Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καλημέρα δροσερή από Θεσσαλονίκη!


Καλημέρα ..ανοίγω "μάτι", καφέ στο χέρι αφού πρώτα κάνω τα πρωινά και ..που αλλού θα τον πιω παρά μόνο μαζί σας!
Ένα πολύ ζεστό ΣΚ που πέρασα στο κτήμα χωρίς να κάνουμε τίποτα αν το πιστεύετε παρά μόνο  λίγη παρεούλα με τους γείτονες, κέντημα εγώ, διάβασμα και ο καλός μου Δημήτρης να μουρμουρίζει και να κάνει ντουζ! Γυρίσαμε λοιπόν νωρίς , ένα πέρασμα μετά στης κόρης μας που μας περιποιήθηκε με ένα όμορφο γεύμα αφού φαίνεται ...θα με αγαπούσε η πεθερά μου αν με γνώριζε..γιατί τους πετύχαμε στο ψήσιμο!
Τα εγγόνια μας τα αγόρια πλην του..μωρού έχουν πάει στις κατασκηνώσεις Σκούρα στη Χαλκιδική και είχαμε τη σχετική αγωνία για το Δημητράκη που πρώτη φορά έφευγε από τις "φτερούγες" της μαμάς του!!!
 Όπως μάθαμε  η πρώτη νύχτα ήταν με.. κλάματα μα μετά ήταν τόσα τα ενδιαφέροντα σε ασχολίες εκεί που τον πήρε το...ποτάμι της συντροφιάς με αγοράκια και αθλήματα. Για το Πασχάλη το μεσαίο εγγονό μας δεν ανησυχούσα γιατί (όπως και είχα δίκιο) είναι παιδί που προσαρμόζεται πανεύκολα με όλα και με όλους ( ε! να πάρει κάτι και από μένα!). 
Το μόνο που δεν του άρεσε λέει είναι η..κουζίνα του.. σεφ..η μαμά μου λέει μαγειρεύει καλύτερα..τι μπιφτέκια και ξερή τροφή... κανένα ..σπανακόρυζο ή φασολάκια δεν έχει;... Σκάσαμε στα γέλια όταν το είπε η υπεύθυνη στο τηλέφωνο!
Η Ειρηνούλα μας βρήκε σπίτι επιτέλους  στο Μαρούσι, λίγο μακριά από τη δουλειά της , πολλά τα έξοδα όμως..προσεύχομαι όλα να της πάνε καλά..κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια. Μας λείπει κάθε μέρα, ο άνδρας μου έβλεπε τα σύκα που είχαν οι συκιές μας και αναστέναζε, ήταν η χαρά του να τα μαζεύει για εκείνη αφού εγώ ούτε...ζωγραφιστά δεν τα τρώω!!
Σε λίγο φεύγω για τον έλεγχο της Πάρκινσον στη Νευρολόγο, το..απεχθάνομαι όμως..είναι από τα ..πρέπει μου , η αστάθεια που έχω στο βάδισμα με υποχρεώνει να το θυμάμαι αν και ξέρω ότι είναι χαμένο παιχνίδι που ευτυχώς για μένα εξελίσσεται  κάπως αργά. 
Θα σας βάλω ένα απόσπασμα από τη σελίδα της Αγαπημένης Μέλιας που μου ήρθε στα μέιλ μου το πρωί:


Άνοιξες τα μάτια σου το πρωί. Οι πρώτες ηλιαχτίδες σου χαμογέλασαν απ’ τις γρίλιες του παραθύρου. Μια καινούργια σελίδα ανοίγεται για σένα.
Τι θα γράψεις; Τι θα ζωγραφίσεις; Θα μουτζουρώσεις, ίσα να την προσπεράσεις ή θα αφήσεις ανεξίτηλα σημάδια πάνω της, που θα κάνουν πολύτιμο το  βιβλίο της ζωής σου σιγά- σιγά; Από σένα εξαρτάται. Στο χέρι σου είναι.
Για να είναι έτσι όμορφη, ανάλαφρη, δημιουργική η μέρα σου, για να χαίρεσαι, όταν τη θυμάσαι, για να θέλεις να ξαναγυρίσεις πίσω στη σελίδα της…
Ξεκίνα με χαμόγελο στα χείλη,με ηρεμία και ελπίδα στο βλέμμα, με ένα «δόξα τω Θεώ» από τα βάθη της καρδιάς σου,Το χαμόγελο θα σου εξασφαλίσει καλή διάθεση, αισιοδοξία, ψυχραιμία για ότι συναντήσεις στη διάρκεια της μέρας ευχάριστό ή δύσκολο, απρόοπτο.
Σας εύχομαι μία όμορφη δροσερή όπως φαίνεται μέρα, μία εύκολη εβδομάδα ( τι λέω και ονειρεύομαι τώρα!!!)μα πάνω από όλα να είστε θετικοί σε κάθε τι μικρό και ίσως για πολλούς ασήμαντο γύρω σας και να λέτε στον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά!
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα και από τη δροσερή Πάτρα! Αισιόδοξη και θετική όπως πάντα αχτίδα, μου φτιάξατε τη διάθεση! Καλή εβδομάδα!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα καλή μου,
Μια χαρά τα λέει η Μέλια. Ούτως ή άλλως εσύ είσαι αυτής της φιλοσοφίας.
Θα βολευτεί και η Ειρηνούλα. Η αρχή είναι δύσκολη.
Καλά αποτελέσματα από τους γιατρούς σου.
Σε φιλώ κι εσένα και τη μυτούλα της.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλημερες καλημερες πολλλες σου χρωστώ στις δινω μαζεμενες οπως παντα αφου έχω περιπλανηθει στα σοκσκια σου που αργησα να περασω παλι..αλλα που δεν χανω.. να μου ξεφυγουν...ζηλεψα τον καφε σου εκει που θα ήθελες να είσαι οπως και εγω φιλεναδα μου με την Σαλονικη στο πιάτο μας Μπορεί να βλεπω και εγω την θαλασσα αλλα η εικονα της δεν παραβγαινει με τίποτα!!!
Αλλα πες μου βρα αθεόφοβο πλασμα πως τα καταφερες να φιταξεις αυτόν τον τεραστιο πίνακα; μπραβο σου αγαπη μου αυτό θα πει θεληση καρδιας.. σιγουρα θα χαρουν οι φιλοι σου..ομως εκει που σε χαρηκα ηταν στην θαλασσα εεεεεε ναι σιγα να μην σε βαλουν κατω τα δύσκολα.. εσύ φίλη μου τα έχεις αυτα για πασατεμπο που λενε..χα..χα..
σημερα που ηρθα να σε δώ.. μου εφτιαξες και την δικη μου μερα με τα ομορφα λόγια της φιλης.. να είσαι καλα παντα ... και να βλεπουμε την Αχτιδα που ξερουμε .. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα... να περνας ομορφα ..φιλακιαα..

momyof6 είπε...

Καλημέρα, καλή μου Αχτίδα!
σε διαβάζω ανελλιπώς, μαθαίνω τα νέα σου, χαίρομαι με τις αναρτήσεις σου και παίρνω από τη δύναμή σου.
Να είσαι πάντα γερή και δυνατή και ο Θεός να σου χαρίζει ό,τι καλύτερο- αν και δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά, νιώθω ότι σε ξέρω αρκετά καλά.
με την αγάπη μου,
Αλεξία
https://momyof6.wordpress.com/

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου τώρα πια καλό μεσημέρι να πω, μόλις γύρισα!Η αισιοδοξία πρέπει να γίνει όπλο μας φίλη μου διαφορετικά ..θα πάρουμε τα βουνά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, και τι δεν έκανα από το πρωί, τώρα γύρισα και...μαγειρεύουμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, φίλη μου το τηλεφώνημα σου με βρήκε στο..Ακτινολογικό και γι' αυτό σου το έκλεισα γρήγορα, δεν σε άκουγα καθόλου! Θα τα πούμε σε λίγο.Ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσε ο μουσαμάς.Τελικά πάω πάλι για Μαγνητική, τις έχω βαρεθεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ momyof6 καλημέρα γλυκιά μου καλή εβδομάδα να έχεις!

Ariadni St. είπε...

Καλησπέρα! Μια ομορφη εβδομαδα να εχουμε! Ευχομαι τα μικρα σας να περασουν όμορφα στην κατασκηνωση. Εγω ειχα παει μικρη αλλα δεν μου αρεσε καθολου χαχαχαχα
Σας φιλωω

syros2js είπε...

Ε, μα άδικο έχει το παιδί? Ασφαλώς και η μανούλα μαγειρεύει καλύτερα!!!!
;-)
Αχτιδούλα μου, ελπίζω όλα καλά να ήταν με την επίσκεψη στο γιατρό!
Μια μεγάλη αγκαλιά και τις πιο γλυκές ευχές μου για μια όμορφη εβδομάδα, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
(Ας πάω να φάω κανένα σύκο τώρα! χαχα!)
;-)

Ανώνυμος είπε...

αχ μπραβο αχτιδα πολύ ομορφα νεα. καινούριες αρχες για ολους, δυσκολες στην αρχη αλλα στο τελος αξιζουν. και η κορη σου μπραβο που βρηκε τοσο γρηγορα δουλεια! το σπιτι μια χαρα θα παει, η δουλεια είναι το δυσκολο. αφου υπαρχει όλα θα πανε μια χαρα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Εύχομαι να περάσουν όμορφα τα εγγονάκια στην κατασκήνωση και όλα να πάνε καλά για την κόρη που ήρθε προς τα κάτω, καθώς επίσης και για σένα με το γιατρό !!!! Με υπομονή και αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα της ζωής Αχτίδα..... και είμαστε τυχερές που με τις δημιουργίες της η κάθε μια αφήνει λίγο πίσω τα προβλήματα !!!! Τα σύκα κάντε τα μαρμελάδα καλέ να τα στείλετε στην κόρη που της αρέσουν !!!! Σε φιλώ !!!!!

LitsArt είπε...

Ευχομαι να ειναι καλα τα νεα απο τον γιατρο για να συνεχισεις για πολλα χρονια ακομη τις ομορφες δημιουργιες σου!

agriomeli είπε...

Ενα περασμα σαν δροσερο αερακι,
μια γλυκεια καλημερα
μια σκεψ,η παντοτινη αφου ετσι.
Κουραγιο σε ολους
και γαληνη ψυχης.

Φιλια ,αχτιδα μας