Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μου μύρισαν πλέον για τα καλά τα Χριστούγεννα!


Άρχισε να με επηρεάζει η Χριστουγεννιάτικη αύρα που υπάρχει πλέον παντού και μέχρι τώρα τη κρατούσα ερμητικά κλειστά μέσα στο εργαστήρι μου.
Αυτές τις μέρες είμαι αρρωστούλα, ξέρετε όλα τα σχετικά με ένα κρυολόγημα που για μένα πια είναι επιβαρυντικό.
 Παρόλα αυτά δεν ξεχνώ να συνεχίζω να φτιάχνω , να ζωγραφίζω πράγματα για το επόμενο σκοπό μου. Φτιάχνω ότι σκέπτομαι  αν και το συνάχι με κάνει να μη βλέπω και καλά και..να τα χαρτομάντιλα..και να η ζεστή Λουίζα δίπλα μου..και να η Κλώντη που κι αυτή είναι πάλι σαν κι εμένα αρρωστούλα.
Η διάθεση μου πάντως πεσμένη μα της δίνω μία..σπρωξιά να πάει παρά πέρα και πεισματικά συνεχίζω γιατί όταν δημιουργούμε ήμαστε ζωντανοί.
Άρχισε και το κρύο να γίνεται πιο αισθητό κι εγώ η κρυουλιάρα αρχίζω να θυμάμαι όλο και πιο πολύ τις εποχές που η Θεσσαλονίκη μας  ξυπνούσε με χιόνια πρωί πρωί! Άλλες εποχές φίλοι μου, τα παπλώματα βαριά από βαμβάκι μας κρατούσαν μέσα τους και δεν θέλαμε να σηκωθούμε.
 Θυμάμαι ότι το σχολικό μου αυτοκίνητο περνούσε στις 7.15 από κάτω από το σπίτι μου κι εγώ έπρεπε να ξυπνήσω από τις ..6 για να ντυθώ, να ετοιμάσω τη τσάντα μου , να πιω ένα γάλα και το κουλούρι στο χέρι που ο καλός μου μπαμπάς πήγαινε στο φούρνο και μου το αγόραζε μαζί με το ψωμί πριν φύγει στη δουλειά του..
Τα μαθήματα άρχιζαν στις 8.15 και μέσα στο σχολικό διαβάζαμε όλοι τις επαναλήψεις των πρώτων συνήθως μαθημάτων. 
Οι προ..Χριστουγέννων μέρες στο σχολείο ήταν ..τραγούδι για μένα γιατί οι καλόγριες με φώναζαν να ζωγραφίσω τους πίνακες και τα παράθυρα στο σχολείο και το έσκαγα από τα μαθήματα με την άδεια του..νόμου!
Σήμερα είδα και τη πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία και τις..λατρεύω αυτές τις ταινίες έστω και αν τις έχω δει τις περισσότερες τις απολαμβάνω με παιδική ικανοποίηση , όταν δε ο καλός μου Δημήτρης μας φτιάχνει και ποπ κορν τότε είναι η απόλαυση μεγαλύτερη.Τις βλέπουμε μαζί και κάνουμε και..σχολιασμό..κάτι σαν..Μαπετ Σού ήμαστε φίλοι μου οι...σιτεμένοι!
Στο τέλος της εβδομάδος θα πάμε στη Βεργίνα για να παραδώσω τα όσα έκανα για τη Πρωτοβουλία για το Παιδί και να κάνω και τη βολτίτσα μου στη Σκύδρα στην συννυφάδα μου.
Βέβαια ..Θεού και καιρού θέλοντος!!!
Σας εύχομαι μία καλή υπόλοιπη εβδομάδα φίλοι μου.
Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλή μου Αχτιδούλα,
Όλα θα πάνε καλά, θα γίνεις καλά κι εσύ και η Κλώντη μας θα συνέλθει πάλι.
Σ΄ευχαριστώ για τη δύναμή που μου δίνεις, χώρίς να το ξέρεις. Σε ανταπόδωση, σου δίνω τις ευχές μου. Όλα θα πάνε καλά.
Σας φιλώ και τις δύο.

Woman in Blogs είπε...

Αυτές τις πολύτιμες στιγμές κυνηγάμε όλοι, Αχτίδα μου, της δημιουργίας και του μοιράσματος! Κι εσύ τις έχεις πολλές!
Περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα της καρδιάς μου, περιμένω την ώρα που θα μπεις και θα γράψεις.Κάθε σου γραμμή μία παρηγοριά για μένα, μία παρέα, σου είχα ξαναγράψει..είμαι εδώ και χρόνια σε καρέκλα, δεν μπορώ να περπατήσω πια και η παρέα σου στο λάπτοπ είναι η..δική μου παρέα..Καλά Χριστούγεννα για σένα και τους άλλους, εγώ μόνο μελαγχολία νοιώθω.

Ariadne είπε...

Περαστικά! Κι εγώ άρχισα να νιώθω χάλια, από το λαιμό ξεκίνησε να δούμε πώς θα πάει!Φιλάκια. Αριάδνη AriadnefromGreece!

Thalia Tzellou είπε...

Αχτιδούλα μου γρήγορα περαστικά σε σας και στην Κλωντούλα. Να προσέχετε τον εαυτό σας, αυτή η εποχή είναι η χειρότερη για κρυολογήματα. Με το καλό να πάτε στην Βεργίνα, η προσφορά σας είναι πολύτιμη! Εχετε την αγάπη μας και σας ευχόμαστε να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημέρα αγάπη μου, ηλιόχαρη.
Περαστικά σας εύχομαι.
Θέλω να περνάς όμορφα, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος!
Σε αγαπώ πολύ!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τρελαίνομαι να διαβάζω διηγήσεις σου !!!! Να προσέχεις τον εαυτό σου και πολλά φιλιά !!!!