Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Έναν ακόμη χαμό.

                              Up

Δυστυχώς φίλοι μου γύρισα από το κτήμα  γράφοντας στα όσα μου έχουν συμβεί το τελευταίο καιρό έναν ακόμη χαμό. 
Ο καλός μας φίλος ο Κώστας που ήταν τόσο καιρό σε δύσκολες καταστάσεις υγείας πέρασε στην άλλη ..όχθη παίρνοντας μαζί του την αγάπη μας και το πόνο για το χαμό του.
Θα μπορούσα να τον πω περισσότερο "αδελφό" παρά φίλο, ένας Βολιώτης πάντα με χαμόγελο, χιούμορ και εγκαρδιότητα.
 Ακούω  τη φωνή του να αντηχεί μιλώντας στα..θηλυκά όπως έλεγε που αποκτήσαμε και τα δύο ζευγάρια: "Γαρδένιες μου..θα με τρελάνετε.."
Χθες δυστυχώς είχα κι εγώ ένα ισχαιμικό επεισόδιο που με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα και που δεν μου επιτρέπει να πάω το ταξίδι για να τον αποχαιρετήσω.  
Όμως .. αν θέλετε να σας πω την πραγματική αλήθεια για το πως αισθάνομαι μέσα στα δάκρυα για το φίλο μας ..δεν θα ήθελα να έχω την εικόνα του χαμού του..θέλω να τον σκέπτομαι όπως τότε..
Τότε που μας καλωσόριζε στο εξοχικό του, που βούτηξε στη θάλασσα για να μου βγάλει Πίνες ... να τις καθαρίσει και να τις μαγειρέψει με τσίπουρο. "Γαρδένια μου φάε να δεις τι τρώμε εμείς στο Βόλο..".
Θέλω να θυμάμαι τις υπέροχες διακοπές μας με τα τέσσερα κοριτσάκια μας συνολικά στη Θάσο..
Θέλω να θυμάμαι τότε που ήρθε ο Δημήτρης από το Βέλγιο με τα ελάχιστα Ελληνικά του και μου τον μέθυσε με ένα σφηνάκι τσίπουρο.."Γαρδένια μου..τι είναι τούτο το φρούτο που παντρεύτηκες....ούτε ένα τσίπουρο δεν αντέχει.."
Καλό  σου ταξίδι αγαπημένε φίλε μας και αδελφέ..στρώσε μεζέ και τσίπουρο, φτιάξε "κατάσταση" όπως έλεγες και θα συναντηθούμε κάποια στιγμή όποτε πει ο Θεός...
Λίτσα μου κουράγιο..
                             ΑΧΤΙΔΑ 

8 σχόλια:

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου λυπάμαι πολύ για την απώλεια που είχατε. Να ζήσετε να τον θυμόσαστε, όπως και τις όμορφες στιγμές που περάσατε όλοι μαζί. Στενοχωριέμαι όμως και για τη δική σας υγεία. Σας ήρθαν όλες μαζί οι απώλειες αλλά πρέπει να φανείτε δυνατή γιατί τα αγαπημένα σας πρόσωπα σας χρειάζονται δίπλα τους. Περαστικά σας και να ξέρετε πως με τη Γεωργία σας αγαπάμε πολύ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ αυτες οι απώλειες Γιωργία μου.. να μην υπησρχαν!! ομως θα πω τα τετριμενα.. ετσι ειναι η ζωή.. και ειναι η απλεια στο μονο που δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα..!!
Και το οτι δεν μπορεσες να πας να τον αποχαιρτίσεις μην στεχωριεσαι γιατί θα τον θυμασαι οπως τον ήξερες.. καμια δφορα ειναι καλυτερα ετσι.
Εσυ να προσεχεις τον εαυτό σου ..και τον Δημητρη σου..η ζωή συνεχίζεται φιλεναδα..οτι και να κανουμε !Καλό παραδεισο στον φιλο σας σχτίδα μου.. καλο σου βραδυ ...φιλώ σε !!

...irida... είπε...

κουραγιο....ψυχη μου....να προσεχεις......

nikol είπε...

Πριν λίγες μέρες συζητούσαμε για το φίλο σας στο κτήμα και γελούσαμε Αχτίδα μου !!
Καλό Παράδεισο να έχει!! ΣΑς φιλώ

Μαρία Έλενα είπε...

Καλό παράδεισο να έχει αχτίδα
Φιλάκια ...

Giannis Pit. είπε...

Τι να πω βρε Γεωργία μου.
Μαζεμένα πολλά πράγματα δυσάρεστα. Κάθε φυγή είναι δύσκολη, επώδυνη και δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή. Να προσέχεις τον εαυτό σου καλή μου φίλη. Προσοχή. Καλή δύναμη να έχεις.

Katerina V είπε...

Γεωργία μου σας έχουν έρθει απανωτά τα τραγικά γεγονότα..
Καλό ταξίδι στον φίλο σας..Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του..

Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα..

Μαρία Πλατάκη είπε...

ΑΧ αχτίδα μου. Σου έτυχαν πολλά δυσάρεστα πράγματα μαζεμένα.Υπομονή Να προσέχεις τον εαυτό σου Φιλιά Σ΄αγαπάμε πολύ.