Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κάθε μέρα κάτι νέο φέρνει!


Ένα όμορφο φωτεινό πρωινό φίλοι μου αν και εδώ και λίγες μέρες το..αρθριτικό  προγνωστικό μου λέει ότι ίσως χαλάσει ο καιρός αφού λόγω πόνων στο εγχειρισμένο μου ισχίο με έκανε να ξαναπάρω το μπαστουνάκι μου για λίγο.
Φύγαμε πρωί για το κτήμα να ταΐσουμε τα αδέσποτα μας αφού ο Δημήτρης τους είχε μαγειρέψει ολόκληρες κατσαρόλες. Όποτε πηγαίνει στο καφέ της κόρης μας στη Μοδιάνο αγοράζει κόκαλα και διάφορα ,τα βράζει τους βάζει ρύζι ή μακαρόνια και..να το συσσίτιο!
Βέβαια δεν ξεχάσαμε τον Άρη το μπερμπάντη γάτο μας που σαν μεγάλωσε..το έριξε στις φιλεναδούλες γάτες του χωριού και έρχεται για..κροκέτες, κονσέρβα, κρεατάκι από το Δημήτρη και ..ύπνο στη μπαγαζιέρα του τροχόσπιτου!


Τα προλάβαμε όλα στα γρήγορα, μέχρι και καφέ με τους γείτονες ήπιαμε με κουβεντούλα ,  γιατί έπρεπε να γυρίσουμε στις 12.30 να πάρουμε τον εγγονό μας από το σχολείο.


Κοιτάξτε φιγούρα ο, εγγονός μας με τη Κλώντη...Χαμός έγινε από τα μικρά και τις δασκάλες, η έρμη Κλώντη πέρασε από όλες τις αγκαλιές και τα μικρά φώναζαν το όνομα της ρυθμικά και..δυνατά!


Όταν φεύγαμε μου είπε κρυφά ότι η μικρή που του..αρέσει του είπε ότι αν την αφήσει να χαϊδέψει τη Κλώντη αύριο θα τον άφηνε να καθίσει δίπλα της στη θέση!!!! Παμπόνηρα τα θηλυκά φίλοι μου.
Το απόγευμα είχα μάθημα με τη μία μικρή και ζωγραφίσαμε κάτι με μικρή τεχνική..ξυλομπογιές και ακρυλικά. Το καταχάρηκε, το αποτέλεσμα σχετικά όμορφο και της υποσχέθηκα και ένα μικτό κολάζ πίνακα με ζωγραφική και διάφορα πρόσθετα υλικά. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω  , η μικρή από τη χαρά της βγήκε στο διάδρομο της πολυκατοικίας να το δείξει στο μπαμπά της..Χαίρομαι όταν τα παιδιά αγαπούν και "ζουν" το αποτέλεσμα της δημιουργικής τους διάθεσης.
Αύριο σπίτι το πρωί έχω να χρωματίσω τους  κεραμικούς χαρταετούς που έπλασα για τις λαμπάδες μου και αν θέλει ο Θεός τη Δευτέρα θα αγοράσω τις λαμπάδες για να τα συναρμολογήσω , έτοιμα για τη Βέροια.
Όπως ίσως μάθατε έγινε μία αλλαγή στα εγκαίνια που με βολεύει ευτυχώς γιατί τη Παρασκευή έχω μαθήματα.Έτσι τα εγκαίνια θα γίνουν  το Σάββατο και..Βέροια σου έρχομαι!


Μη μας ξεχάσετε..μη ξεχάσετε το όνειρο της Μπέτυ μας!
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου τα θηλυκα γατακια τι κανουν? ελπιζω να μην εφυγαν!

syros2js είπε...

χαχα! Γέλασα με την αντίδραση της συμμαθήτριας του εγγονού σου!
Τί σου είναι η γυναικεία φύση, ε?
Φιλάκια πολλά, Αχτιδούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, έχω μόνο το ένα θηλυκό την Ήρα, το άλλο όταν ήταν μικρό πήγε σε ένα διπλανό κτήμα και το..σκότωσε ο σκύλος τους δυστυχώς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, τελικά τώρα που έχω αγόρια εγγονούς βλέπω ότι τα κοριτσάκια τους..σέρνουν από τη μύτη!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Φαντάζομαι τη χαρά του εγγονού σου, αλλά και η Κλώντη τυχερούλα να την παίζουν τόσα παιδιά !!! Φιλιά !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, καλημέρα φίλη μου πράγματι έκανε τη φιγούρα του κι εγώ τον..σιγοντάρισα με σχετική βοήθεια!

Rena Christodoulou είπε...

Πάντα ετοιμοπόλεμοι σε όλα.
Να είστε καλά μέχρι τα βαθιά σας γεράματα.
Περαστικά στο Δημήτρη.
Τα παρουσιάζεις με τόσο χιούμορ, που είναι σαν να μην πόνεσε καθόλου ο άνθρωπος.
Φιλάκια πολλά!

Thalia Tzellou είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου που φροντίζετε τόσα ζωάκια!!Να περνάτε πάντα όμορφα και όλα να είναι περαστικά!! Εχετε την αγάπη μας!!