Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Με μία όμορφη διάθεση για να κάνω πολλά!

Φθινοπώριασε φίλοι μου η κληματαριά μας γυμνώνει κάθε μέρα, οι πόρτες σιγά σιγά τα βράδια μισοκλείνουν όμως εγώ  μάλλον έχω την καλή διάθεση μέσα μου να βλέπω μόνο ήλιο και προς Θεού όχι καύσωνα. 

Τελικά έτσι μου αρέσει αυτή η θερμοκρασία, φανερό σημάδι πως ανήκω στη 3η ηλικιακά περίοδο , απολαμβάνουμε με τον Δημήτρη το πρωινό καφεδάκι στο τραπεζάκι μας κάτω από αυτήν έστω και αν πια δεν μας καλύπτει εντελώς από τους γείτονες.  Στους ώμους μας πια ένα ζακετάκι το πρωί , η κουβεντούλα μας για όσα πρέπει να προγραμματίσουμε για το χειμώνα. Εκείνος για το κτήμα κι εγώ για τα ιδρύματα που φέτος μου χτύπησαν επιτέλους τη πόρτα και μου έφτιαξαν την ψυχή δίνοντας μου σκοπό να δημιουργήσω ότι μικρό δημιουργώ. Αυτό το καιρό φιλοξενώ την φίλη και .. ψυχοκόρη μου Αθηνά που πλέον μας φεύγει για το νέο σπιτικό της στη Λάρισα . Την αγαπώ πολύ, είναι ένα ..κράμα φίλης και κόρης από τότε που την γνώρισα φοιτήτρια στο μικρό διαμέρισα της πολυκατοικίας μας σαν.. διαχειρίστρια. Με φωνάζει..Μάμμυ ο τότε που την έβλεπα να δουλεύει, να σπουδάζει συγχρόνως και σήμερα καθηγήτρια και οργανώτρια σχολής στη Λάρισα . Μου ζήτησε λοιπόν ένα πίνακα για το νέο της σπιτικό , είχα πολύ πολύ καιρό να ζωγραφίσω.. τα χέρια μου δεν είναι πια κατάλληλα όπως παλιά μα ξέρετε πως η Αγάπη είναι για μένα μία δυνατή σπρωξιά ακόμη και σε όσα θεωρώ δύσκολα για μένα. Μου διάλεξε ένα θέμα από το pinterest που της άρεσε κι εγώ το διαμόρφωσα όπως νόμιζα καλύτερο .




Η χαρά μου , το δώρο μου ήταν η χαρά της όταν γύρισε από την δουλειά της ένα βράδυ κι εγώ της άνοιξα τη πόρτα του εργαστηρίου μου που είχα κλειστό για να της κάνω έκπληξη. Την είδα να χοροπηδά από τη χαρά και να με γεμίζει αγκαλιές φωνάζοντας μου.. Μάμμυ μου σ΄ ευχαριστώ. 


Αυτό το διάστημα είμαι στα..χάι μου.. όπως λέει η εγγονή μου και πράγματι αν και η κατάσταση δυσκολεύει για μένα φίλοι μου έχω μία υπέροχη διάθεση να ασχοληθώ με ότι γεμίζει τη ψυχή μου και προσπερνώ κάθε τι που με .. συγχύζει όπως το πρόστιμο που μας έβαλε η δημοτική αστυνομία στο δρόμο μας για παρκάρισμα ( σε όλη τη σειρά) και φυσάω για το 40άρι λες και δεν είχαμε άλλους λογαριασμούς . Αυτός ο Σεπτέμβρης βρε παιδάκι μου.. λες και θέλει να σε προσγειώσει μετά το καλοκαίρι της ανεμελιάς!


Λοιπόν εγώ πάντως έπιασα " δουλειά" αρχίζοντας πρώτα να φτιάχνω πράγματα για το ίδρυμα εδώ της Θεσσαλονίκης μας τον "Άγιο Στυλιανό" . 

Μάζεψα όλα τα.. καπάκια που πετάει ο άνδρας μου από τις κονσέρβες που φτιάχνει με γλυκά και μαρμελάδες!!! Έφτιαξε ο γλυκούλης μου όλο αυτό το διάστημα που γυρίσαμε  βάζα με σάλτσες, γλυκό καρπούζι, μαρμελάδα καρπούζι, γλυκό ροδάκινο , σταφύλι με αρμπαρόριζα και τώρα μου έφερε σήμερα από το κτήμα 2 κολοκύθες και μου ζητάει την..αρρίδα  για να κάνει και σχέδια!!!


Τον έστειλα να βεβαιωθεί πως τα ποντικάκια εγκατέλειψαν μία διαπαντός το τροχόσπιτο για να είμαι ήσυχη αφού του έδωσα και..όλαααααα... τα ρούχα που έπλυνα και επέστρεψα για να τα τακτοποιήσω την επόμενη φορά. . Όλα καλά φίλοι μου, μας αποχαιρέτησαν  μάλλον και ...ελπίζω!!! 


Μου έφερε και τα μόνα σταφύλια που τρώω ( για να καταλάβετε τι στραβόξυλο είμαι) δεν αγαπώ τα σύκα και τα σταφύλια και τρώω μόνο αυτά από δύο ρώσσικα κλίματα που έχουμε και κάνουν ένα ιδιαίτερο σταφύλι σαν μοσχάτο. Είναι δύο κληματαριές στο κτήμα που δεν αρρωσταίνουν ποτέ , που δεν χρειάζονται ποτέ ράντισμα και πουν δεν τα τρώνε οι άλλοι γιατί λέει ότι έχουν κουκούτσι!  

Όπως καταλάβατε, η ολοκάθαρη κουζίνα μου σήμερα θα γίνει ρημαδιό από το κολοκύθι που ετοιμάζεται να .. σφάξει για γλυκό κι εγώ βρήκα την ευκαιρία να κάτσω επιτέλους στον υπολογιστή μου που .. ξέχασε και τη φάτσα μου και να εγκαταλείψω το τάμπλετ που μου κάνει νερά τώρα τελευταία. Εκείνος λοιπόν στη κουζίνα, εγώ συνέχεια σε κατασκευές μου και η Κάντυ κλαψουρίζει για βόλτα.

 Πάντως μαγείρεψα φίλοι μου όσο έλειπε ο Δημήτρης φακές.. και μόλις το έμαθε .. ξεπάγωσε παστίτσιο από το καταψύκτη!  Το βραδάκι πιάνουμε τους καναπέδες και βλέπουμε τα δύο αγαπημένα μας νέα σήριαλ, Το Σασμό ( αρέσει σε μένα) και την Γη της ελιάς ( αρέσει στον Δημήτρη) . Θα μου πείτε πως τα βλέπουμε και τα δύο που είναι την ίδια ώρα. Βλέπουμε πρώτα το ένα και το άλλο νάναι καλά η cosmote  με το replay tv που βλέπουμε όσα χάνουμε. 

Ξέρω.. ξέρω.. θα πείτε τι γερόντια είναι αυτά!!!Ε: τι να κάνουμε κι αυτό έχει τη χάρη του φίλοι μου. 

                              Αχτιδένια φιλάκια 


 

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Φιλενάδα μου είναι άπαιχτα στο είπα. Να είσαι καλά να προσφέρεις. Κρίμα να μην είμαι κοντά να απολαύσω τα καλουδια του κυρίου Δημήτρη. Πολλά φιλια💕💕💕

ANNA FLO είπε...

Όμορφη χάρη, όμορφες στιγμές και οι δημιουργίες σου υπέροχες. Κι εγώ θα πήδαγα με τέτοιον υπέροχο πίνακα που έφτιαξες. Και τα καπάκια θαυμάσια.
Μπράβο εύχομαι να έχεις συνεχώς αυτήν την όμορφη διάθεση, εύχομαι τα ποντίκια να φύγουν για τα καλά από το κτήμα, αλλά βγάλε και μια βόλτα την Κάντυ την καημένη που σαν γυρίστρα θέλει όλο έξω!!
Να σαι καλά
Πολλά φιλιά

Χελώνα είπε...

Τι υπέροχος πίνακας!!! Μπράβο Αχτίδα μου. Επιτέλους βρήκες τη φόρμα σου. Αντε να ετοιμάζουμε και κανένα Χριστουγεννιάτικο να γλυκάνει λίγο η ψυχούλα μας. Ο σύζυγος είναι θησαυρός με τόσα που σου φτιάχνει. Καλό Φθινόπωρο να έχουμε και καλές δημιουργίες.

Αννίκα είπε...

Βάζεις την ψυχή σου σε κάθε έργο σου Γεωργία μου. Άμυνα σε όσα μας καταπιέζουν καθημερινά, ανούσια ή ανησυχητικά. Πέρα απ'την τέχνη παραδίδεις μαθήματα αυτογνωσίας, ειλικρίνειας, υπομονής και θέλησης που γίνονται πράξη με τον πιο όμορφο τρόπο και τα ευγενή αισθήματα αγάπης. Υπέροχα τα έργα σου και πολλά πολλά μπράβο.
Να είσαι καλά Καλημέρα!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Με ανεβασμένη τη διάθεσή σου, "κέντησες" πάλι!
Υπέροχες οι δημιουργίες σου και χαρά στο κουράγιο σου που δούλεψες όλα αυτά τα καπάκια!
Ο Δημήτρης είναι η προσωποίηση του πιστού συντρόφου και χαίρομαι πολύ που βρήκατε ο ένας τον άλλο. Μπράβο βρε Γεωργία μου, χαίρομαι αφάνταστα για το δημιουργικό και αισιόδοξο φθινοπωρινό σου ξεκίνημα ♥

Ανώνυμος είπε...

Καλο κι ευλογημενο φθινοπωρο.
Εγω βλεπω μονο το Σασμό αλλα το τραγουδι της αρχης της ελιας " τα υστερα του κοσμου" ειναι ο,τι καλυτερο εχω ακουσει τελευταια.
Φαίη

Rajani Rehana είπε...

Beautiful blog

Rajani Rehana είπε...

Please read my post

Γιάννα είπε...

Τέλειος πίνακας!! Είστε χρυσοχέρα κυρία Γεωργία!!!