Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Φωτογραφίες!!!

Η μέρα των γενεθλίων του Κωνσταντίνου έκλεισε για μας χθες το βραδάκι φόντο ένα σωρό παιδάκια που ευτυχώς την περισσότερη ώρα ήταν στο επάνω πάτωμα γιορτάζοντας με το δικό τους θορυβώδες τρόπο! 
Ο παππούς Δημήτρης  ξεκίνησε τις δύο πίτες που "έταξε" και παρά το μπουφέ με τις..κις λωρέν και τα ..παράξενα της κόρης μας η αλήθεια είναι ότι έκλεψαν τη παράσταση.





Δυστυχώς εγώ έτσι ξαφνικά αρρώστησα με ρίγος και συνάχι , λίγο πίεση..λίγο από όλα.."χαπακώθηκα" ..μου πέρασε από το μυαλό να μείνω σπίτι μα τελικά  πήγα είναι η αλήθεια γιατί..με ζητούσαν τα μικρά.και η κόρη μου. 
Ελλιπές το...φωτορεπορτάζ μου γιατί δεν έβγαλα τα γλυκά που μπήκαν μετά. 
Δύο τούρτες, μια σοκολατένια μικρή για τον εορταζόμενο και μία υπέροχη αμυγδάλου με αμαρέττο και κρέμα λεμονιού!!!Το πιο υπέροχο γλυκό της όμως ήταν οι μικροί εργολάβοι λεμονιού μπουκίτσες..Είναι αυτό που λέει ο λαός μας.."μπουκιά και συχώριο".



Χαμός στο σπίτι..φιλιά κακό..συμπεθεριά και νονές , η ανεψιά μου με τα ..τρία  της και αυτή, ο κουνιάδος και η συννυφάδα μου κι εγώ ήθελα να φορέσω το μπουφάν μου γιατί..κρύωνα!
 Δοκίμασα από τα αλμυρά μόνο αυτά γιατί ..έσκασα να δοκιμάσω αυτή τη..κις λωρέν να δω τι είναι εγώ η..παλιομοδίτσσα . 
Είχε δύο ειδών μα πήρα τη μία για να δοκιμάσω και το άλλο το παράξενο κάτι σαν..κρέπα στο φούρνο με τυριά και τυροκαυτερή λέει ..πάντως ήταν νοστιμότατο . Ζήτησα συνταγή μα μόλις άρχισε να μου τη λέει είπα:
-Άστην κόρη μου..καλύτερα να τη τρώω έτοιμη από σένα!



Ο εορταζόμενος αφού χόρεψε ποντιακά με το συμπέθερο και παππού του Κωνσταντίνο...κοιμήθηκε!!!



Τον ξυπνήσαμε για να σβήσουμε το κεράκι μας!!



Νάτην η πρώτη τούρτα!!



Ένα κεράκι!!!  Και του χρόνου μικρέ, να ήμαστε όλοι γεροί!






Με την αδελφή του που υπεραγαπάει..την φωνάζει μαμά..και εκείνη : το μωρό μου!






Λυπάμαι που δεν φωτογράφισα τη δεύτερη τούρτα ολόκληρη μα...έπιασα τη..καλλιτεχνική συζήτηση με τη συννυφάδα μου και..την έφαγα πάντως και ήταν υπέροχη. Καραμελωμένα αμύγδαλα , λικέρ αμαρέττο, κρέμα λεμονιού και μόνο που μου εξηγούσε τη συνταγή εγώ  αρρώστησα περισσότερο.



Όσο για τον άλλο το παππού κρατούσε αγκαλιά τη..κόρη τη μικρή για να τη σώσει από το μιλιούνι των παιδιών που πάλευαν ποιος θα την πάρει αγκαλιά !



Φύγαμε λίγο νωρίτερα γιατί εγώ κρύωνα και ήμουν με το μπουφάν και γιατί έπρεπε να κάνω την ινσουλίνη στη Κλώντη.
Κυριακή σήμερα, ο Δημήτρης πήγε στο κτήμα , εγώ με το..συνάχι, το βήχα και το κρύωμα μου θα τη βγάλω στο εργαστήρι μου!
Άντε και του χρόνου φίλοι μου και σας ευχαριστώ για τις τόσες ευχές!
Αχτιδένια φιλάκια!

3 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτίδα.
Αυτή η ανάρτηση τα περιλαμβάνει όλα όσα ζηλεύω και χαίρομαι να βλέπω. Χαρούμενα οικογενειακά στιγμιότυπα με ευτυχισμένους μικρούς και μεγάλους, γεστικές δημιουργίες να σου τρέχουν τα σάλια και πάνω απ΄όλα περίσσεια αγάπης.
Πάντα τέτοια. Για άλλη μια φορά, πολύχρονο το αστεράκι σας.
Η φωτό του Κωνσταντίνου να κοιμάται πριν την τούρτα αλλά και του Δημήτρη σου να διασώζει την Κλώντη από τα μικρά είναι "όλα τα λεφτά".

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα καλη εβδομαδα!! χροναι πολλα τον μικρο σας πολυχρονος να τον χαιρεστε!!! φατσουλινι τρελλο! μαγουλακια για ρουφηγμα! υπεροχος ο μπουφες και οι τουρτες!! περαστικουλιαααα 1 φιλακια π τα εγγονια το καλυτερο φαρμακο!! :)

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ. ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕΕ ΚΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.