Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σαν σήμερα..4 χρόνια πριν...


Πέρασαν κι όλας 4 χρόνια που σε έχασα μαμά μου .. κι όμως μου φαίνεται σαν να πέρασε μία ζωή..



Άλλοτε πάλι νομίζω ότι ήταν χθες.. ότι θα σε δω να μου ζητάς να σε φιλήσω.. Σε θαύμαζα, σε αγαπούσα, μου έλειπες γιατί η δουλειά σου σε έπαιρνε από εμένα..Ήμουν περήφανη για σένα!



Και ξάφνου ο χρόνος πέρασε και έγινα εγώ μαμά σου κι εσύ στη δική μου φτερούγα από κάτω..Δεν σου συγχώρεσα που γονάτισες , που ο θάνατος του πατέρα μου σε οδήγησε στη κατάθλιψη.Γιατί το παιδί εύκολα δεν βλέπει το είδωλο του να χάνει τη λάμψη του.



Αν μπορούσα να σου μιλήσω και να μ' ακούσεις θα σου έλεγα ότι μου λείπεις κάθε φορά που έχω κάποιο πρόβλημα και θέλω να το πω κάπου όπως έκανα ακόμη και όταν δεν καταλάβαινες τι σου έλεγα. Καμιά αγκαλιά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δική σου μαμά μου..αυτό μου λείπει και νομίζω ότι θα μου λείπει μέχρι να σε ανταμώσω.
Συγνώμη για όσα ίσως δεν σου προσέφερα από αμέλεια ...γιατί πίστευα ότι δεν θα σε έχανα ποτέ και για όσα δεν σου είπα από την βεβαιότητα ότι θα σε είχα πάντα..όμως η μητέρα πάντα συγχωρεί..το ξέρω..γιατί μητέρα είμαι κι εγώ..
Να είσαι καλά εκεί που είσαι..στη λάμψη..στο Φως..
Αχτιδένια φιλάκια και σε σένα μαμά!

28 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πόσο με συγκίνησες βρε Αχτίδα, γιατί κι εμένα την περασμένη εβδομάδα ήταν που την έχασα ο τρίτος χρόνος και αισθάνομαι ακριβώς τα ίδια !!!!Σε φιλώ !!!

nikol είπε...

Οι μανούλες μας από κάπου ψηλά μας βλέπουν και μας προστατεύουν Αχτιδούλα μου !!!
Φιλάκια και στους δυο σας

Woman in Blogs είπε...

Να 'σαι δυνατή και γερή για να τη θυμάσαι!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

ααααααχ...τι κριμα που χανουμε αυτους που αγαπουμε....τοτε πρεπει οπως ειπες να γινουμε εμεις δυνατοι.....οπως λεει κ το τραγουδακι με την χαρουλα.....τοτε εγινα αρχηγος σου....παντα με συγκινει αυτο το ασμα.....κ τωρα εγινα μανουλα...κ αυριο αν ειναι θελημα Θεου κ γιαγιακα...αλλα η μανα μας παντα μανα μενει μια φορα γινεται κ δεν ξεγινεται.....καλο παραδεισο

Ανώνυμος είπε...

οπως τα λες ειναι... φαινεται η αδυναμια που της ειχες! και λενε πως συνηθως τα κοριτσια εχουν αδυναμια στον μπαμπα τους. ενω οι πιο πολλες φιλες για τις μαμαδες τους μιλανε και οχι τοσο για τους μπαμπαδες. να σαι παντα καλα, να τη θυμασαι.

Lamprini T. είπε...

...
ζωή σε σας...

Hfaistiwnas είπε...

Σαν χτες μου φαίνεται και εμένα, όταν το είχα διαβάσει εδώ..
Καλημέρα και να είστε καλά να τη θυμάστε..

alex είπε...

..... με συγκινησες! σε φιλωωω

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Καλό Παράδεισο στην ψυχούλα της. Αφού αγαπούσε τόσο πολύ τον σύζυγό της ήταν μια ευτυχισμένη γυναίκα κι αυτό λίγο να σε περηγορεί. Κι εσύ είσαι τυχερή που είχες τέτοια μανούλα. Τώρα είναι αστεράκι και σε φυλάει από ψηλά!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου την ιδια μερα εχασα κι εγω τον πατερα μου ηταν σαν μανα για μενα γιατι η μητερα μου ειχε πεθανει οταν ημουν 8.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΟΣΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΙΨΕΙ, ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΤΕ ΞΑΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να εχουν καλο παραδεισο.13 Οκτωβρη πριν τρια χρονια την εχασα και εγω.

foufoula89 είπε...

ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ....ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ(ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΠΟΛΥ)

BUTTERFLY είπε...

Ποσο συγκινητικο... Η μανα, οσων χρονων και να ειναι, παντα ειναι μοναδικη και παντα η ελλειψη της ειναι ορφανια!

rik είπε...

Aχτιδα μου η μανα ειναι μια....και αναντικαταστατη.........ο μεγαλοδυναμος να αναπαυσει την ψυχη της.....με συγκινησες ναναι καλα εκει ψηλα.....φιλακια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Unknown είπε...

Πόσο συγκινητικό!Στις 7/7 έχασα τον μπαμπά μου ..δεν θα τον ξεχασω ποτέ ,είναι σαν να είναι εδω για μένα και θέλω να πιστεύω πως εκεί ψηλά με βλέπει και είναι δίπλα μου....:((

- spoonstories- είπε...

Αχ κορίτσι μου να είσαι καλά και να τη θυμάσαι πάντα με αγάπη...γιατί η ψυχή μένει πάντα ζωντανή.Είμαι και εγώ πολύ δεμένη με τη μανούλα μου και σε καταλαβαίνω...Φιλιά πολλά^^

Ποδηλάτισσα είπε...

Ξέρω πόσο την αγαπούσες και πόσο σου λείπει!!!! Να είσαι καλά Αχτιδένια μου να την θυμάσαι πάντα με αγάπη και εκείνη από εκεί ψηλά θα σε προστατεύει γιατί σίγουρα νιώθει την αγάπη σου!!!!! Τα φιλιά μου γλυκιά μου φιλενάδα!!!!

agriomeli είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ls8Cn5abrX0

απο καρδιας...

Ανώνυμος είπε...

Mαμά=ανεκτίμητη αξία.Κατάλαβα που έμοιασες... Πολλά φιλιά! Όλγα.

Μαρία Έλενα είπε...

Όλοι οι καλοί χάνονται.
Φιλάκια ...

nasia είπε...

Οι άνθρωποι που φεύγουν αφήνουν ανεξίτηλες μνήμες. Ο χρόνος βοηθά, απαλύνει τον πόνο και μας δίνει δύναμη για συνέχεια.
Μέσα από τις όμορφες στιγμές που ζήσατε, εύχομαι να τη θυμάσαι και να συνεχίσεις με τη σειρά σου το έργο της.

litsa t. είπε...

ποσο σας νοιωθω.με λιγους μηνες διαφορα και εγω πανε 4 χρονια που εχασα τη μανουλα μου.και ποσο μου στοιχιζει που δεν μπορω να πω χρονια πολλα στη γιορτη της μητερας.και οπως λεει η σοφια τι κριμα να χανουμε αυτους που αγαπαμε.καλο βραδυ.

litsa t. είπε...

ποσο σας νοιωθω.με λιγους μηνες διαφορα και εγω πανε 4 χρονια που εχασα τη μανουλα μου.και ποσο μου στοιχιζει που δεν μπορω να πω χρονια πολλα στη γιορτη της μητερας.και οπως λεει η σοφια τι κριμα να χανουμε αυτους που αγαπαμε.καλο βραδυ.

Marie-Anne είπε...

Να έχεις υγεία, να την θυμάσαι πάντα με τόση αγάπη!
Φιλάκια!

Mary είπε...

Να έχει καλή ανάπαυση η μανούλα σου και να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια να τη θυμάσαι με αγάπη...

Σε φιλώ γλυκιά μου

morphoplasies είπε...

Αχτιδα μου, παντα εχεις τον τροπο να μας συγκινεις! Μια με τις κορες σου και με τους ανθρωπους που αγαπας,τωρα με την μητερα σου! Να εισαι γερη,να θυμασαι την μητερα σου(να εχει καλη αναπαυση)καινα χαιρεσαι ολους αυτους που αγαπας!τα φιλια μου!



Eleana-My Home My Memories είπε...

Να είσαι καλά και να τη θυμάσαι πάντα με αγάπη!