Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Οκτώβρης προ των.. πυλών!

 


Ήρθε και η βροχή, δυνατή βροχή χθες το βράδυ κι εγώ σκεπτόμουνα τις φίλες μου στη Κρήτη .Βέβαια  επικοινώνησα μαζί τους και άκουσα πως είναι καλά όμως τόσοι άνθρωποι στο δρόμο .. γκρεμισμένα σπίτια, περιουσίες διαλυμένες . Δεν μπορώ να μη θυμηθώ εκείνη τη χρονιά με τον σεισμό στη Θεσσαλονίκη και με τα δύο μωρά μας από το χέρι κοιμηθήκαμε στον αυλόγυρο της εκκλησίας νοιώθοντας κάθε τόσο το τρέμουλο της γης. Εύχομαι και προσεύχομαι οι άνθρωποι να είναι δυνατοί , να παλέψουν με τα δύσκολα και να σταθούν όρθιοι ξανά. Αυτές τις μέρες κι εγώ προσπαθώ .. προσπαθώ.. πάντως η καλή μου διάθεση υπερτερεί και με κάνει να καταφέρνω τα δύσκολα που λέγαμε. 

Πριν λίγο βλέπαμε μία ταινία στην Cosmote κι εγώ .. μαύρο δάκρυ φίλοι μου με την τρυφερή αν και δραματική ταινία με πρωταγωνιστή ένα σκύλο . Αφηγητής ο Έντζο , από την ώρα που τον διαλέγουν για σκύλο συντροφιάς μέχρι το θάνατο του στα βαθιά γεράματα. Μία ζωή γεμάτη αγάπη έζησε , πρόσφερε και σκεφτήκαμε με τον Δημήτρη πως ίσως έτσι σκέπτονται και "μιλούν " από μέσα τους τα ζώα και ίσως η γλώσσα τους είναι τα μάτια τους όταν καρφώνονται στα δικά μας.  Κλαίω εύκολα .. το παραδέχομαι.. μερικές φορές την ώρα που .. ζωγραφίζω θυμάμαι κάτι μέσα στις αναμνήσεις μου και.. δάκρυ κορόμηλο φίλοι μου!!! Έβλεπα λοιπόν σήμερα την ταινία και σκεπτόμουνα την.. Κλώντη μου όταν πέθανε στην αγκαλιά μου..

Ας  πάω στα ευχάριστα, δηλαδή όταν λέω ευχάριστα εννοώ .. τα απλά.. τα καθημερινά.. εκείνα που γεμίζουν με χαμόγελο τις ώρες μας. Πρέπει να χαμογελάμε φίλοι μου κι εγώ το χαμόγελο το έχω στο τσεπάκι μου όπως και το.. δάκρυ, οι αντιθέσεις μου νομίζω είναι και το προσόν μου. Λοιπόν φίλοι μου όποτε έβρισκα αυτές τις μέρες κενό ελεύθερο χωνόμουν στο εργαστήρι μου και έφτιαχνα ότι μπορούσα για τα ιδρύματα που ελπίζω να μη μας βρει κανένα κακό και διαψευστούν τα σχέδια μας με κάποιο λοκ άουτ!!! 


Και τότε φίλοι μου.. ακούω ένα τσαφ.. και το πιστολάκι σιλικόνης μου απεβίωσε !!! Το.. έκλαψα το καημενούλι, και μετά πήγα στον άνδρα μου και του είπα: - Μάντεψε τι δωράκι θα μου κάνεις.. σήμερα κιόλας!!! Ντύσου, πάρε την Κάντυ και φεύγουμε στο Praktiker! 





Το πήρα το πιστολάκι όπως πήρα και μία γλαστρούλα με ένα όμορφο λουλούδι Καταχόη που ήταν λες και μου έκλεινε το μάτι να το πάρω και να το δω να ανθίζει , όμως όταν πας τον άνδρα μου σε τέτοια μαγαζιά υπάρχει και το ανάλογο αντίκρισμα.. εγώ διάλεγα πιστολάκι κι εκείνος.. τηγάνια ( Θεούλη μου!!!). Του .. μισογκρίνιαξα με την κλασική φράση .. μα έχουμε τηγάνια αγάπη μου .. που πήγε όμως στο βρόντο, το βράδυ μου είπε με γλύκα να του φτιάξω αυγουλάκια όπως μόνο εγώ ξέρω ( !!!!) για να δοκιμάσω το μικρό και σήμερα όλως τυχαίως αγόρασε κουτσομούρες για να τα τηγανίσω στο μεγάλο. Φίλοι μου σας πληροφορώ πως όταν μεγαλώνεις ξαναζείς κάτι από την παιδική σου ηλικία, ένα πισωγύρισμα επιθυμιών. 


Σήμερα τελείωσα τις κεραμικές κούκλες που μου ζήτησε φίλη όπως βλέπετε υπάρχει λιγουλάκι χαμός πάλι και αύριο αν είμαι καλά λέω να πιάσω ένα τελάρο και να κάνω νέα προσπάθεια . Φίλοι μου λατρεύω αυτό τον.. μικρό μου αγώνα κάθε φορά που φτιάχνω ή ζωγραφίζω κάτι όπως μπορώ , όπως τα καταφέρνω  με τα χέρια μου ( έχω εφεύρει τρόπους που δεν φαντάζονται ο γιατροί μου) γιατί όταν το τελειώνω λέω στον εαυτό μου με υπερηφάνεια .. τα κατάφερες.. και νοιώθω ευτυχισμένη. Μετά τρέχω στον Δημήτρη και του λέω.. έλα να το δεις έλα να μου πεις αν σου αρέσει..( λες και θα μου πει κάτι άσχημο δηλαδή.. χα.. χα..) 
Έφτιαξα πάντως και ένα κέικ για να κερνώ και ο καλός μου μία χορτόπιτα αφού ακόμη φιλοξενούμε την Αθηνούλα.  Αν θυμάστε τα .. καπάκια που σας έδειχνα.. όποιος έρχεται μου ζητάει ένα και όσο πάει λιγοστεύουν οπότε από αύριο θα ετοιμάσω νέα.. φουρνιά , από καπάκια είμαι πλούσια, νάναι καλά ο άνδρας μου που αγοράζει καινούργια συνέχεια και πετάει τα παλιά που.. είναι πάλι καινούργια!
Σε δύο μέρες καλωσορίζουμε τον Οκτώβρη φίλοι μου , μου το υπενθύμισε και ο ΕΜΦΙΑ που μου έστειλε η λογίστρια μας!!!


Καλό μήνα φίλοι μου, χαμογελάστε.. πάρτε δύναμη από αυτό που σας επιστρέφει το.. χαμόγελο στον εαυτό σας τον ίδιο!
                      Αχτιδένια φιλάκια 



2 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

Τι όμορφα έργα!!! Αμαααν χριστουγεννιάτικα τρελαίνομαι ... Μόλις λίγο κρυώσει ο καιρός θα αρχίσω να ψάχνω για ιδέες που θα φτιάξω φέτος ... Με γεια το καινούριο πιστολάκι να σαι γερή να το χαλάσεις ...

Marie-Anne είπε...

Ακούραστη και αεικίνητη είσαι πάντα φίλη μου!!! Και τα έργα σου, το ένα καλλίτερο από το άλλο! Το πιστολάκι σου δεν άντεξε στην τόση χρήση...χα χα χα!!! Καιρός ήταν να το αλλάξεις!!!!
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο, εύχομαι!!!!