Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μια νέα μέρα .μια καλημέρα...πολλή φιλία......


Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου με καφεδάκι πλάι μου πρωινή συνήθεια ίσως έστω και αν δεν καπνίζω  το καφεδάκι ελληνικό και σκέτο μου είναι απαραίτητο.
Ευχαριστώ για τις ευχές και μη νομίζετε ότι χθες το..γλέντησα..αν το πιστεύετε ήμουν χωμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ στο εργαστήριο μου γιατί έπρεπε να βάλω τις δουλειές μου σε γραμμή χρονική . Έχω να κάνω δύο έργα για...Ιταλία μέχρι τις 17 Μαίου και είμαι από αυτές που αγχώνονται όταν με βάζουν χρονικά όρια. θα μου πείτε..τι έκανες τόσο καιρό και δεν τα έφτιαχνες;...εμ! με αφήνει ο άνδρας μου μόνη στο σπίτι να ζωγραφίσω;
Συγχρόνως είχα και κάποιες δικές μου υποχρεώσεις για δωράκια που έπρεπε να φτιάξω..


Κάτι Ανοιξιάτικο , λίγο παλιομοδίτικο το θέμα όμως μου βγαίνει η  Άνοιξη από μέσα μου. Δωράκι μικρό για κάποια φίλη που αγαπώ...Συγχρόνως δύο μικρές Αγιογραφίες που αν και με δυσκολεύουν πια να ζωγραφίσω κάτι τέτοιο με το πρόβλημα μου ήθελα να δωρίσω στους γείτονες μας στο κτήμα για να τους ευχαριστήσω για τη βοήθεια τους στον άνδρα μου όλο αυτό το καιρό.
Δεν ήμουν ποτέ αχάριστη φίλη μου , η αχαριστία για μένα είναι ..θανάσιμο αμάρτημα...και νοιώθω έντονα το συναίσθημα της της ανταπόδοσης όταν κάποιος με βοηθάει σε κάτι.
Έτσι έχω τελειώσει σχεδόν δύο μικρές Αγιογραφίες της Αγ.Θωμαίδος και του Αγ.Ιωάννη του προδρόμου. Απίστευτο θα σας φανεί αλλά μόλις ξύπνησα το πρωί αντί για καφέ χώθηκα στο εργαστήρι μου για να βάλω το φύλλο ασήμι στις εικόνες αφού χθες είχα ήδη βάλει το μίξιον.
Πολλές φορές με ρωτάτε πως κάνω τόσα πράγματα συγχρόνως..Απλά βάζω χρονική σειρά..ακόμα και σε μικρές εργασίες..για τα πάντα..έτσι κερδίζω χρόνο σε άπειρες δουλειές μου!
Καλημέρα λοιπόν , νωρίς νωρίς το καφεδάκι μου στο τέλος και επειδή σήμερα θα έχω και τον εγγονό μου πρέπει να τελειώσω τις πιο μπελαλίδικες δουλειές μου γρήγορα.
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΥΠΕΡΟΧΟς Ο ΠΙΝΑΚΑς!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

syros2js είπε...

Α, Αχτιδούλα μου! Καθόλου παλιομοδίτικο δεν θα έλεγα τον πίνακά σου... Ο χαρακτηρισμός που θα επέλεγα είναι κλασσικά όμορφος!!!
;-)
Φιλί γλυκό!
Καλημέρα!!

Sofia είπε...

Να έχεις μία όμορφη μέρα αγαπητή Αχτίδα!! Ο πίνακας υπέροχος! Είναι από αυτούς που τους βλέπεις και ξεκουράζεσαι!! Πολλά φιλούθκια :)

akrat είπε...

γκουτεν μόργκεν

ωραίος πίναξ

Κική Κωνσταντίνου είπε...

υπεροχος ο πινακας! μ αρεσει το χρωμα του!
καλημεραααααα

nikolitsa είπε...

Αχτιδένια μου γειά σου.
Η καμπάνα του εσπερινού χτύπησε. η γιορτή αρχησε.
Χρόνια σου Πολλά λοιπόν με υγεία,να σε χαίρωνται και να τους χαίρεσαι όλους.
Και μεις να σε χαιρώμαστεκαι να έχεις όρεξη και διάθεση να μας κρατάς συντροφιά με τα γραπτά σου.Και πάλι Χρόνια Πολλά.
Φιλάκια πολλά.

Ariadne είπε...

Πανέμορφος ο πίνακας!Καλησπέρα!Φιλιά!AriadnefromGreece!

Σοφία είπε...

Αυτό το παλιομοδίτικο είναι
και η ομορφιά του !!!!
Φιλάκια Αχτιδάκι