Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έρωτας φίλοι μου, έρωτας ..ακόμη..


Σήμερα είχα σκοπό να σας αφήσω ήσυχους.. να γλυτώσετε από την φλυαρία της ηλικίας μου όμως το πρωί με ξύπνησε από το διπλανό μπαλκόνι ένας καυγάς..μαμάς και κόρης..
Ήταν μία συνέχεια χθεσινής βραδινής συζήτησης στο μπαλκόνι τους που με έκανε να αργήσω να κοιμηθώ και τον άνδρα μου να πάρει το μαξιλάρι του μουρμουρίζοντας και να φύγει στην άλλη άκρη του σπιτιού.
Είναι ενοικιαστές, δεν τους ξέρω καν, απλά έβλεπα μερικές φορές το κορίτσι γύρω στα 20 να σκουπίζει το μπαλκόνι , τη Κλώντη να της γαβγίζει κι εκείνη να της λέει λογάκια..Τότε είχα σκεφτεί ότι άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα είναι καλός άνθρωπος.
Πρέπει να πω και να επισημάνω ότι δεν μου αρέσει να συζητώ στο μπαλκόνι δυνατά και ιδιαίτερα οικογενειακά θέματα, οι πολυκατοικίες είναι δίπλα η μία στην άλλη, μας χωρίζουν απλές πρασιές και ότι πεις ακούγεται.Άπειρες φορές έχω γίνει ακούσιος ωτακουστής τέτοιων συζητήσεων και η αλήθεια είναι ότι ..ενοχλούμαι.
Η κραυγή ήταν του κοριτσιού, γεμάτη πάθος και πείσμα...με τη πλάτη στα κάγκελα φώναξε στη μάνα της στο εσωτερικό του δωματίου!
-Τον αγαπώ ..δεν το καταλαβαίνεις..τον αγαπώ σου λέω..πεθαίνω γι' αυτόν!
Η καρδιά μου γλύκανε, η ενόχληση έφυγε, σηκώθηκα από το κρεβάτι και κοίταξα διακριτικά τη σκηνή..Το κορίτσι με τη πιζάμα του και τα μαλλιά ανάστατα, το σώμα είχε την ένταση που ζητάει ο ζωγράφος στου πίνακα να απεικονίσει, οι φλέβες τεντωμένες στο λαιμό , σίγουρα τα μάτια της θα είχαν δάκρυα..Τον αγαπώ σου λέω..τον λατρεύω....
Στη ψυχή μου κύλησε μέλι και στο μυαλό μου εικόνα πριν 40 χρόνια..Ένα άλλο κορίτσι κάπου σε ένα ρετιρέ..ένας μπαμπάς θυμωμένος οργισμένος και απόλυτος, μια μαμά που προσπαθούσε να γεφυρώσει γεγονότα και να μεταπείσει ...
-Τον αγαπώ σας λέω..θα τον παντρευτώ..
- Τρελάθηκες..είναι άγνωστος..μπορεί να είναι ένας κακούργος, ένας απατεώνας, ένας ..ένας..κι εγώ δεν ξέρω τι..Που θα πας;..σε ξένη χώρα ακολουθώντας έναν άγνωστο..στο άγνωστο..
-Τον αγαπώ..
Κοιτούσα το κορίτσι στο μπαλκόνι.. βγήκε και η Βαρβάρα..η κουτσομπόλα της γειτονιάς με το σεντόνι στο χέρι δήθεν να το τινάξει..
Το κορίτσι αγνόησε τα πάντα και επέμενε να πείσει τη μάνα της ότι ...μπορεί να μην είχε δουλειά ακόμη ο καλός της, μπορεί να τελείωσε μία σχολή χωρίς μέλλον πια δυστυχώς  , μα..τον αγαπούσε ..και η Αγάπη φίλοι μου δεν έχει λογική, δεν βλέπει μπροστά βλέπει μόνο στο σημείο που στέκεται.
Σαν το κορίτσι πριν 40 χρόνια θα ήμουν μαζί της..σαν τη γυναίκα των 62 σήμερα θα προσπαθούσα να κάνω ότι η μαμά της. Εκείνο το παλιό κορίτσι στο ρετιρέ έριξε μία ζαριά τότε και της έπεσαν 6άρες..αυτό είναι από δύσκολο μέχρι σπάνιο..
Όμως η καρδιά μου ακόμα και τώρα αγκάλιασε νοητά το κορίτσι που έβλεπα από τη κουρτίνα σήμερα και σκέφτηκα πόσο όμορφο είναι να μπορεί ακόμα σήμερα σε μία τόσο δύσκολη εποχή κάποιος να παλεύει για ότι νοιώθει ορμώμενος από το συναίσθημα και όχι από τη λογική.
Πήγα στον άνδρα μου..κοιμόταν στο καναπέ..
-Ξύπνα του λέω..πως μπορείς και κοιμάσαι..
-Τελείωσαν τον καυγά;
-Τον αγαπάει  λέει..
-Ποιον καλέ;..7 παρά είναι ακόμη..
-Τον αγαπάει σου λέω..και μάχεται γι' αυτό.όπως εγώ κι εσύ κάποτε..
-Εμείς ήμασταν άλλο..αυτός μπορεί να είναι απατεώνας, πρεζάκιας, κακούργος...
Φίλοι μου..η ζωή επαναλαμβάνεται..άκουγα από κάποιον που πάλεψε για μένα τα ίδια λόγια που είπε κάποτε ο μπαμπάς μου γι' αυτόν..και ας τον λάτρεψε μετά...Ο νεαρός ερωτευμένος έγινε μπαμπάς κοριτσιών και παππούς..
Ο καφές στο φλιτζάνι, η κουτσομπόλα έχει τινάξει όλα τα σεντόνια του σπιτιού της στο μπαλκόνι και μάνα και κόρη ακόμα μαλώνουν μέσα πια..
Κάθομαι στο μπλοκόσπιτο μου, σας ανοίγω το καναπέ μου δεν έχω κουλουράκια να σας τρατάρω έχω μόνο συναίσθημα και μία ερωτευμένη νέα κοπέλα μέσα μου, στη καρδιά μου που μάλλον δεν θα μεγαλώσει ποτέ!
Αχτιδένια φιλάκια!

26 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ.Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΦΡΑΣΗ"ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ"ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Hfaistiwnas είπε...

Ας ελπίσουμε ότι θα το δεχτούν! :)
Καλημέρα!

Νίκη είπε...

Αχ, αυτές οι μάχες. Η αγαπη κι νιότη απ' τη μια η ανησυχία κι η λογική από την άλλη. Ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο; Και το πιο σημαντικό, πότε γίνεται η αλλαγη, πότε περνάμε από την άλλη πλευρά, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε;
Ας ευχηθούμε στο κορίτσι κι η δική του ζαριά να είναι εξάρες. Αν είναι όλα τα άλλα λύνονται...
Φιλιά πολλά!

BUTTERFLY είπε...

Η Αγαπη δεν πρεπει να γνωριζει εμποδια και συνορα. Καθενας μια ζωη εχει κι αν κανει μια λαθος επιλογη, ειναι δικη του η ζωη και δικη του η επιλογη...Ελπιζω ολα να πανε τοσο καλα για το κοριτσι οσο για σενα!Φιλια!

Unknown είπε...


Μη ρωτάς, μη ρωτάς, έρωτας είναι κι όχι αστεία.... οπός λέει η Γλυκερία
Όλοι τα περάσαμε !!!!!
φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα!!Θα ηθελα να πω οτι την ιδια φραση ελεγε και μενα ο πεθερος μου και οσο μπορω την τηρω ευχομαι να τα καταφερει!!!Φιλια Βασω κορινθος!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα επιτρεψε μου να πω πως οι γονεις σου δεν εχουν καμια απολυτως σχέση με την εν λογω μανα! των γονιών σου οι παρατηρησεις ηταν απόλυτα ευλογες! άλλο αν ο άνδρας αυτός για τον οποίον μιλουσαν αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο από όσα υποπτευόταν! όμως εδώ η μανα αυτή με αυτά τα επιχειρήματα είναι για σκότωμα! με τέτοιες μάνες καταστέφονται οι αντιλήψεις των παιδιών και χαλάει ολόκληρη η κοινωνία! και μετά απορουμε πως φτάσαμε σε αυτήν την ηθική παρακμή και αναπολουμε τα χόνια τα περασμένα!

Maria Naka είπε...

Καλημέρα!!! Νόμιζω όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει απ'αυτό το στάδιο! Αχ ο έρωτας!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fwXRD-ix5mQ&list=RDfwXRD-ix5mQ

Ποδηλάτισσα είπε...

Τώρα Αχτιδούλα μου για να λέμε την αλήθεια περιπτώσεις σαν την δική σου με τον Δημήτρη είναι το πιο σπάνιο πράγμα που μπορεί να συναντήσεις..... και έτσι όπως έχουν αλλάξει και οι καιροί!!! Εξάλλου Δημήτρης είναι μόνον ένας.... ο Θεός μετά από αυτόν πρέπει να το έσπασε το καλούπι!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς σου νομίζω αντιδρούσαν που θα έφευγες μακριά σε ξένη χώρα και δεν θα μπορούσαν να σε προστατεύσουν αν κάτι πήγαινε στραβά,το κοριτσάκι είναι κοντά στη μητέρα του και θα έπρεπε να έχει εντελώς άλλη αντιμετώπιση΄΄Πάντα με διάλογο και χωρίς φωνές πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας.
Εχουν δικαίωμα στα λάθη,την αγάπη.......
ΜΙΝΑ

love2love είπε...

αναλογα την θεση πουε χεις σε ενα θεμα αναλογη συμβουλη θα δωσεις
θα περασω να σας δω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@@ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ...ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙς ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...ΟΜΟΡΦΟΣ..ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ..ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΦΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΟΤΗ.ΑΝ ΞΑΝΑ ΖΟΥΣΑ ΤΟ ΤΟΤΕ;..ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ..

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Εμείς να ευχηθούμε στο κορίτσι να την αγαπάει το ίδιο κι ακόμα περισσότερο ο καλός της. Αυτό είναι το πιο βασικό! Καλότυχη να είναι γιατί είναι θείο δώρο να ανοίγεις σπιτικό από έρωτα! Όσο για τους καβγάδες στο μπαλκόνι, αν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας δε με ενοχλούν καθόλου. Τους χαίρομαι πολύ τους ανθρώπους που δε λογαριάζουν τα σχόλια των γειτόνων. Κανονικά έτσι θα πρεπε να είμαστε όλοι,όλα τα προβλήματά μας στο φως γιατί στην τελική κάθε σπιτικό έχει τα βάσανά του.

Eleana-My Home My Memories είπε...

Μια φίλη της μαμάς μου λέει Την εμπειρία όταν την χρειάζεσαι δεν την έχεις και όταν την έχεις είναι άχρηστη. Είναι άδικο για τα νέα παιδιά οι φόβοι των μεγάλων να μπαίνουν εμπόδιο στην ίσως ευτυχίας τους. Με ενοχλεί φοβερά να κρίνουμε τους ανθρώπους από το επάγγελμα τους, τη πανεπιστημιακή τους μόρφωση και με το αν έχουν χρήμα, καλό αυτοκίνητο και άλλα τέτοια χωρίς ουσία πράγματα.. Αν αυτή η κοπέλα ακολουθήσει τη συμβουλή της μάνας και πάρει κάποιον που εκείνη θέλει ίσως και να μην γίνει ποτέ ευτυχισμένη. Θυμάμαι και εγώ τη μαμά μου να μου λέει άλλο εγώ και ο πατέρας σου.. Ο έρωτας, τα νιάτα, οι χαζομάρες, τα λάθη, πάντα θα είναι τα ίδια. Να είσαστε πάντα ερωτευμένοι αχτίδα μου.

ANNA FLO είπε...

Αχ αυτός ο έρωτας!!!!!!!!!! Πόσες μάχες δε δώσαμε αλήθεια!! Γιατί πάντα οι γονείς φοβόμαστε;;;;;
Εύχομαι να βρει η αγάπη της κοπελιάς απάνεμο λιμάνι και να μη βγει αληθινή η μαμά...............γιατί συμβαίνουν και αυτά (σαν μαμά μιλάω!!!!!)Ουφ!
Καληνύχτα Αχτίδα μου

Lamprini T. είπε...

αχτίδα.. τι όμορφα γραφεις...
παντα ευτυχια εύχομαι... σε όλους όσους αγαπούν!!!!

Rena Christodoulou είπε...

Πω Πω!!!!!!
Τι θέση να πάρεις;
Εύχομαι να μπορέσουν να τα βρουν μάνα και κόρη για το καλό και των δυο, η μάλλον και των τριών!!!!!
Με τις αγριάδες χειροτερεύουν τα πράγματα!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Ο ΚΑΥΓΑΣ ΣΥΝΑΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ, ΒΓΗΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΌΝΙ ΚΑΙ ΕΊΠΑ ΣΤΗ..ΜΑΜΑ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗ ΚΟΡΗ : ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ..Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ..ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ..ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ..
ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ..ΜΕ ..ΣΙΧΤΗΡΙΣΕ!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ!!!ΧΙ!ΧΙ! ΝΑ ΜΗ ΧΩΝΟΜΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ !

Ariadni St. είπε...

Πολύ μου αρεσει να διεκδικεις το δικαίωμα στον έρωτα! Και ποιος έχει δουλεια σημερα;;; Με καλη διαθεση και ελπιδα όλα θα γινουν!
Καλό ξημέρωμα! Φιλιά :)

Ανώνυμος είπε...

καλέ τί αγχώνεται η ΄μάνα ΄ θα μένουν τα παιδιά σε μια από τις βίλες της ίδιας, θα δουλέψουν στον εφοπλιστικό της κολοσσό σα δε ντρέπεται η ανεκδιήγητη που θέλει χορηγό για την κόρη της κι όχι άνθρωπο! φτου σου!

Hfaistiwnas είπε...

Όπως και να χει δεν έπρεπε να σε σιχτιρίσει.. καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΩ ΚΤΗΜΑ!!!!

Rena είπε...

Η ζωή παραμένει ίδια Αχτίδα μου όσο και να προσπαθούμε να την αλλάξουμε!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!

mammy on line είπε...

Αχτίδα μου νομίζω ότι έχεις βρει το μυστικό των ευτυχισμένων ανθρώπων. Να μην μεγαλώνουμε ποτέ!!!