Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μία φορά και ένα καιρό....


Στο σπίτι της κόρης μου σήμερα από το πρωί, πήρα και το λάπτοπ μου μαζί για τις "κενές" ώρες και σε τι άλλο θα ζητούσα παρέα παρά μόνο στο μπλοκόσπιτο μου ανοίγοντας το καναπέ μου στις φίλες.
Η χθεσινή μας μέρα πήγε καλύτερα από κάθε προσδοκία μας αφού ο καθηγητής που απευθυνθήκαμε μας απέκλεισε κάθε άσχημη εκδοχή και βέβαια την εγχείρηση. Έτσι βγήκαμε χαμογελαστοί από το γιατρό το απογευματάκι ( μας έστησε λιγάκι ο γιατρός!) , το συζητήσαμε και το βραδάκι το γλεντήσαμε με ένα υπέροχο γεύμα που έφτιαξε όπως πάντα   ο Δημήτρης με τα φημισμένα σουτζουκάκια του που έψησε στη πλάκα ( κραιπάλη..δυστυχώς βραδιάτικα), κρασάκι ημίγλυκο που αγαπούμε και σχέδια για το...μέλλον!!!
 Θα μου πείτε τώρα τι μέλλον μας λες κορίτσι μου στα ..63 και τα 69...μα τα σχέδια και τα όνειρα φίλοι μου δεν είναι προνόμιο των νέων μόνο σας διαβεβαιώ. Είναι αναμφισβήτητα απαραίτητα γιατί τα έχουμε ανάγκη όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας γιατί είναι η ..βάση για να στέκεσαι στα δύσκολα, να προχωράς ξεπερνώντας εμπόδια και να ελπίζεις ότι το αύριο θα είναι ακόμη καλύτερο για σένα.
 Έτσι γιορτάσαμε μία ακόμη ευχάριστη στιγμή μας, ένα ακόμη βουναλάκι που βγήκε στο δρόμο μας, θυμηθήκαμε βήμα βήμα από την αρχή τη σχέση που μας ενώνει και προσευχηθήκαμε ακόμη μια φορά να ήμαστε μαζί στα δύσκολα και στα εύκολα, στα άσχημα και στα καλά όπως πάντα.
Σήμερα λοιπόν στο καθήκον της γιαγιάς, τον τάισα τον ατιμούλη, τον άλλαξα , τον νανούρισα με το ίδιο σκοπό που νανούρισα τα κορίτσια μου και τα άλλα τρία αδέλφια του!


Ελπίζω να τα βγάλω πέρα μέχρι το βραδάκι που η κόρη μου θα γυρίσει από τα σεμινάρια της και ο καλός μου από όπου σουλατσάρει στο .."ελευθέρας" που του έδωσα με ..λήξη το βραδάκι που θα έρθει να με παραλάβει!
Σας στέλνω Αχτιδένιο φιλάκι και..επιστρέφω στα καθήκοντα μου γιατί ακούω από τη καλαθούνα ένα παραπονεμένο κλαψούρισμα!
 Άραγε τα μωρά τέτοιας ηλικίας καταλαβαίνουν τα παραμύθια;
'Ελα γλυκέ μου..κάτσε να σε νανουρίσω και να κάνω μια αρχή...ας δοκιμάσω να κάνω ξανά την αλήθεια παραμύθι...
" Μια φορά και ένα καιρό...γλυκούλη μου...ήταν ένας πρίγκηπας κάπου μακριά..σε ένα βασίλειο που το έλεγαν Βέλγιο..και μια μικρή πριγκίπισσα μοναχοπαίδι λατρεμένο ..κάπου σε ένα άλλο γεμάτο θάλασσα...
Η καλή νεράιδα της που την μοίρανε μωρό πήρε τις ευχές της όταν μεγάλωσε και τις έβαλε σε ένα ροζ φάκελλο που  τον ταξίδεψε με τον άνεμο , τα σύννεφα και τις αχτίδες του ήλιου με νεραιδόσκονη στολισμένο και λόγια μαγικά ραντισμένο... Στα δύο μέρη τον έστειλε και τον πηγαινοέφερνε για 2 χρόνια... Ο πρίγκηπας μαγεύτηκε , η πριγκίπισσα τον αγάπησε ,τον έκανε όνειρο της , ο άνεμος , οι αχτίδες και  τα σύννεφα τους ένωσαν κόντρα στους δράκους και τις φοβέρες των βασιλιάδων.. Τα στέμματα θυσιάστηκαν γιατί χάθηκε η λάμψη τους μπροστά στον έρωτα , τα χέρια και οι καρδιές ενώθηκαν...και όλα πήραν το δρόμο τους με ένα όρκο στο Θεό για το..Πάντα και το Έως Εκείνος ορίζει...
Μια φορά και ένα καιρό μωρό μου..μια φορά και ένα καιρό...όταν μεγαλώσεις θα σου πω το τέλος....
Αχτιδένια φιλάκια...




23 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα,
Άλλη μια φορά μπράβο για τα αποτελέσματα του Δημήτρη σου. Αναφαίρετο δικαίωμα στα όνειρα και στα σχέδια έχουμε όλοι μας, τι σημασία έχει η ηλικία; Ούτως ή άλλως εσείς βάζετε κάτω πολλούς, δυστυχώς "ληγμένους" νέους (ληξιαρχικώς). Βούρ λοιπόν!
Αυτή δε η αναφορά στα σουτζουκάκια, τέτοια ώρα που με βρήκε στη δουλειά, τι να σου πω, μού΄ρχεται λιποθυμία......
Ένα φιλί σε παρακαλώ στο μαγουλάκι του πρίγκηπα που κοιμίζεις, και φυσικά στη μυτούλα της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου δεν μπορείς να φανταστείς τι όμορφα και νόστιμα σουτζουκάκια κάνει...μοναδικά!

AgapameAnDolmas είπε...

ολα καλα!!! οταν μεγαλωσω θελω να με πεις κ εμενα το τελος .....
καλα κανατε κ το γιορτασατε κ ας ηταν κ βραδυνη κρεπαλη!! στις χαρές δε μετρανε οι θερμιδες ;) φιλακια στον μικρο πριγκιπα !!!

Maria είπε...

Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές!!!!!!!!!να είσαστε πάντα καλά και πάντα έτσι όμορφα να περνάτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μακάρι όλα τα ζευγάρια να ήταν όπως εσάς,ο ένας για τον άλλον μόνο...........Φιλάκια γλυκιά μου!!!!!!!!!

το στεκι της σοφιας είπε...

αχτιδολα μου γλυκια ολα καλα νεα να περνεται παντα μετο αγορι σου να ειστε παντα παντα μα παντα καλα μεχρι τα βαθεια σας γεραματα!!! σας φιλω και τους δυο!!!!! το μωρακι σας το γλυκουλικο φιλησετο εσυ για μενα γιατι εγω ειμαι αρρωστουλα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas ντολμαδάκι μου μακάρι να ξαναβρεθούμε, ίσως γίνει πάλι κάτι στη Κοζάνη και βρεθούμε.

Ανώνυμος είπε...

@ Μαριάννα Κ. Αχτιδούλα μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση στο μήνυμα μου, δεν πίστευα ότι θα μου απαντήσεις.Να είσαι καλά κι εσύ και η οικογένεια σου.Σ' αγαπώ πολύ και θέλω να συναντηθούμε κάποτε όταν έρθω στην Ελλάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria! μου σ' ευχαριστώ τώρα μόλις γύρισα από το μωρό και είπα να δω τα μηνύματα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, περαστικά γλυκιά μου κι εγώ τώρα γύρισα πτώμα, το μωρό έκλαιγε και μόλις γύρισαν και μπήκε μέσα όλο αυτό το ασκέρι σταμάτησε.ο λόγος λέει ήταν που έκλαιγε εξ'αιτίας της..ησυχία που το είχα.Είναι μαθημένο με θόρυβο και φωνές παιδικές!!!!!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου πόσο μικρούλης ήταν όταν γεννήθηκε και πόσο μεγάλος δείχνει τώρα!!!
Συνέχισε να του λες παραμύθια...
Φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαριάννα Κ, φίλη μου είναι δυνατόν να μη σε απαντήσω έστω και με κινητό το μέιλ μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελένη Φλογερά, πράγματι μεγάλωσε τώρα το πλένω στη...βρύση!!!

oldthings είπε...

Αχτιδούλα ,με πολλά -πολλά παραμύθια θα τον μεγαλώσεις και ούτε που θα καταλάβεις πότε θα γίνει παλικάρι !!

syros2js είπε...

Πολύ χάρηκα με τα αποτελέσματα του αντρούλη σου!!!
Και είμαι απόλυτα σίγουρη πως το μικράκι σας, καταλαβαίνει τα παραμύθια!
;-)
(Με γαληνεύουν οι φωτογραφίες σου με το μωράκι!!!!)
Καλό βραδάκι, Αχτιδούλα μου και χαδάκια στο κοριτσάκι μας!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings , Ολυμπίτσα μου λέω να οργανώσω κανένα ..τέιον(!!!!) για να μαζωχτούμε!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, το είχαμε αγωνία ξέρεις λιγάκι, δεν ήταν τόσο σοβαρό μα τον φόβιζε.Όλα καλά!

nikol είπε...

Ολα τόσο καλά Αχτιδούλα μου να είναι και εσύ να λες και στο μικρούλη αυτό το αληθινό παραμύθι σας !!! Είμαι τυχερή που από το στόμα σας έμαθα κάποια κομμάτια !!
Να είστε καλά φίλοι μου

Φιλία είπε...

Μπράβο... μπράβο... πολύ χάρηκα. Να είναι καλά ο αγαπημένος σου, δίπλα σου πάντα και μαζί να μεγαλώσετε τα πριγκιπόπουλα σας και να τα καμαρώνετε...
Φιλάκια πολλά, Αχτιδούλα

BUTTERFLY είπε...

Αχ Αχτιδουλα μου! Να ειστε καλα να ονειρευεστε!!!

BUTTERFLY είπε...

Αχ Αχτιδουλα μου! Να ειστε καλα να ονειρευεστε!!!

Ariadne είπε...

Μα τι ωραίο παραμύθι μας είπες! Και πολύ χαίρομαι για τον κύριο Δημήτρη!AriadnefromGreece!

AgapameAnDolmas είπε...

αμα δε βρεθουμε κοζανη θα βρεθουμε σιγουρ αθεσσαλονικη!!!! υπαρχει περιπτωση να ανεβω τον αλλο μηνα εννοειτε θα σε ενημερώσω νωρίτερα να βρεθουμε απο κοντα !!! :) θα με αναγωρισεις απ τα ταπερ ;)

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου πολύ χάρηκα με τα καλά αποτελέσματα! Να είστε πάντα και οι δυο σας καλά και να όνειρεύεστε και τα όνειρα να βγαίνουν αληθινά! Να χαιρόσαστε τα εγγονάκια σας και όλη την οικογένεια. Πολλά πολλά φιλιά!