Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το ποτήρι της ζωής!

                                

Σήμερα ελπίζω να κλείσαμε κάτι άσχημο πίσω μας και λέω ελπίζω γιατί και οι απαντήσεις ήταν όπως ένα ποτήρι με νερό που άλλοι το λένε μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο. Η βιοψία μας έδειξε ότι μεν υπήρχαν δύο κακοήθη καρκινώματα όμως ο αδένας πεντακάθαρος και η αφαίρεση των..κακών όσο καλύτερη μπορούσε αφού δεν χρειάζεται ούτε χημειοθεραπεία ούτε ακτινοβολίες.
 Μας είπαν να ερχόμαστε για έλεγχο κάθε μήνα  και μας έστειλαν να κάνουμε φάκελο..τυπικά...στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο πράγμα που κάναμε αμέσως. 
Εγώ θέλω να το βλέπω λοιπόν καθαρό το ποτήρι και πάντα γεμάτο γιατί δεν μου αρέσει η συννεφιά και πιστεύω ότι ο ήλιος υπάρχει πάντα και πίσω από αυτά. 
Θα ήμουν άκρως αχάριστη να το δω αλλιώς αφού σήμερα περιμένοντας ανταμώσαμε με τα δύο φιλικά μας πια ζευγάρια που μείναμε μαζί τους στον ίδιο θάλαμο και η βιοψία του ενός ήταν τόσο άσχημη που η καρδιά μου μάτωσε λες και ήταν δικός μου άνθρωπος.
 Σκεπτόμουν λοιπόν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να επισκέπτονται τους διαδρόμους ενός νοσοκομείο για να εκτιμήσουν ότι έχουν και το θεωρούν δεδομένο φίλοι μου .
Ο πόλεμος του τσιγάρου πιστεύω ότι έληξε με ...νίκη δική μου αφού φοβήθηκε τόσο πολύ το..παλικάρι μου από τις συμβουλές του γιατρού που παραδόθηκε αμαχητί.   Μεταξύ μας..τα υπαγόρευσα στο γιατρό τι να του πει με εκείνο το..Αχτιδένιο ανίκητο χαμόγελο μου και με τα γαλαζοπράσινα τσακίρικα ματάκια μου δακρυσμένα και γεμάτα απόγνωση για τον...σατράπη.. αυταρχικό σύζυγο φουγάρο που θέλω μόνο το καλό του!!!!!
Σπίτι λοιπόν που η καλή μου κυρία Στέλλα φρόντισε να το βρω πεντακάθαρο , με καλόπιασε ο καλός μου με μία σπεσιαλιτέ του ( αλήθεια..σεφ με καροτσάκι και δεκανίκια υπάρχει στη τηλεόραση ;) και αφού τον έβαλα για...νανάκια χώθηκα στο εργαστήρι μου να φτιάξω τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μου για το άσυλο του Αγ. Στυλιανού εδώ στη πόλη μας που λίγοι μάλλον ασχολούνται . 
Με δυσκολία έβαζα τα ..ματάκια στους Αγιοβασίληδες μου, το πινέλο μου αλλού σκόπευε και αλλού πήγαινε γιατί το στρες πάντα μου βγαίνει μετά .
Αύριο είναι η σειρά μου να φροντίσω το δικό μου πρόβλημα αφού η γιατρός μου στο τηλέφωνο με απείλησε με ...έφοδο στο σπίτι!!
Φίλοι μου δοξάζω το Θεό που άκουσε τις προσευχές μου και Του υποσχέθηκα να κάνω ότι μπορώ , ότι περνάει ακόμα από το χέρι μου για να βοηθήσω όσους με χρειάζονται έστω και με το δικό μου μικρό τρόπο.
                                 Αχτιδένια φιλάκια


10 σχόλια:

syros2js είπε...

Aχ, κορίτσι μου, όταν συνειδητοποιούμε πως υπάρχουν και χειρότερα, τότε νιώθουμε τελικά καλύτερα και ευγνώμονες που είμαστε σχετικά καλά...
Θα σταθώ πλάι σου εννοείται ως προς το γεμάτο και καθαρό ποτήρι!
Όλα καλά να πάνε και με εσένα, κορίτσι μου!
Περάσατε δύσκολα τον τελευταίο καιρό και σας έπεσαν όλα μαζεμένα...
Αγκαλιά μεγάλη και στα 2 σας και ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε εσένα για να σου κρατάνε παρεούλα όταν δημιουργείς!

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεω! Όταν οι γιατροί μετά την εγχείρηση ΔΕΝ προτείνουν θεραπείες αυτό σημαινει ότι τα πράγματα τα βλέπουν καλά.
Όντως πρέπει να εκτιμούμε τη κάθε μέρα που ζούμε και να προσευχόμαστε και για όσους περνούν με σοβαρά προβλήματα.
Σου εύχομαι τα καλύτερα στον άντρα σου και σ όλη σου την οικογένειά.
Αλήθεια ο Δημήτρης σου δε βλέπει τις αναρτήσεις σου; το λέω γι αυτά που είπες στο γιατρό για το τσιγάρο. Το είχα κάνει και γω πριν χρόνια. ☺

Η συνομηλική σου γιαγιά Φαιη.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δόξα τω Θεώ, Γεωργία. Όπως τα λες. Αν κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο, και σκεφτούμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε (γιατί όλοι εκείνοι και όχι εμείς;;;), πρέπει να είμαστε ευγνώμονες από το πρωί ως το βράδυ.
Καλή αποκατάσταση πλέον, χωρίς τσιγάρο, και... προσοχή στη δίαιτα, να μη ξεχειλώσουν τα πουκάμισα!!! (υπαρκτός κίνδυνος).

Κωνσταντίνα είπε...

Χάρηκα με τα νέα σας.. να μπείτε πάλι στους ρυθμούς σας, να δημιουργήσετε, να ηρεμήσετε και είμαι σίγουρη πως βοηθάτε πολλούς, ακόμα κι εμάς που διαβάζουμε όσα γράφετε και παίρνουμε "μαθήματα".

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Πολύ καλά κάνεις και το βλέπεις γεμάτο το ποτήρι, γιατί έτσι είναι.
Πετάξτε τα όλα πίσω και προχωρήστε στη ζωή σας όπως ξέρετε και όπως κάνετε μέχρι τώρα.
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου και στους δυό σας.

Unknown είπε...

Χάρηκα που ΟΛΑ τελείωσαν σχετικά ΚΑΛΑ.Παρόμοια περίπτωση μου είναι τώρα 13 χρονιά μετά.Θα διαβάσω το κείμενο σου στον πατριώτη του άνδρα σου μήπως καταφέρω κατι για το τσιγάρο.Πάντα υγεία σε όλους σας

Giannis Pit. είπε...

Τα λόγια σου ξεχειλίζουν από ανθρωπιά Γεωργία μου.
Οφείλουμε πάντα η σκέψη μας να είναι κοντά σε τέτοιους χώρους και να λειτουργούμε σαν άνθρωποι θετικά και αλληλέγγυα.
Σας θαύμασα.
Χαίρομαι από καρδιάς για την εξέλιξη με το δικό σας θέμα.
Όλα θα πάνε καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΕΑΣΤΙΚΑ.ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΩΡΑΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
http://www.athensparty.com/wonder/player

Μαρία Πλατάκη είπε...

Περαστικά και πολλά φιλιά Έτσι, τέρμα το τσιγάρο. Μπράβο Έτσι πρέπει Μόνο βλάβες προκαλεί

Unknown είπε...

Περαστικά!!! Σας εύχομαι τα καλύτερα!!!!!Τον Άγιο Ιούδα το Θαδαιο τον γνωρίζετε??? Κάνετε την προσευχή σας!!! 🙏🙏και στον Άγιο Παΐσιο και όλα θα πάνε καλά 👍👍👍