Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μια χειμωνιάτικη μέρα ή μου φαίνεται;



Μια καλημέρα με αγάπη και καλή διάθεση φίλοι μου, κρύα η μέρα ..μα και τι άλλο να περιμένουμε πια..
Κι εγώ η ...γιαγιά πήρα ξανά σήμερα το μπαστουνάκι μου γιατί λέω να ...ξεπορτίσω με τον άνδρα μου σε λίγο για κάποια μικρά ψώνια και η εγχείρηση μου στο ισχίο μου θύμισε πρωί πρωί ότι το χρειάζομαι.
Σπίτι τις τελευταίες μέρες, η διάθεση μου πεσμένη γιατί μάλλον τώρα μου βγαίνει το στρες των τελευταίων γεγονότων. Πάλι το φάρμακο που παίρνω θέλει...ρεγουλάρισμα που λέει γελώντας ο γιατρός μου!
Αν αναρωτιέστε..ακόμα δεν στόλισα παρά μερικά κεριά που τους έχω αδυναμία και έχω μία μικρή συλλογή . 
Κάποτε..όταν ήμουν αρκετά νέα θυμάμαι τη μητέρα μου που γύριζε από τη δουλειά της στο ιατρείο κουρασμένη κι εγώ την ζάλιζα να στολίσουμε το σπίτι. 
-Αχ! κοριτσάκι μου..κάνε ότι θες, είμαι κουρασμένη και δεν έχω κέφια..
-Ααααα!  καλέ μαμά...γιατί δεν σου αρέσει να στολίζεις τέτοιες μέρες..τι θα πει είσαι κουρασμένη και δεν έχεις διάθεση...έλα μαζί να στολίσουμε!
Ήρθε λοιπόν η σειρά μου φίλοι μου, προτιμώ να περνώ τις ώρες μου στο μικρό μου χώρο που έχω για εργαστήρι . Φτιάχνω μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια ,  τα χαρίζω,  τα κάνω δωράκια, η ζωγραφική δεν είναι αυτές οι μέρες στο φόρτε της μέσα μου, μία εικόνα που την έχω παραγγελία κάθεται στο καβαλέτο μου και με κοιτάζει παραπονεμένη..
-Δεν έχω κέφια της λέω..θα σε τελειώσω μία άλλη φορά.
Μου έκαναν παράπονα και τα εγγόνια μου που δεν πάω να τα δω, πρώτος από όλους ο καλός μου Πασχάλης που είναι το πιο τρυφερό αγόρι που έχω δει ποτέ..
-Γιαγιά μου γιατί δεν ήρθες με το παππού; Έχεις κάτι γιαγιά μου; Σ' ευχαριστώ για τα στολίδια που μου έστειλες για το μπαζάρ του σχολείου μου..θα σκίσουμε γιαγιά!!!!
Έτσι σήμερα λέω να βγω από το ...καβούκι μου και να πάω να δω τα εγγόνια μου , να πάρω κάποια μικρά δωράκια γι' αυτά και να δω και το μωράκι μας. 
Έχουμε ένα ΣΚ μπροστά μας και εύχομαι σε όλες σας να είναι θαυμάσιο , γεμάτο αγάπη και χαμόγελα.
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Πράγματι ο χειμώνας μας φορτώθηκε. Οικογένεια, Κλώντη, δουλειά... ισχυρά κίνητρα για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου,είτε με "ρεγουλάρισμα" είτε με λίγο ψυχολογικό σπρώξιμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καταφέρεις.
Να έχεις μια καλή μέρα και φιλί στο χεράκι όταν το δεις και στη μυτούλα της.

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, είσαι τόσο γλυκό και γενναιόδωρο πλάσμα, που η χαρά και η ουσία τον Χριστουγέννων, βγαίνει από μέσα σου! Ακόμα και αν δεν έχεις κέφι να στολίσεις το σπίτι, όπως έκανες άλλες φορές, αυτό δεν αλλάζει κάτι! Κι εγώ πέραν των δικών σας δώρων, δεν έχω στολίσει το σπίτι! Να σκεφτείς το δέντρο και τα στολίδια, τα είχαμε δώσει ήδη από το καλοκαίρι σε ένα ίδρυμα για παιδιά στο νησί...
Να πας να δεις τα εγγονάκια σου και θα το διαπιστώσεις και η ίδια πόσο πιο καλά θα νιώσεις! Με την πρώτη αγκαλιά που θα σου κάνουν!!
(Ωστόσο, μου έφεραν χθες ένα δωράκι και μόλις το είδα σε σκέφτηκα! Χαμογέλασα και λέω αυτό πρέπει να το δει η Αχτιδούλα μου! Θα το φωτογραφίσω και θα στο στείλω στο facebook να το δεις!)
;-)
Σε φιλώ πολύύύύ και σου αφήνω μια πελώρια αγκαλιά και χαδάκια για το Κλωντουλίνι μας!

alekacraftaholic είπε...

Να περάσει όμορφα και ξεκούραστα το σαββατοκύριακό σου.Τα φιλιά μου!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή μας και γενναιόδωρη Αχτίδα, καλά να περάσεις με τα εγγόνια σου και μη νοιάζεσαι για το στολισμό του σπιτιού, εσύ έχεις μια καρδιά σκέτο στολίδι !!!!!!!! Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά !!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου ευχαριστώ, όπως βλέπω δεν πήρες ακόμη το δωράκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, γλυκό κορίτσι πράγματι δεν βλέπω να στολίζω δένδρο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aleka Craftaholic, φίλη μου ευχαριστώ σου εύχομαι καλές γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, με νιώθεις έτσι; περνάω λίγο δύσκολα με τον..εαυτό μου, θέλω να κάνω πολλά μα η ..σαρξ ασθενής.

ANNA FLO είπε...

Άσε λίγο το χρόνο να σε ηρεμήσει Αχτιδούλα μου..Πέρασες τόσο στρες τον τελευταίο καιρό και όχι αστεία πράγματα......Όσο για το στολισμό, κάνε ό,τι θες εξάλλου έχεις τις κόρες σου, θα στολίσουν σίγουρα ε;; Εκεί θα ηρεμείς, μαζί με τα εγγονάκια σου.
Φιλιά πολλά και μια μεγάλη αγκαλιά γιορτινή!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς μαγικά τη κάθε σου μέρα.
Φιλάκια ...

LitsArt είπε...

Καλημέρα!
ξεκουράσου λίγο και άφησε τις αγκαλιές των μικρών θησαυρών σου να σε γεμίζουν ενέργεια!