανακανης,γιατι αυτο ειναι λειτουργημα!!αν μπορουμε ολες να βοηθησουμε η απο τους δημους μας η απο την ενορια μας.καλο βραδυ,και πολλα φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες στον πλανήτη Ελλάδα 2012!
Βλέπεις , απο τα βραχιολάκια πέρασες στην πραγματικότητα που βιώνουμε ολοι μας σε καθημερινή βάση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου πίστεψε με υπαρχει πολύ χάος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία μου το ήξερα οτι υπήρχε στη γειτονιά μου και πήγαινα πράγματα μα ήταν για λίγους..ακόμα στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει τόσο μέγεθος όσο στην Αθήνα μα αυτό που είδα ήταν εξαθλίωση.Βλέπεις με ήξεραν πολλοί και ένοιωσα τη ντροπή τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ annettaspace, γύρισα σε ένα σπίτι με ένα σωρό πράγματα στο ψυγείο, σήμερα έδινα στα εγγόνια μου σοκολάτες και γλυκά και η σκέψη μου ταξίδευε εκεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa, ακριβώς..τα λόγια είναι περιττά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ εφη μου στις πόλεις είναι διαφορετικά, στα χωριά υπάρχει η γη που προσφέρει υλικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia, καληνύχτα να πω γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου τίποτα δεν έκανα..ελάχιστα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, να χαίρεσαι την οικογένεια σου όσο μπορε΄ςι γλυκιά μου, αυτές οι στιγμές με τα παιδιά σου δεν θα γυρίσουν ποτέ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι, θα σου τα πω στο τηλέφωνο.

Kiki Aposeki είπε...

Χθες είχαμε αντή την κουβέντα με κάποια φίλη!!! Πάντα μου λέει υπήρχαν αυτά, αλλά μας τύφλωνε το εγώ μας και το χρήμα που μας κυρίευσε και δεν βλέπαμε πέρα από τη μύτη μας!!! Μπορεί και να έχει δίκιο! Ίσως σήμερα το φαινόμενο αυτό να είναι πιο μεγάλο, ίσως εμείς να ανακαλύψαμε τον άνθρωπο μέσα μας!!! Γεωργίτσα μου, όποια κι αν είναι η αλήθεια της κατάστασης, εσύ στάθηκες σαν Ανθρωπος!!! Καλή ξεκούραση και καλή εβδομάδα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, πόσο σε λυπάμαι ..αλήθεια δεν φαντάζεσαι πόσο.Είσαι μία άδεια από αγάπη ψυχή γεμάτη δηλητήριο , ζήλια και μανία να κάνεις τους άλλους να αισθάνονται άσχημα..Απέτυχες μαζί μου ..αυτά τα βραχιολάκια , οι πίνακες και ότι άλλο φτιάχνω κατά καιρούς έδωσαν χρήμα σε φιλανθρωπικά παζάρ, αγώνες για παιδιά με καρκίνο,γηροκομεία και ότι μπορείς να φανταστείς..΄Προχθές ακόμα με τίμησαν με τη καρφίτσα εθελοντισμού και έχω αμέτρητους επαίνους από αιμοδοσίες και συμμετοχές μου σε δωρεές..Ναι ..και σήμερα έκανα βραχιολάκια με την εγγονή μου..και θα κάνω και αύριο και κάθε μέρα μου όσο μπορώ θα δημιουργώ και θα φτιάχνω και ξέρεις γιατί; Επειδή έτσι..τιμώ περισσότερο όσα μου έδωσε ο Θεός.. τη κάθε μέρα μου..Απορώ γιατί διαβάζεις το μπλοκ μου αφού έχεις τόση κακία μέσα σου και σιχαμάρα για μένα..θα σου πω εγώ το γιατί..Επειδή ζεις από αυτό..τη χαρά να βρεις κάτι να πικράνεις τον άλλο..απέτυχες ανώνυμη..είσαι για μένα ανώνυμη όσο και το όνομα σου..ανώνυμη..σαν την άδεια ψυχή σου..Φτιάξε κανένα βραχιολάκι ..να νοιώσεις έστω και με αυτό τη χαρά της δημιουργίας..Μην απαντήσεις ..γιατί έτσι θα επιβεβαιώσεις οτι έχω δίκιο..οτι δηλαδή ζεις από το..μπλοκ μου αφού το διαβάζεις τόσες φορές την ημέρα!

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Αχτίδα, ότι προσφέρεται με αληθινή αγάπη και συνείδηση, δεν μειώνεται από κανένα σχόλιο!!! Συνέχισε να προσφέρεις ότι που μπορείς, εκεί που μπορείς.

ruth_less είπε...

Αχτίδα μου,
οι σιωπές σου μίλησαν πιό δυνατά από χίλια λόγια. Νάσαι καλά για όσα όμορφα προσφέρεις, με όλους τους τρόπους που σου δίνει ο Θεός.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου να κάνεις πάντα αυτό που σου λέει η καρδιά σου ....εκεινη ξέρει καλήτερα απο όλους....σε φιλώ και περασε απο μένα σε περίμένει..ενα βραβείο ...λες και το ήξερε....
το ξέρω οτι κανενα βραβειο δεν ειναι άξιο για οτι μας λεει κ μαρδιά μας να κάνουμε...αυτό ειναι για να περάσουμε καλά έστω για λίγο...φιλακια ...

mary's crafts είπε...

Αχτιδα μου η προσφορα ειναι κατι που πηγαζει μεσα μας!!Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου και θα προσφερω κι εγω!!!Σημερα συζητουσα με τον γιο μου και αποφασισαμε να μαγειρευουμε για το συσσιτιο που εγινε και στο νησι μου!!!Καλη εβδομαδα σου ευχομαι!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kiki μου καλημέρα, δυστυχώς πολλοί βάλαμε στη ζωή μας πράγματα περισσότερα από όσα χωρούσε το πάπλωμα μας..το άσχημο όμως είναι οτι το περάσαμε στα παιδιά μας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη από Πειραιά, φίλη μου είναι καοχεντρή σχόλια από μια που φαίνεται είναι τόσο δυστυχισμένη στη μοναξιά της ψυχής της ωστε θέλει γύρω της μόνο δάκρυα, μιζέρια στις αναρτήσεις και χαμηλωμένα μάτια .Εγώ αυτό δεν της το προσφέρω..είμαι από τους ανθρωπους που πάντα χαιρομαι ότι ε΄χω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less, πίστεψε με δεν θέλω να το σχολιάζω ή να το μιλώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια, φίλη μου σ' ευχαριστώ, θα το πάρω μα να ξέρεις οτι δεν πιστεύω στα βραβεία , πιστεύω στη φιλία και αυτό ξέρω οτι το έχω από σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mary's crafts, φίλη μου να το κάνεις, δεν είναι δύσκολο και θα νοιώσεςι τόσο όμορφα..

Unknown είπε...

Aχτιδίτσα μου Καλημέρα, όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στον δίπλα μας άνθρωπο που έχει ανάγκη!!! γιατί μπορεί να βρεθούμε και εμείς στη θέση του!!! ναι όλοι έχουμε ανάγκη και όλοι έχουμε προβλήματα!!! αλλά ας προσφέρουμε λίγο αλεύρι (εγώ το παίρνω 0,70 λεπτά από τον μύλο της γειτονιάς) λίγα αυγά δεν έχουν ακριβά στο Σ/Μ!! με ελάχιστα χρήματα δίνουμε τόση μεγάλη βοήθεια!!! Βέβαια έχουμε και στην περιοχή μας συσσίτια αλλά δοξάζω το Θεό που είμαι σε έναν ευλογημένο τόπο που φυτρώνουν τα πάντα και ναι πολλοί παραγωγοί κάνουν τα στραβά μάτια όταν πάει ο κόσμος να κοπολογήσει!!! και να πάρει την πατάτα το μαρούλι το λάχανο και ότι άλλο βγάζει ο ευλογημένος κάμπος μας ( και το λέω γιατί έχω ζήσει χρόνια στην Αθήνα που για να πάρεις ακόμη και μια πατάτα βάζεις το χέρι στην τσέπη)!!! Από την απάντηση που έδωσες στην ανώνυμη μποκερ καταλαβαίνεις γιατί γεμίζεις τον πίνακα με χρώματα που λέγεται Βαλάντη!!!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κλέβω λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο μου για να σου απαντήσω σε δυο σημεία.
Πρώτον , η IP που βλέπεις δεν ανήκει στον προσωπικό μου υπολογιστή.
Βρίσκεται σε εναν χώρο όπου περνάει αρκετός κόσμος απο κει.
Σιγά μη μπαίνω εγω προσωπικά σε καθημερινή βάση σε ενα blog
μιας εγωπαθούς κ εγωκεντρικής κυρίας που το μόνο που κάνει είναι να μιλά για τον εαυτό της συνέχεια , κι αυτό αποδεικνύεται κ απο το γεγονός του πόσες αράδες έγραψες μόνο κ μόνο για να περιγράψεις το ¨φιλανθρωπικό¨ σου έργο.
Ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αλτρουιστής άνθρωπος δε μιλά ΠΟΤΕ για αυτά που προσφέρει στον συνάνθρωπό του .
Οσο για τους χαρακτηρισμούς σου δεν σου τους επιστρέφω ....απλά χαμογελάω και τους προσπερνώ.
Ζήσε στο ροζ συννεφάκι σου είναι δικαιωμά σου, αλλά μην το παίζεις κοινωνικά ευαίσθητο άτομο , δεν πείθεις αλλά κ ούτε σου ταιριάζει.
Την καλημέρα μου :))

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμη, άρα γε δεν αισθάνεσαι τουλάχιστον "άβολα" γράφοντας αυτές τις σκέψεις σου εδώ? Δεν έχω παρατηρήσει ούτε έναν ακόμη που να ενστερνίζεται τις απόψεις σου. Σαν την μύγα μέσα στο γάλα!! Ποιός σε αναγκάζει να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου διαβάζοντας αράδες που σε βρίσκουν αντίθετη? Και δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν άλλες σελίδες που ταυτίζονται με τις θεωρίες σου και την αρρώστια σου. Γιατί δεν βρίσκεις εκεί καταφύγιο? Καλή σου νύχτα, γιατί μόνο η "νύχτα" σου αρμόζει

Ποδηλάτισσα είπε...

Σε νοιώθω απόλυτα... χρόνια τώρα εθελόντρια στον Δήμο. Την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων δεν την έχουν όλοι αυτοί που κυκλοφορούν "κουστουμάτοι" γύρω μας!!!!! Νάσαι πάντα καλά αγαπημένη μου φίλη και άσε τους "ανώνυμους" να λένε ότι θέλουν!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και Καλή Εβδομάδα!!!!!

mirsini's creations είπε...

Ακτιδούλα μου!!! Ψυχή μου όμορφη !!!! Μια μεγάλη αγκαλιά σου στέλνω!!!! Καταλαβαίνω πόσο σκληρό είναι να βλέπεις ανθρώπους εξαθλιωμένους με το κεφάλι σκυμμένο!!!
Σου αφιερώνω ένα στίχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου...
Κι έσυ Αποσπερίτη μού του δειλινού ταιριάααζεις
Άδολα είναι τα μάτια σου και μήν τα κατεβάααζείς!!!
Είσαι μία Ακτίδα λαμπερή όνομα και πράγμα!!! Δώστους λίγη απο τη δύναμή σου!!!! Όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε!!! Όσο και όπως μπορεί ο καθένας!!!
Καλό απόγευμα!! Φιλάκια πολλά!!! :ο)

Ανώνυμος είπε...

Κάνε όσα κάνει η αχτίδα και μετά έλα να τα πούμε,ή μάλλον κάνε το 1 δέκατο από όσα έχει κάνει και τα λέμε.Αλλά δεν μπορείς γιατί δεν έχεις τα κότσια και δεν θέλεις.Πάντως η ζήλια και ο ατομισμός είναι φοβερό πράγμα,πω,πω,πω.Πόση κακία μπορεί να βγάλει.Ένα θα πω,γι'αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε σαν κοινωνία,γιατί υπάρχουν πάρα πολύ σαν εσένα και ελάχιστοι σαν την αχτίδα και τον άντρα της.Όλγα.

Ανώνυμος είπε...

Και να συμπληρώσω και κάτι στο προηγούμενο σχόλιο για τον/την ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ανώνυμο/η,ένα χόμπυ βρήκε η γυναίκα που της δίνει λίγο χαρά.Αν ήταν μέρα νύχτα στα βραχιολάκια θα'λεγα,αλλά αυτή απ'το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχει για συγγενείς και ξένους..Όλγα.

OLINA M είπε...

"...Ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αλτρουιστής άνθρωπος δε μιλά ΠΟΤΕ για αυτά που προσφέρει στον συνάνθρωπό του ....."

Επίσης ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αλτρουιστής άνθρωπος - που με τόση ευκολία εσείς κατακρίνετε, και μάλιστα ανώνυμα - έχει κάνει αμέτρητες άλλες αγαθοεργίες....πράξεις που τις γνωρίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ και που ποτέ δεν πρόκειται να τις αναφέρει.
Πράξεις που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που μπορούμε ή είμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε εμείς!
Το αν είναι "...κοινωνικά ευαίσθητο άτομο ..." αφήστε να το κρίνουν αυτοί που ευεργετήθηκαν από την ίδια και την οικογένειά της και όχι αυτοί που σπαταλούν το χρόνο τους αφήνοντας πικρόχολα σχόλια σε blog που δεν τους ενδιαφέρουν.
Αλήθεια,....εσείς πόσους συνανθρώπους σας βοηθήσατε σήμερα;

Τερέζα είπε...

ΑΝΩΝΥΜΗ
τα blog υπάρχουν γιατί ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να κάνει μια κατάθεση ψυχής.Στις σκέψεις όλοι μίλάνε σε πρώτο πρόσωπο γιατί απλά με το "εγώ" αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο,τον ερμηνεύουμε και τον φιλτράρουμε.Οι σκέψεις μας λειτουργούνε με το "εγώ".Προφανώς το έχεις μπερδέψει με το "υπερεγώ".
Δεν εξηγείται αλλιώς η αδυναμία σου να αναγνωρίσεις έναν ΑΝΘΡΩΠΟ και μάλιστα μέσα από τις πιο βαθειές του σκέψεις!
Η αχτίδα δεν μας μιλάει για την ζωή της απλά,αλλά μας έχει ΒΑΛΕΙ στην ζωή της.Αλληλεπιδρά με τα συναισθήματά μας,τις εμπειρίες μας και τις ανυσηχίες μας,γιατί ακριβώς πρώτη αυτή μας τα χαρίζει μέσα από την γραφή της.Μας μαθαίνει αυτά που δεν ξέρουμε και ΚΥΡΙΩΣ μας τυλίγει προστατευτικά με το συννεφάκι του λόγου της,μακριά απο εναν κόσμο φτιαγμένο από ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ -βαθιά ανικανοποίητους-ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΥΣ...

Γι'αυτό λοιπόν,ανώνυμε στερημένε συναισθημάτων,απλά...μην αφήνεις σχόλια σε έναν χώρο που δεν ταιριάζεις.Είναι θέμα αυτοσεβασμού να μην καταφέρνεις να γίνεσαι απορριπτέος απο ΟΛΟΥΣ.
Γλύτωσε τον εαυτό σου απο αυτή την κατακριτέα ελευθεριότητα που σου επέβαλε η έλειψη στοιχειωδών αρχών σεβασμού,εστω και προς κάτι που δεν ενστερνίζεσαι...
ΚΥΡΙΑ ΑΧΤΙΔΑ μας κινητοποιήσατε συνειδησιακά και μας δώσατε πολλές ιδέες για το πως μπορούμε κι εμεις να βοηθήσουμε όπως μπορούμε!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΤΕΡΕΖΑ.Δ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση, ευχαριστώ φίλη μου, κάνε ότι μπορείς..ακόμα το ελάχιστο πιάνει τόπο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου άσε την είναι μία δυστυχισμένη γυναίκα..δεν μου προκαλεί καμία ενόχληση άλλωστε τα μέιλ που έλαβα από όλες εσας θα ήταν η απάντηση της..έλαβα χθες και σήμερα 98 μέιλ αγάπης..ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, φίλη μου κάνω ότι μπορώ και είμαι ικανοποιημένη μ' αυτό..σ' ευχαριστώ κι εσένα και την..ανώνυμη που χωρίς να το επιδιώκει σας φέρνει τόσο πιο πολύ κοντά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations , σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, σήμερα ήταν πιο εύκολο..ο άνθρωπος συνηθίζει στα άσχημα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα κοριτσάκι μου είπες οτι θα έρθεις αυτές τις μέρες.. σε περιμένω πάντα και σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου.Δεν χρειάζεται να της απαντάς..ούτε καν με ενδιαφέρει..την αγνοώ σαν..ανώνυμη!

kariatida62 είπε...

Koυράγιο Αχτίδα... με τα βραχιολάκια σου να κρατήσεις τις πονεμένες απο τους καιρούς καρδιές...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ολινάκι μου γιατί συγχίζεσαι; δεν με απασχολεί καθόλου , είναι φανερό πόσο δυστυχισμένα μοναχική είναι η καημένη..ας πάει να σερβίρει σε ένα δήμο..έτσι θα κάνει κάτι..Ο..φίλος σου αμάρτησε..με πήγε στο ΙΚΕΑ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τερέζα μου...με συγκίνησες..απλά ευχαριστώ..τίποτε άλλο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kariatida62, καλησπέρα φίλη μου ..ευχαριστώ!

Καλλιόπη είπε...

Προσκυνώ μπροστά σε ανθρώπους που βοηθούν τους διπλανούς τους. Αυτό μόνο.

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Το να προβάλλονται "επωνύμως", τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, καθώς και τις περιπτώσεις που χρείζουν βοηθείας, δεν είναι απαραίτητα αυτοπροβολή, αλλά προσπάθεια αφύπνησης και άλλων ανθρώπων να προστρέξουν στην ανάγκη του συμπολίτη. Αχτίδα, λοιπόν, άφησε τους "ανώνυμους" στην "ανωνυμία" και στα "ανώνυμα" σχόλια. Συνέχισε να κάνεις αυτό που προστάζει η λογική και η καρδιά σου!

stalamatia είπε...

Εκει δεν ήμουνα αλλά διαβάζοντας αυτά που έγραψες δέθηκε το στομάχι μου λες και ήμουν εκει!Το ξέρω ότι με να τα λέω αυτά δεν κάνω τίποτα .Εντάξει μπορεί ο καθένας μας με κάποιον άλλο τρόπο να βοηθήσει,αλλά δεν θα μπορούσα να δω κανέναν στα μάτια εκει!

Ανώνυμος είπε...

-

Ανώνυμος είπε...

Οταν λέμε τραυματικη εμπειρία εννοούμε οτιζούμε για πρώτη φορά κάτι και μας τραυματίζει...αρα δεν το εχουμε ξαναζήσει...οποτε τι λες και λες και λες....

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο εγωπαθής και ανόητη εισαι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορα..
Αι ξανακαβάλλα το ροζ συννεφάκι σου γριά τζατζάλω που νομιζεις πως ολος ο κόσμος ασχολείται μαζι σου...α να χαθείς κομπλεξικια και στερημένη...αλλά κι αν ακόμα ασχολειται κάποιος αναρωτήθηκες ποτέ μήπως ειναι για να δει ως που φτάνει η ανθρώπινη βλακεία;

ΥΓ Δεν ειμαι ο προηγούμενος ανώνυμος-η μη βιαστείς να βγάλεις συμπερασμα...

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αχτίδα, γράψατε μία συγκλονιστική φράση,ότι ο άνθρωπος συνηθίζει στα άσχημα. Αυτό είναι για μένα το υπέρτατο στοίχημα στη φάση που ζούμε. Να μην αφήσουμε δηλαδή τον εαυτό μας να συνηθίσει. Θα ήθελα επίσης να μου επιτρέψετε μία ίσως αιρετική άποψη. Από τη στιγμή που από ό,τι αντιλαμβάνομαι δε διαγράφετε σχόλια, αποδεχτείτε το γεγονός ότι υπάρχουν και άτομα που δε σας συμπαθούν και σας το δηλώνουν με άκομψο τρόπο. Αυτοί είναι αυτό που είναι, όμως εσείς είστε πολύ ανώτερη για να ασχολείστε. START2

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τώρα μόλις διάβασα το προηγούμενο σχόλιο, εννοείται ότι το θεωρώ όχι απλώς άκομψο, αλλά υβριστικό. Πραγματικά πιστεύω ότι ανάλογα σχόλια πρέπει να τα διαγράφετε. Με πολύ σεβασμό. START2

Sophaki είπε...

Πόση δυστυχία μπορεί να κρύβει ένα πλάσμα. Τί επίπεδο και τι ωραίοι χαρακτηρισμοί. Όσο υπάρχουν δίπλα μας τέτοια άνθρωποι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά δυστυχώς. Για να μην σχολιάσω πως με κάτι τέτοιους φτάσαμε σήμερα εδώ. Να έχουμε τα μούτρα να κατακρίνουμε αυτούς που βοηθάνε αντί να σκύβουμε το κεφάλι που δεν κάνουμε τίποτα για τη μιζέρια και τον πόνο που υπάρχει έξω. Λυπάμαι πολύ που υπάρχουν τέτοιες γυναίκες ( γιατί ένας άντρας πιστεύω δεν θα έπεφτε σε αυτό το δάπεδο) που έφεραν ή θα φέρουν στον κόσμο παιδιά και θα τα μεγαλώσουν με τέτοιες αξίες. Όποιος ασχολείται με τη βλακεία είναι ο ίδιος βλάκας και μικρός. Έχουμε ελευθερία λόγου και λέμε και γράφουμε ότι επιθυμούμε ΧΩΡΙΣ να προσβάλουμε τους άλλους. Αν δεν σου αρέσει ανώνυμε άλλαξε σελίδα. Άλλωστε εσύ τόσο έξυπνος γιατί να ασχολείσαι με βλακείες. Έλεος πια με την κακία, τον φθόνο και την υποκρισία. Κυρία Αχτίδα δεν σας γνωρίζω. Δεν υπερασπίζομαι εσάς, αλλά όλους αυτόυς που προσφέρουν κάτι και δεν τολμούν να φωνάξουν πόσο γεμάτοι και ευτυχισμένοι είναι που είναι γεροί και ικανοί να δώσουν στον συνάνθρωπο όσα οι ίδιοι είχαν την τύχη να τους δώσει ο Θεός. Και φυσικά δεν είναι "θρησκευτικό" το σχόλιο μου γιατί πήξαμε στους θρήσκους με τους μεγάλους σταυρούς. Κυρία Αχτίδα...τα σέβη μου. Σοφία