Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η εμπειρία μου από το δημόσιο κτηνιατρείο.


Σήμερα ήμουν στην επιστημονική Πανεπιστημιακή κλινική για τις εξετάσεις της Κλώντης γιατί όπως μου είπε ο γιατρός της χρειαζόταν μία εξέταση που τα αντιδραστήρια τα είχαν μόνον εκεί.
Από τις 9.30 λοιπόν μέχρι τις 12.45 ήμουν εκεί, άνετα βέβαια στο σαλονάκι αναμονής , με όμορφες τρυφερές συζητήσεις με ανθρώπους που έφερναν τα ζώα τους και  ακούσιος παρατηρητής των πάντων.
Οφείλω να πω πως το προσωπικό ιατρικό δυναμικό είναι τέλειο και ευγενέστατο  το περιβάλλον και οι τουαλέτες καθαρές όμως ..τίποτα δεν γίνεται αν δεν έχεις να πληρώσεις και ουκ ολίγα, ανάλογα σχεδόν με ιδιωτικό κτηνίατρο. 
Άκουγα τα παράπονα μερικών, κάποιου του ζητήθηκε 35 ευρώ μόνο για τη ταυτοποίηση ρέζους για μετάγγιση στο σκύλο του. Το εισιτήριο για απλή ιατρική εξέταση παθολογική είναι 20 ευρώ, οι αιματολογικές βιοχημικές εξετάσεις 75, η ακτινογραφίες 40 , ο υπέρηχος 60 , η διανυκτέρευση με αγωγή 30 ευρώ ημερησίως με αγορά δική σας των φαρμάκων ακόμη και του φαγητού του και πάει λέγοντας. 
Δεν θα μπω σε επεμβάσεις και εγχειρήσεις οι τιμές που άκουσα είναι φοβερές. 
Ίσως υπάρχει το σκεπτικό ότι ο σκύλος, η γάτα είναι απόδειξη ευημερίας, χρηματικής άνεσης  και πολυτέλειας ,είδα όμως ανθρώπους που σπάραζαν για το ζωντανό τους λες και ήταν το παιδί τους και..τους καταλάβαινα.
Είδα ακόμη  κάποιον που ήρθε με ένα απλό, ημίαιμο σκυλάκι που αρρώστησε με διάρροιες και δεν είχε ο άνθρωπος τα 20 ευρώ για την πρώτη απλή εξέταση..του αρνήθηκαν την παροχή βοήθειας λέγοντας του να προσέξει τη διατροφή του με μία κονσέρβα ID που κι εγώ προσωπικά δίνω στο σκυλάκι μου και κοστίζει 2.60. Ο άνθρωπος κούνησε το κεφάλι , πήρε το σκυλάκι του αγκαλιά και έφυγε...
Στεναχωρήθηκα γιατί δεν ήταν το μόνο περιστατικό και σκέφτηκα ότι δεν είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα μα δεν έχουν χρήματα. 
Πίστευα και ήλπιζα τέτοια περιστατικά να δίνεται παροχή βοηθείας δωρεάν, ήλπιζα.. Ξέρω τι θα μου αντιπαραθέσετε απέναντι στην απαίτηση μου αυτή: "-εδώ τα νοσοκομεία για ανθρώπους δεν έχουν φάρμακα, σεντόνια, εργαλεία.."
Με παράπονο δίκαιο θα πω ότι στα χρόνια που δούλευα..δουλεύατε ..είχαμε κρατήσεις για μία οργανωμένη πολιτεία σε κάθε τομέα ..πλάνη οικτρά..κενό και άβυσσος..
Αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε ιδιωτικές ασφαλίσεις ( όπως εγώ ) που βέβαια είναι ακριβές όμως η μόνη λύση για άμεση παροχή βοήθειας σε περιστατικό .
Όταν πριν λίγο καιρό θέλησα να κλείσω ραντεβού σε νοσοκομείο για θέμα επείγον μου είπαν ραντεβού μετά.. 2 μήνες και...Όταν όμως μου είπαν συμπληρωματικά ότι μπορώ να κλείσω ραντεβού με το καθηγητή ( 75 ευρώ) εκεί στο ίδιο νοσοκομείο βρέθηκε ραντεβού την επόμενη μέρα.
Το ίδιο λοιπόν και στη Κτηνιατρική κλινική που έπρεπε να είναι οι τιμές εικονικές αφού τα διάφορα περιστατικά είναι και για εκμάθηση των φοιτητών εκεί που μετά τις σπουδές ή κατά το τελευταίο έτος κάνουν τη πρακτική τους.
Οφείλω να πω ότι εμένα προσωπικά μου έγινε 10% έκπτωση γιατί  είχε νοσηλευτεί στη κλινική τους με την ίδια πάθηση μα και πάλι τα χρήματα ήταν αρκετά. Βέβαια θα πω ακόμη μια φορά ότι η περίθαλψη ήταν πολλή καλή και η συμπεριφορά των γιατρών όμως..όμως..τι θα γινόταν αν δεν διέθετα τα χρήματα αυτά ;
Η Κλώντη μου δεν παρουσίασε τελικά πάλι Παγκρεατίτιδα ήταν μία πιο ελαφριάς μορφής όμως κάτι στο συκώτι χρήζει επανεξέτασης μετά 1 εβδομάδα και τους φοβίζει. 
Αυτή η ανάρτηση μου ας θεωρηθεί ένα μικρό παράπονο ακόμη στο κράτος  και ίσως και στους γιατρούς εκεί που νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις που είναι ολοφάνερες έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικοί και να παρέχουν βοήθεια άνευ χρημάτων.
                      Αχτιδένια φιλάκια

12 σχόλια:

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Στην Θεσσαλονίκη εννοείς;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γεωργία(keywoman.blogspot.gr), ναι φίλη μου εννοώ εδώ στη πόλη μου τη Θεσσαλονίκη. Όμως από ότι είδα οι φιλοζωικές έχουν μειωμένη τιμή και καλά κάνουν.Σήμερα έφεραν μπροστά μου 3 γάτες από φιλοζωική για στείρωση και σε μία γάτα για πνευμονολογικό έλεγχο μάλλον και αιματολογικές πιστεύω και ακτινογραφία ζήτησαν 100 ευρώ..

Αμαλία είπε...

Καλή μου Γεωργία,
Χαίρομαι πολύ για την Κλωντούλα μας. Νομίζω ότι όλα θα τεθούν υπό έλεγχο πάλι. Όσο για την δημόσια περίθαλψη ανθρώπων και ζώων, ας μην τα λέμε πάλι, μη χειρότερα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι εάν δεν τα σκάσουμε, πεθαίνουμε είτε εμείς είτε οι αγαπημένοι μας τετράποδοι σύντροφοι. 'Εχουν λάβει χώρα τεράστιες αλητείες στο χώρο της υγείας.
Τέλος πάντων.
Να ξεκουράζεις όσο μπορείς το ποδαράκι σου, να μου φιλήσεις το γλυκό μου φιογκογιόρκι και όποτε σου επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας σου και της διάθεσής σου σε παρακαλώ ενημέρωνέ μας για την εξέλιξή σας.
Να έχετε καλό ξημέρωμα.

syros2js είπε...

Μακάρι να μη χρειαστεί κανείς μας γιατρούς (είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για ζωάκια...)
Οι τιμές κι εδώ είναι αρκετά τσιμπημένες, Αχτιδούλα, αλλά ευτυχώς και οι φιλοζωικές κάνουν ό,τι μπορούν, και εθελοντές πολλούς έχουμε και υπάρχουν και γιατροί (όχι όλοι τους) που είναι πάνω απ'όλα άνθρωποι...
*Προσωπικά, καταλαβαίνω απόλυτα το αν έχεις ένα ζωάκι, ή έχεις ευαισθησία στο θέμα ακόμα κι αν μιλάμε για αδέσποτα, να μην το ξεχωρίζεις από μέλος της οικογένειάς σου! Είμαι μαζί σου!
Ελπίζω για το καλύτερο, κορίτσι μου!
Μια μεγάλη αγκαλιά για εσένα και χαδάκια στο κοριτσάκι μας!
Καλό βραδάκι! ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

ANNA FLO είπε...

Και εγώ θα συμφωνήσω με την Γιάννα πιο πάνω. Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ ούτε άνθρωπος ούτε ζώο γιατρούς. Πάντως αν δεν έχεις χρήματα υγεία δεν βλέπεις. Και ναι πιστεύουν ότι όσοι έχουν ζώα έχουν χρήματα.Διάβασα κάπου ότι αυτοί που έχουν σκύλο θα έπρεπε να φορολογούνται για διαφυγόντα έσοδα. Ξέρετε, έλεγε εκείνος ο ξερόλας, πόσα λεφτά ξοδεύουν τα αφεντικά σκύλων;
Οπότε και οι κτηνίατροι μπορεί να σκέφτονται έτσι.
Εύχομαι να γίνει καλά η Κλώντη και χαλάλι της
Καλό βράδυ

BUTTERFLY είπε...

Απο που να το πισσεις και που να το αφησεις! Αν τα λεφτα των κρατησεων αντι να τα επαιρνε το κρατος τα διαθεταμε σε ιδιωτικη ασφαλιση αλλα και παιδεια και αλλα... θα ειχαμε κι εναν να μας κανει αερα! Οχι αυυο το χαλι!

BUTTERFLY είπε...

Απο που να το πισσεις και που να το αφησεις! Αν τα λεφτα των κρατησεων αντι να τα επαιρνε το κρατος τα διαθεταμε σε ιδιωτικη ασφαλιση αλλα και παιδεια και αλλα... θα ειχαμε κι εναν να μας κανει αερα! Οχι αυυο το χαλι!

Ανώνυμος είπε...

Καλη μου Αχτιδα, πολυ ευγενικη σε βρισκω! Αφου κατασπαταλησαν και κυριολεκτικα αδειασαν τα ασφαλιστικα Ταμεια μας που τα ειχαμε ως εργαζομενοι χρυσοπληρωσει, τωρα σηκωνουν ολοι τους ωμους και λενε με θλιμμενο υφος: τι να κανουμε ετσι ηρθαν τα πραγματα.....και με μεγαλη ευκολια μας πετουν κυριολεκτικα στον Καιάδα. Θυμαμαι εναν παλαιοτερο πρωθυπουργο που ειχε πει οτι τωρα με την επιστημη οι συνταξιουχοι ζουμε πολυ και επιβαρυνουμε το Κρατος.....
Οσο για τις ιδιωτικες ασφαλισεις εχω τη γνωμη οτι μονο σαν επικουρικες πρεπει να λειτουργουν ιδιως για συνταξεις. Βασικα το Κρατος πρεπει να εχει τον πρωτο λογο γιατι οι ιδιωτικες εταιριες , οσες διασφαλισεις κι αν εχουν, μετα απο 40 χρονια που μπορει να εισαι ασφαλισμενος σου βαρανε μια πτωχευση, μια συμπτυξη και αντε μετα να τρεχεις για τις κρατησεις σου, κοινως πιασε τ αυγο και κουρευτο.....Λες και δεν εχουν γινει τετοια στο παρελθον. Εδω πτωχευουν τα κρατη και θα εμπιστευτουμε τις ζωες μας στις.....εταιριες;;;
Ευχομαι να πανε καλα τα πραγματα με σενα και με τη Κλωντη.

Φαιη











Μαρία Έλενα είπε...

Περαστικά σας.
Φιλάκια ...

Mia Petra είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία (όπως και τα πανεπιστήμια άλλωστε), τα χρεοκόπησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις ευλογίες τής μεγαλύτερης μερίδας τού εκλογικού σώματος. Τώρα ναι, δεν είναι δικαιολογία, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει επισήμως (την χρεοκόπησαν) από το 2010. Άλλωστε τα σχέδια τους ήταν ολοφάνερα: ιδιωτική ασφάλιση (και παιδεία). Με οπλαρχηγό τον Άδωνι Γεωργιάδη (ως υπουργό "Υγείας" τρομάρα του!), που με το δίδυμο Σαμαροβενιζέλου, χρεοκόπησαν τον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ για όσους δεν το γνωρίζουν). Υπήρχε περίπτωση, οι κυβερνήσεις που εγκλημάτισαν κατά τών ανθρώπων, να μεριμνούσαν για τα ζώα; Να' μαστε και λογικοί, που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος.. Υ.Γ Περαστικά στο σκυλάκι σας Αχτίδα μου. Τα φιλιά μου :)

Άννα είπε...

Να σου πω και γω την εμπειρια μου απο τη κτηνιατρικη σχολη που πηγαμε το Λουμπα, μολις τον πηραμε, και σημειωνω ημιαιμος απο το δρομο και κουτσος....
Πολυ καλη αντιμετωπιση, πολυ καλη συμπεριφορα,πολυ καλος ο καθηγητης (μας τον ειχαν συστησει κιολας!).... αλλά η ατάκα " δεχομαστε και πιστωτικες καρτες" με τσακισε! Δεν ηξερα αν επρεπε να γελασω ή να κλαψω!Δεχομαι να πληρωσεις τυχον υλικα ή καποια θεραπεια, αλλα οι καθηγητες πληρωνονται για να διδαξουν τα παιδια και οι φοιτητες μαθαινουν, σωστα;;;
Ασε που ο εμβολιασμος και η στειρωση θα επρεπε να ειναι δωρεαν στα πλαισια μιας πολιτικής που θα απετρεπε τα αδεσποτα αλλα και τις τυχον λοιμωξεις, αρρωστιες κτλ κτλ...
Βεβαια ηταν αγγλοι στο ραντεβου, δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθολου, γιναν ολες οι εξετασεις που επρεπε, ενω φιλος μας που ηταν σε δημοσιο νοσοκομειο με ραντεβου για εξεταση με το γονιο του.... εφυγε πολυ πολυ αργοτερα απο μας!Αφου του καναμε πλακα και του λεγαμε "ελα στη κτηνιατρικη!"
Τα συμπερασματα δικα σου...περαστικα!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Εμείς κάναμε ολόκληρο ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη για την συγκεκριμένη κλινική.Σε γενικές γραμμές μείναμε ευχαριστημένοι.Αυτό που με χάλασε είναι πως ενώ πληρώσαμε τις ακτινογραφίες δεν μας τις έδωσαν γιατί λέει τις κρατούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αν θέλαμε "αντίγραφα" θα τα πληρώναμε εξτρά....
Πάντως είχαν αρκετά περιστατικά,φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς τους προτιμάνε.
Την καλύτερη εντύπωση μού την άφησαν βέβαια οι φοιτητές,όλοι γλυκύτατοι!