Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Καλή εβδομάδα να έχουμε!


Είναι η θέα του ουρανού στο κτήμα μας την ώρα που η δύση έχει αρχίσει και που με έκανε να βγω από το τροχόσπιτο με το κινητό μου για να το φωτογραφήσω ενώ ο άνδρας μου φώναζε ότι θα ...κρυώσω!
.

Απίστευτη η ομορφιά των χρωμάτων φίλοι μου, υπήρχε και μία ψιλή βροχούλα, το κρύο είχε αρχίσει κι εγώ με τη...νυχτικιά μου ήθελα να χαρώ αυτή την ομορφιά.
Πέρασα με το Δημήτρη μου ένα υπέροχο διήμερο..μόνοι μας τελικά..τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ήρθαν γιατί αρρώστησε ο Κωνσταντίνος .
Το Σάββατο λοιπόν ήταν τελικά μία μέρα ξεκούρασης αφού η μόνη μας ασχολία ήταν να καθόμαστε με το καφεδάκι μας και να συζητάμε , να χαζεύουμε τα ζωάκια μας τον Κανέλλο, τη Κλώντη και τον Πάρη που μας επέστρεψε μετά από τις ...σεξουαλικές του επιδρομές στις ψιψίνες του χωριού!Τελικά η ασφάλεια του κτήματος, η κονσερβούλα του και οι κροκέτες ήταν η τελική επιλογή του!


Από τις 5 το απόγευμα το κρύο και η βροχή μας έκαναν να χωθούμε νωρίς μέσα στο..παλατάκι μας.  Ένα ζεστό τσάι, τυρόψωμο από το χωριό, κουλουράκια δικά μου και τέλος ένα ποτήρι από το ημίγλυκο που αγόρασε από το χωριό ήταν ότι πρέπει να περάσουμε μία όμορφη βραδιά. 
Στη τηλεόραση μία οικογενειακή παιδική ταινία ήταν ότι πρέπει , στα γούστα μας δεν χάνουμε ούτε μία κι εμείς χουχουλιάσαμε στη γωνιά μας με το παπλωματάκι μας, με τη ζεστούλα της σόμπας μας , το ζεστό τσαγάκι ενώ για μουσική είχαμε το δυνατό αέρα .
Μία υπέροχη βραδιά φίλοι μου μέχρι τις 11 που δεν κατάλαβα πως με πήρε ο ύπνος !!
Όπως ζωγράφισα και στο τοίχο..η ευτυχία είναι στιγμές!
Το πρωί  με ξύπνησε ο ζεστός καφές  που μου σέρβιρε ο Δημήτρης στις..7 το πρωί!!!!!!!( θα τον σκοτώσω).
Η Κλώντη αναρωτιόταν αν θα πάμε κάπου και ξυπνήσαμε τόσο πρωί!


Το πρωί της Κυριακής ήταν μία ..άλλη μέρα, ήλιος φωτεινός, το πρωινό μας έξω στην αυλή  και η τεμπελιά μας συνεχίστηκε . Εγώ με το κέντημα και τις γειτόνισσες που ήρθαν για τον..2ο καφέ  , ο άνδρας μου με τη μουρμούρα του για τον αέρα που του έριξε τα μήλα και τα κυδώνια!
Το μεσημέρι μαγείρεψα ( έκπληξη)  σουτζουκάκια με σάλτσα και πατάτες τηγανιτές από αυτές που μου έβγαλε ο Δημήτρης. Οι πιο όμορφες και νόστιμες πατάτες φίλοι μου όσο για σαλάτα..ο νέος γείτονας μας έδωσε το ελεύθερο να παίρνουμε όποτε θέλουμε μια για το μεσημέρι!
.

Φύγαμε νωρίς για να περάσουμε από τα εγγόνια μας..τους αγοράσαμε ένα σωρό μικρο πράγματα από το μπακάλικο του χωριού και ένα καφάσι γεμάτο μήλα , κυδώνια και λωτούς .
Φανταστείτε την χαρά και τη συγκίνηση μου όταν είδα το μικρό Κωνσταντίνο με το άκουσμα του κουδουνιού να βγαίνει στο μπαλκόνι και να με φωνάζει: -"Γιαγιά Γεωργία..αποο.( αγαπώ)"
Χαζογιαγιά...το παραδέχομαι..
Η ευτυχία είναι στιγμές..το είπαμε.
Φίλοι μου σας εύχομαι μια όμορφη και εύκολη εβδομάδα! Σας..απόοο!
Αχτιδένια φιλάκια!

6 σχόλια:

syros2js είπε...

(Κανόνισε να κρυώσεις που βγήκες έξω! Δίκιο είχε ο κύριος Δημήτρης! Εδώ θα πάρω το μέρος του! όλα κι όλα!)
Πόσο τις αγαπώ αυτές τις στιγμές σας! Τις αγαπώ και τις καμαρώνω!
Υπέροχο μου ακούστηκε όλο αυτό που μας περιέγραψες!
Ζεστό, χουχουλιάρικο και γεμάτο αγάπη!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, Αχτιδούλα μου και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!
Α, και χαδάκια! Πολλά χαδάκια!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ!ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕς ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΕς ΟΙ ΜΕΡΕς ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Maria είπε...

Οι μικρές,απλές,καθημερινές,στιγμές ομορφαίνουν την ζωή μας και της δίνουν μία ξεχωριστή γαλήνη και ηρεμία κι αυτό ακριβώς μας εκπέμπεις γλυκιά μου,μέσα από την σημερινή σου ανάρτηση!!! Να είσαστε καλά και να περνάτε πάντα όμορφα!!!Φιλάκια!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Έχεις μια αμεσότητα στο λόγο
που καθηλώνει!!!

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου ♥

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφα που τα γράφεις καλή μου!!
Όσο για την αγαπημένη Κλωντή, είναι επίσης μια κούκλα στα κόκκινα :-))
Τους χαιρετισμούς μου σας στέλνω.

Penelope είπε...

Τι όμορφα που τα γράφεις καλή μου!!
Όσο για την αγαπημένη Κλωντή, είναι επίσης μια κούκλα στα κόκκινα :-))
Τους χαιρετισμούς μου σας στέλνω.