Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τα πρώτα μου στολίδια.



Γεμάτες οι ημέρες μου με ότι με κάνει να νοιώθω χαρούμενη και ικανοποιημένη..δημιουργία φίλοι μου η καλύτερη φυσιοθεραπεία ψυχής και σώματος.. 
Τελείωσα και παρέδωσα σήμερα τον Άγιο Σπυρίδωνα που μου παράγγειλε παλιά μου πελάτισσα  έβαλα σε σειρά την επόμενη που θέλει. Είναι περίεργο μα και συγκινητικό για μένα που παλιές μου πελάτισσες από το μαγαζί εργαστήρι που είχα επί 35 χρόνια το "ΑΧΤΙΔΑ" ακόμη μου ζητούν και επιμένουν να τους κάνω διάφορα έργα. Τους εξηγώ ότι δεν θα είναι όπως παλιά μα..κάνουν πως δεν ακούνε και χαίρομαι όπως σήμερα που τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα.



Μετά..έκανα το εργαστήρι μου πάλι ένα...χαμό καθώς το Πνεύμα των Χριστουγέννων μου έχει χτυπήσει δυνατά τη πόρτα και τρέχω να προλάβω όπως μπορώ..όσο χρόνο ελεύθερο μου μένει.
Έχω  αγχωθεί και νοιώθω τύψεις που ο χρόνος που διαθέτω δεν είναι αρκετός να βοηθήσω τα μπαζάρ που συμμετείχα  τόσα χρόνια, λυπάμαι γι' αυτό..στεναχωριέμαι..όμως ..δεν γίνεται διαφορετικά.



Τα πρώτα μου στολίδια για το δένδρο..για τη FRONT βέβαια , τα παλιά CD πάντα γίνονται όμορφα στολίδια. Ένα συνδυασμός πηλού, χόρτου, ζωγραφική , κολάζ χαρτόνι, κορδέλες και χαντρούλα!


Συγχρόνως φτιάχνω και άλλα με τα ρόδια που έπλασα με πηλό  ..βρίσκονται ..καθ΄οδόν στη δημιουργία τους και έχουν γεμίσει το δωμάτιο χρώματα, υλικά και χόρτα!!!! 
Ήρθε και η μαθήτρια μου, τελείωσε σήμερα τη δική της εικόνα και μετά βάλθηκε κι εκείνη να φτιάχνει με πηλό στολιδάκια. Το αγαπώ αυτό το παιδί, του έχω αδυναμία, το ξέρει και το ξέρω.. Είναι θέμα χημείας φίλοι μου να ταιριάζεις με κάποιον τόσο πολύ που να σε αγκαλιάζει φεύγοντας , να σε φιλά και να σου λέει: 
-Ας είσαστε γιαγιά μου κυρία Γεωργία...
-Μα είμαι γλυκιά μου..τι σημασία έχει ο δεσμός αίματος όταν αγαπάς κάποιον !Κοίτα μονάχα μη δω κάποια μέρα τη δική σου γιαγιά με..καραμπίνα στη πόρτα μου!
Όταν έφυγε ένα τηλεφώνημα μου χάλασε τη γεύση της χαράς μέσα μου. Τη Μαρία Π. την γνώρισα στη κλινική που είχα τη Κλώντη. Είχε ένα Γιορκσάιρ σαν τη δικιά μου μικρό μόλις 4 ετών και πανέμορφο. Με κλάματα μου είπε ότι το κουκλάκι της πέθανε τη Τετάρτη και με πήρε στο τηλέφωνο γιατί..: -Μόνον εσείς θα με καταλάβετε μου είπε..Την κατάλαβα, έκλαψα μαζί της , το έχω περάσει 2 φορές και γι' αυτό δεν θα άντεχα ακόμη μια φορά..Της υποσχέθηκα να προσπαθήσω να βρω κάποιο μικρό σκυλάκι μέσω του FB και πράγματι θα προσπαθήσω..
Βλέπω τη Κλώντη μου και χαίρομαι που είναι ζωντανή, τρέμω μόλις την βλέπω να κάνει κάτι διαφορετικό και η διστακτική ακόμη χαρά του γιατρού της με πληγώνει. Μα λέω με αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά..ότι ήταν μία δοκιμασία για όλους μας..
Φίλοι μου γι' αυτό σας λέω ότι η ζωγραφική, τα όσα φτιάχνω είναι ένα μεγάλο παράθυρο φωτός μέσα μου και με βοηθάει πάντα.
Λοιπόν περιμένετε τη συνέχεια με τα Χριστουγεννιάτικα..θα σας..ζαλίσω δεν μου γλυτώνετε!
Τώρα επιτρέψτε με να εκμεταλευτώ το μπλοκόσπιτο μου για να απαντήσω στη φίλη άγνωστη που μου έγραψε χθες στα σχόλια ότι να πάψω να"απειλώ" ότι θα κλείσω το μπλοκ μου, ότι το κάνω για να ακούω μετά στα σχόλια τα παρακάλια να μείνω. Φίλη μου, είμαι και πάντα έτσι ήμουν ένας τρομερά ενθουσιώδης και εκδηλωτικός τύπος.Λέω πάντα και γράφω ότι σκέπτομαι, ότι νοιώθω, ότι με πονάει και ότι με κάνει ευτυχισμένη. Σε διαβεβαιώ, αν μου επιτρέπεται η έκφραση..σου ορκίζομαι..ότι το τελευταίο καιρό άπειρες φορές μόνη μου θέλησα να το κάνω.Δύο φορές μάλιστα έβαλα το δάκτυλο μου στο Del στις ρυθμίσεις..και ναι..παραδέχομαι ότι με σταμάτησε η δική μου αδυναμία να σας αποχωριστώ. Βλέπεις φίλη μου πολλές από αυτό το χώρο είναι πλέον φίλες καρδιακές, μιλώ μαζί τους στο τηλέφωνο, επισκέπτομαι το σπίτι  και το τραπέζι τους. Κάποια από αυτές τη θεωρώ πλέον σαν κόρη μου και την οικογένεια της δική μου. Όμως θα σου πω ακόμη μια φορά ότι είμαι απρόβλεπτη και έρμαιο των συναισθημάτων μου και..θυελλώδης στις αντιδράσεις μου όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο λόγω του ήρεμου χαρακτήρα μου. Όταν λοιπόν σας λέω ότι σκέπτομαι πολλές φορές να φύγω..λέω την αλήθεια..το σκέφτηκα όπως είπα πολλές  φορές .Δεν χρειάζομαι φίλη μου κολακίες και παρακάλια..ΕΔΩ είναι το σπίτι μου και σε διαβεβαιώ ότι λαμβάνω κάθε μέρα περισσότερα προσωπικά μέιλ από αυτούς που με διαβάζουν από όσους κάνουν σχόλια οπότε δεν χρειάζομαι χαδέματα στο μάγουλο.Όχι δεν είμαι θυμωμένη γλυκιά μου απλά θιγμένη γιατί σου έδωσα αυτή την εντύπωση που είναι λανθασμένη.
Πάντως ξέρεις ότι έχω και απέραντο χιούμορ και σου λέω...όχι καλέ..δεν φεύγω...θα σας δίνω κάθε μέρα σχεδόν το..μουρουνόλαδο με το κουταλάκι ( πλιάχ!!!Μουρουνόλαδο =Αχτίδα)
Αχτιδένια φιλάκια ,σε όλους σας..έναν έναν!


24 σχόλια:

Artemis είπε...

Αγαπητη αχτιδα,νωριτερα που διαβασα τα σχολια του/της ανωνυμου/ης θυμωσα με το αγενες υφος και την ανευ λογου κροτικη και χαιρομαι πολυ που εδωσες την απαντηαη που του/της πρεπει.Σε καμια περιπτωση δεν οφειλεις να απολογεισαι για τον τροπο που νοιωθεις ή τη διαθεση σου,οταν μαλιστα αυτο γινεται μεσα απο το δικο σου μπλογκ-ο-σπιτο,στο οποιο και μας φιλοξενεις..Αλλαζοντας θεμα,τα σι-ντι σπιτακια υπεροχα και περιμενουμε να δουμε τα νεα στολιδια.Καταλαβαινω πως νοιωθει η φιλη που εχασε το σκυλακι της,αλλα η απωλεια αυτη ισως ειναι ευκαιρια να σωθει ενα αδεσποτακι,αν αυτη αποφασισει να το υιοθετησει.

Ανώνυμος είπε...

Κα Γεωργία,
στενοχωρήθηκα με αυτά που διάβασα, αλλά η απάντησή σας πολύ σωστή.
Δεν μπορώ να γράψω πολλά δυστυχώς τώρα.
Θέλω μόνο να ξέρετε ότι σας αγαπώ πάρα πολύ, σας διαβάζω, σας έχω πρότυπο.
Με βοηθατε παρα παρα πολυ να ξερετε.
Να σας έχει ο Θεός καλά με την οικογένειά σας και όλο τον κόσμο.
Εύχομαι η Κλώντη σας να πηγαίνει κάθε μέρα και καλύτερα.
Μην αφήσετε να σας πτοεί τίποτα, αντιμετώπιζετε το πρόβλημά σας με τόση αξιοπρέπεια
Θερμούς χαιρετισμούς από τα Χανιά της Κρήτης.
Ν.

ruth_less είπε...

Αχ βρε Αχτίδα μου, τόσο ευαίσθητο πλάσμα που είσαι, λυπάμαι γιατί βρίσκονται άτομα κακεντρεχή να σε βάζουν σε θέση να εισηγείσαι. Σε κανένα απολύτως δεν το οφείλεις αυτό. Όσο για το μπλοκ, όλοι όσοι έχουμε μπλοκς κάναμε παρόμοιες σκέψεις. Όμως τόσων χρόνων γραφόμενα είναι κομμάτια της ψυχής μας και δεν διαγράφονται. Νοιωσαμε, κλαψαμε, γελάσαμε, νευριασαμε, χαρήκαμε και άλλα τόσα συναισθήματα που μοιραστήκαμε με γνωστούς και αγνώστους. Η ζωή μας η ιδια.
Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Εμείς αυτή την Αχτίδα γνωρίσαμε και αυτή αγαπούμε.
Να ζεις την κάθε στιγμή της ζωής με όσους αγαπάς.
Φιλιά πολλά.

ruth_less είπε...

Να εξηγεισαι εννοούσα.
Ο ορθογράφος ξανακτυπά!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Εμένα μου αρέσει το μουρουνόλαδο.
Το πίνω ευχαρίστως και είμαι σίγουρη όλοι οι fans σου.
Τέλεια τα χιονισμένα χωριά, θα περάσω να τα δω από κοντά.
Πολλά φιλιά.
..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Artemis φίλη μου καλημέρα ,θα προσπεράσω τα άσχημα και θα πω απλά ότι είμαι αυτή που είμαι , αν δεν με δέχεστε λοιπόν έτσι μπορείτε απλά να πάτε σε άλλο μπλοκόσπιτο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ν. Ανώνυμος , φίλη μου σ' ευχαριστώ, είσαι από αυτές που μου κάνετε παρέα σιωπηλά, που μου στέλνετε προσωπικά μέιλ, που με ξαφνιάζετε με την αγάπη σας.Είπα ..δεν θύμωσα απλά θίχτηκα γιατί περιέγραψε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι.Μου κάνετε παρέα κάθε πρωί με το καφεδάκι μου..όπως αυτή τη στιγμή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less, φίλη μου καλημέρα ,αυτή η "γωνιά" είναι δική μας , είναι ο τόπος που αδειάζουμε τη ψυχή μας στις ανώνυμες αρχικά φίλες που με το καιρό γίνονται φίλες καρδιάς.Είμαι σίγουρη ότι ξέρουμε η μία για την άλλη συνήθειες που δεν τις ξέρει ούτε συγγενής! Σας αγαπώ όλες, είστε φίλες μου, παρεούλα μου καθημερινή και σας ευχαριστώ γι' αυτό κάθε μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα Χριστοδούλου φίλη μου να είσαι σίγουρη ότι ένα τέτοιο χωριό σίγουρα θα...έρθει σε σένα, έχει το..όνομα σου!

...irida... είπε...

ΘΕΛΩ ΜΟΥΡΟΥΝΟΛΑΔΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
σαγαπαμε καλε Κυρια....
και μας αρεσει η παρεα σου....

οποιος δεν θελει μπορει να μην σε διαβασει....δικαιωμα του....μην σε ...ψαχνει.....

ΕΜΑς....Δεν μασ αναγκαζει κανεις να βρισκομαστε εδω......
Ε!!ε!Ε! ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙς ΤΟ ΒΛΟΓΚ.....ΕΧΕΙς ΚΑΙ ΜΑΙΙΛ.....ΧΙΧΙΧΙ!
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗ.....ΑΠΟ ΜΑς ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙς......ΧΙΧΙ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙς ΥΠΕΡΟΧΕς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕς ΣΟΥ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida...! χα! έτσι σας θέλω πουλάκια μου...με χιούμορ και ετοιμοπόλεμες!

Memaria είπε...

Ω ναι, να μας δίνεις μουρουνόλαδο, γιατί δεν μπορούμε χωρίς αχτίδα!!
Εντύπωση μου έκανε το σχόλιο της άγνωστης, αλλά ο καθένας κρίνει σύμφωνα με το τι θα έκανε (κάνει) αυτός, οπότε δεν το λαμβάνω καν υπόψιν!
Καλή συνέχεια σε όσα υπέροχα ετοιμάζεις!
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

syros2js είπε...

Ax, πολύ λυπήθηκα για το σκυλάκι... Μακάρι να βρει κάποιο άλλο... Όχι για να αντικαταστήσει το δικό της, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ αυτό... Απλά, το δικό της δεν μπορεί να το φέρει πίσω και όλη αυτή η αγάπη που νιώθει, μπορεί να πάει σε μια νέα ψυχούλα και δεν υπάρχει λόγος για καθυστερήσεις στην αγάπη...
Καλέ, Αχτιδούλα!!! Μακάρι όλες οι... "ζαλάδες" της ζωής μας να ήταν σαν αυτές που μας σερβίρεις εδώ!!! Τόση τέχνη, τόση δημιουργία, τόση ομορφιά! Σε θαυμάζω πολύ, οπότε ΑΠΑΙΤΩ να μας ζαλίζεις καθημερινά!!!!
Όσο για τα... άλλα, τί να γράψω? Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν χαρακτήρες που συνηθίζουν να σκορπάνε μαυρίλα στις ζωές των άλλων. Αλλά ξέρεις κάτι? Δεν μου βγαίνει ούτε να θυμώσω, ούτε τίποτα. Μόνο λύπηση και οίκτο νιώθω γι' αυτούς -και πίστεψέ με! χειρότερο αίσθημα από αυτό ΔΕΝ υπάρχει! Άλλωστε πίσω από την ανωνυμία του/της, σίγουρα βρίσκεται κάποιος που στερείται αγάπης... Εσύ να έχεις στο μυαλό σου πως για κάθε έναν που σου αφήνει τέτοιου είδους σχόλια, θα υπάρχουμε άλλοι 20 από πίσω (και λίγα γράφω!) για να σου απλώνουμε την αγκαλιά μας και να χώνεσαι μέσα!
Αν έχεις γνωρίσει την αγάπη, δεν την αφήνεις έτσι απλά να σου φύγει! Γι' αυτό σου λέω: Ζάλισέ μας ελεύθερα! Το απαιτούμε!!!
Σε φιλώ πολύύύύύύ και εσύ τώρα ξέρεις: Δώσε άπειρα χαδάκια στο Κλωντουλίνι μας!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα!
Υπογράφω ως "syros2Js" αλλά μόνο ανώνυμη δεν είμαι εδώ μέσα!!!
;-)
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Ανώνυμος είπε...

Μουρουνολαδο μας!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria)βλέπω ότι το μουρουνόλαδο σας άρεσε...μαζόχες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, φίλη μου δεν θύμωσα, τη γνώμη της είπε η κοπέλα απλά ήθελα να πω και τη δική μου αλήθεια.Ούτε κακίες είπε..απλά με βρίσκει ίσως παραπονιάρα. Αν περνούσε τς φάσεις που περνάω πολλές φορές με το πρόβλημα μου που είναι μια μέρα και μια νύχτα ίσως είχε διαφορετική γνώμη.Όχι δεν της κρατάω κακία , ούτε της θύμωσα, συζήτηση κάνουμε και ξέρω να σέβομαι τη γνώμη τους απλά να βλέπουν και τη δική μου άποψη.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα συνέχισε, γιατί ....... έτσι μας αρέσεις !!!!!!!!
Σε φιλώ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανεμορφα τα χριστουγεννιατικα στολιδια Γεωργια οσο για τον παρορμιτικο σου χαρακτηρα διδυμακια δεν εισαι ?Φιλια σε σενα και στην Κλωντη !!!!! Στελα .

κυκλάμινο είπε...

Αχτίδα μου δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για κάτι που γράφει κάποιος που δεν έχει καν το θάρρος να βάλει το όνομα του. Μπορεί να το θεωρεί χιούμορ η εξυπνάδα η ακόμα να έχει κάτι άλλο στην ψυχή του. Κανείς δεν τον παρακάλεσε να περνάει από το σπιτάκι σου αν αυτό δεν τον ευχαριστεί.
Μπράβο στη μικρή σου μαθήτρια!!! Λυπάμαι για το σκυλάκι μακάρι να βρεθεί ένα άλλο να γεμίσει λίγο το κενό. Πανέμορφα τα στολίδια σου!!! Φιλιά σε σένα και ένα χάδι στην Κλώντη

Unknown είπε...

Αχτιδα μου ..μη στενοχωριεσαι ...εχεις ολόκληρο φαν κλαμπ
που σ' αγαπάει !!!!! ...υπέροχα τα στολίδια σου ...
τα φιλιά μου ....

ANNA FLO είπε...

Τι πανέμορφα όλα!!! Χαίρομαι που όλα είναι τελικά περαστικά. Σιγά σιγά μας βάζεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων και λατρεύω τα Χριστούγεννα.
Αλλά όσο και αν σ'αγαπώ δεν θέλω μουρουνόλαδο!!!!!!!!!!Άντε για σένα μια παραχώρηση θα κάνω αλλά μην το παρακάνουμε ε; Έχω κακές αναμνήσεις μουρουνόλαδου από τα μικράτα μου!!
Να σαι καλά!!Καλή Κυριακή να περάσεις

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αρχισες κι όλας τα υπεροχα Χριστουγενιατικα στολιδια σου Αχτιδα μου...αντε να μπαίνουμε και εμεις σιγα σιγα στο πνευμα...καλα κανει και μας ξεσηκώνεις με τα δικα σου.. φιλεναδα και που είσαι; να κανεις παντα οτι αγαπας...και σου αρεσει... και εμεις εδώ θα ερχομαστε ..να τα λεμε να σε διαβαζουμε να περναμε ομορφα... αυτο ειναι η γειτονια μας...να νοιαζομαστε ο ενας για τον αλλον εστω και απο μακρυα...να περνας ομορφα και να προσεχεις...φιλακια στην κλώντη... αααα και σε σενα!!!!!!

Unknown είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα.... Καλή Κυριακή!!! Κρύβεις πολύ δύναμη μέσα σου...μην παρετηθεις ποτέ και μην χάσεις ποτέ Την πίστη σου !!!!η Κλωντη όπως διαβάζω είναι καλητερα,και σίγουρα με τη φροντίδα και την αγάπη που της δίνεις θα γίνει τελείως καλά .Ποιο πάνω διάβασα ότι ή κύρια Μαρία έχασε την παρέα της τη συντροφιά της,και Θα ψαξετε και εσείς να τη βοηθεσετε.Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα με τη jolie μου στον κτηνίατρο ο οποίος είναι και φιλος να πάρουμε το χαπάκι για τα εσωπαρασιτα. Τότε μου έδειξε ένα γιορκι κλεισμένο στο κλουβακι του.Το είχε βρει το προηγούμενο βράδυ χτυπημένο στην άκρη του δρόμου ενώ πήγαινε σπίτι του.Είναι νεαρό σε ηλικία 1-1 1/2 χρόνων και μόλις 2 1/2 κιλά.Μου είπε ότι το πόδι του είναι σπασμένο στραπατσαρισμενο στην κυριολεξία και ότι στη καλύτερη περίπτωση(βέβαια θα γίνει καλά) θα κουτσαίνει και στη χειρότερη αν πάθει μόλυνση θα του το κόψει.Όμως δεν θα έχει το ζώακι κανένα πεοβλημα από κει και μετά. Αν ή κύρια το θέλει και ενδιαφέρεται να μάθω αν είναι ακόμη διαθέσιμο. Εννοείται όπως μου είπε ότι θα το γιατρέψει τελείως να γίνει καλά και μετά θα το δώσει .Συγνώμη για την πολυλογια μου και αν σε κουρασα και σε ζαλισα!!!!!!
Να εχεις μια όμορφη και χαρούμενη Κυριακή!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Chaido Nasta φίλη μου δεν βρίσκω ηλεκτρονική διεύθυνση για να επικοινωνήσω γράψε μου aktida7@gmail.com