Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μια καλύτερη μέρα σήμερα... το χαμόγελο δεν βλάπτει ποτέ!

Για να μη σας στεναχωρώ σας λέω ότι τελικά το ..ροζ συννεφάκι μου δεν λέει να με εγκαταλείψει..το έχει το DNA μου βρε παιδιά..κυλά στο αίμα μου ..όπως σας έχω πει πολλές φορές..είμαι ένα ..πως να το πω..απρόβλεπτο..ευπροσάρμοστο..αισιόδοξο άτομο... τα γεγονότα αυτό δείχνουν..Μπορώ να πικραθώ του θανατά και μέσα σ' αυτό να βρω το φως που χρειάζομαι για να βγω από το σκοτάδι.. 
Γενικά εύκολα κλαίω..πανεύκολα γελάω, τσατίζομαι, μου περνά..συγχωρώ..διαγράφω..όλα αντίθετα..κάτι από ..προ εφηβική κατάσταση μου έρχεται..
Λοιπόν ..δεν παν να λένε ότι θέλουν..εγώ θέλω να ελπίζω..θέλω να πιστεύω στο Φοίνικα της Ελλάδας μας που γεννιέται μέσα από τις στάχτες..
Πάντως τώρα καταλαβαίνω γιατί όταν η μαμά μου με έστειλε να μάθω Γερμανικά εγώ μαλλιοτραβήχτηκα με τη δασκάλα και με έδωσε δρόμο σαν .. προβληματική!!!!!
Σήμερα λοιπόν πέρασα μία ήσυχη μέρα...το πρωί μόνη τακτοποιούσα τις χάντρες μου, φαγητό ότι είχα στο ψυγείο ( έφριξε ο άνδρας μου) και το απογευματάκι από νωρίς η φίλη μου η Μαιρούλα ήρθε με τη δική της ασχολία να χωθούμε στο εργαστήρι μου.. τη γωνιά μου..που χωρά το κόσμο όλο!!!!


Μη τη βλέπετε..συννεφιασμένη..εγώ πάντα την κάνω να γελάει..γι' αυτό με προτιμά στις...  μαύρες της! Νάτην .. αρχίζει να ..σκάει χαμόγελο!


Είπα κι εγώωωωω! πόσο θα άντεχε μαζί μου χωρίς να σκάσει στα γέλια! Τώρα της περιγράφω ..τα ..απερίγραπτα!


Πόζα για το ..μπλοκόσπιτο της Αχτίδας!


Έφτιαξε και τη προεργασία για το δενδράκι της.. είναι χρυσοχέρα η φιλενάδα μου!! 


 Και τώρα..η δημιουργία μου ...η νέα μου...  σοδειά με τα καινούργια που αγόρασα χθες, από δερματάκια μέχρι καουτσούκ και μπιχλιμπίδια !



Ένα από αυτά το φόρεσα...ξέρω θα πείτε.."βρε... για σένα είναι αυτά;".. Εγώ πάντως το φόρεσα και μου αρέσει!


Και κάποια σκουλαρίκια για μία ψυχή που της αρέσουν τα..φανταζίδικα... και μετά ..τα σκουλαρίκια που έφτιαξε η εγγονή μου χθες η Βάσια μου!


Τα δικά μου τα εγγόνια τι άλλο θα ήταν παρά ..καλλιτέχνες!

Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου...ξέρω ότι ήμαστε σε δύσκολες μέρες μα σκεφθείτε..ότι έτσι κι αλλιώς γίναμε θεατές απλοί σε μία κατάσταση εκτός ελέγχου.. Δεν μας κάνει πιο δυνατούς το να στεναχωριώμαστε και να αγχωνόμαστε.. Ας ήμαστε ενωμένοι και ψύχραιμοι για ότι και αν έρθει..Εμείς έχουμε τη μπλοκογειτονιά μας και θα ήμαστε άνθρωποι όσο περισσότερο μπορούμε. 
Μη ξεχνάτε να προσφέρετε στα συσσίτια της γειτονιάς ή της εκκλησίας της περιοχής σας διάφορα υλικά που έχουν ανάγκη και προσωπική βοήθεια. Εγώ αύριο θα πάω να ..μαγειρέψω εκεί!


37 σχόλια:

Kiki Aposeki είπε...

Καλό μήνα!!! Όλα τα προλαβαίνεις εσύ!!! Και μαγείρεμα στο συσσίτιο!!! Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει πολύ λίγο αυτό και οι στάχτες θα βγάλουν έναν όμορφο και φουντωτό φοίνικα!!!Καλό βράδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!έχεις δίκιο εγώ ούτως η άλλως δεν ανήκα ποτέ εδώ!!και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω εδώ!!πολύ όμορφες οι δημιουργίες!!τι καλή η Κα Μαιρούλα,πάντα την συμπαθούσα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kiki μου να σου πω..καληνύχτα και ότι μπορούμε πρέπει να κάνουμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κάνε ΑΥΤΟΝ ..πακέτο και έλα γρήγορα!

Marie είπε...

Γί' αυτό μ'αρέσεις!!! Φιλιά και καλό βράδυ!

myStickland είπε...

Καλό μήνα..Ωραίες οι νέες δημιουργίες!Να περνάτε πάντα καλά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου η αισιοδοξία ..ειναι αυτή που μας σώζειαπο την μιζέρια που θέλουν να μας ρίξουν όλοι αυτοί...αλλα δεν θα τους αήσουμε να τους περάσει....οοοοοοχι!!!! οσο ακόμα υπάρχουν άτομα που ελπίζουν για ένα καλήτερο αυριο... φιλάκια... πολες φορές δεν προλαβένω τις αναρτήσηεις σου...συγνώμη...πολύ όμορφα ειναι να έχεις φίλες αληθινές... και να φιάχνετε πράγματα όμορφα...

δημητρα λαγονησι είπε...

μπραβο αχτιδα μου.προσφερης απλοχερα την αγαπη και την βοηθεια σου παντου.για αυτο σε αγαπαω και σε ξεχωριζω.παντως το πρωι μου εφτιαξες το κεφι,και γελω παντα οταν μιλαμε μαζι.η μαμα μου ξεχωριζη το γελιο μου μαζι σου και λεει με την αχτιδα μιλαγες?ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!!!!ΚΑΛΟ Σ/κ,φιλακια

Fanypap είπε...

Καλά με τη Μαιρούλα θαύματα κάνατε!!!πανέμορφα καλές μου!!μπράβο σου Αχτίδα μου που μαγειρεύεις και για άλλους!!! άξια!!!για το σεμινάριο σου απάντησα στην προηγούμενή σου ανάρτηση, σίγουρα θα τα πούμε κι από κοντά!!!φιλάκια και στις δυο σας!! τα λεμε....

mani di fata είπε...

Πλαι στην αγαπημενη σου φιλη ακτινοβολεις,δημιουργεις,γινεσαι κοριτσακι!Το καταλαβαινουμε,ζηλευουμε λιγο,χαιρομαστε ομως μαζι σου.Τι ωραια πραγματα φτιαχνετε κοριτσια!Φιλια Ιωαννα.

pearls and thread είπε...

καλημεραα καλο μηνα!!!ποσο μου θυμιζεις τον εαυτο μου!!διδυμος βλεπεις κι εγω!!!αν και εσυ εισαι απιστευτη!!!ολα τα προλαβαινεις!!να εισαι γερη και παντα αισιοδοξη!!

OLINA M είπε...

Η Βάσια με τέτοια μαμά και γιαγιά που έχει, είναι προορισμένη για σπουδαία πράγματα!
Είναι στο DNA της παιδάκι μου!!!

Θυμάσαι την ...κουδουνίστρα που φορούσες στον αστράγαλό σου το καλοκαίρι;Στα βραχιολάκια θα κολλήσουμε;Να τα φοράς γιατί σου πάνε...είναι όμορφα και χαρούμενα όπως και εσύ!
Σου στέλνω μια αγκαλίτσα.

ασωτος γιος είπε...

Αχτίδα πιστεύω και εγώ ότι η χωρα θα βρει το δρόμο της, πρέπει να αλλάξουμε λίγο και μεις
ξέρεις γιατί έρχομαι στο μπλογκ σου συχνά
με κάνεις να χαμογελάω με αισιοδοξία, χαμογελα οικογένεια, δωράκια, οι διηγήσεις σου είναι κάτι σαν επισοδεια από την οικογένεια Waltons αν ποτε το είχες δει
είναι πράγματα που ίσως μου λείψανε μεγαλώνοντας
σ ευχαριστώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου καλημέρα και καλό ΣΚ φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland , καλημέρα ..ε! όχι κια σπουδαία πράγματα μα ..αρκετά για να περνώ ωραία..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια φίλη μου μη τις θεωρείς αναρτήσεις..κουβεντούλα είναι, μία σχεδόν καθημερινή κουβεντούλα με τις φίλες μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι , να λοιπόν και μία ακόμη ικανοποίηση για μένα..σας κάνω να γελάτε στη μαυρίλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mani di fata, μετά από σχεδον 44 χρόνια φιλίας..ξέρει η μία την άλλη σαν αδελφές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pearls and thread, γλυκιά μου..παίρνω τη ζωή όπως μου έρχεται..τη δέχομαι και την απολαμβάνω ελπίζοντας πάντα να είναι γεροί όσοι αγαπώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, φιληνάδα- κόρη..ετοιμάσου το καλοκαίρι ..θα βαρεθείς να αλλάζεις βραχιόλια!Πότε θα μας δώσουν αυτό το άτιμο το δίπλωμα...θα σκάσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, φίλε μου μια γυναίκα το πρώτο της μέλημα δεν είναι παρά η οικογένεια της και μετά όλα τα άλλα..η μόνη μου έννοια είναι να τους δίνω αυτή την ατμόσφαιρα και μεγάλωσα τα παιδιά μου με αυτό το κλίμα..

Marina είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα μου!!!
Σε προτιμώ χαμογελαστή και αισιόδοξη!!!
Και εγώ το πιστεύω...Όλα να μας τα πάρουν το χαμόγελο και τη χαρά για τη ζωή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!
Αγώνας είναι η ζωή και εμείς θα την παλέψουμε, θα την βάλουμε κάτω, θα την κατακτήσουμε!!!
Καλημέρα από τις κάτασπρες Βρυξέλλες!!!!
Φιλάκια γλυκά και ζεστά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ....ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΦΙΛΕΝΑΔΑ...ΕΙΠΑΜΕ Μ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ Ε?ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Eustathia είπε...

Αχτιδούλα καλημέρα!!! Πόσο σε θαυμάζω γιατί ανακατεύεσαι με τα πάντα και προσπαθείς με ότι μέσο διαθέτεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για όλους αυτούς που σε ξέρουν και που ίσως δεν σε ξέρουν και απλά θέλεις να τους βοηθήσεις....καλλιτέχνης, μητέρα, γιαγιά, φιλάνθρωπη , ζωόφιλη και τόσα άλλα θα μπορούσαν να σε περιγράψουν...τι να πω μακάρι να είσαι σε ένα ροζ σύννεφο πάντα αρκεί να είσαι τόσο δοτική όπως τώρα...μόνο καλό είναι αυτό....
Τα μπιχλιμπίδια σου είναι τέλεια!!!!! Τόσο όμορφα...και της μικρής το ίδιο....σε φιλώ αχτιδούλα μου γλυκιά!!!

anthivolon είπε...

Έτσι ακριβώς όπως τα λες!!! Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει με τη δική μας καταθλιπτική διάθεση. Είμαστε εδώ, έχουμε την παρέα μας, ξεχνάμε τον πόνο μας μέσα από τη δημιουργία και.....η ζωή συνεχίζεται. Ας μη χάνουμε την αισιοδοξία μας και προ πάντων τον αλτρουισμό μας, κάποιοι μας έχουν ανάγκη!!
Τα φιλιά μου!!
Μπέττυ (anthivolon)

sunnefoula είπε...

Καλό μήνα να έχουμε!
Πανέμορφα τα κοσμήματα!
Ειδικά εκείνα με το καοτσούκ, φοριούνται και πολύ τελευταία :)
Και είναι και πολύ καλό αγχολυτικό η ενασχόληση με χειροτεχνίες..
όσο για την κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί!

Ξανθή είπε...

Χρυσοχέρες!! Φιλιά στη Μαιρούλα και καλό Σ/Κ

pelagia είπε...

καλο μηνα Αχτιδα μου,αν και καθηστερημενα..φταιει η κακοκαιρια..Βλεπω με την φιλεναδα σου θαυματα θα κανεις παλι!!!Καλο σκ Με αγαπη πελαγια..

Rena είπε...

Ετσι μπράβο τέτοια να βλέπω να παίρνω κι εγώ τα πάνω μου!!!
Φιλάκια!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

είχα να σου πω τόσα όμορφα σχόλια... μέχρι που διάβασα για το συσσίτιο... τι να πω.....

σε φιλώ!!!

ΥΓ: παρέλαβα... όλα υπέροχα!!!!!!ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω!!

Πόπη είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα!!!!
Ωραίες οι καλλιτεχνίες σου, αλλά
10 φορές μπράβο για το ότι θα πας αύριο να μαγειρέψεις εκεί....
Ο εθελοντισμός κάνει θαύματα...
Και αυτό τον καιρό έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη από ένα θαύμα!!!!

AFRA είπε...

Χαρηκα πολυ ,Αχτιδα, που ξαναβρηκες το ροζ συννεφακι σου!!
Να εχεις μια δημιουργικη Κυριακη!!

ElenArt είπε...

Axτίδαααααα........κι εγώ έτσι είμαι....και δεν θέλω να πιστέψω ότι είμαστε τόσο χάλια....αν κι απόψε άκουσα πάλι πολύ άσχημα πράγματα στις ειδήσεις....κι όλο ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε πάλι τα πάνω μας....Τους νέους όμως τους σκέφτομαι πολύ.....εμείς σχετικά καλά τη βγάλαμε.....αυτοί τί θα κάνουν ??????

ElenArt είπε...

Ααααααα......και κάτι άλλο.....εμείς που ασχολούμαστε με τόσα δημιουργικά πάρεργα τελικά είμαστε πολύ τυχερές....έχουμε τα καλλιτεχνικά μας....τα μπλογκοσπιτάκια μας.....έχουμε η μία την άλλη.....νιώθω ότι είμαι τυχερή κι ευλογημένη. Φιλάκια πολλά.....

nikita είπε...

Εκτος του ότι όλα είναι υπέροχα να ξέρεις ότι εγω τουλάχιστον παίρνω πολλές φορές κουράγιοαπό σένα(και δεν είμαι καμιά απαισιόδοξη)Καλή συνέχεια Αχτίδα και σε σας και σε μας!

Demi είπε...

Αχτιδούλα μου μπράβο για τις όμορφες κατασκευές σου και μπράβο στην φίλη σου για οσα μαζί φτιάξατε!!!Καλή η παρέα στα ευκολα και στα δύσκολα....
Ας μην απελπιζόμαστε λεω και γω στον εαυτό μου..ισως να ερθει οπως λες και συ μια καλυτερη μέρα....ας ελπίζουμε!