Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ταξιδεύοντας στα Γρεβενά...


Επέστρεψα φίλοι μου και όπως πάντα κάθε ταξίδι μου στη χώρα μου είναι για μένα μια νέα επιβεβαίωση ότι έχουμε τη πιο όμορφη πατρίδα σε φυσική ομορφιά και μία ..πικρία για το πόσο άδικα μας την καταστρέφουν ενώ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε σπιθαμή της..
Ξεκινήσαμε τα δύο ζευγάρια Παρασκευή πρωί πρωί με διάθεση..παιδικής εκδρομής...παρέα βέβαια και η..Κλώντη για το ταξιδάκι μας στα Γρεβενά !  Ο νομός Γρεβενών ανήκει στη Δυτική Mακεδονία και είναι ο νεότερος αλλά και από τους πιο ορεινούς της χώρας.


Φθάσαμε στα Γρεβενά πρώτα που είναι μία αρκετά μεγάλη και ζωντανή πόλη όπως είδαμε..παντού το έμβλημα της ..τα μανιτάρια, ακόμα και σε γλυπτά!


Βρήκαμε καταστήματα με προϊόντα από αυτά , τυροκομικά, κρέατα και από τα αμέτρητα κοπάδια που συναντήσαμε σε όλο το ταξίδι μας καταλάβαμε ότι τα μανιτάρια και  η κτηνοτροφία είναι ο πλούτος της πόλης και της περιοχής. Φύγαμε για το χωριό Κυπαρίσσι για να συναντήσουμε τη καλή μας φίλη μπλογκερ Δήμητρα με τα Μανιτάρια που μας περίμενε.


Ένα υπέροχο κτήμα φίλη μου για ένα υπέροχο ζευγάρι τη Δήμητρα και το Χρήστο που μας καλοδέχθηκαν και μας άφησαν να θαυμάσουμε την όμορφη διαρρύθμιση του καταφυγίου τους τόσο δεμένη με το περιβάλλον και τόσο προσεγμένη. Ένα ονειρεμένο μέρος όπως θα ήθελα κι εγώ μια μέρα ίσως να κάνω. Ηρεμία, φύση, σκιουράκια που πηδούσανε στα δένδρα τους και που είδα με κατάπληξη ότι ήταν κάτι συνηθισμένο γι' αυτούς. Μας έδειξαν τα δένδρα τους, καστανιά και καρυδιές  που τα χαρήκαμε με τους καρπούς τους και γνώσεις που μας μετέφεραν για τα μανιτάρια και τα είδη τους..


Τα βρήκανε οι δυο τους αφού ταιριάξαμε στις γεύσεις και συμφωνήσανε ως προς τους τρόπους και τα υλικά της κουζίνας..ελληνική κουζίνα φίλοι μου με υλικά που έχει το ελληνικό ψυγείο της νοικοκυράς και όχι ξενόφερτες γεύσεις που μπορεί να είναι για πολλούς όμορφες μα δεν είναι ..δικές μας.Πήραμε και δωράκι το υπέροχο βιβλίο της και μάθαμε ότι έγινε και εκδότρια ενός περιοδικού στη περιοχή..
Ένα ολοζώντανο ζευγάρι φίλοι μου..Μας έκανε δώρο και το βιβλίο της που είναι ένα καταπληκτικό σύγγραμμα φίλοι μου για όσους αγαπούν τόσο τα μανιτάρια όπως η Ολίνα κι εγώ..
Ανακάλυψα πολλά ..ταλέντα της φίλης μας όπως και ότι γράφει και σε ένα σάιτ για το αγαπημένο της Κυπαρίσσι που τυχαία λίγο πριν έρθω είχα μπει για να δω το χωριό. Πολύπλευρη όπως και το ..χαμόγελο της που σε κάνει να την αγαπάς όλο και πιο πολύ!


Γευτήκαμε τα μανιτάρια της σε πολλές μορφές στο ..πιάτο και ο άνδρας μου ενθουσιάστηκε με την μανιταρόσουπα της και ...με το αρνάκι της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Δυστυχώς λόγω ανομβρίας δεν φύτρωσαν φέτος ακόμα μανιτάρια..και έτσι τα ..καλαθάκια που ονειρευόμασταν και οι βόλτες στο δάσος  έμειναν στο..όνειρο. Όμως κάποια άλλη φορά.. σίγουρα θα τα δούμε στη φύση από κοντά.. Μετά το γλυκάκι μας ξενάγησαν στη περιοχή πηγαίνοντας μας στο ξενοδοχείο μας στο διπλανό χωριό το Δομικό.


Της υποσχέθηκα να της το ζωγραφίσω.. το αγαπημένο της εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου.


Θα δείτε τα έλατα πλάι πλάι με τις βαλανιδιές, τη μαύρη πεύκη και την οξιά, ενώ πιο χαμηλά θα δείτε φλαμουριές, κρανιές, πυξάρια, φτελιές, λεύκες, αγριοκερασιές, κέδρα, αγριαχλαδιές, φράξους, σφενδάμια, αγριοπούρναρα και άλλα πολλά.
Ο Ξενώνας που μείναμε το Πέτρινο γεφύρι γραφικός και ..ήσυχος..αφού ήμασταν...ολομόναχοι με τους ιδιοκτήτες..


Ήπιαμε το καφεδάκι μας με παραδοσιακό τρόπο!


Μόλις μείναμε μόνοι δεν καθίσαμε στα..αυγά μας και θέλαμε περιπέτεια....
Αποφασίσαμε οι...ξύπνιοι να περπατήσουμε στο δάσος να ανιχνεύσουμε τη περιοχή.. κάτι σαν..προσκοπάκια να πούμε..όπως είπε και η Ολίνα.. ποιος ξέρει τι έλεγαν όσοι μας έβλεπαν να κάνουμε τους εξερευνητές..


Έτσι άρχισε η απογευματινή ..περιπέτεια μας των 6-7 χιλιομ. ....με τα πόδια και το βράδυ να πλησιάζει κι εμείς ...στο κόσμο μας και στο δάσος! Φανταστείτε να βλέπαμε και καμιά αρκούδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Μετά από ..3 χιλιομ. και ανηφόρα..φθάσαμε σε άσφαλτο.. τα καμάρια μας μπροστά...εμείς έχουμε απλωθεί στα διαζώματα να πάρουμε δυνάμεις για το υπόλοιπο άγνωστο πόσο μακριά...άλλα 3-4 χλμ...


Κάποιος νομίζει ότι ακόμα είναι...15χρονο....τα παιδία παίζει..


Κι εκεί που πιστεύαμε με την Ολίνα ότι θα τη βγάζαμε τη νύχτα στην...άσφαλτο μας έσωσε η ... Ελληνική Αστυνομία αφού μας περιμάζεψε και μας πήγε στο ξενοδοχείο μας..Φανταστείτε την έκπληξη του ξενοδόχου μου μας είδε να γυρνάμε βραδιάτικα με το περιπολικό!!!! Ένας δεν βρέθηκε να μας φωτογραφίσει να έχουμε τη φωτογραφία της χρονιάς!
Αφήσαμε τον Ηρακλή πίσω για τιμωρία ...να γυρίσει με τα πόδια  αλλά τον λυπηθήκαμε μη τον φάει καμιά αρκούδα και στείλαμε τον άνδρα μου με το αμάξι να τον φέρει, αν και γυμνασμένος εκείνος έκανε κι όλας το μισό δρόμο..
 Το βράδυ ενώ είχαμε ορκιστεί ότι δεν θα μπορούσαμε να φάμε ούτε μπουκιά η περιπέτεια μας άνοιξε την όρεξη αφού ...καταβροχθίσαμε τα..σχετικά μας στο ταβερνάκι του ξενώνα . Μετά χωθήκαμε στα δωμάτια μας, ανάψανε το τζάκι κι έγω χωμένη κάτω από τις κουβέρτες ( κρύο φίλοι μου εκεί..) το φωτογράφισα γιατί η γοητεία της φωτιάς είναι τρομερή ..ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες.


Η επόμενη μέρα μας βρήκε ξύπνιους πολύ πρωί αφού ..τι τους έπιασε όλους και ξυπνούν με το κόκκορα ( που δεν ακούστηκε ο έρμος!!) πρώτος και καλύτερος ο άνδρας μου.  Φάγαμε το πρωινό μας και ξεκινήσαμε για εξερεύνηση ..με το αυτοκίνητο αυτή τη φορά...Όμορφα σπίτια όλα με πέτρα μα..άδεια..χωρίς ζωή.. ελάχιστα κατοικήσιμα...κατά τα άλλα βρήκαμε και ...ΚΕΠ...στα βουνά..κλειστό βέβαια..μαντριά δίπλα...βουνά και δένδρα...σκυλιά και πρόβατα και...γουρούνια που κυκλοφορούν ..σαν αδέσποτα !!!!!( ευχαριστώ Ηρακλή για τη φωτογραφία..)


Πήραμε σβάρνα τους δρόμους και τα χωριά.. Καλονή.. ένα σωρό που δεν θυμάμαι και καταλήξαμε στο Μέγαρο που ήταν ένα πολύ όμορφο χωριό , με μια γραφική πλατεία, ένα υπέροχο καφενείο με μια γλυκιά νέα ιδιοκτήτρια που έφτιαχνε θαυμάσιους καφέδες και είχε..ασύρματο ίντερνετ για του θαμώνες...!!!! Έκπληξη για μία περιοχή που δεν πιάνει κανένα κινητό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ξέρω..σας ζάλισα..., αν μπορούσα θα σας έβαζα δεκάδες φωτογραφίες..όμως περάσαμε τόσο όμορφα και με τόσο όμορφη παρέα..Πήγαμε σε όσα μέρη μπορούσαμε αν και οι δρόμοι στα χωριά αυτά είναι στενοί και πολύ .. άδειοι από ανθρώπους..τα μέρη να καθίσεις ελάχιστα και μάλλον το χιόνι είναι εκείνο που θα δώσει ζωή σε τέτοια μέρη γιατί κοντά υπάρχουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας.




 Καιρός να συνεχίσουμε το δρόμο μας, ο άνδρας μου ήθελε να κουβαλήσει και πλάκες από το βουνό για ..ζωγραφική.. ξέρει το μεράκι μου τουλάχιστον για δωράκια φτιαγμένα από το χέρι μου.


Αποχαιρετήσαμε το μεσημέρι τους φίλους μας και φύγαμε για τα Γρεβενά να βρούμε και αέριο για τα αυτοκίνητα μας και να φάμε μεσημεριανό σε μία ταβέρνα που μας σύστησαν οι φίλοι μας ειδική στα... μανιτάρια.. στο κέντρο της πόλης..οι Αυλές που ήταν όμως σε ..όροφο !


Φάγαμε ότι καλύτερο και νοστιμότερο σε μανιτάρι ( Δήμητρα μου είχες δίκιο) και πεινασμένοι παραγγείλαμε πάνω από το ..μέγεθος τω στομαχιού μας..Όμως ορκιστήκαμε από...Δευτέρα δίαιτα.. μα ο Δημήτρης αγόρασε ..βούτυρα και κασέρια!!!!!!!!


Μία ιδέα από την ποικιλία μανιταριών που μας έφεραν για ...μεζέ...μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα..θα ..σκότωνα για να μάθω τη συνταγή από ένα μέρος από αυτά..που μου άρεσε ιδιαίτερα..
Λατρεύω τα μανιτάρια και σίγουρα το βιβλίο της Δήμητρας ήταν το καλύτερο δώρο για μένα..


 Το περιοδικό που διαβάζει ο άνδρας μου είναι το καινούργιο επίτευγμα της φίλης μας Δήμητρα και τα βρίσκεις σε όλα τα μέρη των Γρεβενών. Εις ανώτερα φίλη μου!
Φθάνοντας Θεσσαλονίκη περάσαμε και από τη κόρη μας να δούμε τα εγγόνια μας και να τους δώσω να δοκιμάσουν τα περίφημα τρουφάκια μανιταριών που μας έκανε δώρο η Δήμητρα για να τους πω μετά από τι είναι φτιαγμένα και να τους δω να μένουν κατάπληκτοι..


Το ταξίδι μας θα γίνει  ένα όμορφο κομμάτι στις αναμνήσεις μας και σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια.. σε κάποιο άλλο μέρος.. αν δεν μας ..διαλύσει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα της . 
Καλό μήνα φίλοι μου, καλή εβδομάδα και συγνώμη αν σας κούρασα με τη φλυαρία που πηγάζει από τη χαρά του όμορφου ταξιδιού μας..

52 σχόλια:

PiciFriki είπε...

πράγματι η πιο όμορφη πατρίδα..
άσε τα παιδία να παίζει! τι πρόβλημα υπάρχει;!

AFRA είπε...

Αχ Αχτιδα,Αχτιδα εισαι τοσο απιστευτη
και περιγραφικη που με εστειλες και μενα στα Γρεβενα και στις περιπετειες σας!Μου αρεσαν πιο πολυ οι φωτογραφιες της Κλωντης,του τζακιου,των μανιταριων και του εγγονουλη!

OLINA M είπε...

Θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω και εγώ τη Δήμητρα και το Χρήστο για την υπέροχη φιλοξενία τους.Τόσο ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι,τόσο ευγενικοί!
Μακάρι την επόμενη φορά να μαζέψουμε και μανιταράκια..

Και μια και πήρε ο ...απαυτούλης μας αέρα...ξεκίνα να οργανώνεις το επόμενο ταξιδάκι!
Μέχρι τότε,θα ακολουθήσω τη δίαιτα του Δημήτρη,με τοπικά Γρεβενιώτικα προϊόντα (και φυσικά δεν εννοώ τα μανιτάρια!).

Εφη είπε...

Σαν να πήγα κι εγώ με την περιγραφή σου! Ομορφα περάσατε και αυτό φαίνεται! Να είστε καλά να ξαναπάτε και εκεί αλλά και όπου αλλού αγαπάει η καρδούλα σου!

Καλημέρα και καλό μήνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki, φίλε μου απελπίζομαι όταν βλέπω να μη αξιοποιείται η πατρίδα μας να καταστρέφει τα ίδι τα παιδιά της..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA χαίρομαι που κατάφερα να σας κάνω να δείτε κάτι απο την ομορφιά του τοπίου στη περιοχή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M πρέπει εγώ να σε ευχαριστήσω αφού θα μπορούσες να είσαι ..νύφη μου αν όχι κόρη μου και με κάνεις παρέα με τόση αγάπη και ..ταίριασμα..Τελικά τους συγγενείς μας πολλές φορές τους βρίσκουμε σε ορισμένους φίλους.Φίλα μου τα κοριτσάκαι σου και ...βέβαια το επόμενο ταξίδι θα προγραμματιστεί, υγεία να έχουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου σ' ευχαριστώ περάσαμε υπέροχα με καλή παρέα και πάντα καλή διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου καλως ηρθατε.τι ομορφα μερη.τι ωραια που περασατε.το διαβαζα στην εγγονη μου την παρασκευη βλεπαμε την κλωντη στην τσαντουλα της,τι ομορφη που ειναι!!!!!η μουριτσα ειναι χαρουμενη.γελασαμε πολυ με το περιπολικο που σας μαζεψε.παντα να περνατε ωραια οπως τωρα.θα τα πουμε αυριο.παρασκευουλα και δημητρα λαγονησι,φιλακια πολλα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχτίδα μου τι όμορφα που περάσατε!!!
Ενα ταξιδάκι στα Γρεβενά είναι μέσα στα σχέδιά μας, ελπίζω να καταφέρω κι εγώ να γνωρισω από κοντά την γλυκύτατη Δήμητρα!
Φιλιά πολλά, καλό μήνα εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΥΜΑΤΙΗΠΙΟΟΜΟΡΦΗΠΑΤΡΙΔΑ ΑΣΕΤΑΠΑΙΔΙΑΝΑΠΑΙΤΙΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΠΑΡΧΕΙΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΣΒΗΣΗΣΗ ΓΣΗΣΗΗ ΥΑΗΑ ΑΥΑΑΗ ΑΑΗΑ ΥΑΘΑΗ ΞΑΓΗΗ ΗΗΑ ΗΑΗΗ ΓΑΓΓΑΗ ΑΑΓΓΑ

Ανώνυμος είπε...

ΥΤΣΣΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓ

Ανώνυμος είπε...

ΥΣΥΣΓΦΔΣΤΤΣΤΤΣΓΤ7ΑΑΤΣΤΣΓΣΦΦΔΡΡςΕΡΨΣΔΣΓΓΣΗΣΗ

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!
Έκανε και πολύ καλό καιρό όμως ε;;; Πανέμορφες εικόνες! Φαίνεται πως πέρασατε καλά από τον ενθουσιασμό του γραπτού!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δήμητρα Λαγονήσι, γειάσου φίλη μου περάσαμε υπέροχα, να δεις τη Κλώντη να θέλει να περπατήσει...την αφήναμε για λίγο κούτσα κούτσα μα τη σήκωνα να ξεκουραστεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου να πας, είναι υπέροχο μέρος και υπέροχοι άνθρωποι, δυστυχώς δεν πιάνει τίποτε εκεί..δεν ε΄χει ίντερνετ, όταν πας πάρε την στο σταθερό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, σ' ευχαριστώ φίλη μου έστω και αν δεν ..βγάζω τα επόμενα σχόλια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, πολύ καλή η παρέα φίλε μου ταιριάξαμε όλοι σε πολλά να μη πω όλα.

ziniania είπε...

Καλημερα απο Οτταβα Καναδα,
Σας διαβαζω εδω και καιρο αλλα ειναι πρωτη φορα που αφηνω σχολιο.
Ζω στον Καναδα εδω και 35 χρονια και ειληκρινα το βλογκ σας ειναι μια πνοη δροσιας και νοσταλγιας για μενα την ξενιτεμενη. Ζω και ταξιδευω μαζι σας στα πανεμορφα μερη της Β. Ελλαδας μας... οποτε πατε και ανεβαζετε τις ομορφες φωτογραφιες σας και γιαυτο, σας ευχαριστω !!! Χαιρομαι που η Κλωντιτσα σας ειναι καλυτερα !!!
Με εκτιμηση Αντιγονη

Ξανθή είπε...

Ζηλεύω πολύ το ξέρεις εεεε που πήγατε στη Δήμητρα αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα μπορέσω να πάω.
Καλή εβδομάδα!!θα σου τηλεφωνήσω να τα πούμε.

Pepi είπε...

Αχτίδα, είσαι πραγματικά ηλιαχτίδα μες στην ..μαυρίλα που μας περιτριγυρίζει!! Χαίρομαι που περάσατε καλά και που είναι καλά η Κλώντη( φαίνεται να το διασκεδάζει). Φιλιά πολλά ! Να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφο κυριακάτικο κέρασμα από εκλεκτές εμπειρίες, γνωριμίες, και γεύσεις!

Με μεγάλη χαρά βλέπω το ζωηρό μουτράκι της Κλώντη στη φωτογραφία.

Να ΄στε πάντα καλά, έτσι όμορφα να περνάτε!!!

Φιλιά πολλά.

Λευκή

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα που είναι μανούλα!!!μακεδονία είναι αυτή!!!!και το κλωντούλι κουκλί!!!θα σου τηλ αυριο να τα πούμε μανούλα μου!!!πάντα να είστε και να περνάτε έτσι όμορφα!!!

foufoula89 είπε...

ΑΧ!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΕΙΑ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Fanypap είπε...

Aχτίδα μου, σ'ευχαριστώ που με πήρες μαζί σου στην εκδρομή σου... γιατί έτσι μ' εκανες να νιώσω με την ωραία περιγραφή σου!!!Οι φωτογραφίες σου, όπως πάντα ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!! Η κλώντη μια χαρά...χαίρομαι!Να είσαι καλά, να πηγαίνεις εκδρομές, και να ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί σου! Μια που η κυβέρνησή μας φροντίζει να μη μπορούμε να βγούμε καθόλου από το σπίτι μας... φιλάκια πολλά σε όλους σας!

Ερωφίλη είπε...

Δεν είχα κάνει ποτέ όνειρα για ταξείδι στο Ν. Γρεβενών. Λάθος μου, το ομολογώ. Νομίζω ότι ο επόμενος προορισμός μου (υγεία να έχομε) θα είναι ο παραπάνω Νομός σε συνδυασμό βέβαια με Μακεδονία.
Φαίνεται πόσο όμορφα περάσατε από τις φωτογραφίες.Πιστεύω ότι η καλή παρέα είναι το παν στις εκδρομές!
Τα σάλια μου έτρεξαν όταν είδα την πιατέλα με τα μανιτάρια!!!!!

Ελευθερία είπε...

τέλειες φωτογραφίες, τέλεια τοπια...και οι φωτογραφίες με τα μανητάρια μου άνοιξαν την όρεξη, μια και τα λατρεύω!!!
να είστε καλα να κάνετε πολλές τέτοιες εξορμήσεις!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ziniania, φίλη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με συγκινείς και με κάνεις να αισθάνομαι λιγάκι υπεύθυνη για όσα γράφω .όμως..εγώ σας λέω όσα ζω και αισθάνομαι , τη καθημερινότητα μου που είναι.. αυτή..απλή και όπως τα φέρνει η ζωή ..Μου αρέσουν τα ταξίδια και ιδιαιτερα με καλή παρέα..Η Ελλάδα μας είναι πανέμορφη σε κάθε σημείο της πίστεψε με..την αγαπώ και πονώ με τα δύσκολα που ήρθαν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου απο την Τετάρτη και μετά θα είμαι στη διάθεση σου, πάρε τηλέφωνο να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου η Κλώντη είναι πολύ καλά..περπατάει μα δεν μπορεί να πηδήξει και να ανεβεί..την προσέχω να μη κουράζεται και την σηκώνω αναδιαστήματα όπως μου είπε ο γιατρός.Σε τρεις μέρες θα βγάλουμε τα ράμματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Branwen66, περάσαμε τόσο 'όμορφα και η Κλώντη ήταν ευτυχισμένη και ήσυχη η γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου η επόμενη εκδρομή θα είναι στα μέρη σου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89 , καλό μήνα κορίτσι μου να έχεις όλα να πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, δυστυχώς υπολογίζουμε τα πάντα πια, ακόμα και τη βενζίνη, ευτυχώς έχουμε αέριο στο αυτοκίνητο και καίμε τα μισά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου είναι πολλή ωραία μέρη έχει πολλά μέρη να επισκευτείς εκεί άμα πας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου απερίγραπτα τα μανιτάρια και η νοστιμιά τους..έσκασα που δεν μπορούσα να φάω πλλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα λατρεύω και το εστιατόριο εκείνο τα έκανε φανταστικά..απερίγραπτα..

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλό μήνα!!! Τι όμορφη εκδρομή.., σε τι υπέροχα μέρη!!! Ευτυχώς που σας βρήκε το περιπολικό και όχι η αρκούδα (χα!χα!χα!) και πήραμε και εμείς γεύση από Γρεβανά και από μανιτάρια!!! Η Κλώντη είναι μία χαρά βλέπω!!! Πολλά φιλιά!!!

kiki είπε...

Τι ωραίο μέρος!!!

marimar είπε...

Πολυλογία; Μα πως θα έκανα και εγώ νοερά αυτό το ταξίδι; Σ' ευχαριστούμε και για τις φωτογραφίες και για τις περιγραφές. Λατρεύω τα μανιτάρια, μια σουπίτσα θα την ήθελα.
Είναι σαν να την είχα ήδη. Ευχαριστώ!! που με πήρατε μαζί σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα, καλημέρααα! Χα! Χα! πράγματι το λέγαμε με την Ολίνα με..χιούμορ όμως και λίγο φόβο, το τοπίο είναι λίγο ..φοβερό, σου προκαλεί κάτι να ..κρυφτείς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki πολύ όμορφο , λίγο ..άγριο και δεν έβλεπες πολύ κόσμο όμως για μας που μας αρέσει η ηρεμία πια..είναι φανταστικό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar, το έχω το..κουσουράκι ..είμαι φλύαρη μα όταν είμαι ενθουσιασμένη με κάτι...αν μπορούσα θα σας έβαζα δεκάδες φωτογραφίες..τράβηξα ένα σωρό..Χαίρομαι πο σας αρέσει η βολτίτσα που σας κάνω..

Dee Dee είπε...

Απο Γρεβενα ειναι ο μπαμπας μου, αν το ηξερα θα σας ελεγα απο που να παρετε καταπληκτικο κεμπαπ και ανιβατο τυρι :)

Υπεροχες οι φωτογραφιες !! Παντα τετοιες ομορφες εκδρομες ευχομαι!!

καλη εβδομαδααα

Katerina είπε...

Τι όμορφα που περάσατε! Πάντα τέτοια αχτιδούλα μου! Χαίρομαι πολύ με τις φωτογραφίες σου. μας ταξιδεύεις!
Αχ αυτά τα μανιτάρια... είναι τέλεια!
Φιλάκια πολλά :-)

mia είπε...

Ωραίες οι εξορμήσεις αυτήν την εποχή αχτίδα μου ...είναι ο καιρός κατάλληλος και ειδικά σε τέτοια μέρη...πάντα να περνάς καλά και να μας φέρνεις υλικό...φιλιά

Δημιουργία είπε...

Η περιοχη των Γρεβενων υπεροχη.Καλο μηνα να εχεις και καλη εβδομαδα.

stella είπε...

χαίρομαι που περάσατε τέλεια! τα φιλιά μου στην Κλώντη!

Βαρβάρα είπε...

Αχτίδα μου, είσαι τόσο περιγραφική που σε μια στιγμή νόμιζα ότι ήμουν μαζί σας και έβλεπα και γευόμουν όλα αυτά τα ωραία. Να είστε καλά και εύχομαι και άλλες εξορμήσεις.
Καλό μήνα και φιλιά

KaPaworld είπε...

Καλά φαίνεται να περάσατε τέλεια....τι μεγάλη και περιπετειώδης εκδρομή!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο δεν μας κούρασες, Αχτίδα μου, με τη φλυαρία σου, όπως λες, αλλά μας ταξίδεψες...
Να' σαι καλά να κάνεις πολλά πολλά ακόμη ταξίδια...
Πολλά φιλιά
Ρούλα (Έθνος)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλή σου μέρα και καλώς σε βρήκα Αχτίδα!!!Δεν ξέρω τι είναι αυτό το κλίκ που με κάνει και πατώ για πρώτη φόρά τις αναρτήσεις...όπως ακριβώς έγινε και με σένα και χάρηκα γιατί απολαυσα πολύ ωραια τοπία ..τελικά η πατρίδα μας ειναι πανέμορφη όπου και να πάς!!!!και εγώ Σαλονικιά ειμαι αλλά μένω στην άλλη άκρη της Ελλάδας..ελπίζω να τα λέμε απο εδώ και πέρα....
.