Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εμείς οι γυναίκες....



Από τα..νεύρα μου παιδιά το έχω ρίξει στις...κολοκύθες! 
Σήμερα η μία κόρη μου με πήρε όπως πάντα να ρωτήσει τι κάνουμε και ως σύνηθες αυτών των ημερών να κάνουμε και τη σχετική συζήτηση.. Μου είπε λοιπόν κάτι που με βάραινε σαν μητέρα της εποχής αυτής δυστυχώς.
- Εσείς μαμά ζήσατε στη καλύτερη εποχή την ηλικία της ανάπτυξης και της δημιουργίας σας. Χαρήκατε τα νιάτα σας, τη κοινή ζωή σας, τα παιδιά σας εμάς , τα όνειρα σας..για μας πια όλα τελείωσαν . Δεν θα υπάρχει σύνταξη, οι σπουδές μας χαμένες, τα όσα χρόνια δουλέψαμε χαμένα, το δικό μας μέλλον πια είναι ο αγώνας για τα..παιδιά των εγγονιών σου!!!!
Δεν είχα απάντηση γιατί απλά έλεγε την αλήθεια...Αρκέστηκα μόνο να της πω ότι κι εμείς θα..πληρώσουμε. 
Για τα χαμένα χρόνια που πληρώναμε 850 ευρώ για να έχουμε σωστή σύνταξη, για τα γεράματα ηρεμίας που ονειρευόμασταν , μα κυρίως για το βαρύ φορτίο που θα κουβαλούμε και ίσως πάρουμε μαζί μας : Την έννοια μας για σας!
Μετά μπήκα στο εργαστήρι μου και άρχισα να ζωγραφίζω ότι έβρισκα μπροστά μου..απλά γιατί είναι το μόνο που με κάνει να μπορώ ακόμα να βάζω τα χρώματα που θέλω στη ζωή μου!
Όμως ..όμως παιδί μου εγώ δεν κατεβάζω το κεφάλι, δεν παύω να κάνω όνειρα, εγώ πάντα θα δέχομαι το σήμερα σαν ένα..πρώτο βήμα για το..αύριο. 
Εγώ δεν βλέπω το μαύρο..του "πετώ" πινελιές για να το σπάσω, εγώ δεν κοιτώ τα σύννεφα...ελπίζω στον άνεμο που κάποια στιγμή θα τα διώξει. 
Εγώ έχω εσάς σαν σκοπό ζωής και μπορώ να συρθώ μέχρι τη κορυφή με τα γόνατα για να σας ανοίξω δρόμο . 
Εγώ δεν χάνω ποτέ το κουράγιο και την ελπίδα μου γιατί ..κρατώ πάντα μέσα μου το Θεό και την Ελπίδα , το κουτί της Πανδόρας το άνοιξαν άλλοι γλυκιά μου μα εγώ κράτησα το κυριότερο μέσα μου.
Όρθιοι φίλες μου, εμείς οι γυναίκες κρατούσαμε επάλξεις σε όλες τις γενιές , σε όλα τα χτυπήματα , όρθιες λοιπόν και περήφανες . 
Αχτιδένια φιλάκια!

16 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πολύ σωστά Αχτίδα μου, ορθιες και περήφανες πια...Αρκετά.
Πόσο σκέφτομαι τα παιδιά μας δεν λέγεται.........
Παρεπιπτόντως οι κολοκύθες σου υπέροχες!!
Καλό απόγευμα και πάντα έτσι αισιόδοξη

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ σωστές οι σκέψεις σου Αχτίδα
Καλό μήνα με αισιοδοξία.
Φιλάκια ...

BUTTERFLY είπε...

Ορθιες και περηφανες! Ολα τα ειπες!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όλοι τις ίδιες σκέψεις κάνουμε Αχτίδα και πάντα καταλήγουμε σ αυτό βέβαια: Όρθιες και περήφανες !!!!! Ευτυχώς που έχεις τις κολοκύθες και ξεσπάς .... κι εγώ κάπως έτσι ξεχνιέμαι . Τα φιλιά μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου εδώ και καιρό δεν μπορώ να αφήσω σχόλιο με αυτές τις εικόνες που βγάζει ελπίζω τώρα να μπορέσω,τι να πούμε κατά τα άλλα, εγώ προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο!
Φιλιά Μαρίνα

Unknown είπε...

@αχτιδα,ορθιες κ περήφανες μανούλα μου!!!κουραγιο

Rena Christodoulou είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αχτίδα μου.
Ελπίζουμε για τα παιδάκια μας.
Σε φιλώ!

Rena Christodoulou είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αχτίδα μου.
Ελπίζουμε για τα παιδάκια μας.
Σε φιλώ!

Gina-Teta είπε...

Πολύ σωστά Αχτίδα, ορθιες και περήφανες!!!!!Έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!Καλό μήνα με αισιοδοξία. Φιλάκια ...

Ariadne είπε...

Έτσι κι εγώ ψάχνω πάντα το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα!Πολλά φιλιά!AriadnefromGreece!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μου λείψατε.
Αν θέλεις , διάβασε αυτό
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2015/07/blog-post.html
πολύ όμορφα όλα

Unknown είπε...



thank you

سعودي اوتو


LitsArt είπε...

Καλό μήνα!υπέροχες!

Sophie Snow είπε...

Καλό μήνα! Αχτίδα μου χαίρομαι πολύ για μία αναφορά σου. Ας κρατήσουμε την ελπίδα και την πιστή μας στον Θεό. Η ανθρωπότητα έχει περάσει και ξεπεράσει πολύ δυσκολότερα πράγματα με την βοήθεια και την χάρη Του. Ας μην απελπιζόμαστε λοιπόν, γιατί και οι δοκιμασίες είναι προς όφελος μας. Υγεία πάνω απ’ όλα, ας μην το ξεχνάμε αυτό γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ακόμα και με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Sophie Snow είπε...

Οι κολοκύθες είναι πανέμορφες :)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εεεεε και τι έγινε που ήρθαν τα δυσκολα αχτιδα μου; η πρωτη φορα ειναι;... θα τα καταφέρουμε .. ειμαστε δυνατή ράτσα εεμεις οι Ελληνες.. ας σκεφτουμε τα παιδια μας και ας πράξουμε αναλογα.. και εννοειτε φιλεναδα ψηλα το κεφαλι και θα τα ξεπεράσουμε τα δύσκολα... μονο να μην φοβόμαστε .. ο φόβος ειναι ο χειρότερος σύμβουλος..και να μην αφήσουμε ..τον διχασμό να μπει αναμεσα μας..αν εχουμε ενότητα σαν Ελληνες θα τα καταφερουμε... φιλη μου ας ευχυθουμε το καλύτερο για την ταλέπωρη πατριδα μας... να περνας παντα καλα στο κτήμα τι καλύτερο απο την ησυχια του πνευματος και της ψυχής.. ε; φιλακιααααα!!