Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με ..Αχτιδένια διάθεση..


Καλημέρα...καλημέραααα...καλημέραααααα!..φίλοι μου!
Έτσι μου την κάνατε τη χθεσινή μου μέρα..ολάνθιστη..σαν κι αυτό το υπέροχο μπουκέτο που μου έστειλε διαδικτυακά κάποια από εσάς!
Πως να μη ξυπνήσω ευδιάθετη μετά από τόση αγάπη..αν έπαιρνα από τον ΟΤΕ ένα ευρώ για κάθε τηλεφώνημα σίγουρα σήμερα θα ήμουν κάτι σαν τις τυχερές του Λότο!!!! Να βράσω τα πλούτη όλων αυτών των "επωνύμων" μπροστά στα τόσο ζεστά λόγια αγάπης που μου γεμίσατε χθες την ημέρα και τη καρδιά μου! Είμαι ..πάμπλουτη και ελπίζω αυτό να μη το πάρει στραβά ο κύριος υπουργός των οικονομικών και μου στείλει..έλεγχο!
Αν νομίζετε ότι έγινα καλά ..δυστυχώς είστε γελασμένοι όμως τι σημασία έχει ..είμαι χαρούμενη ..ξύπνησα και είπα καλημέρα και σ' αγαπώ σε κάθε τι γύρω μου!
Και για να σας κάνω να χαμογελάσετε κι εσείς θα σας ζωντανέψω τη χθεσινή μου πρωινή εικόνα γιατί..γελούσα κι εγώ με τον εαυτό μου!
Έφυγε που λέτε ο άνδρας μου για το κτήμα ( πήγε να μετρήσει τα..βερίκοκα μη του άρπαξε κανείς κάποιο!!!) με την εντολή να μείνω στο..κρεβάτι!Τα τηλεφωνήματα άρχισαν από τις...7!!! Μόλις λοιπόν έφυγε άντεξα με το Laptop στην αγκαλιά μου το πολύ μισή ώρα και μετά πήρα το μπαστουνάκι μου ανά ..χείρας , τα τηλέφωνα κινητό και σταθερό στη ποδιά μου και βάλθηκα να φτιάξω μία πορτοκαλόπιτα και λίγα τυροπιτάκια για τη κόρη μου την Ειρήνη που περίμενε ..πεθερικά!..Ε!..θα γελούσατε μαζί μου!
 Τα χέρια αλευρωμένα και βουτυρωμένα, πάλευαν ανάμεσα στις συσκευές που χτυπούσαν και τα ταψιά που γέμιζαν.Μισή ώρα τα καθάριζα μετά να μη χαλάσουν. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να έχω κάτι μόνιμο ασύρματο να το βάλω στο αυτί μου και να μιλάω για να έχω τα χέρια ελεύθερα να δουλεύουν και να κρατούν μαζί και το..μπαστούνι! Έφτιαξα και λαδερά φασολάκια για το μεσημέρι..
Τελείωσαν τα γλυκά μου , τα έβαλα σε ζελατίνες με φιογκάκια και τα έβγαλα στο διάδρομο για..φευγιό. Ε! ..να μη κάνω και μία τουρτίτσα εύκολη για να κεράσω αν έρθει κανείς;


Τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν , να φανταστείτε ότι μιλούσα και άκουγα ενδιάμεσα κλήσεις και ήρθε στιγμή που μιλούσα συγχρόνως και με τα δύο!Ανοίγω που λέτε για ξεκούραση τον υπολογιστή και αντικρίζω ένα ποτάμι αγάπης από μέιλ, μηνύματα και σχόλια..Σας λατρεύω!!..σας το είπα;
Κάπου εδώ ξάπλωσα γιατί όλα έχουν και τα όρια τους και ..σερφάρισα στο facebook όπου τα μηνύματα πια ήταν ..αμέτρητα..Σας λατρεύω!..Σας το είπα;
Κουδούνι..σηκώνομαι..μία μεγάλη ανθοδέσμη..."οι μαθήτριες σας με αγάπη..", εδώ με πήραν τα ..ζουμιά! Το πιο σημαντικό για μένα όμως ήταν ότι με θυμήθηκαν στο τηλέφωνο και δύο μαθήτριες μου από τότε που δίδασκα στο σχολείο..αυτό μου έδωσε την ικανοποίηση και τη χαρά ότι για να με θυμούνται θα πει ότι"άφησα" κάτι μέσα τους που τους έκανε να μη με ξεχάσου. Ευχαριστώ κορίτσια μου!
Σας ζάλισα;..είναι το κουσούρι μου!Όταν είμαι χαρούμενη είμαι σαν ποτάμι φλυαρίας..ξύπνησα και άρχισα να λέω το σ' αγαπώ στον άνδρα μου , στη Κλώντη και σε όλο το κόσμο νοητά από το ..παράθυρο!
Ο καιρός μου πάει κόντρα βέβαια, δεν έχω καλυτέρευση και πονάω ακόμα...όμως..τι σημασία έχει..πάντα στα δύσκολα ελπίζω σε κάτι που θα τα διορθώσει όλα! Κάτι μαγικό..κάτι σαν τα παραμύθια..κάτι ροζ..ζεστό..φωτεινό...κάτι Αχτιδένιο..
Σας ευχαριστώ λοιπόν για την αγάπη και τα σχόλια σας..γιατί η λάμψη της Αχτίδας είναι σαν του φεγγαριού..ετερόφωτη..πηγάζει από τον ήλιο της αγάπης σας.
Αχτιδένια φιλάκια.

21 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Για αυτή την αισιοδοξία σας διαβάζω κάθε μέρα. Μου φτιάχνετε τη διάθεση. Κάθε τέτοια ανάρτηση την αισθάνομαι σαν ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο και μια επιβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά...Καλημέρα να έχετε!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ.ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα ΜΟΥ η ζωή θέλει χαμόγελο, αγάπη και καλούς φίλους παντού..ολόγυρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βασιλική ΜΟΥ..γι' αυτό είμαι εδώ..για να γίνεται ο κύκλος της ζωής..εσείς να με σηκώνετε όταν πέφτω κι εγώ να σας στέκομαι όταν με χρειάζεστε!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου όλο πονάω - πονάω μας λες αλλά σαν την σβούρα γυρίζεις γύρω γύρω..... και ευτυχώς δηλαδή γιατί σε αυτές τις υπέροχες στροφές αγάπης & αισιοδοξίας καταφέρνεις και στροβιλίζεις και εμάς!!!! Πόσο λυπάμαι που δεν είμαστε κοντά!!!! Πολλά πολλά φιλιά καλή μου σε σένα στον Δημήτρη σου και στην Κλωντίτσα!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Χρόνια σου πολλά με υγεία.
Είσαι πολύ γλυκιά γι' αυτό και όλοι σε θυμήθηκαν.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

γλυκια μου εσυ το ξερεις καλυτερα ΑΓΑΠΗ ΔΙΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ'''
ΜΙΝΑ

nasia είπε...

Χρόνια πολλά και από εμένα έστω και αργά!!! Χθες ήταν πολύ γεμάτη μέρα ένεκα του γιου και δεν πρόλαβα. Σου εύχομαι να είσαι καλά και να έχεις τη διάθεση να γράφεις και να ομορφαίνεις τις μέρες μας.

Maria Fe είπε...

Μια πανεμορφη αναρτηση γεματη ευτυχια. Πολυ την χαρηκα.. Μα πως να μην σας αγαπουν... ειστε τοσο ζεστος και ομορφος ανθρωπος. Καλο μεσημερι ευχομαι και παντα να μας χαριζετε χαμογελα. :)

ANNA FLO είπε...

Πω πω τι υπέροχα που ένιωσα μαζί σου για την τόσο μεγάλη αγάπη που απλόχερα δίνεις αλλά και παίρνεις!!!!!!!!!!!
Μα πώς να μην πονάς όταν δεν κάθεσαι αγάπη μου καθόλου;;;;;;;;;; Θα μου πεις,με τέτοια αγάπη και τόση διάθεση σιγά μη σε βάλει κάτω ένας πόνος!!!!!!!!!!!!!!!!Σωστή.....
Τι έγινε με τα βερίκοκα;;; Στη θέση τους όλα;;;;;
Υπομονή και θα περάσει ο πόνος Αχτίδα μου.......Φάε μια κουταλίτσα γλυκό.....εγώ ήδη το γεύομαι!!!!!!!!
Καλησπέρα αεικίνητο πλάσμα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλέ σιγά μη φοβηθείς εσύ τους πόνους .... τους έχεις πάρει τον αέρα !!!!Έτσι, να μη σε παίρνει από κάτω, να σε χαιρόμαστε !!! Φιλιά !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, αγαπημένη Βίκη μου έχω υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μου, οφείλω να τους σταθώ, πως να κάτσω στη γωνιά μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, φίλη μου ευχαριστώ για τις ευχές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, εσένα θα σε θυμάμαι μάλλον για..πάντα αφού οι συκιές που έστειλες έπιασαν και ζουν και πολλά χρόνια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου να σου ζήσει το αγοράκι σου να το χαρείς όπως θέλεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Fe, μικρή μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, τα βερίκοκα..εντάξει..στη θέση τους..όσο για μένα..θα σου φανεί παράξενο μα ενώ είμαι γλυκατζού δεν αγαπώ τα γλυκά από..σοκολάτα, σπάνια θα δοκιμάσω απλά και όνο αν είναι μαύρη σοκολάτα , πικρή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, που να δεις σήμερα τι έπαθα που έπεσε η ασφάλεια της πολυκατοικίας, δεν λειτουργούσαν τα θυροτηλέφωνα ούτε το ασανσέρ και κατέβηκα τις σκάλες 2 φορές με το μπαστούνι για να ανοίξω!

Memaria είπε...

Πάντα οι μέρες σου να είναι ολάνθιστες, γεμάτες αγάπη!!
Φιλιά πολλά!

Μακριδου Δασποινα είπε...

Ειμαι μια φανατικη αναγνωστρια σας χωρις να εχω δικο μου μπλοκ και θα ηθελα αν μμπορειτε να γραψετε τη συνταγη της τουρτας. Ειμαι η Δεσποινα Μακριδου απο Θεσσαλονικη ευχαριστω εκ τον προτερων και περαστικα σας

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟ ΛΟΓΙΟ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ