Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μία νέα μέρα ..



Καλημέρα, καλημέρα όλη μέρα φίλοι μου! Λίγο πριν το ΣΚ και σκέπτομαι ότι η ζωή σε μία συνταξιούχο της ενεργής ζωής μάλλον είναι κάτι από το ..συνηθισμένο,ίσως βαρετό. 
Η κόρη μου είναι καλύτερα αφού την στρώσαμε στο κρεββάτι μα ξέρω ότι δεν μας "ακούει" και πάλι κάνει ένα σωρό δουλειές.όμως πως μπορεί άλλωστε μία μάνα 3 παιδιών να μείνει στο κρεβάτι; 
Κάποτε η μητέρα μου σαν γιατρός θυμάμαι ότι μου έλεγε ότι στις άσχημες γέννες τα κορίτσια πάντα υπερτερούν  γατί αντέχουν περισσότερο σε δυσκολίες, η καρδιά τους είναι πιο δυνατή και χτυπάει περισσότερο από ένα αγόρι..Να λοιπόν..εμείς οι γυναίκες από τη μήτρα ακόμη έχουμε τη σφραγίδα της επιβίωσης στα δύσκολα, τη πάλη στο αίμα μας ,την εντολή να βγαίνουμε στην επιφάνεια γιατί έχουμε να κάνουμε πολλά..μα τόσα πολλά!
 Έτσι κι εκείνη χθες σιδέρωνε όπως μου είπε τα ..προικιά του μικρού που περιμένει κι εγώ σαν χαζογιαγιά έτρεχα να αγοράσω ότι της έλειπε, το αστείο ήταν ότι ψάχνοντας γαλάζια το μάτι και η καρδιά μου πετούσαν στα ροζ φιογκάκια και τα φρου φρου!
Έτοιμα λοιπόν τα περισσότερα, ο παππούς αγόρασε το κρεβατάκι, εγώ σαν ..σώφρων γιαγιά το σλίπι μπανκ για να μη κρυώνει και μόνο τα βράδια πριν κοιμηθώ διαβάζω μία ευχή, φιλώ το μικρό εικόνισμα της Παναγιάς που μου είχε στείλει όταν ήμουν στη κλινική στην εγχείρηση μου η Σμαραγδένια και την έχω πάντα δίπλα μου, και εύχομαι , παρακαλώ όλα να πάνε καλά και να μη ζήσουμε ότι περάσαμε κάποτε με τον Δημητράκη.
Καλημέρα λοιπόν σε όλους, εγώ ετοίμασα πακέτα για άλλα δύο μπαζάρ και τώρα φίλοι μου..ελεύθερη έχω να ασχοληθώ με τα δωράκια που θα στείλω ( όσα μπορώ) και βέβαια μικρά γούρια για το μαγαζί της κόρης μου  ( που δεν λέει να το παρατήσει) για τους πελάτες της.
Εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ και ..το Σάββατο όποια θα πάει στη Χειροτέχνικα θα με συναντήσει βέβαια πρωί πρωί γιατί ..τρώγομαι να πάω από πέρσι!!!!
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Γεωργία,
Όντως εμείς οι γυναίκες στις προδιαγραφές μας έχουμε τον χαρακτηρισμό heavy duty, που λεν και στο χωριό μου. Με δυό λόγια, "δεν σπάει, δεν χαλάει" :)))))))))))
Πολύ ωραία διαδικασία η προετοιμασία της προίκας του μωρού. Να την απολαύσετε στο έπακρο. Καλό κουράγιο στις υπόλοιπες δουλειές σου και φιλί στη μυτούλα της.

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

καλημερα ομορφια μου !!!! ολα θα ερθουν καλα συν Θεω σας φιλω

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, όλα καλά θα πάνε !!!!
Καλή δύναμη και πολλά φιλιά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ααα μπραβο μπραβο! κι εμενα μου αρεσουν τοσο περισσοτερο τα ροζ. αλλα τι να κανουμε! καλα μετα από 3 παιδια τρεχετε ακομα για προικες μωρουδιακες? τιποτα δεν ειχατε κρατησει? αλλα θα μου πεις δεν προσχεδιάζονται αυτά παντα, τυχαινουν συχνα. ετσι θα τρεχω κι εγω μου φαινεται αν τυχει γιατι δεν εχω κρατησει σχεδόν τιποτα!

LitsArt είπε...

καλημέρα!
αντε με το καλό να έρθει ο μπεμπούλης!(σήμερα ανέβασα μια αγοριστικη κορνίζα και σε σκεφτόμουν!!!χιχιχ!)

syros2js είπε...

E, όπως και να το κάνεις, τα ροζ είναι πιο τσαχπίνικα, έχεις περισσότερες επιλογές, είναι πιο γούτσου-γούτσου, βρε παιδί μου! Αλλά και χωρίς τα γαλάζια, τί θα γινόμαστε?!
;-)
Υπομονή, λίγο έμεινε ακόμα!!! Με το καλό να έρθει το μικράκι σας!!!
Αχ, έχετε και τη Χειροτέχνικα!!! Πόσο ζηλεύω!!! Ήθελα να ανέβω στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα, αλλά έπεσαν κάτι μαζεμένες εκδηλώσεις εδώ και δεν είναι για να αφήσουμε δουλειές να φεύγουν αυτές τις μέρες...
Να περάσεις όμορφα, Αχτιδούλα μου!!! Φιλάκια πολλά για εσένα και χαδάκια στο κοριτσάκι μας!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

nikol είπε...

Ολα θα πάνε καλά Αχτιδούλα μου ,είχε δίκιο η μαμά σου εμείς οι γυναίκες αντέχουμε !!
Αχ και εμένα σαν κοριτσομάνα όλο τα ροζουλί μου αρέσουν !!!
Καλό Π/Σ/Κ με πολλά φιλιά

ANNA FLO είπε...

Οι γυναίκες είμαστε ανθεκτικές όντως!!Όλα καλά θα πάνε θα δεις. Και τέρμα τα ροζ, όσο και αν μ'αρέσουν και μένα πιο πολύ, το θαλασσί έχει σειρά!! Με το καλό!!!!!
Καλά να περνάς πάντα

Φιλία είπε...

Όλα θα πάνε καλά, με τη βοήθεια του Θεού, Αχτιδένια μου.
Με το καλό να έρθει και ο καινούριος εγγονός και μ' έναν πόνο!!!
Φιλάκια

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Η Παναγία μαζί τους, Γεωργία μου.
Ας κάνει λίγο υπομονή ακόμη, πες της, θα σιδερωσει μετά.
Να είσαι καλά και μάλλον θα βρεθούμε στη Χειροτεκνικα.
Φιλάκια πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Να κυλούν ήρεμα, γλυκά, δημιουργικά οι ώρες και οι μέρες, να έρθει με το καλό γερό και δυνατό το μωράκι, και οι φετεινές αγωνίες να γίνουν γρήγορα παρελθόν. Πολλά φιλιά στην Κλώντη. Λευκή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλες σας καλό ΣΚ.

Μαρία Έλενα είπε...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με την κόρη σου.
Φιλάκια ...

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου Γεωργία,
Το Claudie's fun club περιμένει ανάρτηση (και φωτό). Μπήκαμε στην καινούργια εβδομάδα και αδρανείς!!!!
Δόση μουρουνόλαδου το γρηγορότερο δυνατόν παρακαλώ.
Να είστε όλοι καλά και φιλί στη μυτούλα της.