Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Φωτογραφίες..



Φαίνεται ότι τα τελευταία ΣΚ δεν που πάνε καλά όσο και αν τα αποζητώ γιατί απλά τα ...χρειάζομαι. Ένα βέβαια φωτεινό Σάββατο γεμάτο ήλιο ενώ τα νέα μιλούσαν για κακό καιρό , μια βραδιά παρέα με ε΄να αηδονάκι που μας έκανε ρεσιτάλ στον ύπνο μας και μία Κυριακή που ξεκίνησε με ένα κάλεσμα από κάποιους γείτονες μας να πάμε για καφέ. 
Ετοίμασα τη Κλώντη που αν ρωτάτε η κατάσταση είναι στάσιμη αφού χθες τελείωσε και η ενέσιμη αγωγή της. Προσωπικά δεν έχω πολλές ελπίδες..


Φεύγοντας χωρίς να το καταλάβω  η αστάθεια που έχω μου ..χάρισε ένα γερό πέσιμο ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα εκτός από το χέρι και το γόνατο. Να που τα..παχάκια έχουν και κάτι καλό γιατί σε προσγειώνουν σε ..μαξιλαράκια φυσικά!!! 
Μη μου πείτε εκείνο που μου λέει ο άνδρας μου!
 -Δεν προσέχεις, να βλέπεις μπροστά σου, τα πόδια σου , που πατάς!!!!!
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως πολλές φορές αισθάνομαι ότι περπατάω σε..νερό..
Τελικά μετά τις πρώτες βοήθειες  ( χα! χα!) μπόρεσα να πάω στους γείτονες που έχουν ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ψηλό σημείο από τους άλλους 3 γείτονες και που τους έχω κάνει και τοιχογραφία σε ένα τοίχο τους.
Φωτογραφίες θα σας δείξω λοιπόν από την υπέροχη ολόγυρα βεράντα τους και κάτι από τον κήπο τους.
Ο Δημήτρης χαζεύει τη θέα..εγώ..σε κάθισμα η έρμη!!!



Ακριβώς μπροστά στο βάθος φαίνεται το δικό μας κτήμα, τα δένδρα μας , μας βλέπουν από το μπαλκόνι και μας κάνουν νόημα με..πορτοκαλί σημαία όταν θέλουν να έρθουν!!!! 
Μας έδωσαν φιστίκια από τη παραγωγή τους, φυτά από τον Πελίτι για το θερμοκήπιο μας που το πρωί θα φύτευε ο άνδρας μου , φράουλες και...κολοκύθες για να τους τις ζωγραφίσω όπως των άλλων γειτόνων. Έτσι ήμαστε εδώ..έχουμε ανταλλαγή προϊόντων κι εγώ..μόνο τη ζωγραφική μου μπορώ να τους δώσω.
Αν βλέπατε τη χαρά που πήρε η άλλη γειτόνισσα με τις πέτρες που της ζωγράφισα θα καταλαβαίνατε ότι για μένα αυτό είναι η ανταμοιβή μου.
Όμως ..ζήλεψε ο άνδρας μου και μου είπε να βγάλω φωτογραφίες να σας δείξω τα δένδρα του και τους καρπούς τους αφού πρώτα με έβγαλε φωτογραφίες στη τριανταφυλλιά μας και με τον Κανέλλο.





Τα πρώτα μας καρύδια!!Μόνο που δεν έριξε πυροτεχνήματα ο άνδρας μου από τη χαρά του. Φώναξε τη γειτόνισσα να της τα δείξει όπως κάνουν τα μικρά παιδιά στους φίλους του :- Κοίτα..εγώ έχω βόλους εσύ δεν έχεις!!!!
Ροδάκινα και δαμάσκηνα φίλοι μου αν και φέτος τα ροδάκινα δεν θα είναι πολλά όπως πέρσι σε όλους εδώ γύρω γιατί έπεσαν τα λουλούδια λόγω τότε του καιρού τότε που δεν έπρεπε..
Τελικά το να είσαι αγρότης είναι πολλή δύσκολη δουλειά φίλοι μου, να το θυμάστε όταν πηγαίνετε στη λαϊκή και σας φαίνονται ακριβά αν και έχετε τα δίκια σας.


Από αμύγδαλα όμως..πάμε καλά όπως βλέπετε το ίδιο σε όλη τη περιοχή.











Φθάσαμε στην αδυναμία του τα κεράσια, αυτή είναι η πρώιμη όπως μου είπε..


Για ποιον άλλο θα έκοβε κερασάκι; Μα για το ..κοριτσάκι του!!!!



Οι δύο συκιές του αποκλειστικά δικές του γιατί εγώ δεν τρώω σύκο ούτε με..σφαίρες!


Οι πατάτες του, τα κρεμμυδάκια ,το σπανάκι πιο δίπλα, τα σκορδάκια και τα αγαπημένα μου κολοκυθάκια!!


Και ήρθαμε στη...κηδεία!! Εδώ έπεσε μαύρο δάκρυ και κατάρες στο σκουλήκι που του κατέστρεψε τη βερικοκιά και τον..τρισκατάρατο δορυφόρο που του γέμισε τις άλλες πατατιές του και με παράτησε στη μέση της ..περιήγησης να γυρίσει με το ραντιστικό και να τους ..ισοπεδώσει!!!


Θα κλείσω με μία όμορφη εικόνα από την αγαπημένη μυρωδάτη μου τριανταφυλλιά που το άρωμα της είναι μοναδικό.


Και..να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τη Ράνια που μου έστειλε αυτό το πάνινο σακουλάκι για..άλλη δουλειά μα εδώ του έβαλα κορδονάκι και ..παρκάρισα μέσα το κινητό μου ώστε να το βρίσκω όταν χτυπάει!


Σας εύχομαι μία όμορφη εβδομάδα φίλοι μου εγώ πρέπει να πάω να ..ελεγχθώ για το πέσιμο και μετά  ( φτου στο κόρφο σας) στη φοροτεχνικό για το..καθήκον στην εφορία!
                                 Αχτιδένια φιλάκια.

8 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Περαστικά σου!! Τα πεσίματα να τα προσέχεις. Και βοήθειά σου με την εφορία...
Η κλώντη στάσιμη μεν αλλά δίπλα σου ακόμη...
Και τα δέντρα σας υπέροχα. Τα κεράσια τα αγαπώ και εγώ αλλά η αλήθεια είναι ότι αγαπώ όλα τα φρούτα και μ'αρέσει να τα τρώω αμέσως μόλις τα κόψω από τα δέντρα...Υπέροχη αίσθηση
Να είσαι καλά και να ζωγραφίζεις ομορφιές παντού
Καλή μας εβδομάδα
Φιλιά πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπράβο στον σύζυγο για τα ωραία περιποιημένα δέντρα !!!!
Κι εσύ, να προσέχεις που πατάς χαχαχα !!! Εύχομαι να μην έχεις κάτι και να ήταν μία άτυχη στιγμή. Φαντάζομαι τη χαρά της γειτόνισσας με τις ζωγραφιστές πέτρες..... κι αν αρχίσεις και κολοκύθες, έ τότε θα μας αποτελειώσεις !!!! Χαίρομαι που σε βολεύει το τσαντάκι για το τηλέφωνό σου και ας το έφτιαξα για ψαλιδάκι..... Ένα φιλάκι και στην Κλωντούλα από μένα και καλά ξεμπερδέματα στην εφορία !!!!

Ανώνυμος είπε...

Λατρεμένη μου Αχτιδούλα, παρεούλα μου τόσα χρόνια.Αν ήξερες πως περιμένω κάθε σου πρωινή κουβεντούλα στη μοναξιά μου εδώ στη Πάτρα.Με κάνεις να νοιώθω ότι έχω μία οικογένεια, μία αδελφή που την αγκαλιάζω και πονάω όταν δεν είναι καλά και χαίρομαι όταν είναι χαρούμενη. Μακάρι να μπορούσα να σε γνωρίσω από κοντά.

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Γεωργία και καλή εβδομάδα.
Κουκλάκι το κτήμα σας, έχει πέσει βέβαια και πάρα πολλή δουλειά από πλευράς του Δημήτρη.
Στο βαθμό που μπορείς, πρόσεχε τις τούμπες γλυκειά μου.
Η Κλώντη θα τα καταφέρει, δώστης πολλά φιλιά.

Μαρία Πλατάκη είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Giannis Pit. είπε...

Πολύ όμορφες εικόνες, φωτογραφίες ανθρώπινες και ζεστές.
Σιδερένια Γεωργία.....!
δεν σε φοβάμαι, είσαι αστέρι και αγωνίστρια. Θα τα καταφέρεις....!

Τις ευχές μου για καλή σου βδομάδα.

Mia είπε...

Αχτίδα μου, λατρεύω το κτήμα σου. Μα πόσο όμορφη παραγωγή έχεις! Πω πω! Μπράβο!
Λοιπόν, να σου πω ότι ζήλεψα λιγάκι: θέλω κι εγώ τοιχογραφία και ζωγραφισμένη κολοκύθα. Α, να μην ξεχάσω: και ζωγραφισμένη πέτρα! Χα, χα. Να είσαι πάντα καλά, φίλη μου, και να προσέχεις τον εαυτό σου. Μακριά από πεσίματα. Πολλά φιλιά.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μόλις εδειξα το κτημα σας του δικου μου.. και τρελαθηκε Αχτιδα μου.. τι ωραια που ειναι τα δεντρα σας..τυχερη μου φιλη που εχετε ολο αυτον τον παραδεισο δικο σας..
Να περνας παντα τοσο ομορφα Φιλεναδα..να προσεχεις λιγο παραπανω τωρα..μην εχουμε πεσίματα ναι;.. φιλακιαααα...!!