Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μία όμορφη χιονισμένη Κυριακή!


Μια κρύα χιονισμένη Κυριακή φίλοι μου στη πόλη μας αν και το χιόνι στη δική μας περιοχή περιορίστηκε σε απλές νυφάδες..βροχονυφάδες!
Όμως στο σπίτι μας σήμερα είχε ..γιορτή..γέμισε από φίλους και κόρες και παιδιά..κι εγώ  με το Δημήτρη μου χωθήκαμε στη κουζίνα από χθες ακόμη ώστε σήμερα η δουλειά μας να είναι λιγότερη. Όλα τα ανέλαβε εκείνος κι εγώ απλά έκανα τους τζιγεροσαρμάδες και ανέλαβα τη δουλειά του..σου σεφ βοηθώντας τον στις προετοιμασίες των υλικών που χρειαζότανε.



Μη νομίζεται ότι κουραζόμαστε..η κούραση στο σώμα φεύγει όταν η ψυχή είναι χαρούμενη  και γεμάτη από αισθήματα ικανοποίησης από τα αγαπημένα πρόσωπα των φίλων που γέμισαν σήμερα το σπίτι μας 14 στον αριθμό τελικά αφού η κόρη μας η Ιωάννα δεν μπόρεσε να έρθει με τον άνδρα της λόγω δουλειάς στο μαγαζί τους.
Οι ..δυο μας στη κουζίνα λοιπόν..όπως λέγαμε παλιά το μπλοκ που είχαμε φτιάξει  μα το..σταματήσαμε γιατί : Η δική μας μαγειρική είναι απλή..σπιτική..δεν έχει παράξενα μυστικά και συνταγές..Εγώ μαγειρεύω όπως έμαθα από τη γιαγιά και τη μαμά μου και ο Δημήτρης..ε! αυτός είναι ο πραγματικός σεφ χωρίς τίτλους γιατί μαγειρεύει φίλοι μου χωρίς συνταγές. Ανοίγει το ψυγείο, βλέπει τι έχει και φτιάχνει ότι του έρθει και πάντα είναι νόστιμο !



Εμένα με φωνάζει για..δοκιμάστρια στο αλάτι γιατί εκείνος το "τσιμπάει" το αλατάκι και όλο του φωνάζω!
Σήμερα έκανε το κλασσικό του χοιρινό ψητό με τα σχετικά και την υπέροχη σάλτσα λεμονιού που το συνοδεύει πάντα, λαχανοντολμάδες που τις θεωρεί απαραίτητες σε τραπέζι ( μεταξύ μας..τις λατρεύει!) και ένα φανταστικό ριζότο με συκωτάκια κότας και τα..διάφορα του που ήταν ..ΥΠΕΡΟΧΟ και το μόνο που έφαγα εγώ !



Όπως σας είπα..μου πήρε τα πρωτεία και από τα γλυκά αφού πάλι δεν έφτιαξα εγώ όχι γιατί δεν ήθελα αλλά....Κοιτάξτε τι έφτιαξε ο γλυκούλης μου!
Ήταν να μη κάνει την αρχή..κάτι σαν..σαραγλί θα το πω..σαν..κουρκουμπίνι γεμιστό με καρύδια..δεν έχει όνομα απλά..ήταν υπέροχο. Κάθε μπαστουνάκι ζύμης που βλέπετε είχε 6 φύλλα!!!



Πως λοιπόν να φτιάξω εγώ δηλαδή γλυκό..και για ποιο λόγο..Η Ιωάννα μας έφτιαξε υπέροχη  βασιλόπιτα με κρέμα λεμονιού για γλάσο και ένα σωρό ατομικά γλυκάκια και τα νέα της μπισκοτάκια  "κανελλίτσες"για το καφέ ( μη χάσουμε καμιά θερμίδα), ήρθε και η Ολίνα με το δικό της που λατρεύω με γιαούρτι και η άλλη φίλη με καρυδόπιτα!!! 
Περάσαμε όπως ήταν φυσικό πανέμορφα, τα μικρά όλα βρήκαν τις παρέες τους , εμείς θυμηθήκαμε όλα όσα είχαμε κοινά ζήσει με τη παρέα,  τα ήπιαμε τα κρασάκια μας, γελάσαμε και μακάρι όλες οι Κυριακές να ήταν έτσι!
Να δείτε χαρά οι φίλες στη πολυκατοικία μετά που μοίρασα πιάτα με γλυκά στα παιδάκια τους . Τελευταία έφυγαν τα εγγόνια μας πριν λίγο και το σπίτι ξαναγύρισε στη ρουτίνα του.
 Η χειμωνιάτικη μέρα έκανε τον άνδρα μου να ανησυχεί για τι άλλο;..μα τα δένδρα του!! Πήραμε τηλέφωνο στη γειτόνισσα στο κτήμα και μας είπε ότι το έστρωσε το χιόνι..αν ήταν δυνατόν να πάει να βάλει..κουβέρτες στα δένδρα του θα το έκανε..πιστέψτε με!
Αύριο λοιπόν μία νέα εβδομάδα και είναι γεγονός ότι νοιώθουμε τόσο όμορφα γιατί οι..μπαταρίες μας γέμισαν από μία όμορφη Κυριακή!
Αχτιδένια φιλάκια!

30 σχόλια:

Unknown είπε...

εχετε τόσες κουβέρτες ????(χαχαχα)
καλή εβδομάδα Αχτίδα

Ποδηλάτισσα είπε...

Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα όλοι μαζί με τα υπέροχα μαγειρέματα και τα φανταστικά γλυκάκια σας!!!!!!! Όποιος δεν έχει φάει από τα χεράκια σας δεν καταλαβαίνει ότι και αν βλέπει!!!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!!!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου πάντα οι Κυριακές σας(και όχι μόνο) να είναι τόσο όμορφες.
Καλή εβδομάδα!

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου σας απόλαυσα πάλι στην κουζίνα σας!!Πες στον Δημήτρη να μην ανησυχεί για τα δένδρα του, μόνο αν κάνει -18 βαθμούς , τότε θα υπάρχει πρόβλημα, τώρα με -4 που έχει,δεν υπάρχει πρόβλημα να παγώσει. Ίσα ίσα αυτό το χρειάζεται το δένδρο, αλλιώς δεν θα ανθοφορήσει φέτος. Τώρα με το λίγο κρύο που θα κάνει, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ανθοφορία σε όλα τα καρποφόρα δένδρα. Ο δικός μου χαίρεται γιατί μόνο με κρύο χειμώνα θα έχει ελιές!! φιλάκια και να περνάτε πάντα τόσο όμορφα !!!

alex είπε...

τι ομορφη αναρτηση!!!την απαολαυσα πραγματικα...αλλα μου ανοιξε και την ορεξη χαχαχαα
Ευχομαι να περνατε παντα τοσο ομορφα με τους ανθρωπους που αγαπατε και σας αγαπουν!Σου ευχομαι μια υπεροχη εβδομαδααα!!!!σε φιλωωωω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia αν ήταν δυνατόν..μέχρι αιρ κοντίσιον θέρμανσης θα τους έβαζε!!χι!χχχχχι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, φίλη μου εσένα τα λιγότερα σου έκανα, φιλάκια στη Δήμητρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελένη Φλογερά, αχ! περάσαμε υπέροχα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou , σου δώσανε τα χαιρετίσματα μου; να δούμε πότε θα ειδωθούμε εμείς..ξέρεις πόσο σε θαυμάζω για τη δουλειά σου.

Unknown είπε...

πάντα τέτοιες χαρές να έχετε στο σπιτικό σας....και οι μυρωδιές έφτασαν μέχρι εδώ...να είστε καλά...

το στεκι της σοφιας είπε...

Καλα εγω που ημουνα που τρελαινιμαι για τζιγεροσαρμαδες?Τι φαγητα τι γλυκα!!!!!!Ετσι παντα γλυκια και γεματη να ειναι η Κυριακη σας Αχτιδουλα μου!!! καλα εκανα γελιο με τις κουβερτες για τα δεντρα!!! Αν δεν φτανουν οι δικες σας ελατε και απο δω να σας δωσω μερικες χα!χα!χα!φιλια πολλα αγαπημενη μου και καλη εβδομαδα αυριο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη κυριακη με αγαπημενα προσωπα....φτασαν οι κουβέρτες. ......βασω Λάρισα

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

μια ομορφη καινουρια βδομαδα που εσυ και ο καλος σου μας προετοιμασατε με τις λιχουδιές σας να καλοδεχτουμε οπως παντα καταπληκτικοι σπιτονοικόκυρηδες ....
Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles μην ξεχνάς το επόμενο ξεκινάει το Νοέμβρη !!!

airis είπε...

Κοίτα σύμπτωση κι εμείς είχαμε γιορτή και κόσμο σήμερα :)) Πήγα και τα βρήκα όλα έτοιμα :)))

Τυχερή Αχτίδα μου με έναν σεφ και σε φαγητά και σε γλυκά :))
Πάντα ομορφιές και γιορτές στο σπίτι σας εύχομαι!
Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΔΡΑ, τώρα θα το ρίξω πάλι στη δίαιτα..άστα να πάνε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, εμ! Σοφάκι μου..δεν πήρες τον ανδρούλη σου να έρθεις..στο δικό μου σπίτι δεν χρειάζεται πρόσκληση, χτυπάς, ανοίγω και..μπαίνεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω ΛΆΡΙΣΑ, Εγώ γιατί γλυκιά μου αισθάνομαι ότι δεν είσαι καλά;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilise, δεν είδα το ονοματάκι μου! Τι κάνουμε τον επόμενο Νοέμβρη;..ζήσε Μάη να φας τριφύλλι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ airis τυχερούλα κι εσύ λοιπόν!Καλή νύχτα γλυκιά μου!

Hengeo είπε...

Αμάν θα μας πεθάνεις με τις εικόνες που βάζεις χαχαχα!

Καλή εβδομάδα!

Hfaistiwnas είπε...

Τσιμπούσι κανονικό είχατε! :)
Περισσότερο ζήλεψα το γλυκό! Υα σιροπιαστά είναι φετίχ!!!
Καλημέρα!!!

OLINΑ M είπε...

Πως να μην περάσεις υπέροχα στο σπίτι σου με τόσο όμορφη παρέα;
Καλό, αλλά λίγο....! Την επόμενη φορά θα φέρω και ...πυτζάμες!
Ανοιχτά τα σχολεία σήμερα, και τα πιτσιρίκια ανυπομονούν για χιονοπόλεμο με τα φιλαράκια τους.
Καλή εβδομάδα να έχουμε. Φιλιά στην Ιωάννα με τα αξεπέραστα γλυκά της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo, καλημέρα, καλημέρα!Εμ! δεν υπάρχει και..τηλεκίνηση να σου στείλω με..μέιλ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , τότε ξέρω τι θα σου φτιάξει όταν μας έρθεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINΑ M μου αγαπημένη, εμάς τις δυο δεν μας φθάνει μία συνάντηση μόνο..θέλουμε ατελείωτα πρωινά και τους..Εδεσσαίους βόλτα μαζί με τα παιδιά τους !

Christina(ArtDecorationCrafting) είπε...

Καλημέρα κ. Γεωργία, μπήκα σήμερα στο μπλόγκ σας βλέποντας στο facebook μια φωτογραφία σας που είχε αναρτήσει μια κοινή μας φίλη με τα ωραία σας μαγειρέματα.
Αφού το τριγύρισα λίγο έγινα μέλος γιατί πολύ μου άρεσε η αμεσότητα και απλότητα των γραπτών σας και με έκπληξη είδα ότι ήμουν το 1000ο μέλος!!! Εύχομαι και στις 10.000 μέλη. Νάσται καλά!

venia είπε...

Καλέ μας ανοίξατε την όρεξη..τι υπέροχες λιχουδιές ειναι αυτές; Να είστε πάντα καλά και να απολαμβάνετε τέτοιες συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα..Αυτές οι Κυριακές είναι οι πιο ωραίες..τι άλλο να θέλει κανεις..εντάξει ζήλεψα..ωχουυυυυ!!χαχαχα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Makri, φίλη ου νέα σε καλωσορίζω και σου ανοίγω θέση στο δικό μου καναπέ όσο ακόμη θα υπάρχει. Σου οφείλω ένα μικρό συμβολικό δωράκι που θα σου στείλω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ venia μου σ' ευχαριστώ και θα χαρώ αν κάποτε συναντηθούμε.

Unknown είπε...

Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε αυτές τις οικογενειακές στιγμές που αξίζουν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Όποιος έχει μια τόσο αγαπημένη οικογένεια είναι πραγματικά πλούσιος!! Πολλά φιλιά!! Καλή βδομάδα!!!