Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μια ..ιστορία θα σας πω......




Σήμερα θα σας διηγηθώ μία ιστορία, κάτι που συνέβη πριν αρκετά χρόνια και που συμπτωματικά ήρθε χθες στην επιφάνεια των αναμνήσεων μου με τη τυχαία συνάντηση μου με μία φίλη που είχα καιρό να δω..
Πολλές οι συμπτώσεις που με οδήγησαν να σας πω αυτή την ιστορία, χθες ακόμη έλεγα σε μία άλλη φίλη από εδώ ότι ποτέ δεν λέω ψέματα.  Ομολογώ  κάποια σπάνια κατά..συνθήκην μικροψεύδη στη δουλειά μου επάνω όταν είχα να κάνω με πελάτισσες δύσκολες που διάλεγαν ώρες ένα πίνακα ανάμεσα σε άλλους και με δυσκόλευαν..
Η Ντίνα λοιπόν ήταν μία πελάτισσα μου χρόνια στη χονδρική, κρατούσε  μαγαζί με πολλή επιτυχία , νεαρή αρκετά τότε που εγώ ήμουν σχεδόν 35-36 αυτή ήταν μόλις 23 ετών.Υπερβολικά όμορφη και παντρεμένη με έναν εξίσου όμορφο και καλό άνδρα. Με το Δημήτρη είχαμε πάντα καλές σχέσεις με τους πελάτες μας, υπερβολικά καλές θα έλεγα γιατί είχα το...κουσούρι να τους διαλέγω. Πάντα ήθελα να έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που συνεργαζόμουν και έτσι από τη πρώτη στιγμή τους έδινα εμπόρευμα ή τους απέρριπτα με..υψηλές τιμές .
Έτσι γνώρισα τη..Ντίνα και τον..Γιάννη ( τα ονόματα τυχαία), εκείνη ένας ζωηρός , δυναμικός χαρακτήρας, πανέμορφη όπως είπα κι εκείνος ένα νέος ψηλός, όμορφος, πράος και καλόβολος . Δουλεύαμε μαζί σχεδόν 10  χρόνια ,τέλεια συνεργασία . Πολλές φορές ερχόντουσαν σπίτι μας  στα καλέσματα των πελατών μας κι εμείς πηγαίναμε στο δικό τους σπίτι . Είχαν 2 παιδάκια ένα κορίτσι και ένα αγοράκι που έζησα τη γέννηση του. Πολλές φορές πηγαίναμε στο εξοχικό τους με τα δικά μας κοριτσάκια και οι άνδρες μας έκαναν ψαροντούφεκο που ήταν το τότε..χόμπι του άνδρα μου.
Κάποια μέρα λοιπόν μου τηλεφώνησε η Ντίνα και μου ζήτησε να συναντηθούμε προσωπικά, μόνες μας, ήταν ανήσυχη, σχεδόν κλαμένη όπως κατάλαβα και έτσι φρόντισα να ..διώξω το Δημήτρη από το σπίτι και να τη καλέσω εκεί. Ποτέ δεν μου αρέσουν σοβαρές συζητήσεις σε καφέ και ταβερνάκια, προτιμώ το οικείο περιβάλλον όπου "ελέγχω" τις καταστάσεις.
Δεν θέλω να σας κουράσω, η Ντίνα ήρθε , ήταν χάλια , έπεσε στην αγκαλιά μου και μου είπε:
-Αχτίδα μου είσαι ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύομαι και θέλω να ζητήσω συμβουλή ανοίγοντας τη καρδιά μου. Δεν έχω που να πω αυτό που με απασχολεί, με πνίγει..θέλω να μου πεις τι να κάνω..
Εκείνο που είμαι "καλή " φίλοι μου είναι να.."ακούω", γιατί έτσι πρέπει, να ακούει κανείς προσεκτικά και να μη προτρέχει στα συναισθήματα του σε όσα ακούσει.
Ήταν η..μοιραία  στιγμή όπως λένε, η λάθος απόφαση της σε μία στιγμή της ζωής της αυτό που έκανε. Την άκουγα και δεν το πίστευα μα ..την άκουγα προσπαθώντας να καταλάβω και να μη κρίνω. Γνώρισε κάποιον ..κάποια στιγμή..κάποια λάθος στιγμή..κάποιο λάθος άτομο και απάτησε τον άνδρα της ανοίγοντας έτσι..λάθος πόρτα σε λάθος καταστάσεις...σε λάθος χρόνο της ζωής της. Το αγοράκι της 11 και το κοριτσάκι της 15. Κατέληξε σε αυτή τη φράση:
-Μετάνιωσα , χωρίσαμε όμως με βαραίνει, άλλαξε η συμπεριφορά μου στις σχέσεις μου με το Γιάννη..Θέλω να του πω την αλήθεια να το βγάλω από επάνω μου, να ελαφρύνω. Πρέπει να του το πω , με αγαπάει, θα το προσπεράσει.ήρθα να μου πεις τι να κάνω . Ήταν λάθος μου, τελείωσε εδώ μα δεν μπορώ να μη το πω.
Είπαμε πολλά, τη..μάλωσα όπως έπρεπε μα μετά της έδωσα τη συμβουλή μου..να ξεχάσει την αλήθεια, να θάψει το μυστικό μέσα της να το πει στον άνεμο και να το πάρει εκείνος μακριά.
-Οι άνδρες γλυκιά μου συγχωρούν ίσως ..εξωτερικά μα ποτέ  μέσα τους όπως θα έκανες κι εσύ ίσως, όπως θα έκανα κι εγώ. Θάψε το μέσα σου και γίνε πάλι και ίσως με περισσότερο πάθος η Ντίνα που πρωτογνώρισε. Μη χαλάς την οικογένεια σου, μη βάζεις ανάμεσα σας χαντάκια απροσπέραστα.
Έφυγε από το σπίτι μου ξελαφρωμένη μα όπως έμαθα δεν την ..έπεισα.
Το βραδάκι, τις ώρες που πάντα συζητούσαμε με το Δημήτρη και λύναμε τα προβλήματα της ημέρας μας του διηγήθηκα τη συζήτηση, ποτέ δεν έκρυψα κάτι από τον άνδρα μου, ήταν και θα είναι πάντα κομμάτι του εαυτού μου.
-Έκανες καλά μου είπε, θα σε ..συγχωρούσα..( να το έχω στα..υπόψιν)  αλλά δεν θα το ξεχνούσα ποτέ μέσα μου ( και αυτό να το έχω..υπόψιν) κάθε φορά που θα σε αγκάλιαζα!
Η Ντίνα όμως τελικά το είπε στο Γιάννη και  έγινε όπως είπα..τη συγχώρεσε μα..δεν ξέχασε. Έγινε κάποιος άλλος, διαφορετικός, ξένος δίπλα της. Αυτός που ήταν πάντα ήρεμος έγινε εριστικός και βίαιος όπως μου εξομολογήθηκε η Ντίνα.
Έστειλα το Δημήτρη να τον συναντήσει, να κάνει μα προσπάθεια να τους ενώσουμε, όταν γύρισε μου είπε απλά:
-Είναι τελειωμένη κατάσταση  , απλά εμείς θα ήμαστε δίπλα τους αν θελήσουν να μας δώσουν θέση.
 Τα παιδιά έζησαν την άσχημη ατμόσφαιρα στο..πετσί τους και το ζευγάρι σε 6 μήνες χώρισε. Το μαγαζί της άρχισε να πηγαίνει άσχημα γιατί μετέφερε το ψυχικό της κόσμο σ' αυτό. Έγινε αγνώριστη, πάντα όμορφη μα ..διαφορετική και είχε τώρα να αντιμετωπίσει την αντίδραση των παιδιών της.
 Έζησα τη κατάθλιψη που έπεσε στα επόμενα 2 χρόνια, το τρομερό ξέσπασμα της κόρης της που στα 18 μπλέχτηκε με τα ναρκωτικά, τη παχυσαρκία του αγοριού της, την απέραντη μοναξιά της. Η συνεργασία μας δεν πήγαινε καλά, έκλεισε το μαγαζί της και οι σχέσεις μας έγινε απλά τηλεφωνήματα εκ μέρους μου να δω πως είναι και αν μπορώ να βοηθήσω.
Είχα να τη δω χρόνια, την συνάντησα χθες στο νευρολόγο που πήγα για τη κρίση μου στη  Πάρκινσον .Αγκαλιαστήκαμε, δεν με ..γνώρισε όπως έγινα ..δεν την γνώρισα όπως έγινε. Ντράπηκα να η ρωτήσω, δεν τόλμησα ούτε για τα παιδιά να πω... Φεύγοντας όμως εκείνη πρώτη έπεσε πάλι στην αγκαλιά μου και μου ψιθύρισε απλά..
-Είχες δίκιο τότε, η αλήθεια μερικές φορές είναι πικρή και..δύσκολη. Αν σε είχα ακούσει ..ίσως δε θα ήμουν τίμια όμως..θα ήμουν ευτυχισμένη με μία οικογένεια δίπλα μου.Χάρηκα που σε είδα..μου θύμησες όμως τις λάθος αποφάσεις της ζωής μου!
Την είδα να απομακρύνεται, και ένοιωθα πικρό το στόμα μου από τη λύπη. Μέσα η καλή αγαπημένη γιατρός μου όταν την ρώτησα για εκείνη μου είπε ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Τελικά όλοι θέλουμε, σεβόμαστε και ζητάμε την αλήθεια μα όταν την ακούμε ..μας είναι πικρή και δύσπεπτη. Όπως βλέπετε δεν έδωσα δίκιο σε κανένα, ήμαστε έρμαια των αποφάσεων μας  και γι' αυτό όταν τις παίρνουμε οφείλουμε να σκεπτόμαστε και να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά.
Σας ζάλισα σίγουρα..όμως απλά ήθελα να σας πω αυτό που από χθες βαραίνει τη ψυχή μου και θέλω να θυμάμαι τη..Ντίνα και το..Γιάννη όπως τους γνώρισα..ένα πανέμορφο ζευγάρι βγαλμένο λες από εξώφυλλο περιοδικού.
Αχτιδένια φιλάκια...

31 σχόλια:

syros2js είπε...

Είναι από τις περιπτώσεις, που δεν έχω άποψη, δεν έχω γνώμη...
Δεν μπορώ να φανταστώ καν πώς θα αντιδρούσα εγώ αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο ή αν συνέβαινε σε ένα δικό μου πρόσωπο...
Τη συγχώρεση ναι, μπορούμε να τη δώσουμε (άλλες φορές πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα, αλλά με τη μνήμη, δεν μπορούμε να τα βάλουμε...)
Εύχομαι τουλάχιστον, η "Ντίνα" να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα σε ότι αφορά την σκλήρυνση...
Φιλί γλυκό, Αχτιδούλα!!
(Δεν μας κουράζεις ποτέ! Είσαι απόλαυση και όταν γράφεις και όταν δημιουργείς!)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλό ξημέρωμα!

ANNA FLO είπε...

Πιστεύω ότι είχες δίκιο.......Τελικά την αλήθεια δεν μπορούμε πάρα πολλές φορές να τη διαχειριστούμε. Έκανες αυτό που έπρεπε. Κρίμα όμως......κρίμα γιατί ίσως η στενοχώρια να της έφερε μια τόσο δύσκολη ασθένεια. Ας είναι καλά.........ας τα πάει καλύτερα. Νομίζω ότι ξέρει τι τυχερή που ήταν να σε έχει πλαί της.
Αυτό που είπε όμως ότι της θυμίζεις τα λάθη της, δεν το καταλαβαίνω. Δηλ η ζωή της δεν της τα θυμίζει; Είναι σαν να σου είπε ότι γι αυτό απομακρύνθηκε από σένα ενώ μια φίλη τέτοια πάντα θέλουμε πλάι μας, σωστά;
Να σαι καλά Αχτίδα μου

Ανώνυμος είπε...

Παντα θα μας βαραινουν οι αποφασεις που πηραμε η θα παρουμε λαθος η σωστες στη ζωη μας!!!!Φιλια Στελα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Η αλήθεια πολλές φορές πονάει Αχτίδα και η κοπέλα βίωσε αυτόν τον πόνο λέγοντάς την. Ένα κατά συνθήκην ψεύδος ίσως να ήταν η καλύτερη για όλους λύση. Να όμως που δεν το προτίμησε και πόνεσαν όλοι στην οικογένεια. Πράγμα το οπίο θα μπορούσε να το αποφύγει. Καλά την είχες συμβουλέψει, αλλά είμαστε και άξιοι της τύχης μας μερικές φορές !!! Ελπίζω να τους πάνε καλά στη συνέχεια του καθ ενός προσωπικά οι ζωές και να ξεχαστούν τα άσχημα ! Καλό ξημέρωμα, τα φιλιά μου !!!!

το στεκι της σοφιας είπε...

καλημερα αχτιδα μου!!! ετσι ειναι η αληθεια καποιες φορες δεν αντεχεται!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, καλημέρα γλυκιά μου.Είναι πράγματα που ο άνθρωπος με τη κτητικότητα του δε προσπερνάει.Η "τιμή" είναι ειδικά για τη φυλή μας στους άνδρες κυρίως κάτι απροσπέραστο, σπάνια υπάρχουν εξαιρέσεις γιατί υπάρχει η..μνήμη..που δεν προσπερνάει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, δεν μου φαίνεται παράξενο ότι της θύμισα όσα την πληγώνουν ίσως καθημερινά. κρίμα όμως, ήταν ένα θαυμάσιο ζευγάρι με πολλές προοπτικές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου αυτό είναι αλήθεια, η ζωή μας όλη είναι μία αλληλουχία αποφάσεων.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, καλημέρα φίλη μου, αν κατάλαβες δεν μετάνιωσα για ότι την συμβούλεψα.Ακόμα και τώρα που μεγάλωσα και βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά πίστεψε με το ίδιο θα της έλεγα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, φίλη μου σε περιμένω για καφεδάκι!

kassiani88 είπε...

Καλημέρα σας!
Διάβασα το blog σας τυχαία και μου άρεσε πολύ! Φαίνεστε πολύ χαρούμενος και θετικός άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μας! Σκληρή η ιστορία που μας διηγήθηκες αλλά με μεγάλες αλήθειες! Πόσο εύκολο είναι για κάποιον και δη το αρσενικό, να αποδεχτεί τις δικές του ευθύνες σε μια σχέση και να προχωρήσει σε συγχώρεση και βελτίωση? Συμμερίζομαι την άποψή σου για σιωπή και την ρίξη της ταφόπλακας σε ένα λάθος επιπόλαιο καθώς οι άντρες ποτέ δεν ξεχνούν και ως εκ φύσεως εγωιστικά πλάσματα, δεν συγχωρούν αλλά εκδικούνται! Με την αγάπη μου για ένα όμορφο σαββατοκύριακο και τις ευχές μου για καλύτερο αύριο για την θαρραλέα και ειλικρινή Ντίνα! Τέρη, Πάτρα

Eleana-My Home My Memories είπε...

Και εγώ υποστηρίζω πως στα ζευγάρια πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια αλλά πολλές φορές έχω αναρωτηθεί (συνήθως όταν συμβαίνει κάτι άσκημο σε γνωστούς) τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση, θα την άντεχα άραγε αυτή την αλήθεια; Γιατί για εκείνον ξέρω καλά τι θα έκανε..
Πόσο πόνο.. Πόση δυστυχία έφερε αυτή η αλήθεια, δε θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ!
Καλό Σαββατοκύριακο με σκέψεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kassiani88, φίλη μου ευχαριστώ.Από αισιοδοξία δόξα το Θεό την έχω στη...φύτρα μου άλλωστε αλίμονο αν δεν την είχαμε, η ζωή θα μας γονάτιζε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τέρη, Πάτρα, φίλη μου δεν μπορώ να κρίνω το ..Γιάννη, είναι σκληρό να σε πληγώνουν .Ίσως εμείς οι γυναίκες να βλέπουμε κάπως ..ελαστικά κάποια πράγματα .Θα παρέβλεπα ίσως μία τυχαία καθαρά ενστικτώδη ερωτική πράξη εκ μέρους του συντρόφου μου όμως ποτέ ένα δεσμό έστω και αν είναι σύντομος.Δεν θα επέστρεφα ποτέ δίπλα του, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι βασική για μένα.Αν θες τη πραγματική κριτική μου γνώμη..έφταιξε η Ντίνα και της το είπα τότε, απλά προσπάθησα να..μπαλώσω το ..ύφασμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eleana-My Home My Memories, όπως είπα και στο επάνω σχόλιο εγώ θα είχα άλλη στάση γιατί για μένα η αλλαγή συντρόφου, η ερωτική συνεύρεση δένεται απόλυτα με τα συναισθήματα και τη ψυχική κατάσταση.όταν η γυναίκα απατάει τον άνδρα της σημαίνει ότι έχει τελειώσει μαζί του, δεν υπάρχει πια ψυχική επιστροφή.Θα σου φανώ παλιοκαιρίσια αν σου πω ότι ο άνδρας σκέπτεται με άλλο..κεφάλι..Πάντως μερικές φορές η αλήθεια είναι τερματική σε τέτοιες καταστάσεις.Πάλι θα πω ότι...έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέω.όταν παντρεύτηκα τον άνδρα μου πριν μπω στην εκκλησία του ξεκαθάρισα πολλά πράγματα. Ένα από όλα ήταν ότι αν "κόψω" το σκοινί θα πει ότι δεν επιστρέφω ποτέ, και επειδή όπως ξέρετε διαθέτω απέραντο χιούμορ..."έσκισα τη γάτα από την αρχή!"

Ανώνυμος είπε...

Καλα τη συμβουλεψες Αχτιδα μου ο παγος δεν λιωνει ποτε μετα απο τετοια προδοσια

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου!
πολυ καλα τη σουμβουλεψες.
συμφωνω με το σκεπτικο σου.

φιλακια πολλα!

Demi Mist είπε...

Κριμα να χαλανε οικογενειες. Μακαρι να μην αφηνουμε τριτους να μπαινουν αναμεσα μας. Εχω ακουσει πολλες παρομοιες ιστοριες και συνηθως η γυναικα ειναι που βρισκει καποιον αλλο.
Πιστευω οτι ηταν σωστη η συμβουλη που δωσατε. Αν και αδικη για το συζυγο, κι εγω αυτο θα συμβουλευα.

Σας βρηκα απο τη Γιαννα απο τη Συρο και τον ομορφο σας πινακα!

Unknown είπε...

Αχ τη θλιβερό ιστορία ...
καλό Σαββατοκυριακο ...φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ σωστά την συμβούλεψες
Φιλάκια ...

Rena είπε...

Οταν αποφασίζεις να κάνεις παιδιά δεν έχεις επιλογές για λάθη έτσι νομίζω εγώ, δυστυχώς.
Φιλάκια πολλά Αχτιδούλα μου!!!

nifi petheras είπε...

Ρούφηξα στην κυριολεξία την ανάρτηση. Λυπήθηκα πολύ... Νομίζω ότι όποιον δρόμο και να διάλεγε η κοπέλα, την ίδια κατάληξη θα είχε. Αν δεν το έλεγε, θα άλλαζε εκείνη. Το είπε , άλλαξε ο σύζυγος. Ουφ αυτά! Δεν ξέρω τι άλλο να πω, στεναχωρήθηκα. Φιλάκια!

Unknown είπε...

@αχτίδα,πόσα έχει η ζωή μανούλα μου!!!λάθη κ πάθη!!δεν ξέρω τι να πω..

Λήμνος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο της nifi petheras. Θα βασανιζόταν κι αν δεν το έλεγε στον άνδρα της. Φαίνεται τίμια κι ευγενική ψυχή και θα την έλιωναν οι τύψεις και οι ενοχές. Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν διορθώνονται ούτε με συγνώμην. Πρέπει να έχουμε την ετοιμότητα και την εγρήγορση να τα προλαβαίνουμε. "Μη εισενέγκης ημάς εις πειράσμόν"...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΦΕΥΓΩ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΟΠΟΤΕ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚ!!!

Ariadni St. είπε...

Είναι στον άνθρωπο και στο πως θα δεχτει κάτι και στο πως θα το διαχειριστεί!
Και γω ζητω την αληθεια όσο σκληρη κ αν ειναι , απο όλες τις σχεσεις μου φιλικές, επαγγελματικες, ερωτικες κτλ!
Μη μου στεναχωριεστε αγαπημενη μου,
σας φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου Αχτίδα, συντάσσομαι με την θέση σου. Αλλωστε δεν ξεχνάω ποτέ πως "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"! Η συμβουλή σου προς την Ντίνα ήταν η σωστή άσχετα από το μέγεθος της προδοσίας, προτάσσεις το συμφερότερο και τη μικρότερη απώλεια για όλη την οικογένεια! Καλημέρα! Τέρη

sofiaskar είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sofiaskar είπε...

"Ό τι δεν ξέρω..., δε με καίει..."

Parents Land Gr είπε...

Ειναι απο τις περιπτώσεις που η σωστη απόφαση κρίνεται από το αποτελεσμα.