Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μόνη στο σπίτι....



Αυτό θα πει..ασφάλεια, ανεμελιά, γαλήνη, ευτυχία ίσως μέσα της..η Κλώντη μου σε στιγμές ξεκούρασης!! Βλέπετε κουράστηκε το..παιδί, σκούπισε, έσκαψε, αγωνιούσε για το αύριο, τους λογαριασμούς και το μέλλον. Την φωτογράφισα, την χάιδεψα στο κεφάλι και όταν μου άνοιξε τα μάτια να με κοιτάξει είδα μέσα τους το μεγαλύτερο αγαθό..την πλήρη αίσθηση της ασφάλειας δίπλα μας.
Δεν θα σας πω ψέμματα ότι δεν βλέπω και παρακολουθώ ειδήσεις...βέβαια όχι μανιωδώς μα..τις βλέπω και έχω υποστεί όλες τις..αλλοιώσεις που μου κάνουν στη διάθεση μου.
Όμως ..όμως.. Αχ! αυτό το " όμως"  που σας λέω συχνά..είναι θαρρείς μέρος της ψυχής μου, κομμάτι του εαυτού μου που με "σηκώνει" πάντα σε κάθε άσχημη φάση της ζωής μου. 
Όμως λοιπόν έδωσα μια σκουντιά στον εαυτό μου και του είπα: "σύνελθε" , μη σε πτοούν πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις αλλά να γυρνάς σελίδα και να ονειρεύεσαι όσα ίσως..ίσως η ζωή σαν απρόβλεπτη που είναι σου φέρει!
Σπίτι μόνη αυτές τις μέρες, η κατάσταση μου δεν με αφήνει να πάω με αυτή τη ζέστη στο κτήμα και άλλωστε περιμένω και επισκέψεις για σήμερα ή ίσως αύριο.
Γυρίζω μέσα στο σπίτι παρέα με τη Κλώντη μου που της στέρησα όμως τη βόλτα που ονειρευόταν στο κτήμα. Ζωγράφισα, κέντησα, έπαιξα παιχνίδια στον υπολογιστή..αδύνατον να διαβάσω..το μυαλό μου πετάει έξω από τις γραμμές των σελίδων. Βλέπω ταινίες ατελείωτες, μιλάω στο τηλέφωνο με πρώτο από όλους τον Δημήτρη που θέλει συνεχώς να μαθαίνει αν έχω κάτι..αν στεναχωριέμαι..αν του λείπω..
-Όχι καλέ..τι μου λείπεις..κάνε τις δουλειές σου..βλέπω ταινίες με τον κούκλο ...Τζέησον Στέηθαν που ζηλεύεις , όλες του τις σειρές!!!
Μέσα μου θέλω να του πω:
-Μου λείπεις..κάθε μέρα..κάθε στιγμή μα..θέλω να είσαι πάντα ελεύθερος να ασχολείσαι με ότι σε ευχαριστεί,  ίσως στο μέλλον βαρεθείς να με ..φροντίζεις...


Είπαμε..δεν μου ξεφεύγει κολοκύθα για κολοκύθα, και οι δύο θα πάνε σε δύο φίλες από εσάς που τους τις..χρωστάω και ίσως νομίζουν ότι το..ξέχασα. Δεν ξεχνάω ποτέ τα όσα υπόσχομαι απλά..η ουρά στο ταχυδρομείο με ..σκοτώνει και κάθε μέρα βρίσκω και μία δικαιολογία στη συνείδηση μου που με "χτυπάει" αμείλικτα!
Συγχρόνως ζωγραφίζω και ότι..πετάει μπροστά μου..ότι βρω βρε παιδιά εκείνη την ώρα της..κρίσης!
Παλιά σανιδάκια θαλασσοφαγωμένα..


Άλλα που είναι απομεινάρια από τις κατασκευές του άνδρα μου. Όλα θα πάνε στο ίδρυμα της Βέροιας για τα παιδάκια .


Πέτρες ένα σωρό..αμέτρητες φατσούλες...


Θα μου πείτε γιατί δεν κάνεις κανένα πίνακα..σου λείπουν τα τελάρα και ο μουσαμάς;..Έχω αμέτρητους τελαρωμένους μουσαμάδες, ο καλός μου Δημήτρης φροντίζει γι' αυτό..μα μου λείπει η..φλόγα φίλοι μου..και η σιγουριά ότι θα κάνω αυτό που θέλω να κάνω, αυτό που κάθε φορά έχω στο μυαλό μου, δεν έχω εμπιστοσύνη αυτό το καιρό σε μένα και στα χέρια μου. 
Μη νομίζετε ότι μελαγχολώ..όχι..δεν κάνω τέτοια εγώ..απλά ..προσπερνώ και προχωράω!
Σήμερα , πριν λίγο δηλαδή είδα μία υπέροχη ταινία κατά τύχη στο OTE TV "Love actually" ή στα ελληνικά "Αυτή η αγάπη..". Ελαφρύ κομεντί κοινωνική όμως με..ρεζουμέ όπως έλεγε η Γαλλίδα δασκάλα μου ότι η ζωή χωρίς αγάπη είναι ένα μηδενικό..ένα κενό..κάθε είδους αγάπη φίλοι μου..
Να την δείτε, είναι φανταστική, τουλάχιστον για μένα!
Βρε τι κάνει η..ανάρτηση, μόλις έκαψα το..ριζότο μου! Δεν πειράζει..θα φτιάξω κάτι άλλο, χθες έκανα κοτόπουλο με αρακά και ήταν υπέροχο, δικαιούμαι και  ένα καμένο! ( όχι τον γνωστό.. Καμένο..το φαγητό εννοώ!).
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου, κάντε βουτιές και για μένα..

13 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχ βρε Αχτίδα, χαλάλι το καμμένο ριζότο μπροστά σε αυτά που μας δείχνεις !!!!
Τι κολοκύθες, τι πέτρες, τί ξύλα είναι αυτά καλή μου ???? Εσύ δίνεις τέτοια ζωή σε όλα που δεν έπτρεπε δευτερόλεπτο να στεναχωριέσαι γιά τίποτα !!!! Καλά κάνεις και ξεκουράζεσαι κι όλας και ευχαριστιέσαι και ταινίες !!! Σου στέλνω μία αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Αχτιδούλα μου τα έργα σου είναι υπέροχα!
Και η Κλωντη επίσης!

Εισαι ενα χαμογελο να ξερεις!
Σε αγαπω πολυ!
Φιλακια πολλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, πάει το ριζότο..παρελθόν!!!Έκανα μια στραπατσάδα μούρλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ. Κική μου το..έχω..είμαι αγαπησιάρα!

Μακριδου Δασποινα είπε...

Κυρια αχτιδα μου καλησπέρα ποτε θα βαλετε τη συνέχεια του Τολμώ ειμαι φανατικη αναγνωστρια σας και στο μπλοκ και στη ιστορια που την περιμένω με αγωνια καθε φορά . Καλο βραδυ και συγγνωμη αν σας ζάλισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Despoina M φιλη μου..συγνώμη..πράγματι δεν την έβαλα γιατί σκέπτομαι ότι δεν λείπει σε κανένα..αυριο θα το φροντίσω,τεμπελιαζω να μεταφερω τα γραπτα στον υπολογιστη..

nikol είπε...

Αχτιδούλα μου η ζωή προχωράει και πάνω από το χυμένο γάλα δεν κλαίμε ποτέ ...Αντε τώρα έμαθα ότι αυξάνονται και τα εγγόνια!!!
Ο πίνακας της μητέρας με μάγεψε!!! Φιλάκια πολλά σε σένα και στον κύριο στο κτήμα!!!χαχα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αν δεν είχαμαι και αυτήν την αισιοδοξία μεσα μας Αχτιδουλα μου θα είμασταν χαμενοι αυτή ειναι που μας κανει να ελπιζυμε και να προχωραμε... και εσύ αυτο κανεις καλύτερα απο όλους..παραδειγμα προς μίμηση εισαι φιλεναδα... το καλό ειναι που έχεις να κανεις πραγματα οπως τις κολοκυθες σου και τα παλια σου ξυλα... και έχεις την ζωγραφικη σου.. να ξεπερνας... τα ζόρικα... και πολύ καλα κανεις μαζί σου ..εννοειτε..ε;...χαιρετα μου τον Δημητρη σου... ακι την επόμενη φοαρ ελπίζω να τον γνωρίσουμε και εκεινον.. θα σου ευχώμουν να περνας καλά ακομα και στα δύσκολα .. αλλα ήδη το κανεις και μπράβο σου ... φιλακιααααααα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΟ ΣΚ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ...ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ANNA FLO είπε...

Σε απόλαυσα!!!!! Με έκανες και χαμογέλασα..........ειδικά με το καμένο όχι τον γνωστό χαχαχα
Ωραιες οι κολοκύθες σου πανέμορφα τα ξύλινα και η πέτρα........τι να πω νομίζω ότι για τη δουλειά σου επαναλαμβάνομαι συνεχώς
Να είσαι καλά και η μοναξιά καμιά φορά καλό κάνει.
Καλά να περνάς

Unknown είπε...

Καλημέρα, είσαι υπέροχη κι ας μην σε γνωρίζω.Πόσο θα ήθελα κι εγώ να μπορώ να ζωγραφίζω!!! Ισως στο μέλλον....Πάντως αυτή την εποχή πλέκω κουβερτούλα αγκαλιά για την πρώτη μου εγγονούλα που περιμένουμε σε 10-15 ημέρες και είμαι ευχαριστημένη γιατί γίνεται ωραία και κάθε σειρούλα της είναι πλεγμένη με τις ειδήσεις για τις συνόδους κορυφής, και εχθές με τις πυρκαγιές, όλο δυσάρεστα γεγονότα τον τελευταίο καιρό.
Αλλά κι εγώ όπως κι εσύ είμαι αισιόδοξη!!!Στην ζωή υπάρχουν πάντα πολύ χειρότερα.
Εγώ χρειάζομαι υγεία (όσο γίνεται γιατί μεγαλώνουμε) και αγάπη, αγάπη , αγάπη!!
Μοσχομυρίζει το ωραίο μου καρβελάκι που εδώ και μήνες φτιάχνω μόνη μου με 3 αλεύρια και φοβάμαι μήπως το κάψω (μήπως είναι μεταδοτικό).

Ο λόγος πάντως που ξεκίνησα να σχολιάσω, είναι να σου πώ ΜΠΡΑΒΟ για τις υπέροχες ζωγραφικές σου, πίνακες , ξύλα, βότσαλα ή ό,τι άλλο. Εύγε εν κατακλείδι και να'σαι καλά και να μας γράφεις. Σε συνήθισα...Καλό Σ+Κ

nikolitsa είπε...

Αχτιδένια μου δεν πειράζει που έκαψες το ρυζότο. Της ηλικίας είναι. Εγώ μιά φορά έκαψα το κοτόπουλο 3 φορές. Στο τέλος έκανα ομελέτα.Αλλωστε νομίζω ότι αξίζουμε ένα ρυζότο, γιατί μας αρέσει να σε διαβάζουμε.Οι κολοκύθες σου υπέροχες!
Καλό σαββατοκύριακο.

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου όλα τα έργα σας είναι υπέροχα όπως πάντα και θα προσφέρουν χαρά. Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!