Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εμείς οι..μαμάδες!


Το είδα , μου άρεσε, συμφωνώ και είπα να σας το δείξω!! 
Από τότε που έγινα ..μαμά στα δύο κορίτσια μας  φρόντισα γι' αυτό , να είμαι αόρατη σκιά δίπλα τους..ούτε μπροστά ούτε πίσω..αντίθετα με όλα τα ζευγάρια ο υπερπροστατευτικός ήταν ο Δημήτρης μου. Τον θυμάμαι να καλεί το Παιδίατρο για ψύλου πήδημα, να σηκώνεται τις νύχτες και να πηγαίνει στο παιδικό δωμάτιο να βλέπει τα μωρά, να σκύβει επάνω από το πρόσωπο τους για να ακούσει την ανάσα τους. 
Τσατιζόταν που δεν το έκανα εγώ , που δεν έτρεχα με..ουρλιαχτά όταν έπεφταν, που τις μάλωνα όταν έπρεπε και ήμουν ακλόνητη στις τιμωρίες, που τις άφησα όταν τελείωσαν το Λύκειο να δουλέψουν ένα καλοκαίρι σε πελάτη μου για να μάθουν να εκτιμούν το χρήμα και πως βγαίνει..που..που..
Κι όμως..τις λάτρευα, τις λατρεύω, και θα τις λατρεύω μέχρι τη τελευταία μου πνοή.
Είχε πάντα όμως ο.. μπαμπακούλης ..την απορία πως με κοιτούσαν στα μάτια και υπάκουαν στη..ματιά αυτή χωρίς να χρειαστεί καν να μιλήσω, να φωνάξω , ότι  ρωτούσαν εμένα αν είναι αλήθεια κάτι που τους έλεγε γιατί ήξεραν ότι δεν έλεγα ποτέ ψέμματα, ότι έτρεχαν σε μένα στα δύσκολα..
Μου λείπει η Ειρηνούλα μου τώρα που μετακόμισε στην Αθήνα..μα δεν το λέω, στα τηλεφωνήματα της είμαι καλή ακροάτρια και απλά ( όπως μόνον οι μαμάδες ξέρουν να το κάνουν ) αφουγκράζομαι το κάθε τόνο της φωνής της για να αποκρυπτογραφήσω τα συναισθήματα της. Τότε κάνω χωρίς να το καταλάβει την παρέμβαση μου σε ότι χρειάζεται. 
Αγχώνομαι με τη Ιωάννα που παλεύει με τα 4 .." τερατάκια της " , με τη δουλειά και το σπίτι της και  τη θαυμάζω για τη πάλη αυτή και τότε νοιώθω περήφανη γιατί με το δικό μου τότε τρόπο βοήθησα να δυναμώσει τα φτερά της για να μπορεί τώρα να πετάει ακόμα και στα δύσκολα.
Μεγάλο πράγμα το.."επάγγελμα" ΜΑΜΑ..και να πάρει η ευχή δεν βγαίνεις σε αυτό ποτέ στη..σύνταξη!!!!
Σήμερα με το Δημήτρη μου το ρίξαμε στις..βόλτες..είχαμε πει να κάνουμε πολλά ,μετά ένα τηλέφωνο και τα σχέδια μας άλλαξαν ..
-Γιαγιά θα μου φέρεις τυρόπιτα και γάλα; και μία σοκολάτα μα..μη το πεις στη μαμά ότι σου το είπα εγώ!!Α! και κουλούρι θέλω..και ένα μαρκαδόρο κόκκινο!
Το απόγευμα τελείωσα τα καλάθια για τις μπουμπουνιέρες και σαν παιδί χοροπηδούσα γιατί έγιναν  όπως τα ήθελα, ικανοποίηση μεγάλη για όσα κάνω πια με δυσκολία  πολλές φορές. Κάθε χρόνος και πιο δύσκολος φίλοι μου, σήμερα με δυσκολία χειριζόμουν το πινέλο.. 
Όμως φίλοι μου δεν το βάζω κάτω , δεν μελαγχολώ, δεν χάνω το χιούμορ μου , δεν βλέπω "μαύρο" αλλά μόνο λίγο..λερωμένο λευκό!
Αύριο πάω κτήμα, με το κέντημα μου στο υπέροχο καλαθάκι μου ( ευχαριστώ Άννα..σε σκέπτομαι κάθε μέρα όταν το βλέπω) , πάω να αράξω στη πολυθρόνα μου και να πω τα της εβδομάδος στις γειτόνισσες μου. 
Να δω τον άνδρα μου να τρώει τα σύκα από τη συκιά του ( τα σιχαίνομαι..νομίζω ότι βλέπω σκουλήκια μέσα τους) κι εγώ να μασουλήσω τα αμύγδαλα από τις αμυγδαλιές μας που μου τα έψησε ο καλός μου με αλατάκι ( μην το ακούσει η γιατρός μου) και τα έκανε υπέροχα!
Καλό ΣΚ φίλοι μου να περάσετε υπέροχα όπως και να έρθει να θυμάστε ότι την ομορφιά των στιγμών μας τις "ζωγραφίζουμε" μόνοι μας!
Αχτιδένια φιλάκια!

9 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου,
Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου. Από άξιους γονείς προκύπτουν άξια παιδιά. ΄Ολα τα άλλα είναι παραμυθάκια. Να περάσεις καλά το σαββατοκύριακό σου με τον αγαπημένο σου σύντροφο και όλα τα ζωάκια σας και τους φίλους σας.
Να είστε όλοι καλά.
Με αγάπη.

LitsArt είπε...

αχ εμεις οι μαμαδες!!να χαιρεσε τις κορουλες σου!καλα να περασετε κ αυτό το σβ!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις για μας τις μαμάδες.... Να είσαι καλά Αχτίδα να χαίρεσαι τις κορούλες σου και τα εγγόνια σου και τον σύντροφό σου φυσικά !!!! Καλά να περάσεις το Σαββατοκύριακο και καλή δύναμη για το κέντημα !!!! Τα φιλιά μου !!!!!

...irida... είπε...

καλημερα
αξιολατρευτη
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
Ναπερνας καλα!

...........
εχεις ..την Αγαπη μας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου είναι βραδάκι , ήμαστε στο τροχόσπιτο, ο άνδρας μου βλέπει τη...μουρμούρα κι εγώ σουλατσάρω στο ίντερνετ με το τάμπλετ!Αύριο πάμε για μπάνιο και μετά ...σπίτι.Καληνύχτα!

syros2js είπε...

Δεν θα βαρεθώ να σου λέω ούτε πόσο υπέροχο πλάσμα είσαι, ούτε πόσο σε θαυμάζω!
Και φροντίζεις διαρκώς να με επιβεβαιώνεις!
Έχετε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και αυτό είναι πολύ σπουδαίο!
Να περάσετε όμορφα, Αχτιδούλα μου!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά για εσάς και χαδάκια για την Κλωντούλα μας!

Ariadni St. είπε...

Λατρεμενη μας, την εχω πετυχει και γω αυτη την εικονα και με συγκινησε!!!!
Πόσο τυχεροι οι δικοί σου που σε έχουν!
Καλή συνέχεια
Φιλια πολλα

mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr

Memaria είπε...

"αφουγκράζομαι το κάθε τόνο της φωνής της για να αποκρυπτογραφήσω τα συναισθήματα της"...αυτή σου η φράση μου φάνηκε τόσο γνωστή μου!
Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα όπου και να είστε!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Είναι υπέροχη αυτού του είδους η τρυφερότητα..
Τα παιδιά νοιώθουν τα πάντα!
να 'σαι καλά Αχτίδα μου,τα φιλιά μου,
Ελευθερία