Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Για όσα με κάνουν περήφανη!


Ξεκινώ την εβδομάδα μου με καλή διάθεση όπως πάντα και ..θα το ομολογήσω συναισθηματικά φορτισμένη από ..αγάπη και υπερηφάνεια για όσα γεμίζουν τη ψυχή μου αυτή τη μέρα. Ξύπνησα και έμεινα στο κρεβάτι μου και γέμισα με σκέψεις και συναισθήματα για όσα με κάνουν περήφανη.
Τι άλλο κάνει μία μάνα ευτυχισμένη παρά τα παιδιά της. 


Χθες χάρηκα με τη ..χαρά της κόρης μου Ιωάννας με τον ενθουσιασμό της για τη φωτογράφιση στις   Γλυκιές Ιστορίες"και σκέφτηκα φίλοι μου ότι εγώ είμαι υπερήφανη γι' αυτή γιατί είναι μία αγωνίστρια στη ζωή της κάνοντας τελικά ότι την ευχαριστεί  με πείσμα και κουράγιο . 
Περήφανη γιατί με..παράκουσε και ενώ σαν διερμηνέας και καθηγητρ. ξένων γλωσσών από το Πανεπ.Κερκύρας είχε τη δουλειά και απολαβές εκείνη μας ανακοίνωσε ότι αλλάζει πορεία και θα κάνει ότι αγαπάει..τη κουζίνα. Την παρακολουθήσαμε με ..δυσπιστία να σπουδάζει σεφ, διαφωνούσαμε όμως σταθήκαμε δίπλα της γιατί ..αυτό πρέπει να κάνουν οι γονείς. Διαφωνώ όμως..είμαι κοντά σου σε ότι χρειαστείς!
Περήφανη που την βλέπω να αγωνίζεται σ' αυτό ενώ είναι συγχρόνως μητέρα 3 παιδιών  2..σκύλων..1 γάτας!!!!!Από τις 6 το πρωί να ετοιμάσει τα παιδιά της, να φύγει στο εργαστήρι της, να κάνει τα γλυκά της, να χαμογελά με ειλικρίνεια στους πελάτες της να είναι καλή σύζυγος,να σιδερώνει βουνά, να τα διαβάζει γυρίζοντας κουρασμένη σπίτι της.  Γυναίκα για τον εαυτό της και φίλη στις φίλες της και με όλα τα... μαγαζιά γύρω της.
Είμαι περήφανη για την Ειρήνη μου που κι αυτή αγωνίζεται από το δικό της βήμα στη ζωή, που νοιάζεται για μένα και έχει γίνει η..μαμά μου ελέγχοντας τα όσα κάνω και δεν κάνω για την υγεία μου. Την είδα περήφανη γι' αυτήν στο Οδοντιατρικό κέντρο που δουλεύει υπεύθυνη για όλα μέσα εκεί αφού σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων όμως η δυσκολία της εύρεσης δουλειάς  την οδήγησε εκεί. Ποτέ δεν φοβήθηκε τη δουλειά, δεν έκανε τη δύσκολη και εκλεκτική. Την χάρηκα προημερών να φροντίζει για το μασελάκι σιλικόνης που μου έφτιαξαν για το σπασμό μου από την Πάρκινσον κυνηγώντας με στη κυριολεξία να μου το επιβάλει. Είμαι περήφανη όταν άκουσα τη μία γιατρό εκεί να μου λέει ότι είναι το πιο καλό και υπεύθυνο κορίτσι που είδε ποτέ της..και  ναι κορδώθηκα σαν το παγόνι!
Η ζωή μου έφερε όχι μόνο κόρες μα και..ψυχοκόρες..κόρες καρδιάς όπως λέω συχνά, κοπέλες που αγάπησα σαν κόρες και τις έδωσα θέση στην οικογένεια μου..
Τη καλή μου Ολίνα , ένα μείγμα κόρης και φίλης, περήφανη γι' αυτήν για τον αγώνα της να νικήσει αυτό το "δύσκολο" που με τη βοήθεια του Θεού νίκησε, Που είναι καλή μάνα και σύζυγος, φίλη και κόρη μαζί για μένα.
Την αγαπημένη μου Αθηνούλα που μου την "έκλεψε" η Αθήνα εδώ και χρόνια. Την είδα από φοιτήτρια να αγωνίζεται να σπουδάσει κάνοντας χίλιες δουλειές για να τα καταφέρει..Σήμερα φίλοι μου θα έχω την ευτυχία να αγκαλιάσω αφού την περιμένω από στιγμή σε στιγμή να με πει.."μάμυ μου" και να γεμίσει με όσα θα μου διηγηθεί το κενό των 3 μηνών που μου λείπει.

Ποια πράγματα πρέπει να μας κάνουν υπερήφανες στη ζωή ;..τα έργα μας σαν επαγγελματίες ;.. η περιουσία μας;..τα υλικά αγαθά που απολαμβάνουμε με θέση ισχύος;..η "εικόνα μας" που έχουμε στο κόσμο;..για το προφίλ μας που έχουμε "φτιάξει"στο FB;..
Περήφανη με κάνουν τα έργα των ανθρώπων που αγαπώ και ξεχωρίζω, οι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας μου, το λουλούδι του άνδρα μου επί 40 χρόνια , το μήνυμα μία άγνωστης στο κινητό μου σε κάθε δύσκολη μέρα μου (ευχαριστώ Ηλιάνα) , η αγάπη των γειτόνων μου, τα σχόλια σας ή τα mail που μου στέλνετε, η δική σας άνοδος σε ότι ασχολείστε και κάτι που διάβασα σε ένα τοίχο χθες και δυστυχώς δεν είχα τη φωτογραφική να το φωτογραφίσω.. "Μάνα πάω φαντάρος.. Αχτιδένια φιλάκια"..
Στάθηκα και το διάβασα και ίσως αν με έβλεπε κανείς να ..δακρύζω θα με περνούσε για τρελή.. Ευχαριστώ τον άγνωστο νεαρό που μάλλον είναι αναγνώστης της φλυαρίας μου εδώ..με έκανε περήφανη και του εύχομαι καλή θητεία.
Αχτιδένια φιλάκια..

31 σχόλια:

OLINA M είπε...

Περήφανες κόρες, άξιες γυναίκες και υπέροχοι Άνθρωποι τα παιδιά σου. Μεγαλωμένα με αρχές και ήθος, καθρέφτες των γονιών τους....
Περήφανες και οι ψυχοκόρες σου, που έχουν τέτοιους ανθρώπους στη ζωή τους!
Σ΄αγαπώ,...εσύ μόνο ξέρεις πόσο!
Να μου φιλήσεις την Αθηνούλα!
Μου έλειψε!

Ανώνυμος είπε...

<3

Ανώνυμος είπε...

http://istologio.org/?p=5798

Ανώνυμος είπε...

Για όλα αυτά σ'αγαπώ...και για τόσα άλλα...φιλιά στα κορίτσια σου...Όλγα

Beauty Follower είπε...

Όμορφα λόγια :)
Kαλή εβδομαδα... να ειναι τοσο ομορφη ακι γλυκιά οσο οι τουρτίτσες!

http://beautyfollower.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου με συγκίνησες δεν είχα μητέρα, δεν την γνώρισα ποτέ, μακαρι να σε είχα

Fanypap είπε...

Πόσο σ'αγαπάω γλυκούλα μου !! Είσαι θησαυρός!! συμφωνώ με τη φιλοσοφία σου!! έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι!! Μας έχεις ξεπεράσει ομως καιά πολύ!! γιατί εσύ μπορείς και κάνεις πράξη αυτά που σκέπτεσαι , ενώ εμείς μόνο συμφωνούμε ακόμα!! Είσαι το μεγαλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για μένα, σαν άνθρωπος!! σ'αγαπώ πολύ Αχτίδα της ζωής μου!!Είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα!! φιλάκια πολλά γλυκιά μου!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Να είσαι καλά και πάντα να καμαρώνεις για τις χαρές και τις επιτυχίες των αγαπημένων σου !!!!!!

Ariadni St. είπε...

Έκανε αυτο που ήθελε και αγαπά! Πολυ σωστα εκφρασατε τις αντιρρήσεις σας, αλλά ακομη πιο σωστα σταθηκατε διπλα της. Αυτο ειναι το σωστο! Να χαίρεστε την ομορφη οικογενειά σας :)
Καλή συνέχεια στη μερα μας :)

Κωνσταντίνα είπε...

Να τις χαίρεστε όλες και να συνεχίσετε να είσαστε υπερήφανη! Και να τους το λέτε και να τους το δείχνετε, όπως κάνατε σήμερα. Είναι τόσο σημαντικό αυτό για ένα παιδί...η γνώμη του γονιού, της μάνας...Με συγκινήσατε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, χρυσό αγαπημένο κορίτσι χαίρομαι που μπήκες (μπήκατε..μη ζηλέψει ο..Εδεσσαίος!)στη ζωή μας κι εγώ και ο Δημήτρης σας αγαπούμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, θα το..εκλάβω σαν σχόλιο φιλίας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη-ε θα πάω μετά να δω..έχω επισκέψεις τώρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ 'Όλγα μου σ' ευχαριστώ κι εσένα σε αγαπώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Beauty Follower, οι τουρτίτσες είναι έργο της κόρης μου και είμαι υπερήφανη γι' αυτό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη -ε μάνα είναι εκείνη που γεννάει κι εκείνη που μεγαλώνει παιδί..Από μπλογκ..δεν ξέρω..η τεχνολογία κάνει θαύματα πλέον.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Fany Pap, καλή μου φίλη λυπάμαι που δεν ανταμώσαμε στην έκθεση θα λέγαμε πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikiad.blogspot.gr, Ειρήνη μου σ' ευχαριστώ, θα τα πούμε στη Κοζάνη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ariadni St. έτσι πρέπει γλυκιά μου, έτσι οφείλουμε οι γονείς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου είσαι μια καλή μανούλα και πάντα να είσαι μάνα πρώτα και μετά φίλη για τα παιδιά σου.

Ποδηλάτισσα είπε...

Από μια τόσο γλυκιά και άξια μάνα και έναν δοτικό και ευαίσθητο πατέρα μόνο υπέροχα παιδιά θα μπορούσαν να βγουν, εικόνα των γονιών.... Περήφανοι είμαστε και εμείς που σας έχουμε γνωρίσει και μας έχετε κάνει την τιμή να μας θεωρείτε φίλους σας!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα, χαρούμενη και δημιουργική!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχες οι τουρτες ,παντα επιτυχιες στην Ιωαννα ...Φιλια Στελα.

Hfaistiwnas είπε...

Εύχομαι και ακόμη καλύτερα να πηγαίνουν όλα, να είσαι περήφανη πάντα για όσους αγαπάς..

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδενια φιλάκια'''αυτά τα φιλάκια ομορφαίνουν τη μέρα μας''
Να είσαι πάντα καλά να καμαρώνεις τα παιδιά σου και να μας χαρίζεις πάντα τη θετική σου αύρα''
ΜΙΝΑ

Rena είπε...

Καλλιτεχνικό αίμα κυλλά στις φλέβες της κόρης σου αχτίδα μου έργα τέχνης όλα όσα φτιάχνει γιατί ο καλλιτέχνης δεν έχει όρια στις εμπνεύσεις του,το μήλο κάτω από τη μηλιά,μπράβο της που βρήκε τρόπο να εκφράσει το ταλέντο της!!!!!!
Και φυσικά ας είναι καλά οι γονείς που δίνουν το παράδειγμα!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Και εμείς είμαστε περήφανη που σε γνωρίσαμε από κοντά ...
καλή εβδομάδα !!!! φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα!!!εισαι ενας υπεροχος ανθρωπος και χαιρομε που εστω και με αυτον τον τροπο σε εχω γνωρισει!!!!χαιρομαι πολυ που εχεις μια υπεροχη και ομορφη οικογενοια!!!!φιλια βασω κορινθος!!

litsa t. είπε...

απο ενα τετοιο ζευγαρι προτυπο για εμας μονο τετοια παιδια θα εβγαιναν.να τα χαιρεστε και να τα καμαρωνετε.και να ξερετε λατρευουμε τη φλυαρια σας οπως λετε.ειναι το πρωτο κλικ στον υπολογιστη.σας αγαπαμε.

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου να είσαι καλά και να χαίρεσαι τις κόρες σου. Και ναι η μάνα είναι ευτυχισμένη όταν τα παιδιά της προοδεύουν.
Καλή εβδομάδα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Άξιοι γονείς, οπότε ξεχωριστά παιδιά !!!! Να τα χαίρεσαι Αχτίδα !!!! Σε φιλώ περήφανη μητέρα !!!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Όταν διαβάζω για ανρθώπους με αγάπη που προκόβουν, νιώθω μια ασφάλεια,γιατί οι στυλοβάτες του κόσμου μας είναι τέτοιοι άνρθωποι,σαν εσένα, σαν τα πολλά σου τα κορίτσια, σαν όλους αυτούς που ανέφερες. Όταν κάποιοι γκρεμίζουν, κάποιοι άλλοι χτίζουν σιωπηλά και χαμογελαστά! Είναι πολύ ωραία που η τεχνολογία μας βοηθά να ανταμώνουμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας και να νιώθουμε έτσι όλοι μας μια μεγάλη οικογένεια!

Αχτίδα μου έχεις την αγάπη μου!!!!