Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Καλή διάθεση φίλοι μου!

          cuadro salon

Ναι...ζηλεύω..θα ήθελα ένα τέτοιο παράθυρο, μία τέτοια γωνιά, το τσάι στην όμορφη τσαγιέρα, το ανοιχτό βιβλίο και τα γυαλιά μου που όλο ψάχνω στο σπίτι. Όμως φίλοι μου βλέπω τις πολυκατοικίες απέναντι, τις γειτόνισσες που λόγω του καιρού έχουν τις επισκέψεις στο μπαλκόνι στιγμιαίες πια.
Μα η φαντασία και το όνειρο είναι δώρο για τον άνθρωπο και έτσι φέρνω τη γωνιά αυτή στο μπλοκόσπιτο μου, το στολίζω όπως θέλω και γεμίζω το τραπέζι με ζαχαρωτά και μπισκότα πολύχρωμα χωρίς να σκέπτομαι τις..θερμίδες!!!
Έξω βρέχει, κάνει κρύο, ο Δημήτρης στο συνεργείο , η Κάντυ χοροπηδάει ζητιανεύοντας παιχνίδι..
- Γιαυτό γλυκιά μου δεν ήθελα να αντικαταστήσω την Κλώντη με άλλη..γιατί μεγάλωσα ψυχή μου και το θεωρώ άδικο που μπορώ να σου προσφέρω μόνο..αγάπη, τροφή και αγκαλιές ήρεμες στο καναπέ μου.
Όλο το σπίτι γέμισε με παιχνίδια κάτι ..σαν να έχεις μωρό στο σπίτι, δεν τρώει τις ακριβές κροκέτες της που μας είπε ο γιατρός και τρώει εκείνες του Κανέλλου η αφιλότιμη!
Φέτος έχω μία όμορφη διάθεση για τις μέρες που έρχονται έστω και αν δεν έκανα όσα ήθελα, έστω και αν η επιπεφυκίτιδα μου με τυρανάει ακόμα και δεν λέει να περάσει. Τελείωσα με το ταχυδρομείο έστω και αν ξέχασα πολλές από τις φίλες , έδωσα σε όλες τις κοπέλες εκεί που με βοηθούσαν από ένα δωράκι, σκέφτηκα και την φοροτεχνικό μας, την καλή μου  φαρμακοποιό, τους γιατρούς μας, τις γειτόνισσες της πολυκατοικίας.. 
Είμαι ευτυχισμένη όταν βλέπω το χαμόγελο στα πρόσωπα τους και είναι το δικό μου δώρο.
Όπως σας είπα φέτος δεν με πτοεί η βροχή, η κλεισούρα, το κρύο και αν δεν είχα και το πρόβλημα με τα μάτια μου ..ειλικρινά θα ..χοροπηδούσα φίλοι μου. 
Σήμερα με ξύπνησε η Κάντυ στις 6 ( το Θεό σας!) φοβισμένη και αγριεμένη από τον αέρα κι εγώ βάλθηκα μετά στη ζέστη του κρεβατιού μου να σκέπτομαι μία κατασκευή που θέλω να κάνω και ..που πάω αμέσως μετά..να κάνω και αν την καταφέρω όπως την φαντάστηκα θα σας την δείξω βεβαίως αφού ο Ναρκισσισμός του καλλιτέχνη δεν έχει πεθάνει ακόμη μέσα μου.
Φίλοι μου εύχομαι μία όμορφη χουχουλιάρικη μέρα, ένα από απόγευμα όπως το δικό μας..γωνίτσα καναπές, τσάι ζεστό ή καφέ, η..netflix να είναι καλά με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ο καθένας το κουβερτάκι του κι εγώ με το πλεκτό μου και την Κάντυ να μου τραβάει το κουβάρι!
     Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πόσο χαίρομαι με την καλή σου διάθεση! Ξέρεις,παίζει ρόλο και η Κάντυ σου. Αν θέλει παιχνίδια πέτα της μια μπάλα να τρέχει να την πιάσει.Θα μάθει να στη φέρνει και δεν θα κουράζεσαι...
Περαστικά στο μάτι...και περιμένω την κατασκευή να δω.Σίγουρα θα είναι υπέροχη. Το ότι σκέφτεσαι όλους για τα χριστουγεννιάτικα δωράκια σου, με συγκινεί.
Να είστε καλά και να έχεις πάντα καλή διάθεση
Καλή σου μέρα

Ariadne είπε...

Τι υπέροχο παράθυρο. Πράγματι όλοι μας θα θέλαμε ένα τέτοιο. Φιλάκια και καλές γιορτές! AriadnefromGreece!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου,
είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που ένιωσα, και δεύτερη χρονιά, την αγάπη σου με την προσωπική σου σφραγίδα! Και δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω με την καρδιά μου!
Τα υπέροχα δωράκια σου κοσμούν ήδη τις γωνιές του σπιτιού μας ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.

Αυτό που κάνεις διακοσμώντας με την φαντασία σου, το κάνω και εγώ. Πλάθω όνειρα, γωνιές, σπίτια, και μετά τα ονειρεύομαι. Γλυκαίνουμε τις καρδιές μας, τι να κάνουμε. Ας το δούμε έτσι αγαπημένη μου φίλη.

Αυτόν τον ναρκισσισμό του καλλιτέχνη που αναφέρεις, τον θεωρώ γόνιμο και δημιουργικό. Είναι ανθρώπινο και ξέρω ότι μπορείς απόλυτα να τον διαχειριστείς σωστά όπως του αρμόζει.

Την καλησπέρα μου.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γεωργία, ως άμεσος αποδέκτης εδώ και χρόνια (και κάθε χρόνο) των δώρων σου, σ' ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και την καλαισθησία σου. Να είσαι πάντα καλά, να χαίρεσαι τους δικούς σου ανθρώπους, και καλό κουράγιο σε όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες. Καλά Χριστούγεννα!

Αρτίστα του βωβού είπε...

Υπέροχο παράθυρο!
Ότι πρέπει για τσάι και διάβασμα με την Κάντυ αγκαλιά.
Και είμαι σίγουρη ότι η Κάντυ είναι πολύ ευτυχισμένη με αυτά που της προσφέρεις. Άλλωστε τα γιόρκυ γενικώς αρέσκονται στις ζεστές αγκαλιές και στις ξάπλες στους καναπέδες!
Καλό βράδυ Αχτίδα!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Μου φτιάχνεις τη διάθεση με το που σε διαβάζω.
Φιλιά και στις δυό σας.