Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τελευταίες σκέψεις στις τελευταίες μέρες...


Λίγο πριν ο νέος χρόνος βάλει το πόδι του στη ζωή μας..
Τι κάνεις λοιπόν;.. Ζυγίζεις τα πάρε δώσε σου με το προηγούμενο;....κλαίγεσαι με τις ευκαιρίες που τυχόν έχασες ή ακόμα που δεν σου έτυχαν ποτέ;...Αναρωτιέσαι αν είσαι ο χαμένος ή ο κερδισμένος του χρόνου που πέρασε;
Εγώ πάλι κάθε τέλος του χρόνου αποφεύγω να σκέπτομαι τα..διαπραχθέντα! Ούτως ή άλλως δεν θα μπορώ να διορθώσω τίποτα , να τα αλλάξω..να τα διαγράψω..Να μάθω από τα λάθη μου; ..ίσως..Μα βρε παιδιά..ξέρω ότι στην ίδια περίπτωση..πάλι τα ίδια θα έκανα.
Προχθές Κυριακή πήγα στην εκκλησία της Μηχανιώνας..μετά τη λειτουργία βέβαια λόγω ώρας..Άναψα το κερί μου και ζήτησα ότι ήθελε η ψυχή μου να ζητήσει..Μετά..σκέφτηκα ότι είναι ντροπή μου αφού οι προσευχές και ικεσίες των άλλων..απείρων άλλων θα είχαν σίγουρα προτεραιότητα.
Σκέφτηκα τι θα ήθελα για το νέο χρόνο...και είδα ότι οι απαιτήσεις μου δεν είχαν μέσα εμένα την ίδια αλλά μόνο εκείνους που αγαπώ..θέλω απλά οι γύρω μου να έχουν ότι τους κάνει ευτυχείς κι εγώ τη χαρά να τους έχω δίπλα μου.
Είδατε τι κάνει το βραδάκι;..ή μάλλον ο..ΟΤΕ να πω με τη TV του που έχασα τον άνδρα μου όχι όπως πίστευα από τα ντοκιμαντέρ αλλά από τις παλιές ελληνικές ταινίες!!! Τι μπελά έβαλα στο κεφάλι μου;;;;;;;; Τι την ήθελα  την ΟΤΕ TV;;;;;..Έχω δει τη Βουγιουκλάκη, τη Καρέζη, τη Λάσκαρη , και όποιον άλλο έχει πεθάνει από τον ελληνικό κινηματογράφο!!!!
Έτσι μετά το μάθημα που είχα με τα κοριτσάκια και ήταν μία θαυμάσια ανάπαυλα για μένα τον άφησα με το.."Ξύπνα Βασίλη" και το έριξα στις κατασκευές!



Το πρωινό πήγαμε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ με καταρρακτώδη βροχή και μέχρι να ανεβάσει ο άνδρας μου τα ψώνια εγώ πήγα ταχυδρομείο για δύο δεματάκια που είχα.. 
Η φίλη μου το ..Κουνελάκι με την υπέροχη κορνιζούλα και το τσόχινο γούρι της  , η θαυμάσια κάρτα της Ελένης και το ταξιδιάρικο βιβλίο της φίλης Κατερίνας που πρέπει να γράψω το δικό μου μήνυμα αισιοδοξίας. Όταν γύρισα σπίτι στη κυριολεξία δεν μπορούσα να σταθώ όρθια.. Κουράζομαι εύκολα πια ..
Αύριο..αύριο λοιπόν μία νέα μέρα..μία μέρα προς το τέλος ενός χρόνου και μία λιγότερη από το ξεκίνημα του άλλου.. Ότι ακριβώς και η ζωή..κάτι τελειώνει..κάτι αρχίζει..κάτι σβήνεις..κάτι αρχίζεις να γράφεις..μόνον αισιοδοξία για ..όμορφα γράμματα στις σελίδες αυτές μπορούμε να έχουμε και ελπίδα..ελπίδα για ωραίες σελίδες φίλοι μου!
Αχτιδένια φιλάκια...σε σας που αγαπώ!

27 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μην ανησυχείς Αχτίδα, όσοι έχουν βάλει ΟΤΕ ΤV τα ίδια περνάνε, γι αυτό λοιπόν κι εσύ ρίξε το στις κατασκευές που είναι και το στοιχείο σου !! Σου εύχομαι με το καλό ο καινούργιος χρόνος !! Φιλιά !!!

Paschalitsa είπε...

Γεια σας!!Μόλις σας βρήκα!Μου αρέσει όπως γράφετε :) Καλές γιορτές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, λες να του περάσει;...βλέπεις του αρέσουν οι παλιές ελληνικές ταινίες!Καλημέρα κοριτσάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ladybird, λατρεύω τις πασχαλίτσες!!Καλώς ήρθες γλυκιά μου σου ανοίγω τόπο στο "καναπέ "μου!Ευχαριστώ!

BUTTERFLY είπε...

χρονια πολλα αχτιδα μου!παντα με ομορφες στιγμες!το τελος μιας χρονιας η αρχη της εππμενης.ενα τελος μια αρχη οπως και στη ζωη.μακαρι να ειναι ευλογημενο το νεο ετος κι εμεις δυνατοι να το χειριστουμε οσο πιο συνετα και καλα γινεται!

oldthings είπε...

Αχτιδούλα μου ,ο καθένας με τις προτιμήσεις του !!! Ο παλιός κινηματογράφος είναι αξιόλογος ,οπότε πολύ καλά κάνει ! Αλλά και συ το έριξες στο πάθος σου απερίσπαστη !! Εύχομαι οι καινούργιες μέρες που θα έρθουν να χαρίσουν σε σένα και την οικογένεια σου αγάπη ,χαμόγελο και αισιοδοξία !

marronblogger είπε...

Χρόνια Πολλά, αχτίδα!!
Καλή χρονιά να έχεις και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
Έχω πάθει το κάτιτί μου με τα δέντρα αυτήν την περίοδο (ελα να διαβάσεις και θα δεις τι εννοώ χιχι) οπότε είδα το χρυσό δεντρί και μου γυάλισε ;))
Πολλά φιλιά!!

love2love είπε...

χρόνια πολλά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου καλο σκ να εχεις ευχομαι! και υομονη με τον οτε τβ

nikol είπε...

Χρόνια πολλά και καλά να ευχηθώ .
Μακάρι να έρθει ένας νέος χρόνος λίγο καλύτερος από τον προηγούμενο .
Φιλιά πολλά

Μαρία Έλενα είπε...

Ευχές για τον νέο χρόνο να είναι καλυτερος από τον προηγούμενο.
Φιλάκια ...

wild rose είπε...

Χρόνια πολλά,Αχτιδούλα μου!!!Καλές γιορτές!!

ασωτος γιος είπε...

η λασκαρη ζει ακόμη χάχα! εύχομαι αχτίδα λίγοτερο οτετιβι περισσότερη ζωη, γιατί εσύ τη ζωη σου με την υπεροχη οικογένεια την έχει κάνει ήδη σινεμά
όμορφο γλυκό νοσταλγικό
εύχομαι καλη χρονια

Theogr ο κηπουρός είπε...

Δεν πειράζει ας τον να δει. Υπάρχουν και χειρότερα όπως να βλέπει όλη την ώρα Τράγκα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, κοριτσάκι μου σ' ευχαριστώ ας ελπίσουμε για καλύτερα.

@ oldthings, σ' ευχαριστώ καλή μου σου εύχομαι υγεία, αγάπη και δημιουργία και πάντα το χαμόγελο σου στη ζωή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marronblogger, συγχαρητήρια για την υπέροχη ανάρτηση.

@ love2love, Χρόνια Πολλά Ιωάννα μου, φιλιά και στις άλλες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ευχαριστώ και ..πάνε να γράψεις τις συνέχειες. Θαυμάσιες ιστορίες.

@ nikol, μικρή μου όλοι αυτό ευχόμαστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, από το στοματάκι σου και στου Θεούλη το αυτάκι!

@ wild rose, χρόνια Πολλά γλυκιά μου μόνο, χαρές στο νέο χρόνο και υγεία πάνω απ' όλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, σ' ευχαριστώ φίλε μου Καλές υπόλοιπες γιορτές.

@ Theogr ο κηπουρός, ένα θα σου πω,.χθες έβλεπε το...Κλωτσοσκούφι!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτιδα μου τί θα γίνει με την αιθαλομίχλη! τί καταχνια είναι αυτή! θα πεθάνουμε δε το καταλαβαίνουν! κι εμείς και τα παιδιά μας! κανεις δε το καταλαβαίνει! τί θα γίνει!

Rena είπε...

Μια από τα ίδια κι εμείς Αχτίδα χαχα!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος εγώ προσωπικά δεν έχω τζάκι στο σπίτι μου, σήμερα όμως ήμουν κάπου καλεσμένη και το είχαν αναμμένο και ..ήταν πανέμορφα. όμως τι να κάνει και ο κόσμος; απλά πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να καίει μόνο ειδικά ξύλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου οικογενειακά ..τίποτε άλλο.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αχτίδα, οι κατασκευές σου είναι εξαιρετικές! Πήρα τη δική μου σήμερα το μεσημέρι--γιατί δεν είπες να με φωνάξουν από τη ρεσεψιόν; Σε ευχαριστώ από την καρδιά μου, και εύχομαι σε όλη την οικογένεια και σε όλο το μεγάλο συνάφι σου στο διαδίκτυο καλή χρονιά, με λιγότερα σύννεφα και πιο ανοιχτές καρδιές!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

πολύ όμορφα αυτά που έφτιαξες...καλή χρονιά

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Καλή χρονιά, Αχτίδα μου, γεμάτη με στιγμές ευτυχίας ,γέλιου και δημιουργίας!!Εύχομαι υγεία σε όλη την οικογένεια και αισιοδοξία!!!Ξεχωριστά και πολύ όμορφα τα δημιουργηματά σου!!!Φιλάκια γιορτινά

χρυσάνθη είπε...

Εξαιρετική η κατασκευή σου Αχτιδούλα μου και πολύ ιδιαίτερη!!!!!!
Εύχομαι σε σένα και στην όμορφη οικογένειά σου ο καινούργιος χρόνος να φέρει μόνο χαρούμενες στιγμές!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία!!!