Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα που θα ήθελα...




Μιχαήλ Αρχάγγελος, ο προστάτης Άγιος της οικογένειας μου από τη μητέρα μου που ήταν και δωρήτρια στην εκκλησία της Μυτιλήνης επί χρόνια. Μέσα στα σχέδια μας είναι ένα εκκλησάκι στο κτήμα στο όνομα Του και να είναι εκεί αν προλάβω οι τελευταίες Αγιογραφίσεις που θα κάνω. Είναι η...μουρμούρα που κάνω στον άνδρα μου να ρίξει τα θεμέλια και η υπόσχεση που του έχω βγάλει να γίνει αυτό την Άνοιξη. 
Εύχομαι λοιπόν στις Αγγελικούλες και στους Μιχάληδες της ζωής σας Χρόνια Πολλά με υγεία πρώτα από όλα και Πίστη φίλοι μου  στην Ανώτερη δύναμη που δίνει ελπίδα και στο αδύνατον.
Η Κλώντη μας είναι καλά κι εμείς δεν παύουμε να πιστεύουμε στο θαύμα που μας την επέστρεψε.
Έχουμε ...σουρτουκέψει τα δυο μας με τον άνδρα μου αφού ήμαστε συνέχεια καλεσμένοι σε ..κόρες κανονικές και...θετές όπως λέω  αφού αυτές είναι κόρες καρδιάς.
Χθες στο σπίτι της καλής μου Ολίνας ( κόρη καρδιάς) και σήμερα στης Ειρήνης μας , είναι οι χαρές που παίρνουν οι γονείς όταν έχουν παιδιά και ιδιαίτερα κορίτσια ( κοριτσομάνα δηλωμένη) !
Τα Χριστουγεννιάτικα μου συνεχίζονται, έγινε ένα παιχνίδι λατρεμένο για μένα και ένα ..χάος στη κυριολεξία στο μικρό δωμάτιο εργαστήρι. Χθες μουρμουρούσα στον άνδρα μου ότι ο χώρος δεν μου φθάνει..κι εκείνος μου είπε γελώντας :
- Αν θέλεις να σου..γκρεμίσω και το διπλανό δωμάτιο μα ..πάλι δεν θα σου φθάνει σε λίγο!



Οι..μπάλες μου CD συνεχίζονται και έχουν γίνει στη κυριολεξία ένα παιχνίδι υλικών για μένα, κάτι σαν τις...πλαστελίνες του εγγονού μου και ..κόντεψα μέχρι και το φαγητό να κάψω χθες!





Και βέβαια ημερολόγια, μικρά μεγάλα με τα αγαπημένα μου ρόδια ...



Και  δεν αφήνω τα γούρια που ακόμη δεν έχω κατασταλάξει σε τι θα κάνω όμως..τα ρόδια μου με ακολουθούν κι εκεί στις πρώτες προσπάθειες..







Θα ήθελα φίλοι μου για σας όλους τα νέα παιδιά που παλεύετε πλέον για το σήμερα να γυρίσω..πίσω..στα παλιά Χριστούγεννα χωρίς ανέργους, κατασχέσεις, κόψιμο μισθών και συντάξεων. 
 Χριστούγεννα με γεμάτα μαγαζιά, με χαμόγελα, με δρόμους πλημμυρισμένους από γονείς και χαρούμενες παιδικές φωνούλες που άφηναν το χέρι των γονιών και κολλούσαν τη μυτούλα τους στις πανέμορφες βιτρίνες. 
Γονείς που έμπαινα μαζί τους στα μαγαζιά και τους αγόραζαν γυάλινες χρωματιστές μπάλες για το δένδρο, τρενάκια για τη βάση του δένδρου στο παχύ χαλί του σπιτιού....
Γονείς που χαμογελούσαν φίλοι μου , που δούλευαν και τα χρήματα τους έφθαναν, το τραπέζι γεμάτο λιχουδιές και ξηρούς καρπούς , καραμέλες και μελομακάρονα.. Αυτά τα Χριστούγεννα θυμάμαι με γλυκύτητα μα ακούω τα μικρά παιδιά να σχεδιάζουν ανάλογα με όσα ακούν στο σπίτι τους μέσα.
Ο μικρός μου εγγονός μου ζήτησε ένα κουμπαρά και τον..μοστράρει σε όποιον βλέπει στο σπίτι..τον ρώτησα τι θα τα κάνει τα λεφτά και πίστευα ότι θα έλεγε να αγοράσει κάποιο παιχνίδι.. 
-Η μαμά μου θα γεννήσει μωράκι γιαγιά..και ακούω ότι χρειάζονται πολλά λεφτά ..θα τα μαζέψω εγώ και θα της τα δώσω..
Δεν ξέρω αν τον αγκάλιασα από υπερηφάνεια ή από ενοχές ότι η δική μου γενιά του Πολυτεχνείου που κάποτε ήμουν περήφανη γι' αυτήν οδήγησαν αυτά τα μικρά παιδιά να έχουν τόσο διαφορετικά θέλω από τα παλιά. 
Γυρνώ τη σελίδα..δεν θέλω να χάσω την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο (λέμε τώρα) και έτσι βυθίζομαι στο μικρό μου εργαστήρι, στα στολίδια που μου δίνουν τη χαρά της προσφοράς, σε σας που μπαίνετε στο μπλοκόσπιτο μου και κρύβετε ίσως τις προσωπικές σας ανησυχίες στη ζεστασιά της φιλίας. 
Να είστε  όλοι Ευλογημένοι και δυνατοί και αισιόδοξοι...γιατί είστε γονείς οι περισσότεροι και έχετε το μέλλον τους στη παλάμη σας.
Αχτιδένια φιλάκια
NASTA επικοινώνησε μαζί μου για το σκυλάκι, δεν βρίσκω ηλεκτρονική διεύθυνση

16 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Ομορφη ανάρτηση, όμορφα στολίδια και μια νότα αισιοδοξίας πάντα που τοσο τη χρειαζόμαστε όσοι σας διαβάζουμε.. Να έχετε μια υπεροχή Κυριακή!

OLINA M είπε...

Το ένα στολίδι ομορφότερο από το άλλο... και από κοντά, ακόμη καλύτερα!
Η μαγιονέζα πήρε βραβείο από το γευσιγνώστη της οικογενείας (ναι, η Μάρθα είναι αυτή!) και ως γνήσια γλυκατζού ζήτησε να προσθέσω μπόλικη κέτσαπ για να γίνεi όπως η sauce που τρώει στα φαστφουντάδικα... Εθισμένο στα συντηρητικά αυτό το παιδί!!!

Ανώνυμος είπε...

εχεις απόλυτο δίκιο αχτίδα μας! η γενια του πολυτεχνείου η χειρότερη πιο επιζήμια γενιά όλων των εποχών!

Artemis είπε...

Τι όμορφα στολίδια και γούρια!Μακάρι να τα έστελνες και κάπου στην Αθήνα, ώστε να τα βρίσκαμε όσες φίλες μένουμε εδώ.Εύχομαι μια όμορφη Κυριακή με όλους τους αγαπημένους σας και την Κλώντη να έχει το γενικό πρόσταγμα!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΝΤΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ.ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ .ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

nikiad.blogspot.gr είπε...

πανέμορφες οι δημιουργίες σου !!!!!! Χαίρομαι πολύ που η Κλώντη μας είναι όλο και καλυτερα !!!!! Να είσαι καλά και να δημιουργείς με αγάπη και αισιοδοξία !!!!!!

Δημιουργία είπε...

Να πω οτι δεν συμφωνώ μαζί σου Γεωργία μου θα ήταν ψέματα. Εύχομαι όμως και ελπίζω να έρθουν σε αυτά τα παιδιά τα καλύτερο γιατί το αξίζουν και γιατί έχουν όνειρα και θέληση για δουλειά. Τα χριστουγεννιάτικα σου όμορφα και με την δική σου σφραγίδα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τα ρόδια σου είναι μοναδικά Αχτίδα !!! Ότι πιο όμορφο γούρι για Χριστούγεννα !!!
Μακάρι το Πνεύμα των Χριστουγέννων να φωτίσει όλο τον κόσμο !!!
σε φιλώ !!!

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, δεν χορταίνω τις δημιουργίες σου! Η μια πιο όμορφη από την άλλη!!! Χαίρομαι που είσαι σε τόσο δημιουργική φάση (και ας μη χωράνε πλέον στο δωμάτιο τα έργα σου!) και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που είναι καλά η Κλωντούλα μας!!!
Μακάρι να ξαναέρθουν οι όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές που έχεις στη μνήμη σου! Μακάρι!
*Πολύ γλυκό πλάσμα ο εγγονός σου! Με συγκίνησε!
Σε φιλώ πολύύύύύύ και σου στέλνω τις πιο γλυκές ευχές μου για ένα όμορφο βραδάκι!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

Unknown είπε...

Γεωργία σου έστειλα mail.....

Ποδηλάτισσα είπε...

Περιττό βέβαια να πω πως γράφω αυτό το σχόλιο συγκινημένη από τα λόγια του μικρού Δημητράκη!!!! και αναρωτιέμαι τι φταίνε αυτά τα παιδάκια να έχουν από μικρά τέτοιες έγνοιες... θα μου πεις υπάρχουν άλλα παιδάκια με πολύ χειρότερα προβλήματα, και με ταράζει η σκέψη πως μικρά παιδιά βιώνουν πόνο και θλίψη, έχουν άγχος και αγωνία για το αύριο!!! Τα στολίδια σου υπέροχα, γεμάτα χρώμα έρχονται να σκορπίσουν την χαρά!!!! Να είσαι πάντα καλά αγαπημένη μου να δημιουργείς και να προσφέρεις, και του χρόνου εύχομαι να είμαστε καλά να κάνουμε Θυρανοίξια στο εκκλησάκι σας στο κτήμα!!!! Σας αγαπώ και σας στέλνω τα φιλιά μου μαζί με ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

Αμαλία είπε...

Αχτιδούλα, καλησπέρα,
Ένα Σαββατοκύριακο έφυγα για τα πάτρια εδάφη με το έτερον ήμισυ, χωρίς laptop και έχασα όπως βλέπω αρκετά.
Η Κλώντη μας σταθερά και δυνατά εμπρός, εσύ παρομοίως μέσα σε όλα, αναγνωρίζω την Αχτίδα που διαβάζω πολύ καιρό τώρα, με την καλή σου οικογένεια (τι παιδί αυτός ο Δημητράκης) και το ενδιαφέρον σου για όλα τα ζωάκια του κόσμου.
Μα πιο πολύ απ΄όλα χάρηκα από καρδιάς την "ξήγα" σου και συγχώρησέ μου την αργκό έκφραση, προς κάθε λογής κακοπροαίρετους αγνώστους-ανωνύμους και ότι άλλο.
Να είμαστε όλοι καλά να υποδεχθούμε τις γιορτές και εσύ να τις διακοσμείς και να τις στολίζεις με την τέχνη σου.
Να έχετε καλό ξημέρωμα και να της δώσεις φιλί στη μυτούλα της.

nikol είπε...

Να ήξερες πόσοι από εμάς παίρνουμε δύναμη από εσένα που είσαι έτσι δυνατή και αισιόδοξη !!!Μετά από τόσο καιρό πια ο καθένας ξέρει σε ποιον γράφει , όχι για να του πει πόσο όμορφα πράγματα κάνει , αυτό το ξέρεις ..
Ετσι για να πάρω λίγη μαγεία από την ανάρρωση της Κλώντη και από το κόκκινο χρώμα των ροδιών σου !!! Φιλάκια πολλά και στους δυο σας!!!

Mary είπε...

Πανέμορφες όλες οι δημιουργίες σου!!!!
Χαίρομαι πολύ για την Κλώντη κι ελπίζω να τους διαψεύσει όλους!
Τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ γλυκιά μου κι οι γιορτινές μέρες με μελαγχολούν...
Ο μικρούλης σας με συγκίνησε, να του δώσεις πολλά φιλάκια αγάπης!

Καλή κι ευλογημένη εβδομάδα Αχτιδούλα!

Σοφία είπε...

Καλή αρχή Αχτίδα !!!
Και καλή συνέχεια στα
υπέροχα στολίδια σου !

Φιλία είπε...

Τι ψυχούλα είσαι, μωρέ Αχτιδένια μου!!! Μέσα στον "χαλασμό" η έγνοια σου είναι το εκκλησάκι!
Να είσαι καλά, γλυκιά μου, να χαίρεσαι τις κόρες σου - καρδιάς και αίματος - και να προσφέρεις αγάπη όπως εσύ ξέρεις...
Καλή εβδομάδα και φιλάκια πολλά