Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Μια μέρα στη θάλασσα!


Καλημέρα ,καλημέρα φίλοι μου μετά από μία όμορφη μέρα που περάσαμε στους φίλους μας στο εξοχικό τους με θέα τη θάλασσα έτσι ακριβώς όπως τη βλέπετε!
Δεν ξέρω αν έχετε νοιώσει ποτέ ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να μπουν στη ζωή σας και να λάβουν θέση μέσα στη καρδιά σας όπως αν σας ένωνε το ίδιο αίμα και η ίδια σάρκα, εγώ πάντως το έχω νοιώσει και χαίρομαι που ο καλός Θεός μου έδωσε το δώρο αυτό.
Έχω πολλούς ανθρώπους να με νοιάζονται και κάποιους που τους νοιάζομαι κι εγώ σαν οικογένεια. Δεν είχα ποτέ αδέλφια, ούτε καν ξαδέλφια(!!!) έχω όμως φίλους ..σαν αδέλφια..σαν ξαδέλφια..και είναι το ίδιο!


Άραξα που λέτε πλάι στη θάλασσα, στην αρχή τη χάζευα και σκεπτόμουν πόσο κρύα είναι η...κρυουλιάρα, έπειτα φοβόμουν πως θα μπω αφού μου είναι αδύνατον να περπατήσω σε ανώμαλο έδαφος (πέτρες) χωρίς κάποιο να με κρατάει. Ο Δημήτρης μπήκε πρώτος και να...σημαδάκι μέσα στη θάλασσα με έκανε να ζηλέψω ,εμένα που κάποτε δεν έβγαινα από το νερό!!
Βρε δεν βαριέσαι..σκέφτηκα .. δεν πάνε να με κοροϊδεύουν..έδωσα το χέρι για βοήθεια στήριξης στο καλό μου Ηρακλή και μετά έκανα το πρώτο βήμα στη θάλασσα !!! 
Ήταν υπέροχη, η θερμοκρασία όπως ακριβώς τη θέλω μπήκα και δεν έβγαινα πιστέψτε με .
Εδώ ακριβώς μου έρχονται οι στίχοι ενός Γαλλικού ποιήματος για τα Αλμπατρός..τα πουλιά που στη θάλασσα είναι βασιλείς των ουρανών με τις τεράστιες φτερούγες τους όμως όταν κάθονται στις πλώρες των καραβιών να ξεκουραστούν γίνονται παιχνίδι στα χέρια των ναυτικών γιατί λόγω των μεγάλων φτερών τους δεν μπορούν να ..πετάξουν και να φύγουν..
Εγώ ..πέταξα στη θάλασσα και μέσα σε αυτήν όλα τα ..ελαττώματα μου χάνονται και γίνομαι ένα μικρό ψαράκι που χαίρεται την ελευθερία. Έπειτα..ένα χέρι με βοηθάει να μπω στο κόσμο της γης..βήμα βήμα..όπως τα αλμπατρός που τελικά κάποιος καλός ναυτικός τα σπρώχνει να πετάξουν στο δικό τους βασίλειο!
Ο καλός μου Δημήτρης με..τάιζε αχινούς!!!!Τους λατρεύω και μου θυμίζουν τη εποχή που κάναμε υποβρύχιο μαζί και μαζεύαμε αχινούς τους σπάζαμε μέσα στο νερό και μαζεύαμε τη πορτοκαλί σάρκα του σε σακουλάκι για να την κάνουμε μεζεδάκι μετά το βραδάκι με θέα τα άστρα!


Προσέξτε..καπελάκι!!!! Το αγόρασα απλό μπλε για να είναι ασορτί με το νέο μου μαγιό και το διακόσμησα με λουλουδάκια από δαντέλα! Μη πείτε λέξη..το ξέρω..έχω ακόμη το "παιδί" μέσα μου που δεν λέει να συμβαδίσει με την ηλικία του σώματος!


Έκανα και φωτογράφιση με το τάμπλετ μόνη μου..πως το λένε..self`;
Σήμερα πάω επίσκεψη στη ..μαθήτρια μου που με κάλεσαν αφού φεύγει για διακοπές και αν και έχω δουλειά στο εργαστήρι δεν θέλω να της χαλάσω το χατήρι.
Λοιπόν..να είστε καλά, όσοι είστε ακόμη στο μπλοκοχωριό και..
Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλοκαιρινή μου Αχτιδούλα,
Αγαπημένο το αντικείμενο της πρώτης φωτό. Καφεδάκι, γλυκό του κουταλιού αθάνατο, θαλασσινό φόντο. Άσε το κεφαλάκι της που θες να το ζουλήξεις. Καλά, και το δικό σου με το καπελάκι καλό είναι. Σας κοιτάω από την καρέκλα του γραφείου με δουλειά γύρω μου και σκάω από τη ζήλεια.
Ζηλιάρικα φιλιά και στις δυό σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αμαλία μου μεσημεράκι τώρα σίγουρα γύρισες σπίτι, πέρασα υπέροχα με υπέροχους ανθρώπους!

AgapameAnDolmas είπε...

γοργονα!!! :) μεγιες μεγιες οτ νεο καπελακι!!! το αναβαθμισες με την πινελια σου ;) τι ωραια περασατε ! εναν καφε ελληνικο με γλυκο κουταλιου κ θεα τη θαλασα θελω κ εγω !!
συγχαρητηρια για την σελφι !! σαν μικρη παιδουλα κ εσυ εβγαλες μια οπως προσταζει το σαβουαρ βιβρ ;)

syros2js είπε...

Να τες και οι selfie!!!!
Καλέ, τί άλμπατρος είσαι εσύ? Και όχι! Δεν το λέω για το θέμα τις στήριξης/υποστήριξης αλλά για το ότι στα μεγάλα φτερά σου, χωράμε όλοι!
;-)
Αχτιδούλα μου, να βρίσκεις χρόνο να ξεσκάς! Πολύ σε χάρηκα στη θάλασσα! Και το Κλωντουλίνι! χιχι!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

Unknown είπε...

Καλο βραδυ Αχτιδα μου !!!!
τελεια το selfie σου ...φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Αχ βαχ βαχ! 5 χρόνια βλέπω τη θάλασσα από μακριά. Κοντεύω να σκάσω απ'το κακό μου. Και κάθε φορά που βλέπω τέτοιες φωτό, μου έρχεται να γράψω γεμάτη ζήλια και κακία! Αίσχος φωτογραφίες!!! ΑΙΣΧΟΣ λέω!!! Κακία για τον εαυτό μου, να λέγεται! Πάντως, είναι υπέροχη η φωτό με το καφεδάκι και θέα τη θάλασσα. Και τι σας νοιάζει τι λέει (αν λέει) ο κόσμος επειδή χρειάζεσθε βοήθεια να βγήτε, μου λέτε; Ντροπή δική τους (αν λένε)! Εσείς στα μπανάκια σας, βοηθάνε και στη κίνηση, το ξέρετε αυτό! Φιλί στο υπέροχο κεφαλάκι και μυτούλα της. Και πάντα καλά να περνάτε! Μεγάλη ευλογία οι φίλοι οι καλοί.
Καλημέρα. Σοφία

Unknown είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτίδα!
Ζήλεψα το καπελάκι και τις στιγμές σας κοντά στη θάλασσα...
Απλές στιγμές κοντά στη θεά φύση που μας γαληνεύουν και μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για όλα... Να είστε καλά και να τριγυρνάτε στις ακροθαλασσιές, να μαζεύετε ιώδιο και ήλιο...!
Φιλιά και στους τρεις!
**Αννιώ**

Ariadni St. είπε...

Αχ οι φίλοι ειναι οι συγγενεις που διαλεγουμε!
Ευτυχως που υπάρχουν!
Η Κλωντίτσα ειναι ειδωλο και το καπελάκι σας πάει πολύ!
Να βγαινετε πιο συχνα selfies.
Αχινοσαλάτα εφαγα στην Κρητη και την πεθυμησα πολύ!
Να περνατε ωραία, σας φιλώ γλυκα

ΕΥΗ είπε...

Να περνάς καλά .Τι ωραία σου ταιρίαζει το μπλέ και τι όμορφο χαμόγελο...

LitsArt είπε...

τι όμορφες εικόνες που σας προσφερε η εκδρομή σας!
ξέρεις τι ζήλεψα?τη βάρκα με τα λουλούδια!
καλό ΣΒ!!!