Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Πως να αντέξεις τόσο πόνο ...

 


Ανοίγω το μπλοκόσπιτο χωρίς να νοιάζομαι για τα χνάρια μου που αφήνω στη σκόνη της απουσίας μου..ο παλιός ενθουσιασμός έφυγε , έχω τόσα άλλα μπροστά μου. 

Ο κόσμος γύρω μου γκρεμίζεται , όπου και να γυρίσω φίλοι μου  ακούω κλάμα, βλέπω απελπισία , πως να αντέξω τόσο πόνο... νοιώθω ενοχή...όχι δεν είναι ο δικός μου...θα άντεχα τριπλάσια αρκεί αυτό το κακό να μην το έβλεπαν τα μάτια μου...μήπως πέθανα και είμαι στη κόλαση; Τηλεφωνώ σε φίλη καρδιακή  συνάδελφο, συμφοιτήτρια από το Βόλο να μάθω αν είναι καλά...δεν απαντάει κι εγώ ανησυχώ..

Αυτες τις μέρες είμαι " μπλεγμένη " με εξετάσεις ειδικές , με το ζόρι.. ένα μόνο εργαστήριο σε όλη την Θεσσαλονίκη...δεν μπορούν να καταλάβουν οι δικοί μου πως θέλω την ησυχία μου. Είμαι κουρασμένη, κρατώ μόνο το χαμόγελο και την επιθυμία μου να μην στεναχωρώ αυτούς που με φροντίζουν. Ευχαριστώ για την βοήθεια Αθηνούλα μου..

 Τελικά η επανάσταση μου έπιασε τόσο απλά... με την αλήθεια... κοίταξα την Νευρολόγο στα μάτια και της είπα : - Δεν νοιώθω έτοιμη, δεν θέλω να κάνω κάτι για τους άλλους αλλά για μένα.. Δεν κοιμάμαι πλέον καλά. Ευτυχώς πήρα την απάντηση που ήθελα..η ηρεμία είναι βασική στη ζωή μου. Γύρισα και μπήκα στο εργαστήρι μου που τόσο καιρό ούτε εκεί ένοιωθα όμορφα. Έβαζα την ποδιά μου, κοιτούσα τις .. λευκές.. άδειες επιφάνειες... σηκωνόμουν και έκλεινα την πόρτα πίσω μου..

Τώρα θα πάλευα το.. θηρίο με το τρόπο μου ξέρω και πιστέψτε με είμαι έτοιμη να δώσω μαθήματα σε ομοιοπαθείς ή μήπως είμαι απλά τυχερή ; Να σας πω το μυστικό, βάζω.. πείσμα στην παλέτα μου , διαλλέγω απλά εύκολα θέματα , μεταχειρίζομαι βέργα αγιογραφίας , γυρίζω το τελάρο όπως με βολεύει, ξεχνώ το αριστερό μου χέρι και βάζω αγαπημένα τραγούδια στο κινητό μου.

Προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους  σκέπτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι στη θέση τους , να χάσω τα πάντα σε μία στιγμή, φανταστείτε με να τρέχω να σωθώ με το μπαστούνι ! Ήθελα η μικρή μου βοήθεια να είναι πιο.. προσωπική και με βοήθησε φίλος γι 'αυτό . Ο άνδρας μου χαμογέλασε όταν του είπα πως νοιώθω άγχος που θα μιλήσω με άγνωστη για τόσο λεπτό θέμα...  - εσύ κατάφερες εμένα , είπε, με γράμματα και αμφιβάλεις για το τηλέφωνο ;

Μου το κρατάει μανιάτικο φίλοι μου που στον 1 1/2 χρόνο που αλληλογραφούσαμε αρνιώμουν να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, μου άρεζε το "μυστήριο" και η λαχτάρα των φακέλων που τους άνοιγα με...χτυποκάρδι! Ήμαστε 48 χρόνια μαζί.. χέρι χέρι...άσπρισαν τα μαλλιά του πρίγκηπα μου... μα εγώ τα βλέπω πυκνά και καστανά. Σας το είπα; μου έκανε ράμπα για να μπορώ να μπαίνω στο τροχόσπιτο.

Πράγματι..τηλεφώνησα στην άγνωστη μέχρι τότε  έτσι γνώρισα την Αποστολία Τ. , κουρασμένη φωνή, κουρασμένος άνθρωπος , αρχίσαμε τυπικά, η εμπιστοσύνη κερδίθηκε βήμα βήμα . Δεν είμαι από αυτές που κάνουν ερωτήσεις , αφήνω τον συνομιλητή μου να το κάνει μόνος του όποτε και όπως θέλει. Έτσι.... μου άνοιξε την ζωή της χωρίς να το καταλάβει και η..ενοχή μου γύρισε. Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους έδωσε αλλεπάλληλα χτυπήματα..που δεν χάρηκαν τα στοιχειώδη.  Ο άνδρας μου χαμογελούσε που με έβλεπε να δακρύζω με όσα άκουγα..

Πήγαμε κτήμα, γυρίσαμε και έχω κάνει κι όλας την λίστα με το τι θα βάλω στο κιβώτιο για Τρίκαλλα από αυτά που είπε σαν αναγκαία... άρχισα να κυνηγάω τον Δημήτρη

- Θέλω κιβώτιο... σήμερα όχι αύριο...ακούς; 

Αισθάνομαι υπέροχα όταν είμαι χρήσιμη ,νοιώθω ότι η καθημερινότητα μου παίρνει χρώματα και χρώμα σημαίνει ζωή. Φίλοι μου δεν ξέρω αν είστε ακόμα μαζί μου, σας καταλαβαίνω δεν θυμώνω.. εγώ τώρα μπαίνω στο μπλοκ ανάλογα ( τόσο εγωιστικό εκ μέρους μου ) με την διάθεση μου , όταν θέλω να νοιώσω πως.... με αγαπάτε !!!! Πω πω!!! Κακομαθημένο μοναχοπαίδι τελικά είμαι να πάρει η ευχή.

Φίλοι μου βοηθείστε όπως και όσο μπορείτε ,μπορεί αύριο να συμβεί σε μας..δυστυχώς πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα γνωρίσουμε πολλές τέτοιες καταστροφές . Θα φανώ γραφική αν σας πω πως.... οι σφραγίδες άνοιξαν όπως έλεγε η γιαγιά μου και με τρόμαζε περιγράφοντας τον τρομερό  Άρχων Μιχαήλ με το υπέροχο άλογο και την χρυσή ασπίδα.

Σας εύχομαι να έχουν τα όνειρα σας το φως που χρειάζεστε και το φως αυτό είναι...δανικό και πρέπει να το σκορπάμε για να πραγματοποιεί το σκοπό του. 

                         Αχτιδένια φιλάκια









 

18 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πώς να αντέξεις όντως! Σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους και σκέφτομαι και τα άλλα θηρία που κάνουν πλιάτσικο σε ότι έμεινε ορθό, εκείνους που πούλησαν πανάκριβα το νερό στους εγκλωβισμένους, εκείνους που δεν νοιάζονται...
Γεωργία μου ναι να βοηθήσουμε μπορούμε, όπως μπορούμε, γιατί η αλληλεγγύη μένει.
Κι εγώ έχω καιρό να μπω στο μπλογκ μου. Τόσα τραγικά που συμβαίνουν δεν έχω διάθεση πλέον
Να σαι καλά
Φιλάκια και δύναμη σε ό,τι κάνεις

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πολύ που διάβασα δημοσίευσή σας ξανά. Να είστε όσο δυνατή μπορείτε και να προσέχετε τον εαυτό σας. Ελένη

kerina poiimata είπε...

Πάντα δίνεις όμορφα μηνύματα!Σε αγαπάμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΑΧΤΙΔΑ, ευχαριστώ για την επίσκεψη, ευχαριστώ για τον καλό σας λόγο. Μου λείπετε...μα πιο πολύ νομίζω λείπω ΕΓΩ από μένα. Ήμουν πάντα ένα υπερκινητικό άτομο,στην δουλειά, στο σπίτι,στην ζωή.Όμως ευχαριστώ το Θεό για όσα έζησα, για όσα χάρηκα για όσα παρεκάλεσα και μου τα πρόσφερε.

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω, Γεωργία από την χρονιά 52 ε! και..
Εισαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με πολύ αγάπη για τον συνάνθρωπο και τεράστια ψυχικα αποθέματα, ιδίως όταν έρχεται η δυσκολία.
Να συνεχίσεις να γράφεις, να εφευρίσκεις τρόπους να ξεφεύγεις τα αδιέξοδα να λάμπεις σαν γνήσια αχτίδα μες στα σκοτάδια της καθημερινότητας.
Με απεριόριστη εκτίμηση.

litsa t. είπε...

Θα σε παρακαλεσω με πολυ αγαπη να μη ξεχνας το μπλογκοσπιτο και ολους εμας που περιμενουμε μια καινουργια σου αναρτηση.Να εισαι καλα Γεωργια μου και να νοιωθεις καλα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έχουμε όλοι πάθει με αυτές τις καταστροφές που γίνονται...κι εμένα σώθηκε το σπίτι μου στην Πάρνηθα, αλλά η φύση δυστυχώς χάθηκε....
Σε θαυμάζω και σε αγαπώ για την δύναμη ψυχής και την άνευ όρων προσφορά σου...είσαι παράδειγμα για όλους μας !!!
Χαίρομαι πολύ να διαβάζω αναρτήσεις σου όπως όλοι και γι αυτό κάνε μας την χάρη να γράφεις οτι εσύ επιθυμείς
Σε φιλώ !!!!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Κι εσύ μας έκανες ράμπα για να μπαίνουμε στην ενσυναίσθηση, για να παίρνουμε δωρεάν μαθήματα λεβεντιάς, για να παραμένουμε άνθρωποι κυρίως σ΄αυτούς τους δίσεκτους καιρούς.
Να είσαι πάντα καλά, να αντέχεις και να προσφέρεις απ' το πλεόνασμα της αγάπης σου.
Με εκτίμηση και αγάπη ♥...

Giannis Pit. είπε...

Το έχω ξαναπεί, Γεωργία μου ότι η μόνη απάντηση σε όλη αυτήν την παρακμή και τη σαπίλα, είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η δημιουργία μας. Το δέσιμό μας, η επικοινωνία μας, τα δικτυακά μας σπιτάκια. Μια ανοιχτή αγκαλιά, που μάς κρατά όλους μαζί ενωμένους.
Καλησπέρα Γεωργία μου και μού άρεσε πολύ το έργο σου, η προσωπογραφία σου.
Καλή δύναμη να έχουμε, κορίτσι μου.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Όλο αυτό τον καιρό, το μόνο που σκέφτομαι είναι η καταστροφές που βρήκαν την Ελλάδα μας.
Μια οι φωτιές κι άλλη μια οι πλημμύρες, μας διέλυσαν.
Δεν περνάει λεπτό να μην σκεφτώ την τρομάρα που πήραν με όλα αύρα που έζησαν.
Ακόμα χειρότερα, τον φρικτό θάνατο που βρήκαν μερικοί συνάνθρωποι μας μέσα στα ορμητικά νερά.
Φυσικά κάνεις δεν θα λογοδοτήσει για τίποτα.
Μόνο οι αλληλεγγύη μένει.
Ευτυχώς παντού μαζεύουν πράγματα κι έτσι μπόρεσα να στείλω αρκετά.
Να φροντίζεις τον εαυτό σου και να μην το βάζεις κάτω.
Χρειαζόμαστε τις ωραίες σου αναρτήσεις.
Παίρνουμε κουράγιο και δύναμη.
Πολλά φιλιά.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αγαπημένη μου ΑΧΤΙΔΑ, ήσουν και παραμένεις αχτίδα φωτός απ όλες τις απόψεις για όλους μας. Πάντα ήσουν άνθρωπος της προσφοράς και παραμένεις
Πάντα ήσουν αγαπημένη και παραμένεις, μας κακόμαθες και σε κακομάθαμε. Μη νοιώθεις τύψεις γιατί μπάινεις όποτε εσύ νοιωθεις καλά, ολες έτσι λειτουργούμε πια.Κάτι τα προσωπικά θέματα κάτι ολες αυτές οι καταστροφές, προσπαθούμε ν αντέξουμε κι εμείς και ορθώσουμε ανάστημα και για μας και για αυτούς που τόχουν ανάγκη
Ευχομαι οι εξετάσεις σου να βγουν κρύσταλλο και να συνεχίζετε χέρι χερι το ταξίδι σας με τον Δημήτρη σου,τέτοιες σχέσεις έχουν εκλείψει πια κι εσύ είσαι τυχερή.
Φιλιά πολλά αγαπημένη και μη μας στερεί το φως σου

Ανώνυμος είπε...

Πάντα μαζί σας...πάντα πάντα πάντα

Με αγάπη Μαρίνα


Mary είπε...

Γεωργίτσα μου αρρωστήσαμε και διαλυθήκαμε...
Θα σου ευχηθώ για πολλοστή φορά δύναμη, υπομονή και όσο γίνεται να ξεχνιέσαι δημιουργώντας όπως εσύ ξέρεις!
Φιλάκια αγάπης πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας και Γιωργια!!! Με πολλή χαρά σας διαβάζουμε! μη μας φεύγετε τόσο πολύ καιρό ...μη με ξεχνάτε

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Φιλενάδα, ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε την θέση που βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι χάνοντας όλο το βιός τους! Η ζωή μας έχει διδάξει πως έχει τα πάνω της και τα κάτω της γενικώς και εμείς καλούμαστε να μην τα παρατάμε, αλλά να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε.
Ζωντανό παράδειγμα εσύ, που με την επιμονή και την υπομονή σου, πας κάθε φορά ένα βήμα παρακάτω.
Ο χώρος αυτός εδώ είναι για να βρισκόμαστε, να λέμε τα δικά μας όποτε μπορούμε...
Χάρηκα που τα είπαμε κι αλλιώς Αχτίδα μου...
Να είσαι καλά να προσέχεις τον εαυτό σου όσο μπορείς την αγάπη μου πάντα φιλιαααα! 😘🧡

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Αχτιδα σας παρακολουθω εδω και χρονια και διαβαζω παντα με χαρα καθε νεα σας αναρτηση. START2

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Μια καλησπέρα πέρασα να σου πω Αχτίδα γιατί μου έλειψες.
Από το δικό μου 'αγρόκτημα', όλο σταφύλια. στη Μύκονο με αγάπη..

να είστε κι οι δυό σας πάντα καλά!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

Υπέροχη όπως πάντα Αχτιδουλα όμορφη.!🌺