Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μέρα δική μου..μέρα των κοριτσιών μου..μέρα σημαντική..

Γιορτή της μητέρας.. όμως όχι απλά  γιορτή για μένα...Μέρα συμπτωματικά τόσο σημαντική ..μέρα χαράς, λύπης , θύμησης, συγκίνησης.. 
Ας αρχίσω από τα χαρούμενα...13 Μαΐου..γεννήθηκαν οι δύο μου κόρες με διαφορά ενός χρόνου..έγινα μητέρα..στα 23 μου χρόνια..και ήταν κάτι τόσο συνειδητοποιημένο σαν πράξη από μένα.. Τα ήθελα τόσο αυτά τα παιδιά..Όταν στα 18 μου έκανα μια σημαντική εγχείρηση ήξερα ότι μπορεί να μην αποκτούσα ποτέ δικά μου και άκουγα τον Δημήτρη μου που μου έλεγε :
 - Υπάρχουν τόσα παιδιά που χρειάζονται αγάπη ..θα πάρουμε ένα  κορίτσι μου και θα είναι το ίδιο! ..
Μα ..σας το είπα..εμένα ο Θεός με αγαπάει..μου έδωσε όχι ένα..αλλά δύο..δύο κορίτσια που λατρεύω γιατί είμαι ..δηλωμένη κοριτσομάνα.. Παιδιά της αγάπης και του έρωτα, παιδιά της επιθυμίας να γίνω μάνα. 

Όταν κράτησα για πρώτη φορά την Ειρήνη μου στη αγκαλιά μου έπαθα μέσα μου πανικό γιατί ..δεν ένοιωσα αυτό που μου έλεγε τόσο καιρό η δική μου μητέρα..Την είδα απλά σαν μία ..κουκλίτσα ξανθιά που μου την έδωσαν να κρατήσω.. 
-Τι θα κάνω σκέφτηκα..μου είναι ..άγνωστη..φοβάμαι και να την κρατήσω...πως γίνεται να την αγαπήσω όπως η μητέρα μου εμένα..
..Και..την αγάπησα..μόλις με κοίταξαν τα γαλαζοπράσινα ματάκια της..μόλις το χεράκι της άγγιξε το στήθος μου..και έγινε η ζωή μου όλη..ένοιωσα μία στιγμή ότι θα έδινα και τη τελευταία μου ανάσα για μια δική της.. Πάντα σοβαρή, πάντα σκεπτική και με ερευνητικό βλέμμα λες και έψαχνε μέσα στα μάτια μας να μάθει τα πάντα.Ο Δημήτρης ξενυχτούσε επάνω από τη κούνια της και μετρούσε την ανάσα της.. την λάτρεψε και το.. ζήλεψα!

 Ένα χρόνο μετά..την ίδια μέρα.. στην ίδια κλινική..ήρθε η Ιωάννα μας..πάντα  απρόβλεπτη , έκαμνε την είσοδο της στο κόσμο να φαίνεται επεισοδιακή....δεν ήθελε να φύγει από τη ζεστασιά του κορμιού μου με πείσμα και τεμπελιά...Ένα μελαχρινό κοριτσάκι.." η κόρη σου η Χίπισα " μου έλεγαν οι νοσοκόμες... Μαθημένη πια την πήρα στην αγκαλιά μου και σκέφτηκα πάλι:
- Πως γίνεται να αγαπήσω ένα δεύτερο παιδί σαν το πρώτο..αδύνατον..
Τα δάχτυλα του ίδιου χεριού ( έλεγε η μητέρα μου), τα  ίδια γαλαζοπράσινα γελαστά ματάκια..το ίδιο αχόρταγο στοματάκι..μόνο το χρώμα των μαλλιών διαφορετικό..Μας έκανε να γελάμε από τη πρώτη της στιγμή με τις γκριμάτσες της, και έγινε η χαρά και η φωνή του σπιτιού..Έγινα ο ..συνηγορος της όπως έλεγε η Ειρήνη..γιατί πάντα την δικαιολογούσα..μου έμοιαζε άλλωστε..
Τα πρώτα του γεννέθλια μαζί..ενός η μία , 2 η άλλη..


Λίγα χρόνια μετά..σαν μια ανάσα ο χρόνος..
 


Πέρασαν και άλλα..κι άλλα ... πάντα αγαπημένες κάνανε ..κόμα απέναντι μου γιατί μη ξαφνιάζεστε ..εγώ ήμουν πάντα η..σκληρή..το μπαμπά τους τον τουμπάριζαν εύκολα!



Γιορτή της μητέρας..μα ..πάντα θα γιορτάζουμε εμείς..σε κάθε χαμόγελο του παιδιού μας.. δεν μου οφείλουν..εγώ τους οφείλω..γιατί με έφτιαξαν αυτό που είμαι..
Βλέπετε..μέσα από αυτές μεγάλωσα κι εγώ..μεγάλωσα και ..ΚΑΤΑΛΑΒΑ ..τη δική μου μητέρα. Έζησα μέσα στις χαρές τους και ανδρώθηκα μέσα από τις λύπες τους..Μου έδωσαν την ευκαιρία να δω τα λάθη μου σαν κόρη στη δική μου μάνα και να αποφύγω τα όσα εμένα με ενοχλούσαν..
Ειρήνη μου, Ιωάννα μου..σας ευχαριστώ για όσα μου δώσατε..χαρές  και λύπες..όλα είχαν την αξία τους πιστέψτε με...εύχομαι από ψυχής ποτέ να μη σας κουράσω..



Μανούλα μου, δική ΜΟΥ μανούλα..μεγάλωσα... μεγάλωσα τη μέρα που σε έχασα ..Τώρα πια στα 59 μου χρόνια δεν μπορώ πια να πω τη λέξη παρά μόνο σε μια φωτογραφία, ένα μνήμα και ..ατελείωτες εικόνες αναμνήσεων που τώρα γίνονται συχνότερες όπως κι εσύ θυμώσουν τη δική σου μαμά....
Λυπάμαι για όσα δεν σου είπα..γιατί σε θεωρούσα δεδομένο..εσύ δεν ήταν δυνατόν να πεθάνεις πάντα έλεγα ..αποκλείεται..ήσουν η αθάνατη σαν όλες τις μαμάδες..ο Σούπερμαν.. η βιονική μαμά που θα είχα πάντα..
Αλήθεια..τώρα σκέπτομαι ότι το ίδιο θα νοιώθουν και οι δικές μου κόρες..
Χρόνια Πολλά εκεί που είσαι..Ευχαριστώ για όσα μου πρόσφερες και Συγνώμη για όσα εκούσια η ακούσια  παρέλειψα να σου δώσω από την ανεμελιά και τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας.. Μεγάλωσα μαμά μου ..μεγάλωσα απότομα όταν δεν είχα απέναντι μου εσένα για να σε φωνάξω έτσι.
Σήμερα το σπίτι θα γεμίσει από τις κόρες και τα εγγόνια..η λέξη "μαμά" θα πλανιέται στον αέρα..η τούρτα..τα κεράκια.. Σήμερα η λέξη " μάνα " έχει τη τιμητική της και τη νοιώθω σαν όνομα μου γιατί αισθάνομαι ότι γεννήθηκα γι' αυτό το ρόλο..να είμαι πάντα μαμά..όχι μόνο στα δικά μου παιδιά μα και σε όσα κορίτσια και γαμπροί με φώναξαν έτσι..
Αθηνούλα μου..Ολίνα μου..κόρες της καρδιάς σας ευχαριστώ κι εσάς για όσες φορές μου είπατε τη λέξη.

67 σχόλια:

Magia da Inês είπε...

Bom fim de semana!
Bom domingo!

¸.•°`♥✿⊱╮
❤♡
FELIZ DIA DAS MÃES!!!

Beijinhos.
Brasil
°º °♫♫♪¸.•°`

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Magia da Inês Mi amigo muchas gracias, espero que estés bien.

OLINA M είπε...

Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου,να είσαι ΠΑΝΤΑ περήφανη για αυτά τα δυο υπέροχα πλάσματα που έφερες στη ζωή!
Όσο για'μένα.....
Σ'αγαπώ...σ'αγαπώ τόσο δυνατά όσο αγαπώ τη μανούλα μου, κι ας μη με γέννησες.Αυτά που μας έδεσαν τα τελευταία χρόνια, άλλοι δεν τα νιώθουν ούτε σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Χρόνια πολλά μανούλα, σ'αγαπώ...εσύ ξέρεις μόνο πόσο!

Nasia είπε...

περιπου ετσι ενιωθα κι εγω στο πρωτο μου παιδι!!να χαιρεσαι τα κοριτσια και τα εγγονια σου για πολλα πολλα χρονια ακομη!!!!!!!!!!

maria είπε...

χρόνια πολλά Αχτίδα μου, να χαίρεσαι τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
σε φιλώ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρόνια πολλά Αχτιδα μου, χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!
Σ' αυτές τις βιονικές όπως λες μανούλες, τις μοναδικές και αναντικατάστατες!
Πολλά φιλιά!

serenata είπε...

Αχ Αχτίδα μου πόσο με συγκίνησες...
Να χαίρεσαι τις κόρες σου και να σε χαίρονται!!
Να είσαστε πάντα αγαπημένες και ευτυχισμένες!
Στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου:))

Ξανθή είπε...

Χρόνια πολλά γεμάτα ευχάριστες αναμνήσεις πάντα!!!

foufoula89 είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ......(ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ)

Evie είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Χρόνια πολλά για τις όμορφες κοπέλες σου Αχτίδα μου να σας ζήσουν, μαζί κι εσείς για να τις καμαρώνεται μαζί με τα εγγόνια σας.

Κι εγώ γιορτάζω την γιορτή αυτή μαζί με της κόρης μου τα γενέθλια, μάλιστα έχει έρθει εδώ στο νησί γι αυτό, θα φύγουμε μαζί.

Φιλιά και θερμές ευχές!

ασωτος γιος είπε...

χρονια πολλα υπεροχη αχτιδα να σε χαρονται και να τις χαιρεσαι
ειναι πολυ τυχεροι που σ εχουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, αχ! βρε Ολινάκι μου ..τέτοια λες και με παίρνουν τα..ζουμιά και δεν κατεβαίνει το ..γιαούρτι με φρούτα που τρώω όσο ο ..αταχτούλης φτιάχνει μακαρονάδα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nasia μου σ' ευχαριστώ , νομίζω όλες οι μαμάδες στην αρχή έτσι ένοιωσαν

@ ΕΛΕΝΑ, έχουμε μπαταρίες πάντα φρέσκες και γερές.

@ maria , σ' ευχαριστώ υγεία και δουλειά σε όλο το κόσμο θέλω..

@ serenata, τέτοιες μέρες έτσι όλοι νοιώθουμε.

πρός τ'άστρα... είπε...

Καλώς σε βρήκα!Να χαίρεσαι την οικογένεια σου,πολλά φιλιά

Mary είπε...

Με συγκίνησες...Στη μέση της ανάρτησής σου υγράνθηκαν πια τα μάτια μου. Είναι η ειλικρίνια, η αμεσότητα, δε μπορώ να το εξηγήσω...

Χρόνια σου πολλά γλυκιά μανούλα και πολλές ευχές για τις κορούλες σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου οι αναμνήσεις είναι το..σιρόπι της ζωής..κάτι που μένει στο τέλος και σου αφήνει το άρωμα και τη γεύση.

@ foufoula89, ετυχαριστώ κοριτσάκι να χαίρεσαι και το δικό σου παιδάκι..μαμά!

@ Evie μου είναι πανέμορφο συναίσθημα όταν μαζεύονται ..όλοι γύρω σου και το σπίτι γεμίζει φωνές και ζωή..Χρόνια μας Πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, ευχαριστώ καλέ μου φίλε..

Rena είπε...

Χρόνια πολλά και στις τρεις σας!!!!!
Να χαίρεσαι τις κοράκλες σου και να σε χαίρονται και εκείνες να είστε όλες καλά και ευτυχισμένες!!!!

princess είπε...

Αχτιδούλα μου, οι κορούλες σου είναι κούκλες και οι δύο! Να τις χαίρεσαι και εκείνες με τη σειρά τους να χαίρονται εσένα! Είσαι πολύ άξια γυναίκα!!!! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλες σας, να τις χαίρεσαι και να σε χαίρονται. Πόσο με συγκίνησες πάλι...
Εγώ με το καλό θα γίνω πρώτη φορά μαμά στις 14 Μαΐου και το περιμένουμε πως και πως δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά τίποτα άλλο μόνο να είναι καλά. Καληνύχτα Αχτιδούλα,
Νάνσυ

Sophie είπε...

Αχτίδα μου χρόνια πολλά να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και αυτά εσένα!!!Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!Φιλάκια!!!

el.mar είπε...

Να είστε καλά και να τις χαίρεστε!!!
Πολύχρονες!!!!!!Φιλιά!!!!!

love2love είπε...

να χαιρεσαι τις κορες την ψυχοκορη και εσενα κουκλαρες μας

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, καλησπέρα. Δεν είναι τυχαίο που ο λαός λέει: μάνα είναι μόνο μία!
Την στιγμή που κρατάμε για πρώτη φορά στα χέρια μας τα παιδιά μας, αλλάζει όλος ο κόσμος. Αυτά είναι πια μέσα στη σκέψη μας, ότι και να γίνει.
Χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας.

sstamoul είπε...

Πόσο συγκινητική αυτή η ανάρτηση! Χρόνια πολλά!

Marina είπε...

Να τις χαίρεσαι όοοοοοοολες τις κόρες σου, να'σαι καλά να γιορτάζεις κάθε χρόνο και να κάνεις και εμένα να δακρύζω με τα τόσο τρυφερά σου λόγια, λόγια που πηγάζουν από την γλυκιά ψυχή σου!!!

Vivika είπε...

Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου και να σε χαίρονται και αυτές! Πολύχρονες!

mia είπε...

Αχτίδα χρόνια πολλά ....με παιδιά ... εγγόνια....και γιατί όχι δισέγγονα...

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου αγγιξες την ψυχη μου ..συγκινηθηκα πολλυ ,[κοινα σημια πολλα]να χαιρεσαι τα κοριτσια σου και ολη τη οικογενεια σου μεχρι τα 150 χρονια σου !!!!!!!!!!!!πολλα φιλακια εφη αταλαντη.

Madlen είπε...

Χρόνια σου Πολλά αχτίδα, να χαίρεσαι τις κορούλες σου και εκείνες εσένα!!!

Σοφία είπε...

Αχτίδα, συγκινήθηκα και έκανα διάφορους συνειρμούς.
Να τους χαίρεσαι όλους.
Εγώ είμαι μητέρα ενός 13χρονου αγοριού, που γεννήθηκε μετά από 18 χρόνια προσπάθειας.
Καταλαβαίνεις...
Ο Θεός είναι μεγάλος, πολλά φιλιά.

Δέσποινα είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ειλικρινά και από ψυχής!Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου,Αχτίδα μου!

Marie είπε...

Αχτιδένια μου να χαίρεσαι τις κοριτσάρες σου που'ναι δυο κούκλες και αυτές εσένα που'σαι επίσης μια κούκλα!!!! Είναι και ταυρίνες ε? Τρελαίνομαι!!! (15 Μαίου είμαι εγώ) χα χα! ΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ! Να'στε πάντα καλά! Να περάσετε όμορφα! Πολλά φιλιά!

Kidspaintingplanet είπε...

Χρόνια πολλά-γλυκά και αγαπημένα.
Αχτίδα μου με συγκινησες παρα πολύ με την περιγραφή σου! Μπορει να ειμαι νεα μαμα αλλά πριν αγαπήσω με όλο μου το είναι την ψυχούλα που έφερα στον κοσμο είχα καιγω τους ίδιους προβληματισμούς μεσένα. Κρατάνε μέχρι να σε κοιτάξει αυτο το πλασματακι καιμενα έτυχε οταν το πειρα πρωτη φορα αγκαλια ανοιξε τα ματακια του και μου περασε ενα αγγιμα στο προσωπο... συγκλονιστηκα!!!
Μανουλιτσες Χρόνια μας Πολλά!!!
Φιλια΄
Ελίνα

Stone είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα!Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου!Αυριο η μερα ανηκει ολοκληρωτικα στις 3 σας!Να ειστε καλά και να γιορτάζετε πολλά πολλά χρόνια!Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,να χαιρεσαι τα κορίτσια μανούλα μου,τις αδελφούλες μου!εγώ δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω τον θεό που μ'αγαπάς και με νιάζεσαι σαν κόρη σου!!σε ευχαριστώ για όλα,και σ'αγαπώ με όλη μου την καρδιά!εσένα κ τον νταντούλι μου!!χρόνια σου πολλά ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!

Faidra είπε...

Χρονια πολλα !!!!!
Να τις χαιρεσαι να ειναι παντα ευτιχισμενες!Χρονια πολλα και σε
σενα!
Πολλα φιλια!!!!!!!!!
Να εχεται μια υπεροχη μερα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πρός τ'άστρα..κι εγώ κορίτσι μου με συγκίνησε αφάνταστα εκείνη η ιστορία σου.

@ Mary γράφω πάντα όπως σκέπτομαι και χθες ήμουν φορτισμέν από ..αναμνήσεις και την εικόνα της μητερας μου.

@ rena μου εύχομαι το ίδιο, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ princess, ευχαριστώ φίλη μου..τίποτε δεν είμαι πια..τώρα 'αλλοι με φροντίζουν..σήμερα δεν έκανα ούτε σαλάτα φαντάσου για το τραπέζι..αισθάνομαι κουρασμένη.

@ Νάνσυ μου μακάρι να ήξερα το μέιλ σου να σου στείλω ευχές.όλα θα πάνε καλά γλυκιά μου και..θα μπεις στο κλαμπ των μαμάδων..του χρόνου τέτοια μέρα θυμήσου να έρθεις ξανά στο μπλοκόσπιτο μου ( αν είμαι ακόμα) και να πάρεις ευχές !Όλα θα πάνε καλά..

@ Sophie μου σ' ευχαριστώ , χρόνια πολλά και σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου, να χαίρεσσαι τα κοριτσάκια σου, χιλιόχρονες και ευτυχισμένες!!!!
Χρόνια πολλά και σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!!
Καλή Κυριακή.
Πολλά φιλιά
Χριστίνα από Κατερίνη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, κι εσύ τη δική σου μαμά.

@ love2love, ευχαριστώωωω!Καλημέρα όλη μέρα!

@ Ειρήνη Ε, σήμερα γιορτάζουν όλες οι γυναίκες γιατί και μαμάδες να μην έγιναν είναι ..μαμάδες κάποιου !

@ sstamoul, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου χρόνια πολλά και σε σένα.

@ Marina , φίλη μου είναι λόγια , σκέψεις καρδιάς..όπως όλες οι μαμάδες απλά..τις λατρεύω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ *Vivika, ευχαριστώ μικρή μου

@ mia , μπάαα! δεν το ιστεύω ..θέλω απλά να είναι καλά ..όλος ο κόσμος..όλα τα παιδιά του.

@ εφη αταλαντη.βρε ..στα 150 θα είμαι..σκόνη της σκόνης..ευχαριστώ γλυκιά μου!Καλή σου μέρα και χρόναι πολλά και σε σένα.

@ Μαντρίνα μου σ' ευχαριστώ υγεία να υπάρχει.

@ Σοφία μου να τον χαίρεσαι, να τον δεις όπως επιθυμείς..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα μου ευχαριστώ κι εσύ αν είσαι μανούλα να χαίρεσαι ότι έχεις και αγαπάς.

@ Marie ωραία..να ξέρω που θα έρθω για ..κέρασμα σε δύο μέρες!

@ Kidspaintingplanet ( Ελίνα) κοριτσάκι μου..έχεις πολλά μπροστά σου..μάθε να ζεις τη κάθε με΄ρα μαζί του..είναι αξίες που πάντα μένουν , πάντα ευδοκιμούν και δεν επιστρέφουν παρά μόνο όσο τις χαίρεσαι..Ζήσε λοιπόν τις πιο ωραίες μέρες σου..

@ Stone ευχαριστώ φίλη μου και σε σένα το ίδιο αν είσαι μανούλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη , Αθηνούλα μου..κόρη της καρδιάς..να εισαι καλά και σε σκέπτομαι πάντα.

@ Faidra μου ελπίζω να είσαι καλά με το..μεγάλο σου παιδί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, ευχαριστώ καλή μου φίλη .Πότε θα έρθετε Θεσσαλονίκη;Πάρε το Γιώτη και ελάτε..

Andria είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτίδα...να τις χαίρεσαι και να σε χαίρονται!!! Μας συγκίνησες πάλι όλες...βγήκαν τα χαρτομάντηλα στη φόρα πρωινιάτικα!!!!

labrini είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτίδα μου!να χαίρεσαι τις κορούλες σου!έχω συγκινηθεί αφάνταστα με αυτά που έγραψες!ταιριάζουν πολύ τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας!να είσαι καλά!!!!!!!

marilia είπε...

Χρόνια σας πολλά, καλά κι ευτυχισμένα! :)

fantaizi είπε...

Χρονια Πολλα Αχτιδουλα να χαιρεσε τα κοριτσια σου πολυχρονα και ευτηχισμενα.Σεφιλλω!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα κορίτσια σου, σε σένα και σε όλες τις μανουλες του κόσμου.

Ποδηλάτισσα είπε...

Χρόνια Πολλά γλυκιά μου Αχτίδα!!! Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου που σήμερα έχουν γενέθλια και να σε χαίρονται και αυτά!!!! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!!!!!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Xρόνια Πολλά Αχτίδα!!!! Να σε χαίρονται!!! Μα καλά πώς πετύχατε την ίδια ημερομηνία και στα 2 παιδιά??!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andria μου σ' ευχαριστώ πριν λίγο σβύσαμε τα κεράκια.

@ labrini, ποιά μάνα θα ενοιωθε διαφορετικά, σ' ευχαριστώ.

@ marilia, κοριτσάκι μου σ' ευχαριστώ.

@ ΑΓΓΕΛΙΚΗ τα πήρα τα λουλούδια μου ..η τούρτα φαγώθηκε..του χρόνου τώρα!

@ fantaizi ευχαριστώ φίλη μου χρόνια σου πολλά και σε σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, τα γιορτάσαμε ..σκάσαμε φάγαμε τις τούρτες..τώρα πια του χρόνου.Ευχαριστώ γλυκιά μου θα τα πούμε τη Τετάρτη.

@ μπλεγμένο κουβάρι, λοιπόν η πρώτη γεννήθηκε 10 μέρες νωρίτερα και η δεύτερη έκλεισε όλο το μήνα και είχα τεχνιτές ωδύνες..άστα να πάνε!

Μαiρη είπε...

Xρόνια Πολλά Γεωργία μου!!! Να σε χαίρονται οι κόρες σου!!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ !!!!
Στη μαμά Αχτίδα για τη γιορτή της και στις κόρες για τα γενέθλια και γιορτή μαζί !!!!
Είναι η οικογενειακή σας γιορτή σήμερα, σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου : "υγεία, αγάπη, ευτυχία"
και πολλά πολλά φιλιά στην όμορφη μεγάλη οικογένειά σας !!!!
Από Σάμο με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα αχτιδα που σε βλεπω λιγο σαν μαμα μου το ξαναπα αλλα ετσι νιωθω βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαiρη μου σ' ευχαριστώ.

@ Aθηνά μου σ' ευχαριστώ και χρόνια πολλά και σε σένα γλυκιά μου.Θεσσαλονικιώτικα φιλάκια στη Σάμο!

@ Βάσω Λάρισα, ξέρεις οτι στη Λάρισα έχω τη καλύτερη φίλη μου; την πρώτη μου και μοναδική συνέταιρο, ΄ρχομαι συχνά γιατί οι άνδρες μας είναι σαν αδέλφια αγαπημένοι..Όταν έρθω λοιπόν θα το πω για να μου δώσεις το τηλέφωνο να τα πούμε!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια σε περιμενω με ανοιχτη αγκαλια και οπως βλεπεις μπαινω συχνα για λιγη δικη σου αυρα φιλακια βασω λαρισα

Ριτα είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑς ΠΟΛΛΑ Αχτιδα μου με δακρυ στα ματια στα γραφω ποσο με συγκινησες να χαιρεςαι τις κορουλες σου κι εγω τις δικες μου φιλια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, λοιπόν κάποια στιγμή θα τα πούμε κι εσύ αν έρθεις Θεσσαλονίκη έχεις ένα σπίτι.Καληνύχτα πάω για ύπνοοοοο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα, γλυκιά μου σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου λυπάμαι αν σε έκανα να λυπηθείς.Αύριο θα σε..γλυκάνω.Καληνύχτα, πάω για ύπνο είμαι κουρασμένη.

Δημιουργία είπε...

Χρονια πολλα Αχτιδα μου, να χαιρεσαι τις κοπελιες σου και τα εγγονια σου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου....τα κορίτσια σου ειναι πολύ τυχερα...πρωτον που έχουνε εσένα μαμα..και δευτερο..που είναι γεννημένες την ωραιότερη μέρα του χρόνου!!!!!! χρονια πολλα Αχτιδα μου και χρονια πολλα σε όλες τις μανούλες του κοσμου!!!!! φιλακια πολλα..

Fanypap είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα μου!!!Πάντα η τέλεια μαμά!!!Να χαίρεσαι τις κορούλες σου και όσους αγαπάς!!!φιλάκια πολλά.

Demi είπε...

Τι όμορφη και συγκινητική ανάρτηση με τόσες αναμνήσεις απο τα κορίτσια σου!!Να τις χαίρεστε με υγεία και χαρά!!!χρόνια πολλά να σε χαίρονται και εκείνες!!ειναι πολύ τυχερές που έχουν τόσο καλους γονείς!!!Η αγάπη φαίνεται σε όσα γράφεις και σε όσα μας δείχνεις!!!φιλιά γλυκια μου Αχτίδα!

Thalassenia είπε...

Γλυκιά μου αχτίδα, τι πιο όμορφο από την χαρά που μας δίνουν τα παιδιά.
Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!!!!!
Χρόνια Πολλά.

Φιλιά θαλασσένια.