Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Για λίγο..θέλω παρέα..

                           

Όχι..δεν έχω φθάσει στο πάτο..θα ήταν ντροπή για μένα να πω κάτι τέτοιο..απλά σήμερα ξύπνησα με "λυγισμένη" κάπως αυτή την δύναμη που έχω μέσα μου, με πεσμένη τη διάθεση και με την αίσθηση ότι είμαι τελικά "άχρηστη". 
Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό στον εαυτό μου..εκεί ..βυθισμένη στο μαξιλάρι μου..σκέφτηκα ότι πολλά πράγματα τα έβαλα στην άκρη στις πράξεις μου όπως το..άχρηστο δίπλωμα οδήγησης αφού αρνήθηκα να το χρησιμοποιήσω μόλις βολεύτηκα με ένα σύζυγο που με πήγαινε παντού..
Θυμήθηκα το λόγο που δεν ακολούθησα την Ιατρική όσο και αν απογοήτευσα γι΄αυτό τους γονείς μου αρνούμενη το ιατρείο της μητέρας μου και ακολουθώντας τα πινέλα και τα χρώματα.. 
Ο λόγος ο κύριος ήταν ότι δεν μπορώ να διαχειρίζομαι το πόνο των άλλων σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των δικών μου. Ήμουν 27 όταν έκανα ολική αφαίρεση και πήγαινα με γέλια στη κλινική γιατί θεωρούσα παράλογο  στους άλλους να κλαίνε για μένα. Σε αντίθεση δεν πήγαινα εγώ τα παιδιά μου σε νοσοκομεία σε ατυχήματα που συνέβαιναν και άφηνα στον άνδρα μου το ρόλο αυτό γιατί...δεν άντεχα  να βλέπω το πόνο τους..
Ο Δημήτρης πονάει λοιπόν με το σπάσιμο κι εγώ κάνω ότι μπορώ ..πολλές φορές πάνω από τις δυνάμεις μου..τις περισσότερες δηλαδή. Ανέλαβα τα πάντα, ξεφυτρώνουν δουλειές σαν..μανιτάρια γύρω μου, τα χάνω στιγμιαία,  τα βράδια σαν το νυχτοπούλι αφουγκράζομαι τα πάντα μη γίνει κάτι και δεν προλάβω  να το αντιμετωπίσω και η αναμονή για την εγχείρηση του άλλου προβλήματος με ..γονατίζει.
 Όχι..δεν δάκρυσα μπροστά του ποτέ ούτε στις κόρες μου , κάνω πως δεν ακούω τις παιδιάστικες αντιδράσεις του στην ακινησία που οφείλει να κάνει 6 εβδομάδες υποχρεωτικά. Παραβλέπω  τα ξεσπάσματα του, τα παυσίπονα που μου ζητάει συνεχώς και εγώ του τα δίνω με το σταγονόμετρο γιατί ..έτσι πρέπει.  
Τον καταλαβαίνω..τον νοιώθω..οι άνδρες είναι διαφορετικοί από μας το.."ασθενές" φύλο που αντέχουμε τα πάντα σαν σκληρές ..7ψυχες.  Κάποτε είχα συντριπτικό κάταγμα αστραγάλου..έμεινα  4 μήνες σε ακινησία ξαπλωμένη σε μία πολυθρόνα και κεντώντας μανιωδώς. 
Το σπίτι έχει γεμίσει μαξιλάρια..τόσα που δεν φαντάζεστε προσπαθώντας να του βρω θέση να βολευτεί, έχω δει αυτές τις μέρες τόσες Ελληνικές ταινίες για χάρη του στην Cosmote που σε πολλές δεν είχα..γεννηθεί!!! 
Ένα καλό αυτών των ημερών ήταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο που του δώσαμε με..κόλπο δοκιμής και είδα ότι το βολεύτηκε και ελπίζω πια σε ολική απαγκίστρωση του από το κάπνισμα. Απίστευτο φίλοι μου μα το..90% των φωτογραφιών του που έχω είναι παρέα με ένα τσιγάρο!!
Έτσι σήμερα  "γύρισα" στο μπλοκόσπιτο μου ίσως έστω και για λίγο όσο κοιμάται..ήθελα μία παρέα..χρειαζόμουν μια παρέα..είμαι κουρασμένη και ας είναι πρωί..
 Όμως έχω το Θεό μέσα μου, τη Προσευχή και την Ελπίδα..δεν είμαι μόνη λοιπόν, αλλά το μπλοκόσπιτο είναι η ανθρώπινη αδυναμία μου να μιλήσω με φίλους ..άγνωστους..που ξέρω πως με αγαπούν και αγαπούν και ίσως αποδέχονται τις αδυναμίες μου ..όπως τώρα..
                                 Αχτιδένια φιλάκια

21 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Να γράφεις όποτε μπορείς και έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις.
Σου ήρθαν πολλά απανωτά φέτος, με αποκορύφωμα αυτό που βιώνετε τώρα. Θα το "υποτάξεις" και αυτό, το ξέρουμε όλοι.
Σας στέλνω φιλιά πολλά και την θετική μου ενέργεια.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου εισαι παραδειγμα ως μιμηση
μας δινεις φως και δυναμη

φιλια πολλα

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Φιλακια πολλα Γεωργια μου κουραγιο και δυναμη.

syros2js είπε...

Όποτε θέλεις να μιλήσεις-να ξαλαφρώσεις, να το κάνεις, κορίτσι μου!
Σου κάνει καλό! Μην κρατάς συναισθήματα μέσα σου!
Είσαι υπέροχο πλάσμα και μόνο θαυμασμό έχω για εσένα! Ακολούθησες το επάγγελμα που αγαπάς, δημιούργησες μια εξαιρετική οικογένεια και ξεχειλίζεις κι από αγάπη!
Η θετική μου σκέψη και όλες μου οι ευχές είναι μαζί σας, κορίτσι μου!
Σας φιλώ και τα 2 σας! Όλα καλά θα πάνε!

Giannis Pit. είπε...

Ε Όχι και άχρηστη βρε Γεωργία μου !
σε παρακαλώ ! δεν επιτρέπεται τέτοια υποτίμηση σε έναν εαυτό, σε μια γυναίκα της τέχνης και της δημιουργίας. Σε μια γυναίκα που μας καταμετράς τόσα.
Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος που ξέρει να αγωνίζεται και να στηρίζει.
Συνέχισε λοιπόν. Έχεις την ευχή μας για κουράγιο, δύναμη και συμπαράσταση.
Την καλησπέρα μου.

OLINA M είπε...

Ποτέ μόνη. Μόνο ΜΑΖΙ....

Ανώνυμος είπε...

Αχρηστη... Οχι μην τη χρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ ξανά αυτή τη λέξη!!! Υπάρχουν στιγμές που όλοι νιώθουμε αδύναμοι, αλλά μόνο για λίγο. Μετά κάνεις αυτό που ξέρεις! Κοιτάς ψηλά, χαμογελάς και συνεχίζεις με περισσότερο πείσμα. Κι αυτό θα περάσει! Θα δεις! Ζεστή αγκαλιά και τις από καρδιάς ευχές για γρήγορη ανάρρωση απ' όλα!

Γιώτα από Αθήνα

Unknown είπε...

Καλό μεσημέρι!!!! Σε καταλαβαίνω όσο κανείς...έχω περάσει τα ίδια και ίσως μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σου που δυστυχώς δεν είχανε αίσιο τέλος στη περίπτωση μας.... κουράγιο και δύναμη .... δεν φαντάζεσαι πόση απ' αυτή κρύβουμε μέσα μας... εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνουν μια ανάμνηση...
Κουράγιο , υπομονή, δύναμη, προσευχή και όλα θα πάνε καλά.........

...irida... είπε...

εδω ειμαστε γλυκια μου!οτι χρειαστεις ..οτι ωρα και ναναι ,....υπομονη...κουραγιο...θετικη σκεψη...μια αγκαλια και την αγαπη μας!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Άχρηστη εσύ ???? Ε όχι, δεν το δέχομαι... ακολούθησες ότι σ άρεσε και ότι αγαπούσες στη ζωή σου και παλεύεις ακούραστα για όλους. Και να μας γράφεις όποτε βρίσκεις ευκαιρία και θες να ξεσπάσεις και να ξεχαστείς για λίγο.. εμείς εδώ είμαστε και σ αγαπάμε !!!! Φιλιά πολλά !!!!

Μαρία Πλατάκη είπε...

Κουράγιο δύναμη και υπομονή Γεωργία μου Σ΄αγαπάμε Κάθε προσευχή και θετική σκέψη σε σένα και στην οικογένεια σου πως όλα θα περάσουν και θα γίνουν μια κακή ανάμνηση Φιλιά

Ελένη Φλογερά είπε...

Ο Θεός να σου δίνει δύναμη Γεωργία μου και όλες οι δυσκολίες να περάσουν γρήγορα.
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!

Froufrou είπε...

Σας εύχομαι καλή δύναμη!!!Με τη Βοήθεια Του Θεού όλα θα ξεπεραστούν!!!Περαστικά!

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα Αχτιδουλα! Καλη δυναμη! Ολα θα πανε καλα!

labrini είπε...

Περαστικά και καλή δύναμη σε σένα.Η Παναγία μαζί σας.

ANNA FLO είπε...

Κουράγιο, κουράγιο, κουράγιο!!! Κέντα όταν κάθεσαι πλάι του να ξεχνιέσαι. Θα περάσει και αυτό θα δεις...και θα γίνει ανάμνηση που δεν θα θες να τη θυμάσαι.
Είσαι δυνατή, λογικό όμως να λυγίζεις πολλά μαζεμένα σου έτυχαν. Αλλά όλα θα πάνε καλά
Σε φιλώ

το στεκι της σοφιας είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!!! Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Είμαστε εδώ όλοι..γνωστοί και άγνωστοι φίλοι που σας ακούν και στέλνουν ολη τη θετική τους σκέψη κοντά σας..Είμαστε εδώ...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Άμα ήταν έτσι οι άχρηστες...
Να'ξερες πόσες φορές πήρα εγώ δύναμη από σένα.
Στα μουλωχτά πάντα, έρχομαι-γεμίζω-φεύγω.
Με την ευχή του Πανάγαθου, όλα θα μερέψουν. Κουράγιο ρε φιλενάδα.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

αΧΤΙΔΈΝΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΈΥΤΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΆ ΔΙΆΒΑΣΑ ΤΑ ΝΈΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΉΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ δΗΜΉΤΡΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. ατά τ αλλα ταιριάζουν απόλυτα οι ατιδράσεις μας. Τους δικούς μα ςόνους τους νατιμετωπίζουμε με χαμόγελο και καρτερία,των δικών μας ανθρώπων,ειναι διπλοί για μας και δνε υποφέρονται. Ταχεία ανάρρωση καλή μου και πρόσεχε τον εαυτό σου.Φιλιά πολλά