Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πάει η επανάσταση...

 

Ξέρω πως σκάτε από περιέργεια για την δίαιτα που είχα αρχίσει και πόσα και..αν έχασα! Λοιπόν 4 κι αυτά με το ζόρι και έφαγα ότι σαλάτα υπήρχε στο κτήμα και ψάρι στον ψαρά. 
Γλυκό αν και το λαχτάρισα εκεί στα κτήματα ούτε ίχνος, όμως το ψωμί που έψηνα στο φούρνο και μοσχοβολούσε παρεούλα με το τυράκι...ε! ..καταλαβαίνετε...
Τώρα πρέπει και να σας πω πως η...επανάσταση μου έλαβε ηρωικά τέλος σήμερα που αναγκάστηκα να ξεκινήσω πάλι το φάρμακο για την Πάρκινσον γιατί ήταν πλέον εμφανές ότι μου είναι απαραίτητο καλώς ή κακώς!
Να σας δείξω και λίγα από τα επιτεύγματα του άνδρα μου με την αγροτική ...ζωή!
Αυτό είναι το εξωτερικό περιβόλι του με πιπεριές, μελιντζάνες, σέλινο και μαϊντανό.
Είδατε καθαριότητα;..ούτε χορταράκι!



Τα δενδράκια μας τώρα είναι σειρά να γευτούμε από τα ροδάκινα, μήλα και αχλαδιές!



Εδώ οι ντοματιές του μέσα στο θερμοκήπιο, άργησαν λόγω..ιού!



Κουράζεται μα του αρέσει, όσο για μένα αυτή τη φορά δεν ήμουν καλά οπότε έκανα υπομονή γι'αυτόν.
Έτσι σήμερα γύρισα σπίτι και σχεδιάζουμε κάποια βολτίτσα σε θαλασσούλα μα που να βρω εγώ έρημη ακρογιαλιά και συγχρόνως δροσιά! 
Να σας δείξω και τα ...παιδάκια μας!



Ο Κανέλλος δίπλα στον άνδρα μου παίρνει αυτό που θέλει...το χάδι, η Κάντυ δίπλα μου αφού σουρτούκεψε και μου γύρισε μέσα στη λάσπη το αλητάκι και όπως κάθε φορά..λούσιμο και χτένισμα.
Έμαθα και για την κατασκήνωση στη Χαλκιδική που παρουσιάστηκε κρούσμα ιού, ήταν εκεί η μαθήτρια μου και ο μεγάλος μου εγγονός σαν ομαδάρχης.
Έτσι αγχώθηκα και για τα παιδιά και γύρισα σπίτι και είμαι καλύτερα , άρχισα το χάπι και αν μου ξαναρχίσει η αλλεργία..θα έχετε πάλι να ακούτε γκρίνια!
Προς το παρόν απολαμβάνω τον ανεμιστήρα οροφής που βάλαμε στο καθιστικό και το νέο μου κινητό δωράκι του Δημήτρη μου που έχει ένα σωρό νέα πράγματα να ανακαλύψω, samsung G21 και ..πρέπει μάλλον η εγγονή μου να μου το δείξει... 
Βρήκα και μία εφαρμογή εκεί που μπορώ να διαλλέγω τραγούδια , να τα βάζω σε λίστα και να ακούω έτσι μόνο εκείνα που μου αρέσουν. Έφαγα σχεδόν όλα τα δεδομένα μου στο κτήμα να την δοκιμάζω.


Έχω διάθεση να ζωγραφίσω μα δεν τολμώ να ξεκινήσω μην απογοητευτώ με το αποτέλεσμα μου μα λέω να επιστρέψω σε μία τεχνική με τα δάκτυλα που κάποτε είχα δοκιμάσει .
Πάντως σήμερα από το μεσημέρι που γύρισα έχω πάρει ρεζερβέ το...πλυντήριο και πλένω..πλένω...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται πηγαίνοντας στο κτήμα να πηγαίνω σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, ρούχα ένα σωρό με πρόθεση να τα αφήσω και όταν γυρίζω να έχω άλλα τόσα και ίσως περισσότερα επιστροφή για πλύσιμο!!
Πηγαίνω στο τροχόσπιτο και η πρώτη μου δουλειά είναι να το φρεσκάρω εσωτερικά ,να στρώσω νέα σεντόνια κτλ και όταν φεύγω έχω τα ίδια και χειρότερα αφού δεν καταλαβαίνω πως μπαίνει τόση σκόνη και χορταράκια και δεν αφήνω τίποτε απλωμένο πίσω μου !
Πω! Πω! Σας ζάλισα πάλι φίλοι μου μα είπαμε..γι'αυτό είναι οι φίλοι.
                Αχτιδένια φιλάκια.

5 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Επόμενο ήταν να ξανααρχίσεις τα φάρμακα. Έτσι νομίζεις κόβονται; Και αλλεργίες μας φέρνουν και ένα σωρό άλλα, αλλά απαραίτητα είναι. Τι να κάνουμε;
Ωραίο το κτήμα, πραγματικά πεντακάθαρο!! Πρέπει να λατρεύει να ασχολείται ο άντρας σου με τον κήπο του και τα δέντρα του!! Μπράβο σας
Τα παιδάκια σας αξιολάτρευτα. Και η Κάντυ ζωηρή και πανέμορφη.
Όσο για τα πλυσίματα...καλό κουράγιο.
Ελπίζω τα παιδιά στην κατασκήνωση να είναι γερά και ασφαλή.
Και ζωγράφισε. Είμαι σίγουρη ό,τι και να κάνεις, όπως και να το κάνεις θα είναι υπέροχο. Και με κλειστά μάτια το ίδιο. Ξεκίνα, είναι γιατρικό.
Καλά να περνάτε Γεωργία μου.
Τα φιλιά μου

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλή μου Αχτίδα μη μιλάς για δίαιτες.Πονεμένη ιστορία! Δυστυχώς κι εγω τον τελευταίο καιρό βλέπω τη ζυγαριά ν ανεβαίνει πολύ επικίνδυνα,η διάθεσή μου να πέφτει ακόμα πιο επικίνδυνα και λύση δε βλέπω. Αρχισα να μαζεύομαι γιατί οι διαιοτολόγοι δίνουν ενα κάρο σαλάτες λες κι είμαστε μυρηκαστικά αλλά με χτυπάνε στο έντερο,έτσι προτίμησα λίγο να μαζευτώ,αντ αυτού η ζυγαριά ανεβαίνει.Βρίσκομαι σ απόγνωση.
Εσυ να συνεχίσεις τα φάρμακα ,μια που τάφερε η ζωή χωρίς αυτά να μην μπορούμε να πορευτούμε.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
Να τον καμαρώνεις τον αντρούλη σου και καλοφάγωτα τα κηπευτικά που με τόσο κόπο και φροντίδα γίνονται.
Φιλάκια πολλά και να ξέρεις οτι συμπάσχουμε

Giannis Pit. είπε...

Να ξεκινήσω από τα "παιδιά" σας! Λατρεμένα μουσουδάκια που δίνουν και παίρνουν αγάπη απ τα χέρια σας. Ψυχούλες.
Συνεχίζω τη βόλτα στο κτήμα! Υπέροχο! Το έχω ξαναπεί. Ευλογία μια τέτοια ασχολία. Ναι, βλέπω μεγάλο κόπο εκεί αλλά βλέπω και αγάπη να βγαίνει σε μεγάλο πλεόνασμα. Και εμείς κουτσοπαλεύουμε μερικά λαχανικά εδώ στο μπαλκόνι αλλά δύσκολα!

Γεωργία μου, συνέχισε τη θεραπεία σου κορίτσι μου. Όλα θα πάνε καλά. Στέλνω τις ευχές μου και στους δυό σας.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Με το στόμα ορθάνοιχτο βλέπω τις φωτογραφίες απ' το κτήμα σας. Αλφαδιασμένα και πεντακάθαρα όλα! Μπράβο σας!
Να ευχηθώ καλή δύναμη σ' όλες τις προσπάθειές σας και τα παιδιά στην κατασκήνωση να είναι καλά.
Φιλιά πολλά Γεωργία μου♥

HelenZ είπε...

Μπραβο για τα 4 κιλα που καταφερες να χασεις. Εγω εχασα 2 αλλα δεν παραπονιεμαι! Καλα ειναι κι αυτα. Τι ομορφο περιβολι εχετε φτιαξει. Να περνατε ομορφα !