Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μία όμορφη μέρα !


Πρώτο ΣΚ στο νέο χρόνο και ξύπνησα ευδιάθετη με το καφέ βέβαια πλάι μου με..φουσκάλες και μπόλικο καϊμάκι έτσι ακριβώς όπως τον θέλω!


Χθες αποφασίσαμε με τον άνδρα μου να περάσουμε μία μέρα οι δυο μας.. αφήνοντας πίσω μας κάθε τι από τα πρέπει και τα ..οφείλω! Κι εδώ θα  "πέσει" πάλι η γνωστή βαρετή "Αχτιδένια συμβουλή" μιας ..γιαγιάς :  "Να ζείτε το σήμερα λες και δεν υπάρχει το αύριο" (κλεμμένο είναι..από το Καζαμία..χι! χι!) και να χαρίζετε στο σύντροφο σας όσα χρόνια κι αν περάσουν μαζί του την ευχαρίστηση της παρουσίας σας δίπλα του όπως στο πρώτο σας ραντεβού μαζί του ( αυτό...δικό μου!)
Το σκάσαμε λοιπόν..μπήκαμε στο Σμαρτάκι μας και ξεκινήσαμε όπως παλιά..χωρίς προορισμό με τη κλασσική φράση που λέμε συγχρόνως ο ένας στον άλλο : " -που θέλεις να πάμε;" .
Μετά από τα πολλά..όπου θες εσύ..όχι ,εσύ...όχι πες εσύ πρώτος...μετά λοιπόν  καταλήξαμε σε μοιρασμένες επιθυμίες. Επίσκεψη πρώτα σε γνωστό μας φυτώριο για να αγοράσουμε ...αμυγδαλιές και φουντουκιές.. και μη ρωτάτε πως χώρεσα 16 αμυγδαλιές και 18 φουντουκιές, 1 καστανιά, 1 (ακόμη) βυσσινιά και 2 καρυδιές στο πορτ μπαγκάζ στο Σμαρτάκι γιατί..χώρεσαν φίλοι μου..απίστευτο μα..χώρεσαν!
Μετά ήρθε η σειρά μου! Σε ένα μέρος που αγαπώ..μόνοι μας περπατήσαμε σε μία διαδρομή μέσα σε δάσος φτιαγμένο για περίπατο ακόμα και..χειμώνα. Ξέρετε ότι υπάρχουν αγριολούλουδα μέσα σε παγωμένα μέρη; Μη ψάχνετε για φωτογραφίες..αυτή η μέρα είναι δική μου. 
Είναι ένας ξενώνας μέσα στο δάσος σχεδόν..ένα ταβερνάκι δίπλα του με ελάχιστους ανθρώπους μάλλον επισκέπτες κι αυτοί της χειμωνιάτικης γοητείας.
 Το φαγητό ..με λύπη το λέω απαράδεκτο μα η φέτα τυρί με το ψωμάκι για μένα μια χαρά  συνόδεψε τη..μουρμούρα του άνδρα μου που αν τον άφηναν θα έμπαινε στη κουζίνα να ..μαγειρέψει! Παρηγορήθηκε με μία ..σακουλίτσα ξερά σύκα που του έστειλε η φίλη Μίνα και τα πήρε μαζί του και..με τσάτιζε που τα μασουλούσε γελώντας για την αλλεργία μου σε αυτά!
Το τζάκι δικαίως έκαιγε, η φλοκάτη μου ξύπνησε μνήμες από τη κόκκινη που είχα όταν μεγάλωνα τα κορίτσια μου και αρκούδιζαν επάνω της..
Γρήγορα περνάει η ώρα όταν της ευτυχίας το ..χρονόμετρο κυλάει.Τότε..τα "πρέπει" επιστρέφουν, τα χρόνια παίρνουν επάνω σου τη σωστή τους θέση και φεύγεις για να επιστρέψεις εκεί που οφείλεις να ανήκεις.. στη πραγματικότητα..
Τι σημασία έχει; Περάσαμε όμορφα, γυρίσαμε ευδιάθετοι και κοιμηθήκαμε με τη προσευχή να μπορούμε..να μας δίνει ο Θεός την υγεία να..ξεχνούμε τα χρόνια μας , να επιστρέφουμε με "όνειρο" στο χθες και να ζούμε το σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο!
Αχτιδένια φιλάκια!

27 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου σου εύχομαι το 2014 να έχει για σένα μόνο ευχάριστες προσωπικές (και οικογενειακές) στιγμές σαν και αυτήν που πέρασες με το Δημητράκι σου!!!!!!!! Πολύ γέλασα με τα δεντράκια που χώρεσαν στο Σμαρτάκι!!!!! Καλά φυτέματα και καλή παραγωγή!!!!! Πολλά φιλάκια και στους δυό σας!!!!!

OLINA M είπε...

Έτσι σε θέλω να είσαι πάντα, ήρεμη και ευτυχισμένη!
Πολλά φιλιά για ένα όμορφο ΣΚ.

princess είπε...

Καλή χρονιά σου εύχομαι Αχτιδούλα μου!!! Φιλιά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου η αλήθεια είναι ότι μου μπήκε ευχάριστα και όμορφα μακάρι να είναι έτσι πάντα!

Marie είπε...

Αχτίδα μου αγαπημένη... ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!!!!!!!!!! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! (Υ.Γ. Βρε το σμαρτάκι μπράβοοοο!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, σήμερα πάντως ο καλός μου φυτεύει κι εγώ πήγα λαϊκή και τώρα έχω τα δύο αγόρια για..κράτηση ημερήσια και..βραδινή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ princess, ευχαριστώ μακάρι να είναι όπως οι πρώτες μέρες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου μικρό μα ..θαυματουργό!

Marie είπε...

χα χα μαζί είμαστε μέσα!!!!

Marie είπε...

Μικρό και ταυτόχρονα μεγάλο! Καλή επιτυχία στα φυτέματα!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα και γλυκά.
φιλάκια ...

Unknown είπε...

Να περνάς πάντα έτσι τόσο όμορφα ..
και ας μη δούμε εικόνες ..εγώ της φαντάζομαι ..φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΦΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΟ ΛΑ'Ι'ΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΥΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΟΜΕΝΟΙ! ΑΧΝΙΣΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλη χρονια! με υγεια!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ .....ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΟΥ...ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΚ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, σ' ευχαριστώ φίλη μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι όμορφα να περνάς πάντα Αχτίδα και να χαίρεστε ο ένας τον άλλον όσο πιο συχνά γίνεται !!!Πολλά φιλιά !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia σήμερα το πλήρωσα..κυνηγώ τα δύο αγόρια από το πρωί!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου είμαι από τους πιο βολικούς ανθρώπους στο φαγητό .όμως δεν αγαπώ τις μπριζόλες και γενικά τα τηγανισμένα κρέατα.Λατρεύω τη φασολάδα με τα ..σχετικά της παστά και τουρσί , το ρύζι, το κοτόπουλο ,τα μανιτάρια, τις σαλάτες όλεεεες!Όσο για το ζυμωτό ψωμί..μη ξεχνάς ο άνδρας μου φτιάχνει μέρα παρά μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλή χρονιά φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βασιλική, σ' ευχαριστώ και βέβαια..Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου. Δεν με βαρεθήκατε καλέ;....μαζοχιστές μου εσείς..Με τιμά το γεγονός ότι με διαβάζετε και χαίρεστε έστω και λίγο με τα όσα σας ζαλίζω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας τις γέμισα χθες για να τις ..ξεφορτώσω σήμερα...κυνηγώ τα 2 εγγόνια μου από το πρωί!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα ..ποσο σε ζηλεύω. ..θελω μια αγκαλιά. ..φιλακια βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα , αχ! κοριτσάκι μου αυτό το τηλέφωνο σου είναι το ξαναλέω για ..πέταμα.

Heaven Creations είπε...

Ευχες για μια χρονια με υγεια, χαρα αισιοδοξια προκοπη, ειρηνη και αγάπη στις καρδιες ολων μας...
Το σχολιο μου θα ειναι ενα και μοναδικο γι αυτη την αναρτηση!!!
Εδω χωρεσα εγω σε πορτμπαγκαζ σμπαρτ, τα δεντρα δε θα χωρεσουν!!!!χαχαχχα
ακομα ποναει η μεση μου απ το στριμωγμα που εφαγα!!!
Φιλιαα Αχτιδα μου!!!!!

ΠΈΡΥ είπε...

Καλή χρονιά! Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλή χρονιά με υγεία και αγάπη
πάντα όμορφες στιγμές στους αγαπημενους τόπους τους καθενος
κάνοντας ο καθένας ότι αγάπα και ότι τον γεμίζει με χαρά και ευτυχία